Мини Пинчер
Публикувано: 03 February 2009 - 11:04 PM
Цитат
май нямало да бъде законно
А да режеш опашка на порастнало куче, не е морално.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 04 February 2009 - 12:48 AM
Цитат
За опашката знам,че е ако решите да купирате опашката кученцето това трябва да стане между 4 и 8 ден.Но чух,че вече май нямало да бъде законно да се режат и на изложби не допускали.. :kuchence:
Публикувано: 04 February 2009 - 04:00 PM
Повечето породи се измерват в холката.Кучето трябва да е завършило растежа си на височина.Холката се намира в точката където се събират двете лопаткии образуват ъгъл с долната част на врата.Когато поставите кучето в стойка измервате разтоянието от земята до холката.

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 04 February 2009 - 04:06 PM
Цитат
А кафявите пинчери ми се струва , че са по-едри от черните :o
Има ли такава закономерност или снимките лъжат ?
Има ли такава закономерност или снимките лъжат ?
Публикувано: 04 February 2009 - 04:11 PM
Вижте снимката!На нея съм прокарала червена черта която показва разстоянието от земята до холката.Измерете кучето си по този начин и ще разберете дали то влиза в стандарта на височина.Използвания модел е дъщеря на световния шампион и мой любимец MASTER MISHA.

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 04 February 2009 - 04:59 PM
Цитат
Вижте снимката!На нея съм прокарала червена черта която показва разстоянието от земята до холката.Измерете кучето си по този начин и ще разберете дали то влиза в стандарта на височина.Използвания модел е дъщеря на световния шампион и мой любимец MASTER MISHA.
Публикувано: 04 February 2009 - 05:18 PM
:blink:Да kris4an ,така е,яка е момата! ;D Радвам се,че направи това определение,защото всъщност е така ,с изключение на няколко,почти николко подробности.Но на пръв поглед почти няма разлика.Все пак и двете породи тръгват от една-германския пинчер.само дето в добермана има кръв и на други породи,докато мини пина е умаления вариант без разлики на германския.

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 05 February 2009 - 12:31 PM
Цитат
:blink:Да kris4an ,така е,яка е момата! ;D Радвам се,че направи това определение,защото всъщност е така ,с изключение на няколко,почти николко подробности.Но на пръв поглед почти няма разлика.Все пак и двете породи тръгват от една-германския пинчер.само дето в добермана има кръв и на други породи,докато мини пина е умаления вариант без разлики на германския.