Цитат
Във високият клас храни - Purina (САЩ), Royal Canin (Франция), Bosch (Германия), Bento (Белгия), всичко е балансирано като елементи и спрямо възраст и порода съотношението на мазнини, протеини, минерали и т.н., т.е. всичко е съобразено. Затова предлаганите им храни са разделени за бебета, подрастващи, зрели и възрастни, както и са разделени по породи. Другото което е, че суровините, които се използват са от месо. В ниският клас гранули няма месо - има перушина, човки и всякакви други животински остатъци. Така, че не се чудете. Цените са съвсем оправдани. Друг е въпросът, че някои търговци предлагат това, което на тях им е угодно. А потребителят е този, които решава дали да купи това, което най-много се харчи или това, което е най-усвояемо и пълноценно ....
Храните Педигри и Фрискис са икономичен клас и няма нищо в тях,което да е полезно за кучето ти ! Въглехидрати и частично необходимата за храносмилането целулоза имат водещ характер. Това прави дажбата нискоенергийна и излишнообемна, което се отразява както върху физиологията на кучето, така и върху неговото здраве и оптимална ползователност.
Пиша най-вече за Диди, но Миме ако желаеш и ти може да попрочетеш. Постарах се да извадя няколко цитата от темите за хранене. Там имаше съпоставка и за цени и грамаж, от която ставаше ясно, че въпреки, че високият клас храни е по-скъп, необходимият грамаж е по-малък, така че сумите ставаха съвсем съпоставими.
Цитат
Аз мога и сама да си отгледам кучето !!!!!!!!
- естествено, че е така, ама защо се заяждаш с нас. Ние обичаме кучета и препоръчваме най-доброто за тях, а ти си тази, която ще прецени.
Аз също бях купила Педигри, по простата причина, че това имаше в Била и не бях и чувала за други марки. Бъди я ядеше. Ама почетох малко по форумите, и за миг не ми хрумна да оспорвам. Айде със здраве и моля те, по-сдържано и възпитано.