Мини Пинчер
Публикувано: 03 April 2009 - 08:48 PM
Незнам как да взема мерки -затова и питам имали тук такъв лакомник и как се справяте с него?
Откакто е пораснал е станал много хитър. качва се навсякъде сам. издебва ни и от раз скача и си открадва по нещо. а ако го затворим в друга стая се започва един вой и лаене. а като го оставя ден гладен -уж да се прочисти и да му спадне коремчето -вие цяла нощ! Затова и питам какви мерки да вземем? Поотмина ми яда . а той още се крие вкъщичката си и като излезе от там само го поглеждам и той пак се пребира. сега се усеща -ама утре сутринта като станем. пак ще е радостен и все едно нищо не е било. и няма да е научил нищо от днес! Дали ще отмине тази вълна на глад с порасването му?
Публикувано: 04 April 2009 - 12:13 AM
Публикувано: 04 April 2009 - 09:11 AM
neonkata ни по принцип като излизаме или като не сме в стаята където има храна го зарваряме в коридора ,там му леглото ,но има достъп до другите стаи и така го свикнахме от малък, няма достъп до масата ако ние не сме там , а и мъжа ми много му се кара и той слуша, случвало се е ако съм станала до хладилника ,а детето се е забляло в телевизора да души и лизва най- близката му чиния но много ,много не смее.Сигурна съм обаче ако остане без надзор ,ще овършее цялата маса.
Публикувано: 04 April 2009 - 10:04 AM

Къпем се когато замиришем

Публикувано: 04 April 2009 - 10:15 AM

Моето богатсво не лъщи и не дрънчи, то само блести под слънцето и цвили през бурните нощи..
Публикувано: 04 April 2009 - 10:33 AM
Lunen_Ezdach, в Apr 4 2009, 09:15 AM, написа:

Какво ли не съм виждала по магазините, един пинчи беше в АКВАРИУМ, КАЧЕН НАВИСОКО и едва имаше място да се обърне вътре, беше с разбита глава, защото се опитал да излезе и скочил. Нямам думи, а тези изроди в парламента не инкриминираха насилието над животни. Затвор за такива

Дано да се оправи душичката ти, и то бързо, стискам палци!

Публикувано: 04 April 2009 - 10:34 AM

Моето богатсво не лъщи и не дрънчи, то само блести под слънцето и цвили през бурните нощи..
Публикувано: 04 April 2009 - 10:46 AM

Публикувано: 04 April 2009 - 04:26 PM
neonkaa, в Apr 3 2009, 02:38 PM, написа:
Сложих масата за обяд -две пърчета пици и две бутчета. за мен малчо и каката. но се обади леля ни да слезем до долу за малко и ние докато слезем Майки се качил на масата и изял всичко. и пак е с надут корем -а аз съм бясна. идва ми да го кача на масата и да го пребия- това е в яроста ми. защото и той се усети и избяга в кошарката си и от там ме дебне. а безнаказано ако му се размине пак ще се качи на масата. хубаво че в момента не ми е пред учите. че после ще съжалявам! Но какво да правя в случая?
Може и да се расърдиш, но според мен е доста безотговорно на всякъде из къщи да хвърлята храна. Все едно да си оставиш шампоана или някой препарат и малкият да го изяде, това е същото. Приеми, кученцето е още едно малко бебче в къщи и полагай големи грижи, прибирай всичко. В противен случай и това кученце ще ви умре, този път от преяждане или натравяне. Точно в тази възраст най-добре се приучава кученцето на навици.
Нашият Майки седи при нас в кухнята когато се храним и никога не посяга към храната ни. Защото после знае, че след като се нахраним ще опита по малко от нашата храна, но...само в неговата паничка в другата стая. И после си похапва гранулки.
От теб зависи, а и виждам,че имаш и малки деца не е най удачно кученцето ви да се разхожда по масата, където се храните вие, колкото и да го обичате.
Публикувано: 04 April 2009 - 04:36 PM

Публикувано: 04 April 2009 - 05:07 PM
ivan-z, в Apr 4 2009, 08:46 AM, написа:

Иване, не съм казвала, че си написал пилешко, казвам да не се оставя храна по принцип. Моят Скипър яде пилешко, а пилешкото като престои малко на стайна температура и става за хвърляне, затова поясних какво ядем. Гранулите и цял ден да престоят, няма да се развалят, обаче целта е кучето да яде когато трябва, да му се създаде режим, а не винаги да има храна под носа, та да не посягало на човешката. И един чувал да има с храна, позната му на вкус, сложи ти едно саламче на масата и стой да гледаш дали няма да си навре носа там, освен ако не е научен да не го прави, а научаването не става като му даваш храна в изобилие.
За тези борси, трябва да се закрият, а ще се закрият, като хората спрат да купуват от там, защото са информирани какво се случва там. А това, че Лунен ездач е спасила една душичка от такова ужасно място, добре е направила! Просто ние не сме от хората, които могат да закрият едно такова място, но пък можем да разкажем на всички: НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ dogshop-bg.com
Сладко ангелче, не се притеснявай! И моят Скипър в началото изобщо не искаше да се разхожда, качваше ми се по полата чак до врата и там се сгушваше и не искаше да слиза за нищо на света! Ела да го видиш сега, не излезе ли на разходка и започва да се сърди!
Публикувано: 04 April 2009 - 09:35 PM
sladko_angel4e, в Apr 4 2009, 03:36 PM, написа:

И ние днес бяхме на така да се каже първата ни важна разходка в Южния парк. Същата история само дето тя се наака в началото, но нямаше видима причина..освен да й се е ходило, но стана така изведнъж. Иначе съм доволна като цяло

Публикувано: 04 April 2009 - 09:40 PM
Първото което направихме е да махнем столовете от масата. защото се качва навсякъде с един скок -даже леглото ни е високо 55см. и там се качва!
А това за яденето да му слагам гранули докато не се наяде и после да ги пребирам -малко ми е притеснено и страшно ми се вижда . защото той вечно е гладен и все с надут корем ще ходи!
Момичета ако може да пишете колко като грамаж по колко пъти им давате гранули -да не би аз малко да го храня и затова все да е гладен??? Значе ако небеше това лакомство -Майки щеше да ни е идеален. много кротък. изпълнителен. все се гуши -мамина муцунка ми е той. ама това крадене на ядене направо ми идва

sladko_angel4e -не се притеснявай на вашата възраст и нашия Майки неискаше да се разхожда и си мислех че е от времето -нали беше по студено. но сега даже като ни види да се обличаме и той вече е пред вратата. а найобича да го разхождам с децата. защото подскача покрай тях. а като съм сама само минаваме 100 метра. чишка си на едното вече маркирано място и иска да се връщаме. а и преди искаше да се носим и по стълбите -а сега излиза с лай. всички да чуят че излиза на разходка и че е страшен

Публикувано: 04 April 2009 - 10:08 PM
Имам въпрос към вас понеже утре Дуда става на 6 месеца и за утре й е насрочена ваксината много ли ще е фатално, ако я направим в понеделник?
Публикувано: 05 April 2009 - 02:14 PM
huBBa__buBBa, в Apr 4 2009, 09:08 PM, написа:
За един ден няма страшно. Другия път ако пак се пада събота и неделя, можеш да изтеглиш с ден-два по-напред, да ти е спокойно.
Целувки на мъниците!
Ние днес сме рожденици