Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 348
  • 349
  • 350
  • 351
  • 352
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#6965 Потребителят е офлайн   neonkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Икона за мнението  Публикувано: 03 April 2009 - 08:48 PM

Лошото е. че беше наял от всичко. и ние с децата хвърлихме другото!
Незнам как да взема мерки -затова и питам имали тук такъв лакомник и как се справяте с него?
Откакто е пораснал е станал много хитър. качва се навсякъде сам. издебва ни и от раз скача и си открадва по нещо. а ако го затворим в друга стая се започва един вой и лаене. а като го оставя ден гладен -уж да се прочисти и да му спадне коремчето -вие цяла нощ! Затова и питам какви мерки да вземем? Поотмина ми яда . а той още се крие вкъщичката си и като излезе от там само го поглеждам и той пак се пребира. сега се усеща -ама утре сутринта като станем. пак ще е радостен и все едно нищо не е било. и няма да е научил нищо от днес! Дали ще отмине тази вълна на глад с порасването му?
User's Signature

Качена снимка

#6966 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2009 - 12:13 AM

neonkaa - моя съвет е да му вземете Роял канин мини джуниър ( суха храна ) и да му заредите купичката да си има постоянно . първите дни може да изяжда всичко но постепенно ще свикне че храната не свършва и няма да яде така лакомо . това е изпробвано лично от мен и действа . с гладни диети няма да се оправят нещата повярвайте ми . с бой пък изобщо . опитайте и чакам да кажете има ли ефект .
User's Signature

р-к http://zlaticamountain.com/

Който не е ЛУД не е НОРМАЛЕН

#6967 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2009 - 09:11 AM

с пълната купичка няма да стане според мен , поне при нашия Бруно стои постоянно ,преди хапваше по някоя и друга гранула ,а сега не иска да ги помирише дори ,само от нашата храна иска ,дори да му я смеся отбира кренвирша или месото ,каквото съм му сложила ,а кучешкатахрана или гранулите ги отделя .
neonkata ни по принцип като излизаме или като не сме в стаята където има храна го зарваряме в коридора ,там му леглото ,но има достъп до другите стаи и така го свикнахме от малък, няма достъп до масата ако ние не сме там , а и мъжа ми много му се кара и той слуша, случвало се е ако съм станала до хладилника ,а детето се е забляло в телевизора да души и лизва най- близката му чиния но много ,много не смее.Сигурна съм обаче ако остане без надзор ,ще овършее цялата маса.

#6968 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 04 April 2009 - 09:33 AM

:aa_002:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#6969 Потребителят е офлайн   Skipper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2009 - 10:04 AM

Малко ми е странно как така се качва на масата, моят никога не го е правил, а и му е невъзможно физически, освен ако не прелети :vh_178: . Просто му премахнете достъпите до масата, дръпни я така, че да не може да се прехвърля от дивана, или махни столовете, ако те са му подстъпът. Това с храната по цял ден не е добра идея, на кучето трябва да му се дава храна в точно определени часове, след това да се прибират остатъците, не може по цял ден да има храна на разположение. Моят каквото изяде, изяде, не си дояжда повече, дори и да му го оставя в купичката, няма да го подуши, чака си прясна храна на следващото ядене (яде варено пилешко). Сега и да му се караш, няма да има ефект, по-скоро можеш да му пресъздадеш ситуацията и да го дебнеш, като се качи на масата и посегне на храната, да го накажеш. Иначе колкото и да го наказваш за това конкретно прегрешение: за пицата и пилешките бутчета, той няма как да разбере.

Къпем се когато замиришем :ac_007: горе-долу в месеца веднъж, не са ни любими плациканията във ваната, иначе лапки след всяко излизане.
User's Signature

Качена снимка

#6970 Потребителят е офлайн   Lunen_Ezdach Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Interests:Вилга(чистокръвна английска красавица), Колфина(хановерка-нашия шампион), Факла,Фукла(дъщери на Колфина и Форум-шарени-хановерки),Сахара(дунавка с гореща кръв) , Сан Себастиан(селфранс-веселяка в конюшната-редовно пуска другите да се разхождат), Лавина(шестмесечната дъщеря на Вилга и Лаврак), Гратис(орловски рисак-най-гордото животно на света), Експеримент(най-големия враг на Гратис-кой е казал ,че не съществува вражда между Плевен и Русия),Чери(голямата ми любов),Арчи(чао-чао- мързеливеца в групата)Роки и Рики(як териерчета-деца на Шанел),Шанел(як териер-откачалка),Бъки(взехме го като бебе за каракачанка-порасна оше 7 см.но е страшен сладур),Рони(московска стражевая-по-голям от всички други заедно),Рой(най-възпитания на света-азиатска овчарка), Арес(мини йоркшир-ужасно мил и ужасно игрив-елегантния в групата), Чапи(беше блъснат на шосето в един голям сняг,сега разнася каквото намери по двора),Сачи(малък,дълъг и рижав) и малката принцеска Кари (новото попълнение-ужасно сладко).

Публикувано: 04 April 2009 - 10:15 AM

Здравейте и от мен.Тук е добро място да се оплача и да ви посъветвам.Преди два дни и аз си взех моята мини пинчер принцеска - Кари.Взех я с риск, тъй като тя е на 2 месеца а все още не е ваксинирана нито веднъж.Ужасна грешка е ,че досега не са я ваксинирали, но както и да е - видях я в един сладък сайт и се влюбих.. Вчера я обезпаразитихме ,за да може след няколко дни да я ваксинираме и след това прекарах най-ужасната нощ. Кутрето ми беше на ръба.Вечерта тя се държеше неадекватно,не беше весела като предния ден ,притесних се и я заведох в една клиника.Измериха и температурата - 37.9 т.е. - нямаше и видимо всичко и беше наред,казаха ми ,че е от хапчето за обезпаразитяване.Около полунощ обаче стана по-зле,получи гърчове и започна да изкарва глисти с изпражненията ,след което дори ги и повръщаше..Скимтореше непрекъснато и си личеше ,че много я боли а очите и бяха толкова влажни , в 3 отново я заведохме там и и биха аналгин,но после като се прибрахме беше същата работа и така до сутринта.В 10 часа отново я изтормозихме -този път с бусколизин и друг лекар ми каза,,че чак се очудва как е оцеляла..Сега вече е по-добре -наливаме я на сила с вода и кисело мляко и живна , но беше толкова тъжна и безпомощна..не го пожелавам на никой и още проклетисвам тези от магазина... да я оставят 2 месеца с другите животни без да и сложат дори едничка ваксина..
User's Signature

Моето богатсво не лъщи и не дрънчи, то само блести под слънцето и цвили през бурните нощи..

#6971 Потребителят е офлайн   Skipper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2009 - 10:33 AM

Показване на мнениетоLunen_Ezdach, в Apr 4 2009, 09:15 AM, написа:

и още проклетисвам тези от магазина... да я оставят 2 месеца с другите животни без да и сложат дори едничка ваксина..

:zz_208: тези са отвратителни печалбари, дори и да гледат на животните като на стока, в стремежа си да спечелят колкото може повече, не правят и елементарни разходи за тях
Какво ли не съм виждала по магазините, един пинчи беше в АКВАРИУМ, КАЧЕН НАВИСОКО и едва имаше място да се обърне вътре, беше с разбита глава, защото се опитал да излезе и скочил. Нямам думи, а тези изроди в парламента не инкриминираха насилието над животни. Затвор за такива :zz_209:

Дано да се оправи душичката ти, и то бързо, стискам палци! :wub:
User's Signature

Качена снимка

#6972 Потребителят е офлайн   Lunen_Ezdach Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Interests:Вилга(чистокръвна английска красавица), Колфина(хановерка-нашия шампион), Факла,Фукла(дъщери на Колфина и Форум-шарени-хановерки),Сахара(дунавка с гореща кръв) , Сан Себастиан(селфранс-веселяка в конюшната-редовно пуска другите да се разхождат), Лавина(шестмесечната дъщеря на Вилга и Лаврак), Гратис(орловски рисак-най-гордото животно на света), Експеримент(най-големия враг на Гратис-кой е казал ,че не съществува вражда между Плевен и Русия),Чери(голямата ми любов),Арчи(чао-чао- мързеливеца в групата)Роки и Рики(як териерчета-деца на Шанел),Шанел(як териер-откачалка),Бъки(взехме го като бебе за каракачанка-порасна оше 7 см.но е страшен сладур),Рони(московска стражевая-по-голям от всички други заедно),Рой(най-възпитания на света-азиатска овчарка), Арес(мини йоркшир-ужасно мил и ужасно игрив-елегантния в групата), Чапи(беше блъснат на шосето в един голям сняг,сега разнася каквото намери по двора),Сачи(малък,дълъг и рижав) и малката принцеска Кари (новото попълнение-ужасно сладко).

Публикувано: 04 April 2009 - 10:34 AM

Прочетох някъде назад за апартамента с многото кучета и зарази... Оттам взехме Кари.. dogshop-bg.com ... Взехме я за 250 и се хванах най-вече за цената ,тъй като вървят по 300 - 350.. не ме е яд, защото тя е уникална и за два дни адски много се привързах към нея,дано само се излекува, защото ми идва да ходя да ги убия тия нещастници.
User's Signature

Моето богатсво не лъщи и не дрънчи, то само блести под слънцето и цвили през бурните нощи..

#6973 Потребителят е офлайн   Lunen_Ezdach Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 April 2009 - 10:36 AM

благодаря skipper ... и аз силно се надявам -мъничето е толкова сладко, не си го давам...
User's Signature

#6974 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2009 - 10:46 AM

Lunen_Ezdach - още един пример как първо се купува и после се мисли :bk_022: дано всичко натам вече да е наред иначе солени ще ви излезнат спестените 50 лева . А относно оставянето на храна постоянно Skipper - къде прочете че съм написал пилешко . написал съм гранули даже точно какви . повярвайте ми тези гранули ги обожават а и няма да преядат с тях . но всеки си решава :bb_032: аз ако не съм го изпробвал няма да го напиша . а и не смятам че ще загуби нещо ако го изпробва за седмица .
User's Signature

р-к http://zlaticamountain.com/

Който не е ЛУД не е НОРМАЛЕН

#6975 Потребителят е офлайн   michelangelo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2009 - 04:26 PM

Показване на мнениетоneonkaa, в Apr 3 2009, 02:38 PM, написа:

Момичета съветвате ме какво да правя???
Сложих масата за обяд -две пърчета пици и две бутчета. за мен малчо и каката. но се обади леля ни да слезем до долу за малко и ние докато слезем Майки се качил на масата и изял всичко. и пак е с надут корем -а аз съм бясна. идва ми да го кача на масата и да го пребия- това е в яроста ми. защото и той се усети и избяга в кошарката си и от там ме дебне. а безнаказано ако му се размине пак ще се качи на масата. хубаво че в момента не ми е пред учите. че после ще съжалявам! Но какво да правя в случая?

Може и да се расърдиш, но според мен е доста безотговорно на всякъде из къщи да хвърлята храна. Все едно да си оставиш шампоана или някой препарат и малкият да го изяде, това е същото. Приеми, кученцето е още едно малко бебче в къщи и полагай големи грижи, прибирай всичко. В противен случай и това кученце ще ви умре, този път от преяждане или натравяне. Точно в тази възраст най-добре се приучава кученцето на навици.
Нашият Майки седи при нас в кухнята когато се храним и никога не посяга към храната ни. Защото после знае, че след като се нахраним ще опита по малко от нашата храна, но...само в неговата паничка в другата стая. И после си похапва гранулки.
От теб зависи, а и виждам,че имаш и малки деца не е най удачно кученцето ви да се разхожда по масата, където се храните вие, колкото и да го обичате.
User's Signature

Качена снимка

#6976 Потребителят е офлайн   sladko_angel4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2009 - 04:36 PM

Здравейте,сладурки и сладурковци.Да ви се похвалим днес с Лейди бяхме на първата разходка,но много я е страх.Постоянно иска да се катери по мен и не иска да върви без някой да я дърпа.Едни дечица много й се зарадваха , а тя от страх се напишка.След това едно друго детенце и този път вече направи другото.Дано да свикне бързо.. :ga_082:
User's Signature

Качена снимка

#6977 Потребителят е офлайн   Skipper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2009 - 05:07 PM

Показване на мнениетоivan-z, в Apr 4 2009, 08:46 AM, написа:

Lunen_Ezdach - още един пример как първо се купува и после се мисли :bk_022: дано всичко натам вече да е наред иначе солени ще ви излезнат спестените 50 лева . А относно оставянето на храна постоянно Skipper - къде прочете че съм написал пилешко . написал съм гранули даже точно какви . повярвайте ми тези гранули ги обожават а и няма да преядат с тях . но всеки си решава :bb_032: аз ако не съм го изпробвал няма да го напиша . а и не смятам че ще загуби нещо ако го изпробва за седмица .

Иване, не съм казвала, че си написал пилешко, казвам да не се оставя храна по принцип. Моят Скипър яде пилешко, а пилешкото като престои малко на стайна температура и става за хвърляне, затова поясних какво ядем. Гранулите и цял ден да престоят, няма да се развалят, обаче целта е кучето да яде когато трябва, да му се създаде режим, а не винаги да има храна под носа, та да не посягало на човешката. И един чувал да има с храна, позната му на вкус, сложи ти едно саламче на масата и стой да гледаш дали няма да си навре носа там, освен ако не е научен да не го прави, а научаването не става като му даваш храна в изобилие.

За тези борси, трябва да се закрият, а ще се закрият, като хората спрат да купуват от там, защото са информирани какво се случва там. А това, че Лунен ездач е спасила една душичка от такова ужасно място, добре е направила! Просто ние не сме от хората, които могат да закрият едно такова място, но пък можем да разкажем на всички: НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ dogshop-bg.com

Сладко ангелче, не се притеснявай! И моят Скипър в началото изобщо не искаше да се разхожда, качваше ми се по полата чак до врата и там се сгушваше и не искаше да слиза за нищо на света! Ела да го видиш сега, не излезе ли на разходка и започва да се сърди!
User's Signature

Качена снимка

#6978 Потребителят е офлайн   huBBa__buBBa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 04 April 2009 - 09:35 PM

Показване на мнениетоsladko_angel4e, в Apr 4 2009, 03:36 PM, написа:

Здравейте,сладурки и сладурковци.Да ви се похвалим днес с Лейди бяхме на първата разходка,но много я е страх.Постоянно иска да се катери по мен и не иска да върви без някой да я дърпа.Едни дечица много й се зарадваха , а тя от страх се напишка.След това едно друго детенце и този път вече направи другото.Дано да свикне бързо.. :ga_082:

И ние днес бяхме на така да се каже първата ни важна разходка в Южния парк. Същата история само дето тя се наака в началото, но нямаше видима причина..освен да й се е ходило, но стана така изведнъж. Иначе съм доволна като цяло :ns22: . Бях с едня приятелка и бая дълго я разходихме. И доста други пинчерчета срещнахме. Даже моята Дудона щеше да набие една мопска :blush: , то кученцето дойде да се запознаят и уж се харесаха, а Доди по едно време като почна да й ръмжи и аз бързо я вдигнах, после пак я пуснах да си играят и тя пак почна да ръмжи добре, че не стана нещо :aa_002: . А май бяхме попаднали на мопска среща, бяха толкова много на едно място.

User's Signature

Качена снимка

#6979 Потребителят е офлайн   neonkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 04 April 2009 - 09:40 PM

Мерси много за съветите -по принцип гледам да пребирам храната -но имам и още едно бебе -таткото ни и ходя и след него. а това за масата просто беше немислимо за мен. че чак до там ще стигне след като многократно сме му се карали да не се качва по столовете -а за масата просто много се изненадох че си е позволил -все пак имах вяра. че чак до там няма да стигне!
Първото което направихме е да махнем столовете от масата. защото се качва навсякъде с един скок -даже леглото ни е високо 55см. и там се качва!
А това за яденето да му слагам гранули докато не се наяде и после да ги пребирам -малко ми е притеснено и страшно ми се вижда . защото той вечно е гладен и все с надут корем ще ходи!
Момичета ако може да пишете колко като грамаж по колко пъти им давате гранули -да не би аз малко да го храня и затова все да е гладен??? Значе ако небеше това лакомство -Майки щеше да ни е идеален. много кротък. изпълнителен. все се гуши -мамина муцунка ми е той. ама това крадене на ядене направо ми идва :zz_217:

sladko_angel4e -не се притеснявай на вашата възраст и нашия Майки неискаше да се разхожда и си мислех че е от времето -нали беше по студено. но сега даже като ни види да се обличаме и той вече е пред вратата. а найобича да го разхождам с децата. защото подскача покрай тях. а като съм сама само минаваме 100 метра. чишка си на едното вече маркирано място и иска да се връщаме. а и преди искаше да се носим и по стълбите -а сега излиза с лай. всички да чуят че излиза на разходка и че е страшен :zz_220: !
User's Signature

Качена снимка

#6980 Потребителят е офлайн   huBBa__buBBa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 04 April 2009 - 10:08 PM

neonkaa, аз моята я храня по три пъти на ден не знам точно колко е грамажа, който й давам, но горе долу по шепа и половина и мисля, че се засища въпреки, че яде и ябълка понякога през деня.

Имам въпрос към вас понеже утре Дуда става на 6 месеца и за утре й е насрочена ваксината много ли ще е фатално, ако я направим в понеделник?

User's Signature

Качена снимка

#6981 Потребителят е офлайн   sladko_angel4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2009 - 10:18 PM

huBBa__buBBa каква ваксина на 6тия месец ? :zz_219: :zz_193:
User's Signature

Качена снимка

#6982 Потребителят е офлайн   huBBa__buBBa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 04 April 2009 - 10:25 PM

Тази дето е против бяс. Не е задължително, но решихме да я направим. ^_^
User's Signature

Качена снимка

#6983 Потребителят е офлайн   sladko_angel4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2009 - 10:47 PM

Питам,защото на Лейди я поставиха заедно с 3тата ваксина. :)
User's Signature

Качена снимка

#6984 Потребителят е офлайн   Skipper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 April 2009 - 02:14 PM

Показване на мнениетоhuBBa__buBBa, в Apr 4 2009, 09:08 PM, написа:

Имам въпрос към вас понеже утре Дуда става на 6 месеца и за утре й е насрочена ваксината много ли ще е фатално, ако я направим в понеделник?

За един ден няма страшно. Другия път ако пак се пада събота и неделя, можеш да изтеглиш с ден-два по-напред, да ти е спокойно.

Целувки на мъниците!

Ние днес сме рожденици :va_010:
User's Signature

Качена снимка

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 348
  • 349
  • 350
  • 351
  • 352
  • Последна »