Здравейте всички мами и татковци на мини пинчерчета,аз имам бебе момиченце на 2 месеца,черничко и мнооого злоядо - Моли.Със съпруга ми я взехме от един наш познат,който има зоо магазин.Още първия ден забелязах,че по главичката има малки пъпчици и веднага я заведохме на ветеринар,който каза,че кучето е гледано на мръсно и е развило гъбична инфекция,която се предава и по хората (а тя спи при нас).Даде ни един мехлем,който миришеше на газ,но прегори пъпчиците,но те са толкова упорити,че се появиха по цялото тяло,където има козина...След това цялата стана в люспи,които се махаха заедно с козинката й,но вет. й би някаква ваксина и сега да чукна на дърво е мнооого по-добре.След 10 дни ще й бие отново същата ваксина и се надявам да се оправи.Имам няколко въпроса към по-опитните от вас : Моли не иска да яде почти нищо,купу)вах й всички възможни скъпи храни - гранули,пастети и т.н.,но не ги иска,или яде без особено желание от тях веднъж,и след това да не ги види.Предложете нещо,което се харесва от вашите кученца.И другия ми въпрос е как и кога ще се научи да ходи на повод-купих й нагръдник (с 300 зора,всичко ни беше голямо),излизаме вече една седмица и е някакъв ужас-започва да се дърпа назад и да скача по мен,за да я гуша,като види,че това не помага почва едно пищене,едно скимтене и така жално треперя,и незнам какво да я правя.При вас така ли беше?
Извинявам се за дългия пост,но имам толкова много въпроси!