Паразити(кърлежи,бълхи,глисти,осили)
Публикувано: 12 April 2013 - 10:14 AM
Такива тайни разработки, че и на 3 месеца не ми вдъхват доверие. За 3 месеца микрофиларията минава през втори и трети стадий и недай си боже кучето да е заразено могат да станат големи бели. Профилактиката за дирофилария всъщност не е профилактика, а даване на препарат, който ако има микрофиларии в кръвта той да ги убие за да не се развият по-натам. Затова се дава всеки месец, за да не се разреши ако има те да пораснат. А няма такова вещество, което да остане да циркулира 3 месеца в кръвта, организма го преработва на същия ден.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 12 April 2013 - 11:50 AM

(някой да не се заблуди, че е вярно - не е, на 1 месец е)
Килтикс и Форесто пробвам в момента, признавам си, че не забелязах Форестото да не мирише - мирише си, но по-различно. Нямам особени впечатления за момента, не съм видяла гадини нито с едната, нито с другата каишка (на различни кучета са). Като състав също не видях някаква особена разлика, само металната кутия на Форестото е много джиджана, но... да видим.
Иначе килтикс ползвам от години и съм много доволна от него.
Публикувано: 12 April 2013 - 11:56 AM
shifter, в 12 April 2013 - 11:50 AM, написа:
Иначе килтикс ползвам от години и съм много доволна от него.
Ще ми е много любопитно да споделиш впечатления и по-нататък! Аз мисля да се оборудваме с Форесто. Иначе и от Килтикс съм доволна, но си дава пробиви, както и всички пипети с фипронил. Във форесто най-много ме причлича изречението "отблъсква и убива кърлежите". Ние все се разхождаме по поляни, извън града и е страшно опаразитено, така че много бе блазни това отблъсква.

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 12 April 2013 - 12:26 PM
С килтикс 3 години подред не съм имала кърлеж по кучето или у нас паднал. Слагам каишката и забравям за тях. Факт е, че не ходим по полета с кози и крави, но и София е добре населена с кърлежи. С Форесто, обаче, вече два пъти намирам кърлеж у нас... на пода. Жив и протягащ крачка нагоре да се хване за нещо преминаващо. С Килтикс каквото съм намирала е било изсъхнало. Защото вероятно се е помотало по козината в търсене на сладко място и се е надишало и гътнало. Отблъскващия ефект на форестото, обаче, явно е свършил друга работа. Отблъснал го е, ама вече като сме били у нас си.
Разбира се, това са два единични случая, може да не се повторят никога вече, може аз да съм донесла кърлежа, не кучето. Варианти всякакви.
Разбира се, че на края на годината ще е хубаво всеки да сподели наблюденията си.
П.п. Форестото няма мирис, специално си заврях носа в опаковката, защото имам приятели, които не ползват Килтикс само заради миризмата.
П.п. 2 Има разлика в едната от двете съставки. Освен това има и разлика в начина на освобождаване, което според производителите и много стопани е важно. Да си призная имах подозрения, че кучето ми прави алергична реакция към пудрата на Килтикс, засега такава не се наблюдава при Форестото.

Публикувано: 16 April 2013 - 01:30 PM
Публикувано: 29 June 2013 - 10:47 AM
Ето снимка:
Освен това, някъде прочетох, че миришела на лимон пудрата, а тази мирише ужасно, направо на лекарство (отрова)...
Публикувано: 29 June 2013 - 11:25 AM
Утре като стане време за ръсене просто не ръсете цялото куче, а да речем само корема за да виидте как ще реагира. Ако до час му няма нищо - напудрете си го.
До сега не е имало оплаквания от тапилана, независимо от опаковката.
Но за по-нататък имайте предвид да му взимате или каишка или пипети за вратлето, по-качествени са.

Публикувано: 29 June 2013 - 01:07 PM
И ще му взема ФРОНТЛАЙН, но другата седмица, когато отидем при док за ваксина.
Още веднъж, благодаря за бързия отговор! Хубав ден!
Публикувано: 29 June 2013 - 01:44 PM
По принцип е хубаво да се направят тестове преди да се започне с профилактиката.
Има две големи теми във Ветеринарния подфорум и в Новини, събития и коментари. Там надълго и нашироко са обсъждани препарати, схеми и прочие.

Публикувано: 01 July 2013 - 06:51 AM
,,Определени вещества, наречени репеленти, имат свойството да отблъскват паразитите по кучето. Те могат да се закупят от магазините, но ако искаме да се придържаме към изцяло безвредните съставки, можем съвсем лесно да си приготвим репелент у дома. Нижни са ви евкалиптово, кедрово, лавандулово масло и малко чаено дърво. Използвайте сместа за да напръскате кучето или да натопите нашийника му в нея. Евкалиптовото масло само по себе си може да се окаже напълно достатъчно да прогони вредителите, тъй като те не могат да понасят миризмата му (не го използвайте за котка). Ако се натъкнете на масло от мелия (ним), можете да го смесите с кучешки шампоан и да насапунистае кучето с него, оставяйки го така за 15 мин."
Публикувано: 01 July 2013 - 08:57 AM

Публикувано: 01 July 2013 - 10:14 AM
Публикувано: 03 September 2013 - 12:48 PM
Публикувано: 27 September 2013 - 03:22 PM

Публикувано: 28 September 2013 - 10:28 AM

Публикувано: 08 April 2014 - 03:54 PM
Честита пролет на всички кучкари