Мини Пинчер
Публикувано: 21 November 2008 - 01:52 PM
Цитат
Браво на Ричи :->) :->) Да ви е жив и здрав и още много години да му се радвате цялото семейство. Страхотен сладур и е във великолепна форма. Я кажете рецептата, какво си похапвате ?? :rolleyes:
Микеланджело, радвам се, че ти е харесал.
Аз съм щастлива, че е здрав, досега не сме имали здравни проблеми. Слагаме и даваме редовно ваксините. През 2-3 години почистваме зъбките с ултразвук, тъй като не го научих като малък да му мия зъбките и сега не дава. Храним го наполовина с гранулки и храна от кутии, и наполовина наша храна. Всеяден е - от плодове и зеленчуци до мляко, ориз, кисело зеле, баница, месце и др. Пазя го само от сладко, но е толкова настоятелен и очарователен когато си проси, че просто не мога да му устоя и му давам по мъничко.
Той е различен от повечето пинчери, които познавам, с това че е много дружелюбен и любвеобвилен. Обича много децата и хората, но когато децата играят по енергично, просто страни от тях. В къщи като дойдат гости е център на внимание, той ги забавлява, като ту им носи от играчките си да се хвали с тях, ту ги вербува да го галят. Когато се налага да пътуваме в автобус прави едни мили муцунки и хората искат да го галят, а и дава на всеки да го гали, изобщо не е зъл.
Майки е голям сладур, да ви е жив и здрав и му се радвате като нас дълги години.
Кажете откъде му купихте тази дрешка?
Публикувано: 21 November 2008 - 02:00 PM
Цитат
Той е различен от повечето пинчери, които познавам, с това че е много дружелюбен и любвеобвилен. Обича много децата и хората, но когато децата играят по енергично, просто страни от тях. В къщи като дойдат гости е център на внимание, той ги забавлява, като ту им носи от играчките си да се хвали с тях, ту ги вербува да го галят. Когато се налага да пътуваме в автобус прави едни мили муцунки и хората искат да го галят, а и дава на всеки да го гали, изобщо не е зъл.
О, моя не знам дали има пинчер или няма, но по-любвеобилно същество няма. така че това за характера на някоя порода са предразсъдъци. когато обичаш и се грижиш правилно за едно животинче то няма как да не е. а Ричи наистина е в страхотна форма, браво :->)
Като стана дума за зъбите - купих на Скорострелчо (всъщност Скорострел му е ника по форумите ;D, а истинското му име е Рамбо ;D) едни тип кокалчета за почистване на зъбния камък и хигиена на зъбищата. Според вас имат ли ефект? и достатъчни ли са или трябва да се гоним с четката за зъби из къщата???? :-
Публикувано: 21 November 2008 - 02:30 PM
Захир, а твоа Рамбо е голям бонбон :blink:
За кожените кокалчета - давах му като беше по-малък, но ми се струва че му натоварваха стомахчето и повръщаше. А от вет.лекар знам, че не е хубаво да се дават истински кокълчета защото има опасност някое да му пробие и без това тънките черва. Номера с четката е да го правиш поне веднъж на 2 дни за да не се натрупва зъбен камък. В клиниките предлагат и специална паста за зъби. Докато е малък и все още няма твърда захапка го привикни към тази процедура.
На Ричи за пръв път му чистихме зъбките на 3 годинки и оттогава още 2 пъти. Опитвала съм след третата му година да ги чистя с четка, но го е страх и не само че не дава, ами и се опитва да хапе. Все пак си е нормално да се отбранява като види някаква опасност. Дано успееш да го приучиш.
За кожените кокалчета - давах му като беше по-малък, но ми се струва че му натоварваха стомахчето и повръщаше. А от вет.лекар знам, че не е хубаво да се дават истински кокълчета защото има опасност някое да му пробие и без това тънките черва. Номера с четката е да го правиш поне веднъж на 2 дни за да не се натрупва зъбен камък. В клиниките предлагат и специална паста за зъби. Докато е малък и все още няма твърда захапка го привикни към тази процедура.
На Ричи за пръв път му чистихме зъбките на 3 годинки и оттогава още 2 пъти. Опитвала съм след третата му година да ги чистя с четка, но го е страх и не само че не дава, ами и се опитва да хапе. Все пак си е нормално да се отбранява като види някаква опасност. Дано успееш да го приучиш.
Публикувано: 21 November 2008 - 02:33 PM
Аз нямах предвид кожените кокали, а специални бисквити/кокали или и иаз не знам точно как да ги нарека, приличат на пластмасови, ама не са и се ядат и били специално против зъбен камък. ще видим, за сега ги яде без проблем, дали ще има ефект не знам...
Публикувано: 21 November 2008 - 02:34 PM
Не мога и да си помисля за четка и паста за зъби, ще настане едно гонене из банята без резултат. :blink:
Като ходихме до вета ни обърна внимание, че двата горни кучешки зъба не са паднали, а вече са пораснали новите. От една седмица играем с играчки и нарочно натискаме на тях, и вече има резултат, единият се разклати. Ако не се справим до една две седмици ще ходим да ни ги вадят.
Ние два дена си пилим по един нокът, че доста ни порасна маникюра. Децата не дават и да се издума да режем с ножица, да не го нараним, не смея да режа с ножица, но като са големи и си играем по някога драска доста болезнено.
Като ходихме до вета ни обърна внимание, че двата горни кучешки зъба не са паднали, а вече са пораснали новите. От една седмица играем с играчки и нарочно натискаме на тях, и вече има резултат, единият се разклати. Ако не се справим до една две седмици ще ходим да ни ги вадят.
Ние два дена си пилим по един нокът, че доста ни порасна маникюра. Децата не дават и да се издума да режем с ножица, да не го нараним, не смея да режа с ножица, но като са големи и си играем по някога драска доста болезнено.
Публикувано: 21 November 2008 - 02:39 PM
Цитат
Не мога и да си помисля за четка и паста за зъби, ще настане едно гонене из банята без резултат. :blink:
Аз им режа само връхчетета, че много дере като си играем.
А за четка за зъби.... :rolleyes:.....май вече трябва да си помисля върху това ;D
Иначе кокълчетата си ги гризка :zaek: редовно

Публикувано: 21 November 2008 - 02:47 PM
Richeto, да ви е жив и здрав този сладурко :wub: :wub: :wub:
Живяла съм с куче и котка дълги години, привързваш се към тях те стават член от семейството, заедно на море на планина на разходки......ох спомени, спомени
Дано още много години да му се радвате на Ричито :wub: :wub: :wub:
Живяла съм с куче и котка дълги години, привързваш се към тях те стават член от семейството, заедно на море на планина на разходки......ох спомени, спомени
Дано още много години да му се радвате на Ричито :wub: :wub: :wub:

Публикувано: 21 November 2008 - 05:26 PM
Лютова, извинявай, ама да не сте я записали Габката на курсове за фотомодели? То муцуна, то стойка... :wub: само дето не се вижда как кокетно пърха с мигли....простоооо :wub:
ще скрия монитора, да не я види Скорострел, че ще се влюбиии до уши!!!
:wub: :wub: :wub:
ще скрия монитора, да не я види Скорострел, че ще се влюбиии до уши!!!
:wub: :wub: :wub: