Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 445
  • 446
  • 447
  • 448
  • 449
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#8921 Потребителят е офлайн   Viera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 October 2009 - 12:31 PM

Цитат(Mimet0 @ Oct 3 2009, 11:54 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(silas_83 @ Oct 2 2009, 10:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Viera @ Oct 2 2009, 10:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(silas_83 @ Oct 2 2009, 11:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>

md_064.gif

Не я разжождайте ea_103.gif Направете всички задължителни ваксини и тогава я извеждайте. Много е малка.

и аз си мислех същото,но докторът каза,че след 1-та ваксина вече мога да я разхождам без проблем! ud_009.gif

Ние започахме да извеждаме Доли след 2 ваксина,защото 3 е чак на 6 месеца

Извинете, че се намесвам в темата, но третата ваксина няма нищо общо с ваксината за бяс, която ще поставите на кученцето, когато стане на 6 месеца.

User's Signature

Качена снимка

#8922 Потребителят е офлайн   tutune Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2009 - 01:28 PM

Цитат(silas_83 @ Oct 3 2009, 11:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(tutune @ Oct 3 2009, 10:30 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Привет на Моли и Силас,Ако може да изкажа мнение,Нашето куче го изведохме навън след като бихме третата ваксина,Две седмици преди това док, ни изписа 10 дена да пие CA+.Той е за малки кученца и го пихме за да си изправи едното ушенце,А относно разходките нашия мъник още пищи и ми ходи по краката,но ще свикне,И аз се притеснявах но тук ме успокоиха че е нормално,Успех

Здравей tutune,Моли е на 2 месеца,но се притеснявам за ушетата й,кога трябва да се изправят и ще помогне ли калция за това?Когато се загледа в нещо ги изправя,но иначе са клепнали.Повече ме тревожи,че връхчето на лявото й уше седи подгънато на вън... dry.gif Дали не е счупено? dh_188.gif

Ние му го дадохме на Майк преди да навърши 3-ти месец,Док,ни каза да го пие 10 дена и 10 се прави по чивка ако не ги е изправил пак се пие 10 дена но при нас не се наложи,И неговото уше се чупеше ту навътре ту навън и със съпруга ми си мислехме че е счупено от децата понеже постоянно го мачкат и милват но се оправи,А и от калция док,ни каза че ще му заякнат кости и кокали,И наистина след това взе по пъргаво да скача от леглата без да заравя муцунка,Чао засега и бързо оправяне
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#8923 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 October 2009 - 01:31 PM

Много е хубаво, че имаме нови пинчета wub.gif , пратете снимки да им се порадваме!
Сега и аз да помрънкам като стара свекърва. Както Шоколад писа, "Къщата на кучето" е много важен форум. Там има и главна тема "Хранене", от която можете да научите кое е полезно за нашите кученца, по колко трябва да се хранят, начини да им овкусявате храната и всякакви неща. Форумът "Ветеринарен кабинет" също е много полезен, защото дава информация и най-малкото поне можем да изискваме от лекарите това, което смятаме, че е нужно. Прочетеното там в никакъв случай не трябва да се ползва за диагностициране и камо ли самолечение, ясно е защо. Ветовете ни са тези, които имат право да поставят диагнози, а ние ако се съмняваме да ги сменяме и търсим други мнения. По този повод Бонбонита, сигурна ли си, че Клотримазол-а няма да навреди на Мишел? Тя е съвсем мъничка. Поне се посъветвай с лекар! Във форум "Чихуахуа" също има тема "Ветиринарен кабинет", където може да се допитате за мнение. Там има хора, които се занимават с развъдна дейност, и макар че често самите те са на различни мнения, поне имат много опит с кученца и дават информация. Има и лекари, но те май по-рядко са във форумите.
За ушичките на Моли има време. Бъди си ги изправи на около 3 месеца и все още понякога като спи, някое му клепва (много е сладък тогава wub.gif ). А за разходките - 10 дена скачаше по моите и на когото види крака и се молеше да го вземат ab_041.gif , но вече свикна. Бебета, какво да ги правиш!
Ами като можете четете по форумите, за информация. Като има такава, човек по-правилно преценя и оценя. И най-важното е, че те стават членове на нашите семейства и трябва много да ги обичаме и да се отнасяме отговорно към тях. И поздрав от Бъдко за всички кученца от форума ни:

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#8924 Потребителят е офлайн   silas_83 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 October 2009 - 01:32 PM

Цитат(tutune @ Oct 3 2009, 02:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Привет на Моли и Силас,Ако може да изкажа мнение,Нашето куче го изведохме навън след като бихме третата ваксина,Две седмици преди това док, ни изписа 10 дена да пие CA+.Той е за малки кученца и го пихме за да си изправи едното ушенце,А относно разходките нашия мъник още пищи и ми ходи по краката,но ще свикне,И аз се притеснявах но тук ме успокоиха че е нормално,Успех

Здравей tutune,Моли е на 2 месеца,но се притеснявам за ушетата й,кога трябва да се изправят и ще помогне ли калция за това?Когато се загледа в нещо ги изправя,но иначе са клепнали.Повече ме тревожи,че връхчето на лявото й уше седи подгънато на вън... dry.gif Дали не е счупено? dh_188.gif

Ние му го дадохме на Майк преди да навърши 3-ти месец,Док,ни каза да го пие 10 дена и 10 се прави по чивка ако не ги е изправил пак се пие 10 дена но при нас не се наложи,И неговото уше се чупеше ту навътре ту навън и със съпруга ми си мислехме че е счупено от децата понеже постоянно го мачкат и милват но се оправи,А и от калция док,ни каза че ще му заякнат кости и кокали,И наистина след това взе по пъргаво да скача от леглата без да заравя муцунка,Чао засега и бързо оправяне

Благодаря на всички за компетентните отговори,страхотни сте!Ще присъствам често във форума,така че се надявам да се опознаем и дано да обсъждаме само радостни случки с любимците ни,да са здравички и много да ни радват.Целувки от Моли! wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#8925 Потребителят е офлайн   tutune Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2009 - 01:36 PM

Цитат(tutune @ Oct 3 2009, 02:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Нашата трета ваксина беше с плюс ваксина за бяс и още една болест ,На 6 месеза не ни казаха че ще имаме ваксина
User's Signature

#8926 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2009 - 01:41 PM

Цитат(tutune @ Oct 3 2009, 02:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Нашата трета ваксина беше с плюс ваксина за бяс и още една болест ,На 6 месеза не ни казаха че ще имаме ваксина

Ами може и така, може и на 6 месеца, за да не се натоварва организмът на кученцето.
User's Signature

Качена снимка

#8927 Потребителят е офлайн   rezeda Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2009 - 02:09 PM

Здравейте ab_041.gif преди 2 дена си взех мини пинчерче -Джуниър/Джони/ .Той ще стане на два месеца утре, но е много мъничък -към 10-12 см е висок.искам да се консултирам с вас,понеже до колкото съм чувала на 40 дни се прави първата ваксина,но о собствениците на бащата,от където го взехме,разберах че той няма такава ваксина.Та искам да попитам дали може да му се направи по-къснио или вече няма как и това може ли да повлияе сериозно на здравето му?иначе е много жизнен игрив и е ужасно лаком може да изяде цял слон ако му го оставиш.
П.С:забравих да кажа,че опашката му е отрязана...някои може ли да ми каже на каква възраст се прави това и не трябва ли щом са му отрязали опашката да са му били някаква ваксина?
мИзвинявам се за тъпите въпроси,но искам да попитам за всичко,за да няма някои фатален пропуск...
Ето и няколко снимчици :
Прикачена снимка
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#8928 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2009 - 02:20 PM

Добре дошли Резеда и Джони! Много е сладък, да ти е жив и здрав! Купирането на опашки е забранено със закон, така че не е трябвало да го правят, а както и сама си забелязала за сметка на това пък не са го ваксинирали dry.gif . Първата ваксина се слага към 45-тия ден и както по-нагоре писах, само лекар може да прецени какво да прави. А ти бързичко го заведи на такъв, че трябва и да се обезпаразитява преди това. Ако напишеш ваксини в търсачката, ще ти излязат повече теми с информация smile.gif .
User's Signature

Качена снимка

#8929 Потребителят е офлайн   silas_83 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 October 2009 - 02:26 PM

- Ето я и Моли!
User's Signature

Качена снимка

#8930 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2009 - 02:29 PM

Цитат(silas_83 @ Oct 3 2009, 03:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ето я и Моли!

Пу-пу, хубавица wub.gif ! Тъкмо пиша на една приятелка, че днес е някакво страшно движение във форума, което е чудесно!

User's Signature

Качена снимка

#8931 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 03 October 2009 - 03:10 PM

Мале мале това ситното как го виждате направо се чудя,за Джони става въпрос то и мойто беше бебе ама такава малка мишчица...пу пу да не го урочасам тоз малък красавец.rezeda,както Бъди е писала водте го на вет и да почва с обезпаразитяване,ваксини,калций ако трябва,няма какво да се мотате...това е трябвало да го направите още на същия ден като сте го взели...
silas_83,малката Моли е разкошна,какво слънчево кутренцее gb_023.gif
Айде сега да не пращам целувки на всеки по отделно за всички малки съкровища gb_023.gif gb_023.gif gb_023.gif
User's Signature

Качена снимка

#8932 Потребителят е офлайн   littlezorro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2009 - 03:41 PM

Цитат(Buddy28 @ Oct 3 2009, 03:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Добре дошли Резеда и Джони! Много е сладък, да ти е жив и здрав! Купирането на опашки е забранено със закон, така че не е трябвало да го правят, а както и сама си забелязала за сметка на това пък не са го ваксинирали dry.gif . Първата ваксина се слага към 45-тия ден и както по-нагоре писах, само лекар може да прецени какво да прави. А ти бързичко го заведи на такъв, че трябва и да се обезпаразитява преди това. Ако напишеш ваксини в търсачката, ще ти излязат повече теми с информация smile.gif .

Не мисля, че отрязаната опашка е проблем, много пинчери са със такива. Моя Зоро например е роден без опашка, баща му също, а и дъщеря му.
User's Signature

Качена снимка

#8933 Потребителят е офлайн   huBBa__buBBa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 03 October 2009 - 03:42 PM

Колко много нови пинчераци af_089.gif . Да ви живи здрави и много да ви радват!
Пък нашата Доди още 2 дена и става на 1 годинка ae_085.gif , порасна ни момичето. Кога беше една шепа, кога стана голяма wub.gif .
Не става въпрос дали отрязаната опашка е проблем, а че е забранено със закон.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#8934 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2009 - 03:49 PM

Цитат(huBBa__buBBa @ Oct 3 2009, 04:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Пък нашата Доди още 2 дена и става на 1 годинка ae_085.gif , порасна ни момичето. Кога беше една шепа, кога стана голяма wub.gif .

На 5-ти съм в София, ще взема и Бъдко и да ходим да празнуваме af_089.gif zz_227.gif beer.gif !

User's Signature

Качена снимка

#8935 Потребителят е офлайн   littlezorro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2009 - 03:59 PM

Не става въпрос дали отрязаната опашка е проблем, а че е забранено със закон.[/b]
[/quote]

Забранено или не, аз съм против опашките. Не бих допуснала някое от моите да има такава. Линк
User's Signature

Качена снимка

#8936 Потребителят е офлайн   huBBa__buBBa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2009 - 04:10 PM

Цитат(Buddy28 @ Oct 3 2009, 02:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(huBBa__buBBa @ Oct 3 2009, 04:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>

На 5-ти съм в София, ще взема и Бъдко и да ходим да празнуваме af_089.gif zz_227.gif beer.gif !

Казвайте само къде ab_041.gif .
Е всеки си има мнение, на мен опашките ми харесват.

User's Signature

Качена снимка

#8937 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2009 - 04:15 PM

[quote name='littlezorro' date='Oct 3 2009, 04:59 PM' post='697136']

Р А З Д Е Л ІІІ
ДЕЙСТВИЯ СПРЯМО ЖИВОТНИТЕ
Чл. 20. Всяка интервенция върху животното, която му причинява болка, се провежда само след анестезия, направена от ветеринарен лекар
................................
Чл. 22. Забраняват се хирургически операции за промяна на външния вид на животното с нелечебни цели:
1. Рязане на опашката и на ушите
2. Изрязване на гласните струни
3. Отстраняване на ноктите и на зъбите
Чл. 23. Операциите, изброени в чл. 22 са допустими само в случаите, когато това се налага по здравословни причини, преценени от ветеринарния лекар

Значи сте закононарушител. А ваксинирате ли си кученцата? И какво значи Вашите кученца? Доколкото си спомням какво съм чела в предните постове, момъкът е изключително желан за разплод, но Вие продавате кученцата в последствие. Не би ли трябвало бъдещите им стопани да решават?

User's Signature

Качена снимка

#8938 Потребителят е офлайн   tutune Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2009 - 04:17 PM

Леле какви са мънички и симпатични Джони и Моли, wb_052.gif ba_025.gif
User's Signature

#8939 Потребителят е офлайн   littlezorro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2009 - 04:26 PM

Да така е бъдештите стопани си решават. Аз имам 2 пичера за сега. А за раздел 3 - ти почти всяка вет. клиника пише рязане на уши и опашка (забранено) - 45.00 лв. В случая аз или те са закононарушителите. Да не би да им режа опашката в нас на кухненската маса. На линка, който пратих по-горе се вижда, че на изложбата няма нито един пинчер с опашка. (Явно цял свят са законо нарушители smile.gif )

User's Signature

Качена снимка

#8940 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2009 - 04:41 PM

Цитат(littlezorro @ Oct 3 2009, 05:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Да така е бъдештите стопани си решават. Аз имам 2 пичера за сега. А за раздел 3 - ти почти всяка вет. клиника пише рязане на уши и опашка (забранено) - 45.00 лв. В случая аз или те са закононарушителите. Да не би да им режа опашката в нас на кухненската маса. На линка, който пратих по-горе се вижда, че на изложбата няма нито един пинчер с опашка. (Явно цял свят са законо нарушители smile.gif )

Ами и Вие и те нарушавате Закона. Като плащате поощрявате престъпление. А би трябвало да съобщите, че се извършва такова, за да го спрете. Съжалявам, ако тонът ми Ви се струва заядлив, но днес съм страшно възмутена - кученце от зоомагазин с гъбички, кученце на 2 месеца от собственик без ваксина, но пък с купирана опашка eg_033.gif .... На какво прилича това? И наистина, като си купуваме кученцата от такива места, поощряваме и поддържаме престъпно отношение към животните. Извинявайте, наистина днес се разстроих. Има много кученца, които не оцеляват. Единственото, което интересува търгуващите с тях е да ги пробутат на някой, да вземат пари, а после кученцето ако ще да мре.
User's Signature

Качена снимка

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 445
  • 446
  • 447
  • 448
  • 449
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема