Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 598
  • 599
  • 600
  • 601
  • 602
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#11981 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 November 2011 - 10:36 PM

Показване на мнениетоtrenertg, в 16 November 2011 - 04:24 PM, написа:

Това са Имаги и Айк -открийте разликите...

Качена снимка

Ми...няма разлики! Само дето Имаги е по-красива, дори отзад гледана.
Сериозно вече, произходът на двете породи е различен, колкото и да се изкарвате на "мини-добермани" ха-ха!
Поздрави от нас!
Прикачена снимка
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#11982 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2011 - 10:36 PM

Качена снимка

Сериозно вече, произходът на двете породи е различен, колкото и да се изкарвате на "мини-добермани" ха-ха!
Поздрави от нас!
Прикачена снимка
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#11983 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 November 2011 - 12:06 PM

Има стандарт на породата Минипинчер /zwergpinscher, miniature pinscher/
Според стандарта -достиган височин от 25-30см. и тегло от 3-5кг. на около 4 до 6месеца повечето кученца достигат височината си и рядко растат повече.
Ако искате куче под 3кг и до 25см - насочете се към чихуа хуа или руски той териер.

Да, това е така ,но както знаем всички, нашите пинчери тук са с BG стандарт , на пръст се броят тези като вашия . :ba_025: Затова като гледам снимката на кученцето за което питаха колко ще стане отговорих 3-3,500кг. , колкото е нашия. :md_064:

#11984 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 November 2011 - 12:20 PM

Показване на мнениетоБРУНО, в 18 November 2011 - 12:06 AM, написа:

Има стандарт на породата Минипинчер /zwergpinscher, miniature pinscher/
Според стандарта -достиган височин от 25-30см. и тегло от 3-5кг. на около 4 до 6месеца повечето кученца достигат височината си и рядко растат повече.
Ако искате куче под 3кг и до 25см - насочете се към чихуа хуа или руски той териер.

Да, това е така ,но както знаем всички, нашите пинчери тук са с BG стандарт , на пръст се броят тези като вашия . :ba_025: Затова като гледам снимката на кученцето за което питаха колко ще стане отговорих 3-3,500кг. , колкото е нашия. :md_064:

:re_037: :re_037: Здравей Бруно!Къде се загубихте ...всички по стари потребители не се появяват от доста време! Как е малкия сладур? Слуша ли кака си? Имате една снимка ....кака му го вози на велосипед....много е сладък там! Моля те покажи накоя по нова снимка на красавеце...
User's Signature

Качена снимка

#11985 Потребителят е офлайн   sevdad Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 November 2011 - 12:32 PM

Благодаря за отговорите :smile: Искам да ви питам с какви гранули ги храните бях взела Сarocroc но много акаше от нея и по рядко, сега яде Equilibrio акото му е перфектно но гранулките са толкова малки ,че изобщо не дъвчи само гълта а предните бяха по-големи и си ги хрупаше.Коя марка има гранули за малки кучета но самите гранули да са по-големи,защото поне аз си мисля ,че е по добре когато хрупа не да гълта,защото вече ще ставаме на 4 мес.

#11986 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 November 2011 - 06:55 PM

Малко снимки да не ни забравите.Рядко влизам вече във форума , дискусиите се въртят периодично едни и същи от години , въпросите също ако се върнем назад няколко страници , ще видим че са задавани тия въпроси десетки пъти! :md_064:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#11987 Потребителят е офлайн   pokepa Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 18 November 2011 - 11:48 AM

Показване на мнениетоБРУНО, в 17 November 2011 - 06:55 PM, написа:

Малко снимки да не ни забравите.Рядко влизам вече във форума , дискусиите се въртят периодично едни и същи от години , въпросите също ако се върнем назад няколко страници , ще видим че са задавани тия въпроси десетки пъти! :md_064:

Здравейте. На каква възраст е БРУНО и колко тежи? От кой град сте вие? Нашият Чарли е на 3 месеца и половина и вече е 2 кг.
User's Signature

Куче: мини пинчер, Чарли, роден на 05.08.2011 г., град Варна, ул. Мир

#11988 Потребителят е офлайн   pokepa Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 18 November 2011 - 11:50 AM

Показване на мнениетоsevdad, в 17 November 2011 - 12:32 PM, написа:

Благодаря за отговорите :smile: Искам да ви питам с какви гранули ги храните бях взела Сarocroc но много акаше от нея и по рядко, сега яде Equilibrio акото му е перфектно но гранулките са толкова малки ,че изобщо не дъвчи само гълта а предните бяха по-големи и си ги хрупаше.Коя марка има гранули за малки кучета но самите гранули да са по-големи,защото поне аз си мисля ,че е по добре когато хрупа не да гълта,защото вече ще ставаме на 4 мес.

Храним Чарли само с Роял Канин Мини Джуниър, 11 лв за килограм. На чувала пише че е за кучета от дребни породи които растата до 1-10 кг и в момента са на 2-10 месеца. Хапва по 50 грама на ден, разпределени на три равни порции за сутрин, обяд и вечеря. Даваме по 5 лв на седмица за храната му. Чарли също почти не ги дъвче, за 20 секунди е изсмъркал гранулките.
User's Signature

#11989 Потребителят е офлайн   pokepa Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 18 November 2011 - 11:55 AM

Показване на мнениетоsevdad, в 15 November 2011 - 01:40 PM, написа:

Показване на мнениетоpokepa, в 02 November 2011 - 11:21 PM, написа:

Ние в събота сме на трета ваксина на Чарли. Тогава той става на 3 месеца точно. С пишкането и акането из целия апартамент имаме голям проблем. Само някой път пишка на памперса, но когато му падне. Толкова акита и пиш чистим, чее ...

Пробвай с наградки,нашият Майк се научи около 3 месец в банята но задължително след всяко пикане или акане има награда гранулка е от време на време се изтърва пред банята но някое шамарче върши работа .Вече е около 4 месеца и самичък си ходи и когато отида да забърша отива и си чака наградката,даже мисля че понякога нарочно пика само да получи награда :smile:

Пробвахме с наградки, ама май не ги възприема като такива поне за сега. Пишка понякога на памперса, понякога където му падне (на паркета най-често) а ака из целия апартамент, където го свари там ака :) Вестник не иска, къса го и го дърпа.

В банята само души, нищо не прави. На разходка вече 2 пъти го водим, души, души, но не ака и не пишка.
User's Signature

#11990 Потребителят е офлайн   sevdad Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 November 2011 - 12:34 PM

Пробвахме с наградки, ама май не ги възприема като такива поне за сега. Пишка понякога на памперса, понякога където му падне (на паркета най-често) а ака из целия апартамент, където го свари там ака :) Вестник не иска, къса го и го дърпа.

В банята само души, нищо не прави. На разходка вече 2 пъти го водим, души, души, но не ака и не пишка.
[/quote]

При нас не се получи нито с памперс нито с вестник,само директно на плочките,въпреки че винаги имаше памперс с малко урина да го привлича .Просто си реши че иска на плочките.В началото сме стояли доста доста без да направим нищо и аз си бях помислила че положението е безнадежно,но свикна.Иначе когато взехме да го извеждаме и при нас беше същото души, души и нищо но малко по малко свиква и навън и в банята .Даже когато се приберем от вън пак си чака наградката.Само където не може да се научи през деня да стиска,когато му се пишка си отива в банята.Иначе вечер пишка към 9-10 и чак сутринта към 7.Но мисля че му е рано още да му затварям банята но около 5 месец мисля да го пробвам :smile:

#11991 Потребителят е офлайн   bebety{} Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2011 - 06:20 PM

Здравейте!! От 3 дни имам мини пинчерче Мики на 2 месеца и 3дни е ,подарък ми е , но преди това почти месец е бил при друг собственик и явно е бил постоянно на ръце ии само скимти да го гушкаме,опитвам се да ни му обръщам много внимание ,но ме изкарва извън нерви като скимти... Не иска да си спи в креватчето иска само при мен или мама... С ходенето до тоалетна се справяме не е непоносимо... казаха ми че трябва да го храня само с гранули за да не му се изкривят краката? Иначе е доста игрив ,както всяко бебенце спи доста ии то винаги в мен.. Кажете как да го отуча от този му навик :(
User's Signature

Качена снимка

#11992 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 18 November 2011 - 07:04 PM

Показване на мнениетоfanciful, в 16 November 2011 - 11:36 PM, написа:

Качена снимка

Поздрави от нас!
Прикачен файл IMG_1511.JPG

Така е :) , произходът на доберманът и пинчерът е различен - но поради липсата на стандартен среден пинчер в БГ се задоволяваме да се снимаме с Батко Доберман :).

Под секрет - пинчерите и мини пинчерите /които не са БГстандарт който не е ясен какъв е!?/ , а според стандарта на страната създател на породата Германия ,също като добермана имат чудесни работни качества и са необятно любвеобилни . Догодина живот и здраве ще станат повече :)
Дано има кой да ги оцени !

#11993 Потребителят е офлайн   sevdad Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 08:53 AM

Показване на мнениетоbebety{}, в 18 November 2011 - 06:20 PM, написа:

Здравейте!! От 3 дни имам мини пинчерче Мики на 2 месеца и 3дни е ,подарък ми е , но преди това почти месец е бил при друг собственик и явно е бил постоянно на ръце ии само скимти да го гушкаме,опитвам се да ни му обръщам много внимание ,но ме изкарва извън нерви като скимти... Не иска да си спи в креватчето иска само при мен или мама... С ходенето до тоалетна се справяме не е непоносимо... казаха ми че трябва да го храня само с гранули за да не му се изкривят краката? Иначе е доста игрив ,както всяко бебенце спи доста ии то винаги в мен.. Кажете как да го отуча от този му навик :(

Ами единствения начин е да си скимти и да не му обръщаш внимание като се измори ще заспи.И ние като бебе бяхме така гадно е но ....събуждаше се вечер и почваше да скимти да драска на леглото да го вземем като не му обърнем внимание скимти,скимти и заспи.Сега вече спи при нас но когато беше малък пикаеше където иска затова си имаше легло и спеше и си скимтеше там :smile: А за гушкането всички обичат нашият е на 4 мец. и когато съм на дивана се качва на краката ми ляга и заспива или ляга така че да е долепен до мен да не избягам :smile:

#11994 Потребителят е офлайн   bebety{} Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 10:33 AM

Показване на мнениетоsevdad, в 19 November 2011 - 07:53 AM, написа:

Ами единствения начин е да си скимти и да не му обръщаш внимание като се измори ще заспи.И ние като бебе бяхме така гадно е но ....събуждаше се вечер и почваше да скимти да драска на леглото да го вземем като не му обърнем внимание скимти,скимти и заспи.Сега вече спи при нас но когато беше малък пикаеше където иска затова си имаше легло и спеше и си скимтеше там :smile: А за гушкането всички обичат нашият е на 4 мец. и когато съм на дивана се качва на краката ми ляга и заспива или ляга така че да е долепен до мен да не избягам :smile:

Ахам мерси много за инфото :ba_025: Аа за храната мога ли да му давам нещо различно от гранули?
User's Signature

Качена снимка

#11995 Потребителят е офлайн   sevdad Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 11:26 AM

Показване на мнениетоbebety{}, в 19 November 2011 - 10:33 AM, написа:

Показване на мнениетоsevdad, в 19 November 2011 - 07:53 AM, написа:

Ахам мерси много за инфото :ba_025: Аа за храната мога ли да му давам нещо различно от гранули?

Това вече си е лично твое решение,само да не са кокали,нашият яде само гранули и ако си изпроси нещо от масата .Но гледам да яде само гранули понеже преди доста време имахме пинчер който го взехме на 5 мес. ядеше всичко без гранули,умираше от глад но не ги ядеше,затова на Майк сега гледам да не му давам друго- да не откаже да ги яде след това гранулите,понеже са удобни за мен и полезни за него :)От ветеринар знам че щом ги яде няма смисъл от друго те съдържат всичко полезно за тях :smile:

#11996 Потребителят е офлайн   bebety{} Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 07:38 PM

Мерси за информацията sevdad надявам се след още седмица съвсем да свикне с нас :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#11997 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 November 2011 - 09:32 PM

Показване на мнениетоpokepa, в 18 November 2011 - 09:48 AM, написа:

Показване на мнениетоБРУНО, в 17 November 2011 - 06:55 PM, написа:

Здравейте. На каква възраст е БРУНО и колко тежи? От кой град сте вие? Нашият Чарли е на 3 месеца и половина и вече е 2 кг.

Бруно е на три години и половина и тежи три кг. и половина.

#11998 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2011 - 08:01 PM

Продавам якенцето на моя Ричко. Якето е страхотно и е обличано само веднъж! Подходящо е за зимата, защото е с дебела вата. Не го харесваме с него, понеже му идва малко широчко и затова го продавам. Цената е символична- 10лева(аз съм го взел за 30). Мога да го пратя с Еконт за сметка на купувача(доставката е 4-5 лева).
Якето е размер "М"

Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка

#11999 Потребителят е офлайн   pokepa Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 24 November 2011 - 10:02 AM

Показване на мнениетоvalnata, в 23 November 2011 - 08:01 PM, написа:

Продавам якенцето на моя Ричко. Якето е страхотно и е обличано само веднъж! Подходящо е за зимата, защото е с дебела вата. Не го харесваме с него, понеже му идва малко широчко и затова го продавам. Цената е символична- 10лева(аз съм го взел за 30). Мога да го пратя с Еконт за сметка на купувача(доставката е 4-5 лева).
Якето е размер "М"

Прикачен файл PICT0017.JPG Прикачен файл pict0003.JPG Прикачен файл pict0002.JPG

Колко голям е Ричко, та якенцето му идва голямо? Гледам че сте от Варна, ние също сме от Варна. Чарли е 2 кг и нещо, на 3 месеца и половина. Размер "М" нищо не ми говори :)
User's Signature

#12000 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2011 - 05:56 PM

Якенцето е продадено! Иначе Ричко е на три години, три килограма, дължината му от нослето до опашката е 40-43см. :ae_085:

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 598
  • 599
  • 600
  • 601
  • 602
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни