Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 443
  • 444
  • 445
  • 446
  • 447
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#8865 Потребителят е офлайн   Bonbonita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 September 2009 - 03:39 PM

ПОМОЩ ! Мишел с гъбички!!! ud_009.gif
Хора отчаяна съм,от няколко дни се появиха някакви изсъхнали образувания по муцунката,главата и до крачето й.
Днес отидохме на лекар и се разбра че са гъби,доктора премахна изсахналата кожа и отдолу се появиха рани.Втрещена съм,преписаха и разни мазила,дано подействат,но съм много уплащена защото тя беше постоянно в ръцете ни и вечер спи в леглото ни (без да я усетим че се качва хиенката :) )
но д-ра ми каза че и по хора ходело..и незнам
сега Миша изглежда ужасно с тези рани и незнам по какъв начин да я изолирам за да не станат по-сложни нещата...
Някои минавал ли е през това?Моля за някакви съвети dh_188.gif dh_188.gif dh_188.gif dh_188.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#8866 Потребителят е офлайн   tutune Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2009 - 05:57 PM

chocolate80 Не си се объркала майката на нашия Майк е чисто бяла а бащата е кафяв,И четирите бебета бяха различни цветове,Ние си търсихме мъжко кученце а то беше само едно другите бяха женски,Моята дъщеря казва че вкъщи си имаме половин лабрадорче защото е същия цвят, re_037.gif
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#8867 Потребителят е офлайн   Mimet0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2009 - 07:16 PM

Цитат(tutune @ Sep 30 2009, 05:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
chocolate80 Не си се объркала майката на нашия Майк е чисто бяла а бащата е кафяв,И четирите бебета бяха различни цветове,Ние си търсихме мъжко кученце а то беше само едно другите бяха женски,Моята дъщеря казва че вкъщи си имаме половин лабрадорче защото е същия цвят, re_037.gif

Добре Дошли и от нас с Доли ! Голям красавец е тоя Майк. wub.gif Приличат си с Доли ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
Днеска ходихме да се теглим eg_033.gif Качили сме 100 гр за 10 дена eg_033.gif eg_033.gif eg_033.gif

Ето я и най-малката клюкарка от всички ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#8868 Потребителят е офлайн   Skipper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2009 - 07:32 PM

Мимееее, това Мара клюкарката ли е? ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif

User's Signature

Качена снимка

#8869 Потребителят е офлайн   Mimet0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2009 - 07:35 PM

Цитат(Skipper @ Sep 30 2009, 07:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Мимееее, това Мара клюкарката ли е? ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif

ab_041.gif ab_041.gif Да,голяма клюкарка е. ab_041.gif Иска да знае и да види всичко ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#8870 Потребителят е офлайн   silvatixo Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2009 - 07:39 PM

Цитат(tutune @ Sep 30 2009, 01:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря ви,Това сладурче се казва Майкъл викаме му Майк,Имам дъщеря на 10г, и син на 6г,Които го обожават,Синът ми му раздава една мечешка радост та всеки ден е с нова драскотина,Като цяло вземахме си кученцето на 45 дена бебе ,Не е чист пинчер но за нас няма значение,Майката е пинчер а бащата чихуа,Беше 600гр, като го вземахме а сега е 2 кг,Бихме третата ваксина и ходим по разходки но е толкова страхлив милия че само скимти катери ми се по краката да го вземам не иска да си прави тоалета навън,Като се върнем от разходка и не може да свари да влезе в банята да пиша,Май много се разбъбрих моля да ме извините,Чао засега,

Привет на Майкъл,да ви е жив и здрав и много да ви радва,голям сладур е ,на колко месеца е че тежи 2 кг,
защото ние сме на 3 и 20 дни и още нямаме 2кг. И ние в началото не искахме да ходим на разходка и се влачихме
и това е защото бяхме с нагръдник но това беше в началото,сега тичаме по поляните и лаем де що видим осебенно
децата,така че ще свикнете.
User's Signature

url=http://www.minidog.info]Качена снимка[/url]

#8871 Потребителят е офлайн   Mimet0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2009 - 07:42 PM

Доли е на 3 месеца и е 1,600 кг.
User's Signature

Качена снимка

#8872 Потребителят е офлайн   silvatixo Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2009 - 07:50 PM

Цитат(Mimet0 @ Sep 30 2009, 08:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>

И ние на 3 месеца бяхме 1600и когато похапваме месце веднага ни проличава
но гледаме да сме повече на гранули,за да сме във форма,тях не ги ядем с
такъв апетит.
User's Signature

url=http://www.minidog.info]Качена снимка[/url]

#8873 Потребителят е офлайн   Mimet0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2009 - 07:52 PM

Цитат(silvatixo @ Sep 30 2009, 07:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Mimet0 @ Sep 30 2009, 08:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>

И ние на 3 месеца бяхме 1600и когато похапваме месце веднага ни проличава
но гледаме да сме повече на гранули,за да сме във форма,тях не ги ядем с
такъв апетит.

Ние също не искаме много гранули,но няма как ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#8874 Потребителят е офлайн   tutune Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2009 - 07:54 PM

На 3 месеца и 10 дни е нашия лакомник,На първата му разходка го държеше за каишката синът ми и вървим по улицата и в един момент от една къща се чу един страхотен лай при което сънът ми се стресна ,забрави че държи каишка пусна я а пък нямам думи да опиша Майк какво изпита подскочи във въздуха и като си плю на петите та викане та бягане и реши да влезе през една гаражна врата в една къща /която беше близо/обаче не можа да се побере отдолу и само си представете бяга скимти и в един момент удар с главата и си седна на дупето ошашавен,Та тогава успях да го хвана /и след като от бягане се хлъзнах и изръсих на два пъти на земята,На дърти години умрях от срам ама,,,Доста се изплаших за главата му но му няма нищо слава богу,Оттогава ни е страх да го вадим без каишка, че като се стресне и хуква,Затова се надявам да свикне,Доктора ни каза че по добре да не го вадим докато не бием трите ваксини и сега навън се чувства като на друга планета,Аз пак много писах,Благодаря за милите думи на всички ви,Mimet0 наистина си приличат много с г-ца Доли,Особено по клюкарстването,
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#8875 Потребителят е офлайн   PETIO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2009 - 09:22 AM

Здравейте на всички притежатели на минипини:)
Искам да попитам някой който отдавна има породата и е минал през доста неща!В момента моето бебе е на 3м.момиченце,от няколко дни наблюдавам нещо като лишейчета с много малки размери по тялото и кожата и сякаш се бели но само по окосмената част т.е. по корема няма.Скубе се,пада и косъма,това признак на смяна на бебешката покривка ли е или е за Вет?Моля за компетентност,притеснен съм.
User's Signature

Качена снимка

#8876 Потребителят е офлайн   liqueur Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 October 2009 - 10:34 AM

така както го описваш според мен е по-добре да я заведеш на лекар. може да не е нищо особено, но за да си по-спокоен, я заведи. ние не сме имали подобен проблем. Сузи има пърхот малко, но за лишеи не може да става и дума.

#8877 Потребителят е офлайн   liqueur Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 October 2009 - 10:46 AM

tutune, аз моята Сузи не я пускам без каишка, а вече е на 2 години. преди я пусках по малко, защото исках да си се разхожда свободна, но тя е много своенравна, не ме слуша много и веднъж изкочи на улицата. направо умрях от страх, започнах да я гоня, а тя като ме видя реши, че искам да си играем и още повече се затича. от тогава не я пускам без каишка изобщо. а все пак каишката и се разтяга 5 метра и мисля, че не й е толкова лошо, пък и аз съм по-спокойна така. не знам вашите кучета как са, но Сузи като цяло си е малко ненормална и подобно на останалите е много любопитна. тя изобщо не обича малки деца, като видим дете и започва да го лае. не знам как да я отуча от това. а децата никога не са я тормозили, просто не ги обича.

#8878 Потребителят е офлайн   diva-d4 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2009 - 12:39 PM

Привет на всички фенове на тези малки сладки лигнета.Пиша специално на BONBONITA i PETIO защото и ние живеем в ада на гъбичките .Започна с малки лишеи и малки люспички които падаха и заедно с тях козинката ,понеже и тя е малка беше на два месеца си помислих че си сменя козинката но за три дни и стана рана на главата и я заведах на вета.Докторите взеха проба и се оказаха гъбички но за мое щастие някакви които са безвредни за хората и дори не са опасни за другото ни куче което е пекинез и можете да си представите как би изглеждало на места без козина.С две думи УЖАС!!!Вече стана един месец ходене по мъките ,всяка седмица оставам по едно протмоне пари и единственото което започна да се променя е че тези ранички изчезнаха вече ,остана без козина на главата и гърба но докторите ми казаха че с кожните проблеми е така:БАВНО И ТРУДНО! Остава ни да се мажем всеки ден с разни мазила и да чакаме да ни порасте пак козина естественно.
Сказка така се казва малката да ни е жива и здрава я върнаха докторите от онзи свят . Изкара седмиц на системи в болницата лекуваха я от начален стадии на паровероза беше на 40 дни тъкмо щяхме да я ваксинирваме с първа ваксина и тя се разболя, но слава богу всичко се размина ,оживя и сега кожния проблем е направо "песен"с това което преживяхме.Истината е че трябва много да го обичаш животинчето за да преживеете всички болести заедно , защото когато чуеш диагноза ГЪБИЧКИ и разбереш че трябва да минеш през вероятно заразяване и ти или някой от семейството първата ти мисел ако имаш деца е как да се отървеш буквално от проблема.Дано не сте от тези "стопани "и да продалжите да се грижите денонощно за маничето с любов.То няма вина че някои печалбарин го е продал с хиляди болести понеже развъдчиците си гледат интереса само докато се отарвът от тях до 40 дни а всичките бацили лъсват у вас .Но това е друга тема.Моята малка кукла дори и плешива е страшна сладорана тежи само 530гр.вече е на 3 месеца .Всички в клиниката много и се радват понеже е изключително дребен екземпляр,а за нас е направо бижу.
На всички пожелавам пълноцене ден и приятни моменти с вашите ЛИГНЕТА!

#8879 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 October 2009 - 01:59 PM

Tutune, добре дошли! Страхотно кученце е Майки! Да Ви е жив и здрав и да имате само радости с него! Пазете го, то и господ да ги пази, че са много малки.
Мимето, много си приличат Майки и Доли ab_041.gif . Да не сте роднини!
Шоколад, вярно е като диетата на Дюкан ab_041.gif .

Сега за Бонбонита и Петьо. Кученцето веднага на лекар. Много е важно не само да го погледнат, а и да изследват материал, за да го лекуват правилно. Ние не сме лекари! Нашето кученце също има гъбична инфекция в момента, миналата година имаше и морското ни свинче. В момента никой не е заразен, миналата година се заразих само аз. Зависи от имунната система (както и при животните), не е задължително да се разболеете, а ако се случи се оправя бързо. Място за паника няма. Бонбонита правилно се е ориентирала в темите във Ветиринарен кабинет. От там можете да получите допълнителна информация, но диагноза и лечение САМО ОТ ВАШИЯ ИЛИ ДРУГ ВЕТ. Те затова са учили, а вие просто се информирайте, че тука една съфорумка Лютова се беше напатила поради грешна диагноза. Ами това е, ние се лекуваме. Късмет и НЕ СЕ ПАНИКЬОСВАЙТЕ!

User's Signature

Качена снимка

#8880 Потребителят е офлайн   Bonbonita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2009 - 04:32 PM

Цитат(PETIO @ Oct 1 2009, 08:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте на всички притежатели на минипини:)
Искам да попитам някой който отдавна има породата и е минал през доста неща!В момента моето бебе е на 3м.момиченце,от няколко дни наблюдавам нещо като лишейчета с много малки размери по тялото и кожата и сякаш се бели но само по окосмената част т.е. по корема няма.Скубе се,пада и косъма,това признак на смяна на бебешката покривка ли е или е за Вет?Моля за компетентност,притеснен съм.

И ние по същия начин взехме да се лющим и като идахме на лекар,ветеринаря просто издърпа въпросната люспа и на главата и врата на Мишел се появиха дупки без козина ужасно е :(
Отивай бърже на лекар,защото да не стане в по-напреднал стадий.В случая вманиачаването ми по Мишел ми помогна защото реагирахме светкавично ,но този път имаше защо,хванахме нещата на време,но все пак е неприятно :(
User's Signature

Качена снимка

#8881 Потребителят е офлайн   PETIO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2009 - 06:38 PM

diva-d4 i Buddy28
Послушах Ви и днес бяхме при нашият Вет лекар ud_009.gif ,засега няма място за притеснение ae_085.gif ,наистина е малко неприятно това което се лучва с момичето ми но се оказа че просто е алергична към нещо и е претърпяла някаква алергия,което също не е за пренебрегване но не е това което си мислехме(ГЪБИЧКИ).Аз я храня само с класна храна, Роял Канин за джуниър,но и се сещам че преди 5,6 дни си беше харесала едно от стайните цветя и си го дъвчеше направо като гранулките,мисля си че това е въпросителната храна към която е алергична,но може и да се е обслужила сама скрито от мен с незнайно какво,нещо на терасата,понеже и там имам малка лозова асма и си дъвче и листата когато не я забележа r_181.gif eg_033.gif Сега трябва да я пръскам с някакъв препарат който ми даде лекаря името му незнам,разрежда се с 1л вода и се пръска навсякъде кучето,също и ще яде пастет на Роял К.за лечение на кожата ab_041.gif Ето и снимка на дамата ab_041.gifПрикачена снимка[attachment=2790
79:P9291000.JPG]
User's Signature

Качена снимка

#8882 Потребителят е офлайн   PETIO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 01 October 2009 - 06:45 PM

И ние по същия начин взехме да се лющим и като идахме на лекар,ветеринаря просто издърпа въпросната люспа и на главата и врата на Мишел се появиха дупки без козина ужасно е :(
Отивай бърже на лекар,защото да не стане в по-напреднал стадий.В случая вманиачаването ми по Мишел ми помогна защото реагирахме светкавично ,но този път имаше защо,хванахме нещата на време,но все пак е неприятно :(
[/quote]
bonbonita-Благодаря все пак,дано не се стига до такива сериозни дерматити че и аз съм болен когато се случи нещо нередно с здравето И.
User's Signature

Качена снимка

#8883 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 October 2009 - 07:32 PM

Цитат(PETIO @ Oct 1 2009, 07:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ето и снимка на дамата

Дамата е прелестна wub.gif и дано се оправи бързо ! А Вие защо така ни пренебрегвате за сметка на форум Чихуахуа sad.gif ? Те са много хубави кученца, ама на нашите какво им е?
User's Signature

Качена снимка

#8884 Потребителят е офлайн   Mimet0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 October 2009 - 07:46 PM

Цитат(Buddy28 @ Oct 1 2009, 01:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Tutune, добре дошли! Страхотно кученце е Майки! Да Ви е жив и здрав и да имате само радости с него! Пазете го, то и господ да ги пази, че са много малки.
Мимето, много си приличат Майки и Доли ab_041.gif . Да не сте роднини!
Шоколад, вярно е като диетата на Дюкан ab_041.gif .

Сега за Бонбонита и Петьо. Кученцето веднага на лекар. Много е важно не само да го погледнат, а и да изследват материал, за да го лекуват правилно. Ние не сме лекари! Нашето кученце също има гъбична инфекция в момента, миналата година имаше и морското ни свинче. В момента никой не е заразен, миналата година се заразих само аз. Зависи от имунната система (както и при животните), не е задължително да се разболеете, а ако се случи се оправя бързо. Място за паника няма. Бонбонита правилно се е ориентирала в темите във Ветиринарен кабинет. От там можете да получите допълнителна информация, но диагноза и лечение САМО ОТ ВАШИЯ ИЛИ ДРУГ ВЕТ. Те затова са учили, а вие просто се информирайте, че тука една съфорумка Лютова се беше напатила поради грешна диагноза. Ами това е, ние се лекуваме. Късмет и НЕ СЕ ПАНИКЬОСВАЙТЕ!

Незнам вече ab_041.gif ab_041.gif А като стана дума за роднини къде остана малката Рая... ??? ud_009.gif От давна не са писали dh_188.gif dh_188.gif dh_188.gif
User's Signature

Качена снимка

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 443
  • 444
  • 445
  • 446
  • 447
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема