Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#581 Потребителят е офлайн   Katrina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 February 2006 - 09:57 AM

Много рядко се карам на Майльо аз - просто не мога, много ми е трудно като го видя какво малко чудо е. w) Стас пък още повече той съвсем не може да му повиши тон и да се накара за някоя беля - е всъщност повишава де като е ядосан ама на себе си, просто като е крив и нали всички сме му криви и някой път и Майльо...но той Майлс като види че е крив и не го занимава. w)
Галя много се радвам че малката е вече добре, прочетох днес че сте сменили и шината и че раничката зараства добре- просто страхотно. Мъжете са големи диванета ... хем и на тях им се иска да гушкат, хем не им дава природата и като почнат да се правят на строги много ме ядосват.:) Това с наученото куче наистина е много непрятно, много се притеснявам някой път ей така като за прищявката ан дете се вземе куче, не толкова желано от родителите ..щото се цупят за всичко дето прави малкото, не полагат много труд да помогнат за възпитанието, естествено всичко това се отразява не само на кучето, а и а детето...Дано да се даржат добре с питбулчето w)
User's Signature

Качена снимка

#582 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2006 - 01:18 PM

Аз също се надявам да се държат добре с нея .Дадох му съвети според това как гледах Саричка нали и нея я взехме на 30дни голяма отговорност е да вземеш питбул то не е като да гледаш пинчер трябва да не предизвикваш агресията у него .Подарили му го и той го взел детска работа .
Нашия татко много си я обича Сара когато си счупи крачето нали много трудно излезе от упойката цяла нощ я гушках и разнасях по едно време и той е взе да я успокоява то милото място не можеше да си намери .
Всички мъже са такива много обичат но трудно си показват чувсвата w) но нали затова жените имаме способноста да виждаме всичко b) дори това което не се вижда .

#583 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 February 2006 - 03:01 PM

Във връзка с мъжете---Чафи ги чака на вратата като се прибират и всеки от тях бърза да иде първо в спалнята да легне и да може Чафи да се нарадва.Иначе скача много високо и може да се удари.И като легне някой от тях почва скимтене b) чистене на нос b) лизане и 5 минути трябва да си легнал.А вечер преди да заспиваме само ми се повтаря--и да го завиеш.За пишкането не си е пишкал на одеялото или в къщата дето спи---да няма някаква миризма дето му пречи s) идвало ли е друго куче на гости.Пускам ви куче играчка което му подарих за нова год--първо го сдави след това 3 пъти се изпика точно на муцуната му bl) и не му обръща никакво внимание.Качена снимка

#584 Потребителят е офлайн   Katrina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2006 - 03:29 PM

Ами не е идвало друго куче на гости... и няма уж някаква спицифична миризма. Поне нищо ново няма в къщи :) Това си е неговия кът с играчки и никой дори не стъпва там...незнам...сега го махнах, да нма одеало и ще го видим какво ще прави. w)
User's Signature

Качена снимка

#585 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2006 - 12:39 PM

Качена снимка
Вижте ни как мързелуваме на слънце b) b) b)

#586 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 February 2006 - 07:30 PM

Качена снимка
Ако се кача да си взема играчката ще ме напердашат b)

#587 Потребителят е офлайн   choko_an Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2006 - 02:07 PM

bash Незнам дали е от страх от пляскане или от буйната растителност oleeee ми ако му скочи нещо от там dribble dribble dribble
User's Signature

Качена снимка

#588 Потребителят е офлайн   MeeLa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2006 - 04:59 PM

ей гледам доктора казал, че може да се зарази пинчито с грип, ама по-точно с вирус ,а не грипа човешкия

да си пазите пинчитата bash , че колкото са мънички s)

#589 Потребителят е офлайн   keti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2006 - 06:00 PM

Аз съм болна-а-а-а s) вече, едвам се крепя на клавиатурата...
ще го пазя super ей ся го връзвам в една цедилка за мляко и на полюлея b)
поздрави и целуки - само здравите да се цункат worthy

#590 Потребителят е офлайн   choko_an Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2006 - 06:09 PM

oleeee Ама да не ги пускат тези вируси по нета dribble и от там хоп- по нас oleeee та всички сме се натръшкали болни..... bash тук работата става съмнителна!!!!
Моя Чоко е много жален че не го целувам.... s) ама за сега той е добре super
User's Signature

Качена снимка

#591 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 February 2006 - 06:32 PM

Нема да ги целувате в устата я--я по коремче-по дупе-по гушка.Нали св.Валентин ви взе акъла на всички та затова сте се натръшкали l) Кети вържи го на полюлея и после на кучешки психолог-ще му изместиш акъла bl)

#592 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2006 - 07:08 PM

Заразата е хванала май всички миналата седмица бях аз сега сте вие oleeee лоша работа .Казала съм на нашия татко да стои далеч от Сара

#593 Потребителят е офлайн   keti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2006 - 02:32 PM

Отказах се от идеята за полюлея oleeee тя ще е дошла от температуРата ми bash
давам му витамини dribble
по-малко целувки r)
и повечко разходки d)

#594 Потребителят е офлайн   choko_an Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2006 - 11:38 AM

n) ТЪРСЯТ СЕ ИЗГУБЕНИ ПИНЧЕРОПРИТЕЖАТЕЛКИ n) n)
super за достоверна инормация давам награда-говежди кокали
super за посочване на имена и адреси ако са минали в нелегалност наградата се удвоява!
;) На този адрес има дежурен и щи следи за доставената информация!
User's Signature

Качена снимка

#595 Потребителят е офлайн   choko_an Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2006 - 01:12 PM

n) Eдин глас се обади .....че всички са били в нелегалност....пускам хрътките! d) d) d)
User's Signature

Качена снимка

#596 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2006 - 09:10 PM

Ани то само ние с теб сме на линия другите нещо се изгубиха .Времето се стопли и са по полянките b) Нашата Сара днес ми изкара акъла излязоха на разходка с малкия син .Стоя си аз в къщи и изведнъж я чувам да плаче по същия начин както когато си счупи крачето n) Не можах да разбера как съм стигнала до терасата .Оказа се че нашата пъзла се изплашила от една овчарка и се пукнала да реве l) на всичкото отгоре собственика на другото куче се уплашил че нещо е станало на Сара голяма е лигла oleeee

#597 Потребителят е офлайн   choko_an Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2006 - 12:01 PM

l) Галя ми ще си говорим самички... това за Саричка ме разсмя ,само като си представа гледката....тя крещи па вие отсрани се шашкате... l) l) Ми така ще е,то това гушкане...отглеждаме принцеси..дето всичко им е позволено...развъртат ни както си знаят! oleeee
Тук, през нас минават редовно големи кучета /понеже живеем близо до стадиона/,разхождат си ги хората, а моя Чоко само като ги види от терасата и започва да им се звери,ама ела го виж като е долу при тях-подвие опашка и глас не обелва...все се каня някой ден да го вода и аз на стадиона... victoryVVV само че съм предупредила всички да им носят и намордници,защото ме е страх -,кой знае на някой борованин голям няма да му хареса мъника-Чоко и като нищо ще го гризне...а после...не ми се мисли! bash
User's Signature

Качена снимка

#598 Потребителят е офлайн   krisalex Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2006 - 01:42 PM

И аз съм щастлив собственик на пинчер. Момче, казва де Бъди и е на 11 навършени, кара 12-та година. Прекрасна порода - малки, умни, пъргави, кучета. Не мога да ги нахваля w). Много си обичам пинчера. Малко куца защото стана малък инцидент при игра, удари си лапата, и го боли, но ще се оправи 1super. имам само една много стара снимка на моя пинчер, пинчера ми не обича да се снима. Моя пинчер има душа и сърце на боец, като съм го гледал, съм се старал да не го глезя, а съм го карал да свиква. Сега е куче на място. Кучето е свикнато и на груба игра и играе грубо. Не съм го озлобявал, не е злобен, искам да кажа че не е домашен лигльо а си е куче на място. В нашия блок имаме един съсед с пинчер, пинчера му е истински домашен лигльо. Не исках кучето ми да става домашен лигльо като това на съседа ми. Исках да си е куче на място. Бързо се научи да ходи по нужда навън. Като бяхме на село, кучето ми откри и утрепа 2 плъха и 5 мишки.

Написал съм една статия за Пинчерите, ако искате мога да ви я публикувам да я прочетете.

#599 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 20 February 2006 - 01:45 PM

Цитат

Написал съм една статия за Пинчерите, ако искате мога да ви я публикувам да я прочетете.

Давай, ще е интересно за всички ! 1super

#600 Потребителят е офлайн   krisalex Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2006 - 02:20 PM

Дребна порода кафяви или черни кучета, с характер и темперамент.
Тази порода не е за всеки стопанин и не е за всяка къща. Те са родени водачи, имат силен инстинкт на водач и силен собственически инстинкт. Пинчера е неподходяща порода ако много пътувате, нямате време да му обръщате внимание, смятате да играе ролята на детегледачка, не знаете какво искате от кучето. В тези случай ако държите на пинчер, купете си статуя на пинчер, хем няма да се мъчите, хем няма да мъчите животинката, хем ще имате пинчер, и всички ще са щастливи. Ако все пак вземете куче, ви очаква едно голямо РАЗОЧАРОВАНИЕ, и вашето послушание към капризите на кучето, което ще командва вкъщи.
Пинчера е подходяща порода, за хора с търпение, които знаят какво да искат от кучето, могат да му обръщат внимание, знаят как да се отнасят така че хем кучето да го усеща за справедливо, хем да знае че вие сте шефа, хем, да си запази характера и поведението.
Това са кучета с горда и уверена стойка, аристократична осанка, и гордо и уверено вдигната глава. Породата е Специално селекционирани за лов на мишки и плъхове. Това са силни (за размерите си) кучета, бързи, пъргави, издръжливи, и повратливи.
Тези кучета, имат инстинкт за тичане и преследване, много обичат да тичат, и да гонят пръчки, топки. Имат атлетично телосложение, ако се гледат правилно и се хранят балансирано, и пълноценно, като станат на 11 13 години, те запазват желанието си за игра и атлетичността си. Това са пъргави, атлетични и много издръжливи кучета. Карайте ги да тичат, да гонят пръчки и топки, нека се движат усилено. Като се стигне до тичане и гонене, не се притеснявайте, хвърляйте му да гони, може с часове да тича с другите кучета или подир топка или пръчка. Няма проблем, това е много издръжлива порода за тях напълно важи поговорката: - Луд умора няма. Тичането е особено полезно за тях, и обичано от пинчера занимание, редовното гонене на пръчки и топки, дългото тичане и дългата игра, дават на пинчера вид на здраво и силно куче. Ако пинчера постоянно е в движение, тича скача, играе, бори се, като стане на 11- 13 години, пинчера няма да има проблеми със ставите, ще е по-малко предразположен към старческите болести, сърцето и кръвоносната система ще са здрави и силни, кучето ще запази бързината, пъргавината, атлетичността и издръжливостта си и желанието си да тича, играе и да гони пръчки и топки, на стари години. Кучетата са добре замукулени, ясно се очертава релефа на мускулите имат отлично чувство за баланс и равновесие.
Кучето обича да играе грубо с играчките, така че разкъсани и изтърбушени плюшени играчки, гумени играчки със свирки, които са вече на дупки с повредена свирка, са типичния резултат, след играта на пинчера. Размятането им, и опита на пинчера да си я хвърля сам за да я гони е напълно нормално, това е начина по който пинчера играе с играчките. Такава му е природата. Кучето предпочита свирещи играчки, подсвиркването по време на игра, настървява пинчера да се бори по-усилено с играчката.
Породата е силно адаптивна към околната среда, необходими са няколко дни за адаптация. Имат стабилна и уравновесена психика, силна воля, твърд характер, силно подозрителни и силно недоверчиви към непознати, понякога агресивни. Пинчерите имат силна и стабилна психика. Бързо се научават на хигиенни навици и се привързват основно към един от стопаните. Ако има заплаха към стопанина, пинчера без особено колебание се хвърля да си защитава стопанина.
Пинчера реагира с лай на резки движения, внезапни и/ или силни писъци, комбинация от двете като е готов да хапе само ако усеща себе си или стопанина в опасност. Като домашна аларма, този безумен дребосък е незаменим. Кучето има силен собственически и териториален инстинкт. Готов е да защитава дома и семейството, и го прави много самоотвержено. Катеренето по мебелите при пинчера не е проблем, първо защото са малки по размер кучета, и второ, като сменят козината с лятна или зимна, остават малко и дребни косми, които лесно се почистват.
Внимавайте ако разхождате пинчер в тъмното, винаги си носете фенерче и като тръгне да се завира някъде светете с фенерчето за да го виждате, защото както е дребен и кафяв или черен, много лесно се слива с мрака и много лесно се губи от поглед.
Кучето иска близост със стопанина си, колкото повече близост му осигурявате като малко, като порасне, толкова повече можете да разчитате на него.
Кучето не толерира прекален физически или психически тормоз, и реагира да се защитава. Те не са подходящи за семейства с малки деца, които играейки си с кучето по-скоро ще му лазят по нервите. Кучето иска нужното уважение, и знае как да си отстоява правата, и го прави без колебание. Тези кучета са със силно изразен характер. По някога изпълняват команди само когато имат някаква изгода, обикновено вкусотийка за хапване. При тях дресурата трябва да се провежда упорито си с постоянство, търпение и мисъл в главата, зачитайте правата на кучето, давайте му нужното уважение, НО кучето постоянно трябва да знае мястото си, само така, ще постигнете исканият резултат. Често се срещат стопани дресирани от пинчера, (винаги става така при неправилна дресура) пинчера има твърд характер, ако сте несериозни, по време на дресурата, пинчера, няма да ви го прости, ще използва всяка пролука за да се наложи като водач.
Добре е да не пречупвате характера, а да го насочите така че кучето да усеща ставащото като справедливо, така няма да ви създава проблеми и ще ви слуша. Когато наказвате пинчера, скарайте му се докато върши белята, само така ще направи връзката че това е непозволено. Не го бийте с вестник, няма да има резултат, всеки път като свиете вестник, кучето ще гледа вестника злобно, ще ръмжи злобно на вестника и при опит да го ударите, пинчера ще хапе и къса вестника, така ще преодолее страха си от вестника много бързо и той ще стане безполезен атрибут.
Ако видите плах пинчер с опашка между задните крака, постоянно и боязливо да се върти в краката на стопанина, да трепери от страх, да бяга и да се крие от всичко, (това са нетипични за породата състояния, те значат че кучето е бито и то много жестоко бито и е с пречупен характер и пречупена психика ) кучето слуша не защото го счита за справедливо, а защото го е страх да не бъде бито отново. Тези представители на породата, не стават за нищо, при тях разходката е трудна, кучето бърза да си облекчи нуждите и бърза да се прибира, кучето няма желание за игра, посреща вяло стопанина си веднага бяга от страх да не бъде бито.
Такива стопани трябва да бъдат така жестоко бити, така както те бият кучетата си, докато изпаднат в същото състояние, чак тогава ще разберат какво причиняват на животинката си.
Ако видите весел игрив пинчер, който има горда осанка, тича и играе, с удоволствие гони топки и пръчки, вдигната опашка, погледа показва силен и стабилен характер, и кучето се чувства щастливо, но и слуша и изпълнява командите на стопаните - това значи правилно дресиран пинчер. Този пинчер е предан към стопаните, защото пинчера усеща че всичко е справедливо. Характера и психиката му не са пречупени.
Пинчерите са интелигента порода, и често опита на непознат да насъска пинчера срещу стопанина, (команда дръж) води до агресивно поведение към непознатият, не са изключени опити да хапе, а в другите случаи пълно пренебрежение към подадената команда.
При сбиване с болонки, дребни териери, дребните шнауцери, и други равностойни по размер породи, пинчера има предимството че е повратлив, и пъргав, и той умее да го използва в своя полза. Не се опитвайте да разтървавате пинчер ако се сбие с равностоен по размери противник, много вероятно е да ви ухапе много жестоко, първият момент по средата на боя, пинчера не осъзнава че сте стопанина и че искате да го разтървете. Той усеща че докато се бие някой го хваща и върти и дърпа или бута, тъй като вече е агресивен и усеща опасност за себе си в боя, усеща и вашата намеса като опасност и в стремежа си да се защити, хапе силно и жестоко. Когато пинчера се усети като победител в боя другото куче избяга или се предаде, пинчера спира да се бие и почва да лае злобно с оголени зъби (все едно казва, махай се, не се връщай, не се шегувам). Ако жертвата побегне, но залае с оголени зъби пинчера го приема като предизвикателство и се втурва към натрапника готов за бой, ако се стигне до преследване, пинчера ще преследва натрапника докато не напусне територията му.
Слуховете, митовете и легендите които се носят от хората в махалата че е агресивна порода, че е злобен и нападателен, са неверни измислици е нямат нищо общо, с реалността и действителността. Всяко куче (всеки индивид) си има свой характер, и също много зависи от това как стопанина го дресира. Това че се говорят глупости за породата, въобще да не ви дразни или притеснява. Просто ги пренебрегвайте. Пинчерите не са зли, и не са агресивни, когато около тях няма някаква ситуация която да ги предизвиква. Пинчера е мнителен и недоверчив към непознати, това не го прави зъл. Ако те са предизвикани от някого или нещо, това е друг въпрос. Вас ако ви предизвикат няма ли да реагирате?
Защита на дома безупречна доколкото тази дребна порода може да защитава. В темперамента му е да си защитава дома, територията и стопаните. Като аларма е незаменим. Същността на пинчера е чувствителна порода. Само пред стопаните той показва истинският си характер, иначе при наличието на непознат, пинчера се държи сериозно. Трябва му известно време да свикне с даден човек, но свикне ли, после няма да създава проблеми. Пинчерите усещат кога сте с гаджето или просто с приятел. Усещат емоциите. Ако сте с гаджето, пинчера ще защитава гаджето, ще изпълнява негови/ нейни команди, Често пинчера усеща характера и усеща кога се опитват да ви излъжат. Първият белег по който можете да разберете че човека около вас е съмнителен, и не може да му се има доверие е когато вие сте с човека от известно време, но пинчера така и не го приема. Държи се агресивно, към човека, опитва се да го прогони, лае го с оголени зъби, ръмжи с оголени зъби, спуска се да хапе, гледа го мнително с недоверие. Повярвайте и се доверете на кучето си, то няма да ви излъже. Ако сте го дресирали правилно, това куче ще е честно и лоялно към вас, независимо от всичко и с цената на всичко. Каквото и да стане, Пинчера, няма да ви излъже или подведе.

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни