Дамянова, в 27 May 2012 - 08:47 PM, написа:
Здравейте,от вчера се регистрирах във вашия форум и искам да споделя моя проблем.Имаме пинчер на 8 месеца и в един момент се оказа,че имаме асептична некроза на бедрената глава на задно дясно краче.Куца и не стъпва на него.Лекарите казаха,че трябва да се оперира.Нямам представа дали това е единствения начин за лечение.Вече месец сме на хапчета,но няма полза.Може би операцията е задължителна!!!Моля,ако някой има такъв проблем да сподели!В миналите публикации видях,че Buddy28 е имала същия проблем,но не мога да се свържа с нея.Ако някой знае как,да ми пише.Моля,помогнете!Нашият Ърни сладурчето търси помощ.
Здарвейте , аз съм ветеринарен лекар и развъждам чистопородни пинчери с родословие / представям се за да знаете че имам опит с породатата/
Заболяването на вашето кученце не се лекува по друг начин освен с операция - отговаря при големите породи на дисплазия при малките се нарича Legg calve perhtes .Наследствено е и се предава от родителите в поколенията.
My link literatura na anglijski
С риск отново да ме анатемосате :) ще кажа, че когато се купува куче от зоомагазин или от между-съседско развъждане никой не следи за тези наследствени заболявания . Там просто се плодят на килограм без да се следи здраве и кръвни връзки камо ли характер или екстериор .
В Бг има два развъдника за миниатюрен пинчер и в момента има бебета - верно че не са по 150 -400лв по 800-1000 са ,но развъднчика носи отговорност за всяко кученце и родителите са с изследвания на стави и очи за наследствени заболявания .
Пожелавам ви леко лечение на мъника и успешно възстановяване , ако имате някакви въпроси или желание за консултация тел 0886 55 24 19 д-р Гетова . Успех!