Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 363
  • 364
  • 365
  • 366
  • 367
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#7281 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 12 June 2009 - 02:32 PM

Галче,браво на момичето :wub: добре се е справило.Да ви са живи и здрави и да им намериш добри стопани.

#7282 Потребителят е офлайн   Skipper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 June 2009 - 02:36 PM

Donna, много сте сладки, особено снимката с прахосмукачката е уникална :wub: :wub: :wub:
Не я ли е страх от звука? Моят се навира в миша дупка като чуе прахосмукачката (мойта е доста шумна де)
User's Signature

Качена снимка

#7283 Потребителят е офлайн   рамка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 June 2009 - 02:43 PM

Тази снимка с прахосмукачката много ми хареса-Голяма помощничка си имаш :ab_041:
Мойта Цецка също се е случвало да се напикае като спи но вече не го прави-Но не можа да отвикне от това да припиква-когато е била сама и някой се прибере тя от радост пуска няколко капки-Но вече и хванахме цаката-не и обръщаме внимание докъто отмине голямата радост и после вече като се поуспокои и се радваме и тогава всичко е наред-А инъче когато забравя да прибера тоалетната хартия също както Габка прави-цялата е накъсана-но какво да ги правиш тези домашни любимци :wb_052:
А за новия телефон на lutova_83 -незнам какво да кажа-Дано не ми се случи
User's Signature

Качена снимка

#7284 Потребителят е офлайн   Donna Karan Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 June 2009 - 03:38 PM

Благодаря подобно,много сте милички..Беше много смешно,защото аз чистя и по едно време се обръщам и я гледам тя се вози..Сама си се смях тогава,но не се страхува,самата прахосмукачка не е много шумна но не е и като без хич..То милото е калено..Като я возя и надувам музиката нищо не я притеснява,но шегичка- не го правя често,защото знам ли,толкова са крехки..А проблема с пишкането от радост ние го нямаме ,за което съм много доволна..Братовчедка ми използваше същата тактика като теб с нейния йорки ,обаче когато минат 3 мин. и тя го викне и му се зарадва -той пак се напишква..Аз пък Кари не мога да я отуча да пишка навсякъде,даже в леглото ми го прави..Надявам се като започне да излиза ,нещата да се променят..

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#7285 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 June 2009 - 03:58 PM

Показване на мнениеторамка, в Jun 12 2009, 01:43 PM, написа:

Тази снимка с прахосмукачката много ми хареса-Голяма помощничка си имаш :ab_041:
Мойта Цецка също се е случвало да се напикае като спи но вече не го прави-Но не можа да отвикне от това да припиква-когато е била сама и някой се прибере тя от радост пуска няколко капки-Но вече и хванахме цаката-не и обръщаме внимание докъто отмине голямата радост и после вече като се поуспокои и се радваме и тогава всичко е наред-А инъче когато забравя да прибера тоалетната хартия също както Габка прави-цялата е накъсана-но какво да ги правиш тези домашни любимци :wb_052:
А за новия телефон на lutova_83 -незнам какво да кажа-Дано не ми се случи

Пинчерката на едни познати също се напикава от радост..ама и те така като вас, правят се че не я виждат когато се приберат :ab_041: докато се поуспокои
А за тоалетната хартия, аз вече я прибирам когато ни няма...е случва се и да я забравя и после я събирам из цялата къща ама....
Телефона пък ....беше на два месеца, подарък :fn_155: от мъжото за годишнината ни, изненада беше и аз много му се радвах ама...за малко :eg_033: еее и сега съм си с него нищо че е малко поудъфкан ама к`во да се прави ..сега повече ми напомня за Габето от колкото за Мъжо :cc_012:
User's Signature

Качена снимка

#7286 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 12 June 2009 - 04:01 PM

Кари е много сладка, а ти си щастливка, че можеш да си я взимаш в офиса...а така сигурно не се отделя от теб, ма като гледам и снимката с пракосмукачката май съм права :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#7287 Потребителят е офлайн   Велимир Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Всичко което ми доставя удоволствие,от разходките с Фарел до лятното Мохито вечер!!!
Публикувано: 12 June 2009 - 05:30 PM

Искам да ви питам нещо,преди 2 дни на Фарел му купих Royal Canin защото от както сме си го взели го храним само с Pedigree и реших да му разнообразя.Взех му гранули заедно с пастет за да му ги слагам заедно че да му е по вкусно че само суха храна яде,забелязах че са му омръзнали гранулите.Но какво се получи от 2 дни е с разтройство,реших че е заради пастета но сега като му сипвам само гранулите и пак има,пастета си е кучешки не човешки.Дали се е получило защото е друга храната,все пак нали Royal Canin са по висок клас?
User's Signature

Trust me it's paradise

#7288 Потребителят е офлайн   Dante_french Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 June 2009 - 05:40 PM

Ето каде Ви е грешката-храната се сменя постепенно за да не получи кучето застройство или да повръща. Схема на Royal Canin за постепнно сменяне на храната:
Ден 1 и 2 : 75% от старата храна+25% от новата храна
Ден 3 и 4 : 50% от старата храна+50% от новата храна
Ден 5 и 6 : 25% от старата храна+75% от новата храна
Ден 7 и след това: 100% от новата храна
Много странно защо ветеринаря не Ви го е казал. Нама нищо общо с класа на храна-трябва независимо каква е храната да се сменя постепенно. Пожелавам скорошно възтановяване на мъника! :wb_052:
User's Signature

Качена снимка

#7289 Потребителят е офлайн   Donna Karan Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 June 2009 - 05:46 PM

Според мен стомахчето му трудно е приело смяната, Кари яде само Royal Canin бебе, от началото и няма такива проблеми,много съм доволна от храната а и всички добри ветеринари я препоръчват,дори в един зоомагазин не ми дадоха да й взема някаква по-евтина храна от техните и ми казаха да не сменям RC за нищо на света,защото в нея има достатъчно калций и витамини и не е нужно да ги даваме отделно..А иначе в отг. на lutova ,самичка съм по цял ден и тя ми е идеалната компания и понеже ходя с колело на работа на 12 км. от вкъщи ,за да спортувам ,взех една много яка чанта на Camon-като сакче и Кари се вози с мен на колелото,голяма атракция сме,нищо,че още не ходим по земята..

#7290 Потребителят е офлайн   huBBa__buBBa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 June 2009 - 08:29 PM

Голяма сладурка е Кари :tongue: и Доди не се плаши от прахосмукачката, даже скача по нея и лая много е смешна. Така прави и с е дна метла и с парцала, явно не обича да й е чисто :gk_164: , а за пишкането и ние бяхме така в началото, но като почна да излиза навън се поспря и постепенно свикна и на леглото веднъж се изпишка на пук, а аз тамън го оправях и тя :wa_048: беше наказана после в коридора цял ден, че ме нямаше и така.
User's Signature

Качена снимка

#7291 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 12 June 2009 - 08:42 PM

Показване на мнениетоDonna Karan, в Jun 12 2009, 03:46 PM, написа:

Според мен стомахчето му трудно е приело смяната, Кари яде само Royal Canin бебе, от началото и няма такива проблеми,много съм доволна от храната а и всички добри ветеринари я препоръчват,дори в един зоомагазин не ми дадоха да й взема някаква по-евтина храна от техните и ми казаха да не сменям RC за нищо на света,защото в нея има достатъчно калций и витамини и не е нужно да ги даваме отделно..А иначе в отг. на lutova ,самичка съм по цял ден и тя ми е идеалната компания и понеже ходя с колело на работа на 12 км. от вкъщи ,за да спортувам ,взех една много яка чанта на Camon-като сакче и Кари се вози с мен на колелото,голяма атракция сме,нищо,че още не ходим по земята..

Еййй ама Вие ще сте голяма картинка :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#7292 Потребителят е офлайн   neonkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2009 - 03:15 PM

Въпроса ми е към Skipper как го научихте да си спи на мястото и най -вече как се научихте да чишкате само вън???
Майки също вече спи на местото си -защото като спеше при дъщеря ми леглото и припикаваше матрака в краката. и сега той спи в коридора. но при затворени врати -а отворим ли някоя врата- към хола и спалнята или към детската или към тоалетната -веднага е качва по леглата и там заляга! А последния път се изчишка в тоалетната на килимчето и мъж ми се смя -че иска да ползва тоалетната. но трябвало да му поставим стълбичка. че нямало как да стигал горе :ab_041: !
Абе цяла седмица си знае в банята и хоп в седмицата един пътнякоя издънка направи. страх ме е. че на есен като застелим с килимите ще опикае всичко и ако незабележим ще ми се вмерише къщата!
Поедно време го затваряхме в къщичката му за през ноща -и сутрин като отворим да го изведем набързо да хишка навън -но понякога като се замота щерката сутрин че я примързи да се облече -той си припикаваше къщата и после неискаше да влиза вътре или и той се вмирисваше!
Иначе е много умен и послушен -незнам на инат ли ги прави понякогатези неща!
User's Signature

Качена снимка

#7293 Потребителят е офлайн   Skipper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 June 2009 - 11:06 PM

neonka, когато беше малък, го учехме да пишка в банята върху пелена, когато го водехме там, се изхождаше. Докато нямаше никой у дома и понеже не беше ограничаван, ходеше където си иска, често и на дивана, а по някога (най-често от яд) и в леглото на възглавницата. Извеждах го веднъж на ден, понякога пропусках. Като поотрасна, се научи да ходи освен в банята, и в кухнята на теракота, като припикаваше пералнята и хладилника. Колкото и да чистех, миризмата си оставаше. Беше ми станало навик - прибирам се от работа и яхвам кофата и с Доместос-а (грешка, в него има хлор, но заради дезинфекцията го правех). Като свършеше нещо на леглото (обикновено късно вечер), посреднощ сменях чаршафи, перях матрак (после си купих калъфки за матрак, поне прането на матрака да си спестявам), възглавници. Стана ясно, че така не може да продължава. Започнахме много разходки. Колкото и да се разхождахме обаче, все се случваше да припикае някоя мебел. Струваше ми се, че е от мъжките хормони. Исках да го кастрирам, но мъжете в семейството ревнаха "как съм щяла да му причиня това" и така и не успях (все още не съм се отказала). Винаги съм имала книги за грижи и обучение на кучета, но тогава вече започнах да ги чета и да вярвам. Научих се как действително кучето гледа на стопанина си и как човек трябва да гледа на кучето. Разбрах, че имам едно страхотно куче, което обаче се мисли за алфа куче, тоест водач на стадо. И че като ме погледне с големите си черни очички и му позволявам повече, отколкото трябва. Така реших да направя две крачки: първо да не го допускам до спалнята и второ, да го ограничавам къде ходи, докато ме няма. Първото беше доста трудно, признавам, защото се събуждаше посреднощ и скимтеше, както скимтят малките кученца, за да привлекат вниманието на майка си. Не му обръщаш внимание и това е. При нас помага и трика с каишката: слагам му каишката за излизане и се кротва. За да го огранича да не ходи навсякъде, му купих оградка (утре ще ти я снимам, ако искаш). Когато е сам, е най-често вътре, или на балкона. Вътре в оградката му е клетката, където спи, има пеленка (ако случайно се изпусне), както и купичка с прясна вода. Има и играчки и кокали за гризане, така че не го мисля, докато ме няма. Извеждам го сутрин като се събудя, после го нахранвам и излизам. Следобед, като се прибера от работа, първата ми задача е да го изведа навън. Вечерта го храня и после преди да си легна, го извеждам пак навън. В почивните дни излиза и по-често. На терасата го оставям през деня, когато денят е топъл, като му изкарвам всичко от оградката, както и една постелка за баня (милият много обича да се припича на слънце). Не мога да кажа, че 100% се е научил да ходи само вън и бих му имала доверие да го оставя сам вътре. Онзи ден го пуснах да щъка и взе, че се изпиша в банята (старите навици). Скарах му се и го изведох веднага навън. Иначе много отдавна не е пишал в къщи. Сега е на диета, но мисля като приключи диетата, да излизаме по нужда с торбичка с наградки, така че да затвърдим добрите хигиенни навици. Така :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#7294 Потребителят е офлайн   huBBa__buBBa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 13 June 2009 - 11:55 PM

Сега видях, че вече ни има на снимка в http://pinscher.dir.bg , а преди доста време я бях пратила :ab_041: .
Ето да се похвалим и да ни видите - http://pinscher.dir....h...=17&dflid=3.
Колко е била малка като съм я снимала, сега виждам разликата :we_070:

User's Signature

Качена снимка

#7295 Потребителят е офлайн   chochi5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 June 2009 - 09:28 AM

Ето ни и нас ... Много отдавна не бях писала, но ви чета редовно . Относно ходенето до тоалетна, мойта Айричка почти свикна да ходи винаги навън - е освен когато остане сама ... Тогава не съм сигурна дали се изпикава вътре, но когато и да се прибера никъде не ми е мокро, а и не намирам нищо, и затова много се радвам. Обаче ние имаме един проблем - като по мъничка ми беше по удобно да я уча да ходи на терасата до тоалетна ... и сега понеже дворът ни е заграден много добре (имам му вяра :ab_041: ) я пускам и тя си стои по 15-20 мин. самичка там, обаче никога не пишка на двора .. винаги драска по вратата аз я пускам и тя отива и се изпикава на терасата... :ab_041: :ab_041:
Относно пишкането по леглата - никога не ми е правила този номер (да чукна на дърво :ab_041: )
User's Signature

Качена снимка

#7296 Потребителят е офлайн   huBBa__buBBa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 June 2009 - 12:12 PM

Някой от вас ползва ли пудра Bolfo на Bayer за външното обезпаразитяване?
Ние вече сме с нея и днес за първи път я напудрих, ама то като почнах да я втривам такава пелена от пудра се вдигна, че нямаше как да не я глътне малко, а то пише, че не е хубаво та сега се притесних малко да не й стане нещо. Иначе доволни ли сте от нея, ако я ползвате?

User's Signature

Качена снимка

#7297 Потребителят е офлайн   kremka_07 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2009 - 02:42 PM

Здравейте и от мен!Казвам се Кремена и съм от Варна.Имам син на 6г. и от 1 седмица врънка баща си за мини пинчер.Тази седмица,по точно към вторник сряда ще си вземем бебока.Малкия всеки ден пита колко дена остават до вземането на кученцето,голям мерак голяма работа :ab_041: Кажете ми добър избор ли сме направили с избора на кученце,капризни ли са лесно ли се гледат,моля да ме подгответе малко ,че нищо незнам за тази порода.Ще ви бъда благодарна
User's Signature

Качена снимка

#7298 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 14 June 2009 - 03:26 PM

Най-Добрият избор :ae_085:
Много бързо ще свикнете един с друг.Тогава ще разберете колко е лесно и приятно да се грижиш за тези малки съкровища :smile:
User's Signature

Качена снимка

#7299 Потребителят е офлайн   Skipper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 June 2009 - 03:36 PM

Поздравления Креми за новия член на семействово :ab_041:
На първо място е куче, надявам се, че знаеш какво те чака. Гледали ли сте куче досега? Ето с това ще се сблъскате веднага, затова е добре да го прочетеш (приучаване към хигиенни навици):
http://forum.dog.bg/...?showtopic=7007
За малкия това ще е огромно преживяване и ще му даде много. Само това, че е много малък, за да се грижи самостоятелно, така че на теб остава чистенето докато е бебе, а и вероятно оправянето на белите.
Кученцата от тази порода са умни и интелигентни, лесно се учат и обикновено се привързват силно към един член от семейството. Чувствителни са към температурата и особено към студа: лесно измръзват, затова обикновено зимата ги извеждаме с дрешки. Обичат топлото, моят се пече като гущерче на терасата. Не искат дълги и изморителни разходки, но пък и не са котки, така че без извеждане няма да се разминете. Моят е капризен към храната, обича пилешко месо и не помирисва гранулки. Честно казано, като се размисля, ако трябваше да избирам, пак тази порода бих избрала. Късокосмести, не се скубят, но все пак оставят малки къси косми, при нас чернички, където е стоял, си личи :ab_041:
Дружелюбни са към други кучета и към хора, понякога прекалено дружелюбни към големи кучета, но понякога агресивни към хора (не знам как си ги преценява, но се случва някой да не му хареса на улицата).
Ето ако искаш повече инфо за породата (на английски):
http://www.dogbreedi...urepinscher.htm
Като всяка една малка порода, можеш лесно да ги вкараш в капана на "синдрома на малкото куче", тоест без да иска, човек може да го разглези до неуправляемост, защото е малко, да му позволява неща, които на големите кучета обикновено не са позволени (да скача по хора, да лежи по мебелите, да ти спи в леглото). Ако искаш повече можеш да прочетеш тук (на английски):
http://www.dogbreedi...malltoydogs.htm
И добре дошли във форума!
User's Signature

Качена снимка

#7300 Потребителят е офлайн   kremka_07 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2009 - 03:57 PM

Да гледала съм куче преди години,тогава самата аз бях малка имали сме НОК и преди нея пинчер.Да знам какво ме чака аз ще трябва да поема грижите около кучето но просто малкия е голямо "печило" и просто неможе да се излезе с него на глава.Единственото,което ме притеснява пишкането навсякаде,но се надявам бързо да го научим.Просто го чакаме с нетърпение особенно детето.
User's Signature

Качена снимка

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 363
  • 364
  • 365
  • 366
  • 367
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема