Мини Пинчер
Публикувано: 21 November 2008 - 12:01 AM
И все пак - не го давай на първия срещнат. Обяснявай абсолютно всичко за него, за да се знае какъв характер да очакват.
Виждам, че искаш просто да го дадеш на някого и да приключиш, но се опитай да му осигуриш живота, ти си отговорна за него. Най-добре го върни на хората, от които си го взела.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 21 November 2008 - 12:12 AM
Колкото до пъпната херния ми беше обяснено, че не става дума за толкова сериозна операция. А в един момент ми се заявява : "днес го водихме на ветеринар и той каза че има херния и трябва да се оперира -а това е голяма грижа защото немога да поема такава отговорност и няма как да го скрия от моя син".
Няма да го дам на първият срещнат, затова пиша тук, а не по сайтове за обяви.
Характерът на мъника е като на всяко малко бебе. Иска внимание и грижи, не е нито звяр, нито агонизиращо същество.
И ако не ми пукаше за него щях да направя точно това което ми казваш: да го пратя на тези от които съм го взела. Да пропътува още няколко стотин километра!
Публикувано: 21 November 2008 - 12:18 AM
Публикувано: 21 November 2008 - 08:50 AM
Аз да си побуча....
Неонка, Майки явно е бил изключение, защото както и Габито така и моят Майки са изключително енергични кучета. Съвсем нормално е да се държат така. Незнам какво си очаквала, честно. Дали поне за малко помислихте за това куче, преди да го подложите на този стрес?!
Ако пак попиташ дали да си вземеш куче.... ТВЪРДО НЕ
Публикувано: 21 November 2008 - 09:15 AM
Неонка, знаеш ли колко пъти Габито е хапала дъщеря ми, колко пъти е плакала заради това, имаше ранички на носъ си, на ръката, на крачето но никога не сме си помисляли да я даваме на някого.Пак ще се повторя Те са още малки, така си играят и за тях това е игра.
И си мисля, че е трябвало да уточните тези неща преди кучо да пропатува страната :o

Публикувано: 21 November 2008 - 09:27 AM
:mazohist:
не знам, ама в случая ми става много , много тъжно за малкиото сладурче, а той е толкова мил.... :(
дано има късмет.... :kuchence:
Публикувано: 21 November 2008 - 09:41 AM
Цитат
Това, че си на 22 не зависи от нищо,има много хора който от ранна детска възраст са принудени да висят по болници така, че ....но това е друга тема.
22 години никой ли не разбра, че ти си алергична???

Публикувано: 21 November 2008 - 09:49 AM
Публикувано: 21 November 2008 - 09:49 AM
[/quote]
дамм...за съжаление, ще трябва да те подкрепя в този съвет. :gnqv:
[/quote]
Присъединявам се и аз
[/quote]
Аз направо нямам думи, какво очаквахте от едно кученце пътувало толкова много, стресирано, как мислите се е чувствала тази душичка ??? Та вие не му дадохте шанс да ви опознае, как за един ден го преценихте, горката душица. Кученцата са игриви, хапливи, пишкат често като малки - точно за това са кученца- не плюшени играчки, които да си ги сложите на леглото и само да бършете прахта.
Просто не знаете какво сте изгубили, но може би да е по- добре за Тони, всяко животинче освен голяма любов изисква много грижи и отговорности, изисква тотална промяна от досегашният ви живот. За сметка на това се отплаща с невероятна любов и преданност, дори по-голяма от тази между хората. Смея да твърдя, че моите деца станаха много повече отговорни, организирани и дори ми се струва,че се опитват да не си повишават тон, за да не притиснят кученцето ни. То е част от семейството ни, едно малко бижу, с което всеки в къщи се съобразява доброволно, просто защото му е влязло под кожата. И в същото време е толкова добричко, опитва се да копира всяко наше движение. Имахме проблеми съм други кучета и чужди хора. Опитваме се и вече имаме резултати, имаме си едно приятелче дакелче с което вече се разхождаме. Свикваме и съм приятелите, които ни идват на гости - всичко това постепенно, но кучето разбира нищо че е толкова малко... Защото 24 часа се опитваме заедно с любовта, която му даваме да го приучим към нашият начин на живот. И успяваме :blink:
Май доста написах, но много се ядосах от това, което се случи на Тони, дай боже мъничката животинка да намери топъл дом и по отговорни стопани. Направо ми се иска аз да го взема, но точно защото съм отговорна, смятам, че на този етап не мога да си позволя да гледам две кученца /не да ги гледам в очите а да им подсигуря необходимите грижи и всичко от което имат нужда/
Неонка, твърно НЕ СИ ВЗЕМАЙТЕ ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ, КАКЪВТО И ДА Е ТОЙ, НЕ СТЕ ГОТОВИ ЯВНО ЗА ТАЗИ ОТГОВОРНОСТ. КУПЕТЕ СИ ПЛЮШЕНО КУЧЕНЦЕ И КАТО ВИ ОМРЪЗНЕ ДА ГО ГАЛИТЕ ПРОСТО ГО ПРИБЕРЕТЕ В КАШОНА С ИГРАЧКИТЕ. :( :(
На Тони - много късмет пожелавам.
Публикувано: 21 November 2008 - 10:00 AM
Публикувано: 21 November 2008 - 10:32 AM
мониторо-прозорецо-чистач
Публикувано: 21 November 2008 - 10:57 AM
Цитат
http://www.vbox7.com/play:a39b7056
Хаха това ^_^ го бях гледала....ама пак се посмях ;D...много е яко

Публикувано: 21 November 2008 - 12:32 PM
Много мъчно ми стана за това малко същество, което още не може да намери своите истински стопани :(
Ни мога да укорявам никого, но искам да разкажа за нашият Ричи.
Когато го взех беше на 40 дни, и беше едно търкалящо се игриво кълбо, което само ядеше и пикаше и акаше навсякъде. Опитът ми да го науча да спи сам не постигна успех и още на третата нощ се отказах да го уча. В момента, в който го сложех в леглото той заспиваше. Така и продължава до днес.
Когато се обадих на майка ми и казах за всичките му бели, тя само ми каза - "поела си отговорността и връщане назад няма, ще бъде грях ако го върнеш". Започнахме да се учим всичко да правим навън, което беше свързано с редовното му извеждане. На два пъти прегризваше кабели и по едното чудо оцелявахме. Докато бях на работа скривах и изключваш къде що има кабели. Но нито за миг не съм спирала да го обичам да се грижа за него със всичките му екстри.
След няколко години ми се появи астмата, която бях излекувала преди 10 години, но и това не стана повод да го махна. Сега си взимам лекарствата и всичко е наред.
Обичта ни към него е толкова голяма, че нищо не би ме накарало да се откажа от това същество.
То е част от нас, то е равно на всеки един член от семейството ми, и любовта ни е взаимна.
Ето една снимчица, която е показателна колко много всички са щастливи заедно.
Публикувано: 21 November 2008 - 12:51 PM
Сега пак ще му се налага на миличкото да пътува посред нощите, направо съм бясна. Не мога да ида да го взема, защото работя във Варна, а уча във Велико Търново. Нашите също нямат възможност.
А за алергията, до сега ако бяхме разбрали някак си не мислиш ли lutova_83, че въобще нямаше да се подлагаме на този тормоз. Имала съм котки, риби, хамстери, даже катерица и никакви проблеми. Всички много обичаме животни и ако има един начин зоо ще си направим в къщи. Няма нужда точно за това да ме нападаш достатъчно ми е тежко,... На никого не го пожелавам :'( :'( :'(
Публикувано: 21 November 2008 - 01:16 PM
И на моя мъж само това му трябваше. като почна да ме хока. че пак болно куче съм взела.че вместо любов и игри пак ще трябва по болниците. и вместо радост пак ли ще страдаме ако нещо му се случи. писах на стопанката му и тя е знаела за този проблем. но са и казали че така ще мине -а нашия вет каза че трябва оперативно и от там всички в къщи се настроиха против мен и малкия Тони и не искат да му дадът шанс да се докаже какъв сладур е в същност. Даже вечерта бяхме в един комшия който е зооинженер и той повика негов приятел ветеринар да опровергае или потвърди диагнозата. но и те двамата потвърдиха! Той също много го хареса мъника но тази сума за която го взехме е непосилна за него. та да му усигури дом!
И сте прави -НИКОГА няма да взема друго куче в къщи и това ще ми е обица. защото от този мъник като го гледам -прилича на сина ми и ми е болно да се разделя с него но в къщи всички са против него и немога да въстана против домошадието си -особено сега като цялото семейство го издържа таткото ни!
Наистина много съжалявам и като говорихме със собственичката -която в момента ни мисли за лоши -а то е точно така след като ни се е доверила / да и върна Тони и да е близо до нея. за да може тя да му се радва така както ние неможахме! Много ми е притеснено за бъдещено на Тони и единсвената упора е че собственичката на Тони си го иска за да му усигури по добър живот. той днес ще пътува обратно -даже се обадих да се запозная с куриера който ще го транспортира -а той ми отвърна - Че много кученца е превозвал и няма страшно защото ще пътува при него и ако има нещо може и да го гушне по пътя -все пак бил човек а не звяр!
Момичета пак се извенявам. знам че това не стига. и стопанката му е накърнена че е била подлъгана. но тя подобре го познава и ще му помогне! А мен вече няма да ме видите -защото докато не се оженят децата не ще си вземем даже и канарче!