Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 444
  • 445
  • 446
  • 447
  • 448
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#8901 Потребителят е офлайн   рамка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 October 2009 - 09:37 PM

Големи сладури сте всички smile.gif
Ето и Цеца обича да клюкарства-явно това им е в кръвта на пинчовците ab_041.gif а на другата снимка си подремва лекичко като стара баба

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#8902 Потребителят е офлайн   PETIO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2009 - 10:13 PM

cecka e golqma klukarka smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#8903 Потребителят е офлайн   silas_83 Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 02 October 2009 - 10:23 PM

Здравейте всички мами и татковци на мини пинчерчета,аз имам бебе момиченце на 2 месеца,черничко и мнооого злоядо - Моли.Със съпруга ми я взехме от един наш познат,който има зоо магазин.Още първия ден забелязах,че по главичката има малки пъпчици и веднага я заведохме на ветеринар,който каза,че кучето е гледано на мръсно и е развило гъбична инфекция,която се предава и по хората (а тя спи при нас).Даде ни един мехлем,който миришеше на газ,но прегори пъпчиците,но те са толкова упорити,че се появиха по цялото тяло,където има козина...След това цялата стана в люспи,които се махаха заедно с козинката й,но вет. й би някаква ваксина и сега да чукна на дърво е мнооого по-добре.След 10 дни ще й бие отново същата ваксина и се надявам да се оправи.Имам няколко въпроса към по-опитните от вас : Моли не иска да яде почти нищо,купу)вах й всички възможни скъпи храни - гранули,пастети и т.н.,но не ги иска,или яде без особено желание от тях веднъж,и след това да не ги види.Предложете нещо,което се харесва от вашите кученца.И другия ми въпрос е как и кога ще се научи да ходи на повод-купих й нагръдник (с 300 зора,всичко ни беше голямо),излизаме вече една седмица и е някакъв ужас-започва да се дърпа назад и да скача по мен,за да я гуша,като види,че това не помага почва едно пищене,едно скимтене и така жално треперя,и незнам какво да я правя.При вас така ли беше?
Извинявам се за дългия пост,но имам толкова много въпроси! md_064.gif
User's Signature

Качена снимка

#8904 Потребителят е офлайн   Viera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2009 - 10:30 PM

Цитат(silas_83 @ Oct 2 2009, 11:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
И другия ми въпрос е как и кога ще се научи да ходи на повод-купих й нагръдник (с 300 зора,всичко ни беше голямо),излизаме вече една седмица и е някакъв ужас-започва да се дърпа назад и да скача по мен,за да я гуша,като види,че това не помага почва едно пищене,едно скимтене и така жално треперя,и незнам какво да я правя.При вас така ли беше?

Не я разжождайте ea_103.gif Направете всички задължителни ваксини и тогава я извеждайте. Много е малка.
User's Signature

Качена снимка

#8905 Потребителят е офлайн   silas_83 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 October 2009 - 10:37 PM

Цитат(Viera @ Oct 2 2009, 10:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
И другия ми въпрос е как и кога ще се научи да ходи на повод-купих й нагръдник (с 300 зора,всичко ни беше голямо),излизаме вече една седмица и е някакъв ужас-започва да се дърпа назад и да скача по мен,за да я гуша,като види,че това не помага почва едно пищене,едно скимтене и така жално треперя,и незнам какво да я правя.При вас така ли беше?

Не я разжождайте ea_103.gif Направете всички задължителни ваксини и тогава я извеждайте. Много е малка.

и аз си мислех същото,но докторът каза,че след 1-та ваксина вече мога да я разхождам без проблем! ud_009.gif
User's Signature

Качена снимка

#8906 Потребителят е офлайн   Viera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2009 - 10:41 PM

След третата ваксина може. Иначе има риск да се разболее много сериозно.
User's Signature

Качена снимка

#8907 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 02 October 2009 - 11:44 PM

Цитат(silas_83 @ Oct 2 2009, 11:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
и аз си мислех същото,но докторът каза,че след 1-та ваксина вече мога да я разхождам без проблем! ud_009.gif

Здрвейте silas_83 и бебе Моли и добре дошли,първо искам да ти кажа моето мнение относно запитванията ти първото и най- важно нещо е да си смениш вета-не съм чувала и чела някъде,че вет дава такива съвети-това е недопустимо!!!Как може-той направо едва ли не си играе със живота и здравето на кучето ти,така неусетно за теб може да барне едни от най-страшните болести(в много от случаите с фатален край),че тези гъбички ще ти се сторят песен.Не казвам,че вета ти не става за нищо ама явно по-ще го бива при кравите и овцете,но не и за такива деликатни същества като нашите.... и относно яденето не пишеш,че си му давала варено пил.месо(без кожа)-дай му,също така и кашкавалче,обезсолено сиренце,варено яйчице,кисело млекце...за сега това стига + калций,но той вета ще ти е дал и обяснил как да го даваш...а за разходките си мисля че защото е още съвсем малка и я е страх,първо я извеждай на ръце за да свикне с околния свят и като се почувства по-сигурна тогава я пускай по малко,надявам се не си си мислела,че от първия път като и сложиш каишката и ще върви без проблеми.За мен също не е добре,че спи при вас и не го казвам заради гъбичките,а защото тя е още бебенце и като се събуди иска да пишка и ако не я усетиш...
Надявам се да не съм ти досадила с поста си,но го пиша с добри чувства не да те засегна по някакъв начин.
Ще се радваме ако пратиш снимчици на малката сладка мишчица
User's Signature

Качена снимка

#8908 Потребителят е офлайн   silas_83 Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 03 October 2009 - 07:35 AM

Цитат(chocolate80 @ Oct 3 2009, 12:44 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Здрвейте silas_83 и бебе Моли и добре дошли,първо искам да ти кажа моето мнение относно запитванията ти първото и най- важно нещо е да си смениш вета-не съм чувала и чела някъде,че вет дава такива съвети-това е недопустимо!!!Как може-той направо едва ли не си играе със живота и здравето на кучето ти,така неусетно за теб може да барне едни от най-страшните болести(в много от случаите с фатален край),че тези гъбички ще ти се сторят песен.Не казвам,че вета ти не става за нищо ама явно по-ще го бива при кравите и овцете,но не и за такива деликатни същества като нашите.... и относно яденето не пишеш,че си му давала варено пил.месо(без кожа)-дай му,също така и кашкавалче,обезсолено сиренце,варено яйчице,кисело млекце...за сега това стига + калций,но той вета ще ти е дал и обяснил как да го даваш...а за разходките си мисля че защото е още съвсем малка и я е страх,първо я извеждай на ръце за да свикне с околния свят и като се почувства по-сигурна тогава я пускай по малко,надявам се не си си мислела,че от първия път като и сложиш каишката и ще върви без проблеми.За мен също не е добре,че спи при вас и не го казвам заради гъбичките,а защото тя е още бебенце и като се събуди иска да пишка и ако не я усетиш...
Надявам се да не съм ти досадила с поста си,но го пиша с добри чувства не да те засегна по някакъв начин.
Ще се радваме ако пратиш снимчици на малката сладка мишчица

Здравей chocolate80,благодаря за отговора!Относно пилешкото месо съм забравила дда спомена,че умира за него,както и за риба,но не мисля,че е хубаво да яде еднообразна храна...А за калция,никой нищо не ми е казал,нито че трябва да давам,нито пък как да го давам!!! dry.gif Онзи ден я извеждах и тя започна да гризе асфалта по улицата (незнам как не си строши зъбките),аз я гушнах,а един случаен минувач каза,че така си набавя калции,което ми се стори доста странно!!!Ще съм благодарна,ако споделиш как да го давам и от къде да го купя!Май нищо незнам за отглеждането на тази порода кучета,а си мислех,че я гледам като принцеса,така треперям над нея.Преди години имах боксерка,но с нея всичко беше така различно и много по-лесно.Бебе Моли сега заспа,но след като се събуди,ще направим една фотосесия и ще ги пратя! smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#8909 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 03 October 2009 - 08:21 AM

Подозренията ми се оказаха верни...тоз вет трябва да го смениш незабавнооо,калция се дава по схема в зависимост от килограмите(грамовете) на кучето.Ние бяхме започнали с едно хапче на 8,не мога сега да се сетя първоначално само 8 дена ли го пиеше след това 10 ден почивка ама нещо такова беше,но за да не те обърквам няма да влизам в подробности.То за това вета изтегля куч и тогава преценява по колко да му се дава защото не е много хубаво и да се прекалява с калция.По мнения на съфорумци и ветове най-добре е да се дава Калций Делис на Вирбак,те са едни големи хапчета в жълт блистер(хич ме няма с обясненията)...А относно храната не виждам защо се тревожиш след като яде месце и риба давай и такова,те нямат такава нужда от разнообразие в храненето както ние си мислим,не знам дали е вярно ама един "баш"кучкар ми беше казал,че сладководна риба не било хубаво да се дава защото развивали глисти,само морска(скумрийката например е идеален вариант,посно месце без кокали) и аз спрях да му давам на моя.Не ти бях особенно полезна,но поне долу горе вече разбра,че първо трябва да разкараш сегашния си вет,и като отидш на другия кажи му за клция,да тегли Моли и да ти казва как да го даваш.Понеже ме притесни компетентноста на сегашия ви лекар,я ми кажи какви хапчета за вътрешно обезпаразитяване и даде,глисти изкара ли и каква точно ваксина и би-марката и буквичките след нея
User's Signature

Качена снимка

#8910 Потребителят е офлайн   m1r Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 October 2009 - 08:38 AM

Здравей,silas-83. Съни я изкарах след третата ваксина(доктора ми се скара,защото аз я взимах с мен като излизам,дори и в колата не може).Каза ,че ако се разболее от нещо преди ваксините и той няма да я спаси.С каишката нямахме проблем,само като я видеше и беше голяма радост защото разбираше ,че излизаме на вън.Сега за храната!Когато я взех беше на 40 дни.започнахме консервите за малки кученца,после с гранулки и си хапваше много добре,докато не направих грешката да и давам от нашата храна.Гранули и консерви вече и не искаше да помирише.Последно ядеше само шунка и започна да слабее нещо.То шунката какво ли има?От 4 дни я мъча да свиква пак с гранулите.Купих и РОЯЛ КАНИН.Пак същата работа,не иска да ги види,но и аз не и давам нищо друго.И като огладня си хапна една -две,на другия ден малко повече.Сега не и давам нищо освен гранули,като не иска ги прибирам.Като я гледам,че не иска да ги яде много ми се свиди,ама друг начин няма.И докторката така каза.Дано да съм била полезна с нещо,е нали се гледаме цяла година вече. smile.gif
User's Signature

url=http://www.minidog.info]Качена снимка[/url]

#8911 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 October 2009 - 08:39 AM

Здравейте Силас и Моли и добре дошли! Шоколад е права за всичко и НАЙ-ВЕЧЕ, ЗА ДА ВИ СЕ РАДВАМЕ ДЪЛГО, НЕ ИЗВЕЖДАЙТЕ КУЧЕНЦЕТО ПРЕДИ ТРЕТАТА ВАКСИНА! И веднага си сменете вета! За калция има различни мнения и схеми. Щом не яде гранули май трябва да давате, но идете скоро при друг лекар, моля Ви. И без разходки, че има много страшни болести.
User's Signature

Качена снимка

#8912 Потребителят е офлайн   silas_83 Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 03 October 2009 - 08:49 AM

Цитат(chocolate80 @ Oct 3 2009, 09:21 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Подозренията ми се оказаха верни...тоз вет трябва да го смениш незабавнооо,калция се дава по схема в зависимост от килограмите(грамовете) на кучето.Ние бяхме започнали с едно хапче на 8,не мога сега да се сетя първоначално само 8 дена ли го пиеше след това 10 ден почивка ама нещо такова беше,но за да не те обърквам няма да влизам в подробности.То за това вета изтегля куч и тогава преценява по колко да му се дава защото не е много хубаво и да се прекалява с калция.По мнения на съфорумци и ветове най-добре е да се дава Калций Делис на Вирбак,те са едни големи хапчета в жълт блистер(хич ме няма с обясненията)...А относно храната не виждам защо се тревожиш след като яде месце и риба давай и такова,те нямат такава нужда от разнообразие в храненето както ние си мислим,не знам дали е вярно ама един "баш"кучкар ми беше казал,че сладководна риба не било хубаво да се дава защото развивали глисти,само морска(скумрийката например е идеален вариант,посно месце без кокали) и аз спрях да му давам на моя.Не ти бях особенно полезна,но поне долу горе вече разбра,че първо трябва да разкараш сегашния си вет,и като отидш на другия кажи му за клция,да тегли Моли и да ти казва как да го даваш.Понеже ме притесни компетентноста на сегашия ви лекар,я ми кажи какви хапчета за вътрешно обезпаразитяване и даде,глисти изкара ли и каква точно ваксина и би-марката и буквичките след нея

Да,обезпаразити я през 2 седмици,но не мога да му разчета препарата,нещо с B и завършва на th... smile.gif Първия път изкара мнооого глисти,а втория нито един.Относно 1-та ваксина й е бил - NOBIVAC PUPPY DP,а за гъбичките - ПОЛИВАК-TM.Сега на 12,ме вика за още една ваксина за кожата и чак след това ще й бие 2-та задължителна ваксина.Дано си ме разбрала! smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#8913 Потребителят е офлайн   Bonbonita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2009 - 09:25 AM

Цитат(lutova_83 @ Oct 1 2009, 05:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейтеее!!!
Добре дошли на новите попълнения, много са ви сладки Пинчитата, ще очакваме да ни радвате с много техни снимки.
Бонбонита, не чакай и заведи веднага малката на лекар ea_103.gif , нека да и направят посявка за да разберат какво по точно е това.Тези неща са много упорити и само с мазила няма да се разминете. Габка имаше подобни Гъбички, голи места по главата си и няколко месеца никой не мошеше да й помогне...никой не знаеше какво лечение да й приложи. Накрая аз като стара Баба сама си я излекувах, направихме нови иследвания, установи се че вече няма Гъби, af_089.gif а по засегнатите места има нова козина af_089.gif .....А Ветовете казаха, че няма да и поникне козина по голите места zz_187.gif

lutova_83 , да мила аз още преди да пиша в форума я бях завела на вет.Изписаха ни мазило и йод в няква комбинация със спирт май dh_188.gif Аз след дълго ровене в нета открих че лекуването на гъбички и при хората и кучетата става по един и същ начин.За това закупих Клотримазол което е доста ефикасно + Йод и го комбинирам сега,та да видим резултата :) Я разкрий твойте "бабешки" методи ? :)
User's Signature

Качена снимка

#8914 Потребителят е офлайн   tutune Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2009 - 09:30 AM

Привет на Моли и Силас,Ако може да изкажа мнение,Нашето куче го изведохме навън след като бихме третата ваксина,Две седмици преди това док, ни изписа 10 дена да пие CA+.Той е за малки кученца и го пихме за да си изправи едното ушенце,А относно разходките нашия мъник още пищи и ми ходи по краката,но ще свикне,И аз се притеснявах но тук ме успокоиха че е нормално,Успех
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#8915 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 03 October 2009 - 09:46 AM

Успкоих се,че поне с ваксинирането е направил нещата както трябва ba_025.gif А за лечението на гъбичките не мога да взема отношение,но мацките които са се сблъсквали с това ще ти помагат md_064.gif Влез във под форума "Ветеринарен кабинет" и "Къщата на кучето" това са едни от най-важните под форуми от целия сайт и задължително трябва да бъдат прегледани...
User's Signature

Качена снимка

#8916 Потребителят е офлайн   Mimet0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2009 - 10:54 AM

Цитат(silas_83 @ Oct 2 2009, 10:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Ние започахме да извеждаме Доли след 2 ваксина,защото 3 е чак на 6 месеца
User's Signature

Качена снимка

#8917 Потребителят е офлайн   silas_83 Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 03 October 2009 - 10:55 AM

Цитат(tutune @ Oct 3 2009, 10:30 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Привет на Моли и Силас,Ако може да изкажа мнение,Нашето куче го изведохме навън след като бихме третата ваксина,Две седмици преди това док, ни изписа 10 дена да пие CA+.Той е за малки кученца и го пихме за да си изправи едното ушенце,А относно разходките нашия мъник още пищи и ми ходи по краката,но ще свикне,И аз се притеснявах но тук ме успокоиха че е нормално,Успех

Здравей tutune,Моли е на 2 месеца,но се притеснявам за ушетата й,кога трябва да се изправят и ще помогне ли калция за това?Когато се загледа в нещо ги изправя,но иначе са клепнали.Повече ме тревожи,че връхчето на лявото й уше седи подгънато на вън... dry.gif Дали не е счупено? dh_188.gif
User's Signature

Качена снимка

#8918 Потребителят е офлайн   Mimet0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2009 - 10:59 AM

Цитат(silas_83 @ Oct 3 2009, 10:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Здравей tutune,Моли е на 2 месеца,но се притеснявам за ушетата й,кога трябва да се изправят и ще помогне ли калция за това?Когато се загледа в нещо ги изправя,но иначе са клепнали.Повече ме тревожи,че връхчето на лявото й уше седи подгънато на вън... dry.gif Дали не е счупено? dh_188.gif

Доли си изправи ушите на 50 дена wub.gif Всички пинчери са различни
User's Signature

Качена снимка

#8919 Потребителят е офлайн   Mimet0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2009 - 11:01 AM

Цитат(silas_83 @ Oct 3 2009, 10:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Доли си изправи ушите на 50 дена wub.gif Но всички пинчери са различни
User's Signature

Качена снимка

#8920 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 03 October 2009 - 12:02 PM

Миме,безбройните ти цитати и лаконични отговори са леко дразнещи,тук не е чат все пак.Като си забравила нещо да допълниш към поста си влез на редактор и допиши каквото искаш,а не на ново да пишеш пак 5 думи.

silas_83, Моли има още време пред себе си за да си изправи ушетата,но докато това стане избягвайте да ги пипате,в смисъл да им се радвате като ги "мачката" и почвайте с калция възможно най-скоро ea_103.gif
User's Signature

Качена снимка

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 444
  • 445
  • 446
  • 447
  • 448
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема