Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 600
  • 601
  • 602
  • 603
  • 604
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#12021 Потребителят е офлайн   pokepa Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 28 January 2012 - 11:24 PM

Браво за мъника Ви! Нашият Чарли след седмица ще стане на 6 месеца, героят ни той :) Последно като го теглихме преди няколко седмици беше почти 2,5 килограма.
User's Signature

Куче: мини пинчер, Чарли, роден на 05.08.2011 г., град Варна, ул. Мир

#12022 Потребителят е офлайн   annagrosdanova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 January 2012 - 08:34 AM

Моля ви помогнете със съвет...
Лъки е вече на 5 месеца, научи се да пишка в банята, когато е вкъщи, но от 1 седмица, започна да вдига крак при пишкане и започна да маркира навсякъде. Какво му става? Вече съм на ръба на истерията, когато реши ходи в банята, нооо и маркира на воля. С акитата няма никакъв проблем. Помогнете със съвет, моля ви.

#12023 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2012 - 02:57 PM

:re_037: Здравейте! Леле Роско много ти е сладък мъника....да ти е жив и здрав и много да те радва.Искам да те попитам.........има ли всички имунизации ? Защото виждам ,че вече го извеждате на вън ,а мисля ,че е още малък Би трябвало да има всички три на брой задължителни имунизации ....ако иската да имате здраво :dog: кученце. Моята принцеса след третия месец си вдигна ушлетата ,но аз и давах калций доста време.... :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#12024 Guest_toy terier_*

• Група: Гости

Публикувано: 02 February 2012 - 12:34 PM

Показване на мнениетоGalka43, в 12 January 2012 - 03:19 PM, написа:

Моята пинчерка е 2кг и наистина си мисля че е кръстоска с той териер и нещо подобно малко , но дали с чихуа или друго като нея не знам..........

здравей
кученцето ти основно е той териер няма общо с чихуа понеже на чихитата им е ясно изразен стопа на челото и са по пълнички...виж темата за той териер и сравни сама на какво прилича тая готина мадама,може да сравниш също и от тук
www.ruskitoyterier.alle.bg
да ти е жива и здрава

#12025 Guest_toy terier_*

Публикувано: 02 February 2012 - 12:54 PM

Показване на мнениетоBonbonita, в 26 December 2011 - 08:46 PM, написа:

Здравейте :) Обръщам се към тези,които имат женски мини пинчери и са преминали през заплождане - бременност - раждане и всичко е било успешно.
Знам,че има чести затруднения при тези породи,моята Мишел е доста мъничка и искам да знам подробности от стопани преминали през това.Знам,че винаги има риск и никой не може да гарантира безпроблемно раждане.

здравей
ако ти е под 2кг кученцето е добре да я заплодиш с мъжкар който е най много 1,5кг за да са дребни малките и да се родят нормално и не винаги има проблем аз съм виждал кучка 1,8кг която ражда сама и то по 3 кученца , но ако има задържане не е проблем да роди със цезарово ....по принцип кучки който са за развъдна дейност са по 2,4-2,9 кг от дребните говоря понеже ако е чистокръвен мини пинчер тя ще е около 5кг....
и няма никакъв риск понеже вече раждането с операция /ако се наложи/ е най обикновена ротивна дейност за ветеринарите може да попиташ тренер тя е доктор.....

#12026 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip
  • Interests:https://www.facebook.com/mini.muzzles

Публикувано: 02 February 2012 - 02:20 PM

Той териер,добре дошла!
Бихте ли ни разказали повече за вашата развъдна дейност,с коя порода по точно се занимавате и от колко време,тъй като не съм съгласна много много с това което пишете.От чихуахуа до чихуахуа има огромна разлика в стоповете им.Няма две еднакви!Най вече не може едно кученце да е повече той териер или повече нещо друго-мелеза си е мелез и никой не може да даде гаранции за това което ще се роди в такива случаи.Избора на по-дребен родител въобще не е гаранция за лекото раждане и едрината на бебетата.Важно е конкретното куче какви по големина бебета прави.Вярно е,че докторите стават все по-добри в така наречената рутинна операция секцио,но това не не значи че във всеки един момент не може да има риск за майката и че непремено всичко ще завърши без фатален край.Вие на колко такива операции сте присъствала.Моля не го приемайте като заяждане от моя страна,но ми се струва че не бива да насърчавате любителите на нечистопородното размножаване!Това изобщо не е шега работа!Да не говорим,че е безцелна/е освен финансовата изгодал която при едно секцио не се оправдава/.Моите уважения към вас!
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#12027 Потребителят е офлайн   Пинчер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 February 2012 - 04:37 PM

Показване на мнениетоannagrosdanova, в 29 January 2012 - 08:34 AM, написа:

Моля ви помогнете със съвет...
Лъки е вече на 5 месеца, научи се да пишка в банята, когато е вкъщи, но от 1 седмица, започна да вдига крак при пишкане и започна да маркира навсякъде. Какво му става? Вече съм на ръба на истерията, когато реши ходи в банята, нооо и маркира на воля. С акитата няма никакъв проблем. Помогнете със съвет, моля ви.

Според мен в повечето случая мъжки(а и не само мъжки) кучета оставят метки ако искат да покажат че е доминират у дома.
Важно всички от семействато да му покажат се не е той водач в глутницата, измислете повече занимания за него, учите на команди.
Пък той е на пет месяца, покажите че не сте довольни от поведението му, ако го хванете на место преступлението накажите го(как да го накажете зависи от самото куче, от психиката му, за едно животно достаточно да му се скарате със сердит глас, друго, трябва да пляснете със вестник, пръсните с вода във негова посока...)

Напишите после как е върви работа при вас?

#12028 Guest_toy terier_*

Публикувано: 02 February 2012 - 07:15 PM

Показване на мнениетоtechichi, в 02 February 2012 - 02:20 PM, написа:

Той териер,добре дошла!
Бихте ли ни разказали повече за вашата развъдна дейност,с коя порода по точно се занимавате и от колко време,тъй като не съм съгласна много много с това което пишете.От чихуахуа до чихуахуа има огромна разлика в стоповете им.Няма две еднакви!Най вече не може едно кученце да е повече той териер или повече нещо друго-мелеза си е мелез и никой не може да даде гаранции за това което ще се роди в такива случаи.Избора на по-дребен родител въобще не е гаранция за лекото раждане и едрината на бебетата.Важно е конкретното куче какви по големина бебета прави.Вярно е,че докторите стават все по-добри в така наречената рутинна операция секцио,но това не не значи че във всеки един момент не може да има риск за майката и че непремено всичко ще завърши без фатален край.Вие на колко такива операции сте присъствала.Моля не го приемайте като заяждане от моя страна,но ми се струва че не бива да насърчавате любителите на нечистопородното размножаване!Това изобщо не е шега работа!Да не говорим,че е безцелна/е освен финансовата изгодал която при едно секцио не се оправдава/.Моите уважения към вас!

Здравей
Аз съм мъж....занимавам се със руски той териер.....мнението ми е че тази мадама има вид на той ...а не на чихуа....то си е ясно че е малез и то незнаино откаде но важното е че си го обичат и си го гледат като част от семейството...аз също имам мелези но те са също така добре гледани....всичките ми мъници спът при нас в леглото и се завиват в постелите...аз не насърчавам безцелното развъждане но не съм съгласен с дребния мъжки ако е чистокръвен може да се види какви малки прави......имал съм над 5-6 случая на цезарово и знам за още над 20 такива......почти няма риск за майката единствено ако някой доктор деректно започне да я опоява без да знае теглото ий това е недопостимо и по добре веднага да се отиде при друг лекар.....и имай предвид че в българия хората са със ограничени финанси особенно сега и как ще дадът над 1000 лв за родословно чихи или той...те търсят кученце от 100 до 300 лв аз също нямам толкова пари но съм теглил заем , но не всеки може ...и какво да се забрани на хората които нямат средства да си имат съкровище до тях ли?...ми повечето такива хора си гледат любимците много по добре от ниакой примерно наконтена певица дето си е взела кученце за 2000-8000лв и след като се е показала с него като се пребере в къщи го натирва в някоя клетка че може би го захвърлят чак в гаража да не ии мирише и да не им лае пък че мъничето се депресирва и му е студено на кой му пука....това със сигорност го знам и аз също не се заяждам просто това е моето мнение а иначе за чихуа може да разговаряш с иван от златица той има най добрите чихуа и то не само в европа http://zlaticamountain.com/ със него може да говориш че чихито няма стоп за мен има...а за той териера може да видиш тик http://ruskitoyterier.alle.bg/ тепърва разработвам развъдника който е регистриран в БРФК и FCI ше работя само с кучета със шампионско потекло.....важното е всеки да си обича любимеца и да не го натирва на улицата при най малката беля която е направил или са си го взели да стане 2кг а то е станало 4кг......ми това е за сега от мен...обичайте за да сте обичани.

#12029 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2012 - 07:58 PM

Благодаря колега за изчерпателния отговор!
С Иван си говориме редовно кое, какво и как!Радвам се,че неговите чихуахуа са най-хубавите и не само в Европа! Аз имам само скромен осем годишен опит с тази порода и никакви претенции.С вашата порода руски той териер отдавна съм запозната,доста преди да се заговори дори у нас и с останалите всички подобни породи,за да мога да си върша по-добре работата. За финансовото положение на вечно бедния българин съм съвсем наясно,също и за безупречното отглеждане и обичане на прекрасните мъници,особено евтинките от които не може в тая немотия като порастнат да не избият някоя и друга стотинка,нищо че реално имат само сантиментална стойност.То е ясно,че винаги ще има всякакви стопани със всякакви гледни точки,тъй че никога няма да се развъждат само чистопородни кучета, а и ще се размножават полу и пълните мелези,пък квото излезе.Да не забравяме обаче,че има достатъчно изхвърлени екс обичани дребосъци,не по-малко заслужаващи лежане по кревати!Разбирам Ви колега напълно какво искате да кажете,аз също съм за това всеко куче да бъде обичано независимо какво е!Защото и аз го правя както и да изглеждам в очите на другите.И моите мелези и кастрирани кучета спяха в леглото ми и ги дарявах с не по-малко грижи и любов,въпреки че ми бяха само сантиментална компания.Не съм съгласна единствено за увереността за която говорите за секциото,тъй като мисля че съм видяла малко повече от вас в случая не само с мини породите.Все пак ако се стигне до рязане и изведнъж разберете,че не ви харесва доктора не можете да вземете кучето от масата и да тичате при друг доктор.За вашата порода съм съгласна с мнението Ви за дребен мъжки,но само ако наистина става дума за чистопордно тойче,а не мешавица с неизвестни прародители.При чихуата изобщо не стои така въпросът.Едрите мъжки обикновено дават дребни женски и после стават неприятни изненади.Дано с разговора ни да сме били полезни на четящите! :rc_036:
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#12030 Guest_toy terier_*

Публикувано: 02 February 2012 - 08:39 PM

Здравей колежке
защо имам чувството че си рускиния?
всичко което казваш за чихито съм съгласен...само да не съм те обидил че на иван са превъзходни...понеже знам че той като изкара чихи на изложба просто другите си взимат отпуска... :flagbg: ...за раждането ако случайно не се е завъртяло кученцето няма проблем само да не попаднеш на доктор дето си е купил дипломата или е преписжал...за опойката е истина ако видиш че започва да я слага преди да знае колко тежи кучето моментално го сменяш...кучето се слага на масата след като се упои така че има време....аз се занимавам с кученца от над 15години а с той от година и нещо но ако имаш поглед над поколенията на мелезчето пак може да се гарантира дребни поколения ....мисля че наистина ще сме полезни на хората с нашите дискусии могат да научат много но само ако искат понеже има хора дето нищо не можеш да ги обедиш и да им промениш възгледите...
радвам се че се запознахме
успех

#12031 Потребителят е офлайн   valentina_pl Икона

Публикувано: 02 February 2012 - 11:35 PM

Здравейте! Не знам до колко моят мини пинчер е мини пинчер, но знам че е най-обичаното и гледано куче! На 15 години е, навърши ги миналата седмица :) От 2 години има проблеми със сърчицето. От 2 седмици се влоши - задъхва се и кашля при съвсем малко движение. Няколко дни и слагаха подкожно соффили, вит. C, а вкъщи ежедневно и даваме новфилин, дехидрин и вит.C. Диагнозата е кардиомегалия и клапанна недостатъчност. Ако някой тук се е срещал с подобен проблем и може да ми даде съвет по какъв начин можем да й помогнем да се чувства по-добре ще бъда изключително признателна! Все още си е толкова жизнена, закачлива, игрива, джавка както обикновено, вече по-слабо чува и вижда, и след игра трудно се успокоява кашлицата. Знам, че вече е старичка, но сме много силно привързани към нея и бихме направили всичко, за да си я гледаме по-дълго!

#12032 Guest_toy terier_*

Публикувано: 03 February 2012 - 11:45 AM

Показване на мнениетоvalentina_pl, в 02 February 2012 - 11:35 PM, написа:

Здравейте! Не знам до колко моят мини пинчер е мини пинчер, но знам че е най-обичаното и гледано куче! На 15 години е, навърши ги миналата седмица :) От 2 години има проблеми със сърчицето. От 2 седмици се влоши - задъхва се и кашля при съвсем малко движение. Няколко дни и слагаха подкожно соффили, вит. C, а вкъщи ежедневно и даваме новфилин, дехидрин и вит.C. Диагнозата е кардиомегалия и клапанна недостатъчност. Ако някой тук се е срещал с подобен проблем и може да ми даде съвет по какъв начин можем да й помогнем да се чувства по-добре ще бъда изключително признателна! Все още си е толкова жизнена, закачлива, игрива, джавка както обикновено, вече по-слабо чува и вижда, и след игра трудно се успокоява кашлицата. Знам, че вече е старичка, но сме много силно привързани към нея и бихме направили всичко, за да си я гледаме по-дълго!

Здравей
наистина си е старичка и трябва да се подготвите за неизбежното.....което сигурно ще е много трудно след като сте привикнали към нея толкова години аз го казвам но просто незнам как става такава подготовка да загубиш нещо любимо......има един доктор казва се Димитар от карнобат е той е извадил от критични ситоации много животинки дано да успее да ти помогне звънни му и му обясни по телефона положението и дано има идея за спасение....0888869644
пожелавам ти късмет дано се оправи животинчето... :ba_025:

#12033 Потребителят е офлайн   АХИ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 February 2012 - 12:06 PM

Показване на мнениетоtoy terier, в 02 February 2012 - 07:15 PM, написа:

http://ruskitoyterier.alle.bg/ тепърва разработвам развъдника който е регистриран в БРФК

Не искам да се заяждам, но с този начин на представяне на развъдника ви и по-конкретно с такива снимки (ще се въздържа от определение за тях), едва ли някой ще ви вземе насериозно.
Снимки с щайги, намачкани одеяла и всякакви битовизми, НЕ говорят за професионализъм. Да не говорим за първата снимка в "очаквани поколения" :dry:

Аз лично, харесвам тази порода и бих си взела по-нататък. Задължително от легитимен и реномиран развъдник !

П.П. А правописът ви....потресаващ е !Качена снимка

#12034 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2012 - 12:25 PM

Колега :rc_036: ,
аз съм сто процентова българка и определено си ме виждал по изложбите,защото винаги съм присъствала там,още от преди да почна да си взимам отпуска,заради чихуатата на обичания и уважаван от мен много добър приятел Иван.Не се опитвай да ме изкараш завистлива просто защото съм оперирана от това чувство и лично можеш да попиташ Иван какъв човек съм.А също и другите, които ме познават.Неговите кучета са много добри,но ти си виждал явно само неговите,не и тези на колегите ми и нескромно казано и моите.Всеки от нас има с какво да се похвали.Аз също се занимавам с кучета и други животинки от раждането ми и имам някои представи от това ,а също и някоя и друга годинка работа във ветеринарен кабинет. Да не превръщаме пространството в досада на другите.Хубаво е че ти имаш поглед върху поколенията си на чистопордни и мелези и знаеш горе-долу какво да очакваш,но повечето собственици тук са с кученца, за които нищо не знаят за предците им,но искат да правят поколения.Не бива!Смятам да не се намесвам повече тук,тъй като явно само ще преча с недостатъчният си опит във вашите очи,пък и нали породата не е моята... :rc_036:
Приятен ден на всички!Радвайте се на снежко и сладурчета!
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#12035 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 03 February 2012 - 12:48 PM

http://ruskitoyterier.alle.bg/ тепърва разработвам развъдника който е регистриран в БРФК

Може ли да си качите картончето с регистрацията на развъдника, защото имам съмнения в истиността на казаното от вас? Може и на лично съобщение.

#12036 Потребителят е офлайн   АХИ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 February 2012 - 01:03 PM

Показване на мнениетоWaikikii, в 03 February 2012 - 12:48 PM, написа:

Може ли да си качите картончето с регистрацията на развъдника, защото имам съмнения в истиността на казаното от вас? Може и на лично съобщение.

А такаааа ! Много интересно....мненията на "колегата" се изпариха :ud_009: Дали молбата ви има пръст в тая работа ? :ab_041:

#12037 Guest_toy terier_*

Публикувано: 03 February 2012 - 03:19 PM

Показване на мнениетоАХИ, в 03 February 2012 - 01:03 PM, написа:

А такаааа ! Много интересно....мненията на "колегата" се изпариха :ud_009: Дали молбата ви има пръст в тая работа ? :ab_041:

ами мненията ми изчезнаха заради вас ...та за талончето качено е в сайта ми а за той териер си има друга страница .....

#12038 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 03 February 2012 - 06:09 PM

Показване на мнениетоАХИ, в 03 February 2012 - 01:03 PM, написа:

Реших наистина да проверя дали това е развъдник, регистриран в БРФК, след вашия сигнал. Видях картончето, успех на toy terier в развъждането!

#12039 Guest_toy terier_*

Публикувано: 03 February 2012 - 06:46 PM

Показване на мнениетоАХИ, в 03 February 2012 - 12:06 PM, написа:

Не искам да се заяждам, но с този начин на представяне на развъдника ви и по-конкретно с такива снимки (ще се въздържа от определение за тях), едва ли някой ще ви вземе насериозно.
Снимки с щайги, намачкани одеяла и всякакви битовизми, НЕ говорят за професионализъм. Да не говорим за първата снимка в "очаквани поколения" :dry:

Аз лично, харесвам тази порода и бих си взела по-нататък. Задължително от легитимен и реномиран развъдник !

П.П. А правописът ви....потресаващ е !Качена снимка

Аз не си рекламирам нищо просто дадох пример как изглеждат породите кучета а за правописа ми ....ми такъв си е не мога да го променя а и вие си вижте темите в доберман и първо вие се научете на правопис а и подобре да си останете само в нея тема не виждам причина да сте тик а аз съм тик защото имам такива кученца и имам опит в гледането и мога да помогна на някой хора които се нуждаят от съвет или от приятел с когото да спделят съдбата си....не се заяждам и мисля че хората не са длъжни да четат глупости....

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#12040 Потребителят е офлайн   rosko1996 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 February 2012 - 12:44 PM

Galka43 ,мисля че с ушите нямаме много шанс тъй като започна да спи под завивката ми и може би няма да ги вдигне,но аз мисля че няма значение ,даже е по сладък с клепнали.Макси сега е на 2 месеца и 25 дни .Днес ще ходя да го притегля ,но е към 2кг. На 15 му е 3 ваксина и Galka43 ,бях го изкарала на вън само за снимка иначе не го изкарвам.
User's Signature

Качена снимка

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 600
  • 601
  • 602
  • 603
  • 604
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема