Dog.bg Форуми : Паразити(кърлежи,бълхи,глисти,осили)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (23 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Паразити(кърлежи,бълхи,глисти,осили)

#421 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 12 April 2013 - 10:14 AM

За дирофилария най-евтино и работещо си е Ивермектин всеки месец. Аз това давам. Но само след ОТРИЦАТЕЛЕН ТЕСТ за дирофилария! Идва ми левче на месец. През устата.
Такива тайни разработки, че и на 3 месеца не ми вдъхват доверие. За 3 месеца микрофиларията минава през втори и трети стадий и недай си боже кучето да е заразено могат да станат големи бели. Профилактиката за дирофилария всъщност не е профилактика, а даване на препарат, който ако има микрофиларии в кръвта той да ги убие за да не се развият по-натам. Затова се дава всеки месец, за да не се разреши ако има те да пораснат. А няма такова вещество, което да остане да циркулира 3 месеца в кръвта, организма го преработва на същия ден.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#422 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 April 2013 - 11:50 AM

Такива с тайните разработки доста народ им е сърбал супата. Вероятно всъщност е някакъв вариант на ивермектина, който може да се слага и инжективно, просто през устата е по-щадящ (уж де). Защо на 3 месеца сигурно и докторът не знае или си го е намислил за по-сигурно; аз съвсем скоро научих, че Фронтлайн се слагал на 3 месеца... :af_089:
(някой да не се заблуди, че е вярно - не е, на 1 месец е)
Килтикс и Форесто пробвам в момента, признавам си, че не забелязах Форестото да не мирише - мирише си, но по-различно. Нямам особени впечатления за момента, не съм видяла гадини нито с едната, нито с другата каишка (на различни кучета са). Като състав също не видях някаква особена разлика, само металната кутия на Форестото е много джиджана, но... да видим.
Иначе килтикс ползвам от години и съм много доволна от него.

#423 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2013 - 11:56 AM

Показване на мнениетоshifter, в 12 April 2013 - 11:50 AM, написа:

Килтикс и Форесто пробвам в момента, признавам си, че не забелязах Форестото да не мирише - мирише си, но по-различно. Нямам особени впечатления за момента, не съм видяла гадини нито с едната, нито с другата каишка (на различни кучета са). Като състав също не видях някаква особена разлика, само металната кутия на Форестото е много джиджана, но... да видим.
Иначе килтикс ползвам от години и съм много доволна от него.

Ще ми е много любопитно да споделиш впечатления и по-нататък! Аз мисля да се оборудваме с Форесто. Иначе и от Килтикс съм доволна, но си дава пробиви, както и всички пипети с фипронил. Във форесто най-много ме причлича изречението "отблъсква и убива кърлежите". Ние все се разхождаме по поляни, извън града и е страшно опаразитено, така че много бе блазни това отблъсква.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#424 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 12 April 2013 - 12:26 PM

Това отблъсква е нож с две остриета. Ще кажа защо мисля така /макар наблюдението да е само за един месец време/.
С килтикс 3 години подред не съм имала кърлеж по кучето или у нас паднал. Слагам каишката и забравям за тях. Факт е, че не ходим по полета с кози и крави, но и София е добре населена с кърлежи. С Форесто, обаче, вече два пъти намирам кърлеж у нас... на пода. Жив и протягащ крачка нагоре да се хване за нещо преминаващо. С Килтикс каквото съм намирала е било изсъхнало. Защото вероятно се е помотало по козината в търсене на сладко място и се е надишало и гътнало. Отблъскващия ефект на форестото, обаче, явно е свършил друга работа. Отблъснал го е, ама вече като сме били у нас си.
Разбира се, това са два единични случая, може да не се повторят никога вече, може аз да съм донесла кърлежа, не кучето. Варианти всякакви.

Разбира се, че на края на годината ще е хубаво всеки да сподели наблюденията си.

П.п. Форестото няма мирис, специално си заврях носа в опаковката, защото имам приятели, които не ползват Килтикс само заради миризмата.

П.п. 2 Има разлика в едната от двете съставки. Освен това има и разлика в начина на освобождаване, което според производителите и много стопани е важно. Да си призная имах подозрения, че кучето ми прави алергична реакция към пудрата на Килтикс, засега такава не се наблюдава при Форестото.
User's Signature

#425 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2013 - 01:09 PM

Благодаря ви за мненията, това с тайната съставка и мен доста ме шокира, все пак аз искам да знам какво ще се слага на кучетата ми! Така, че ако не ми се обясни естествено, че няма да го приложа. Ще ви държа в течение Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#426 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2013 - 01:30 PM

Миналия месец му сложих Стронгхолд и дотук добре.Мисля обаче да си купя килтикс отново ,наистина миналата година нямаше проблем с кърлежите с килтикса,защото стронгхолда ми идва доста по джоба горе долу 15 лв на месец.Ще се наложи обаче да давам айвомек всеки месец .

#427 Потребителят е офлайн   Бискит Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2013 - 10:47 AM

Здравейте, днес взех на кучо пудра ТАПИЛАН ПЛЮС, в аптекат ми казаха,че трябва да са минали поне 2,3 дни след къпането за да го наръся. Това, което ме притеснява всъщност е, че етикета е по различен от този, който видях някъде из форумите с куче-коли. На този няма никакво животно и на упътването никъде не пише, че се пудри животното. Пише около домашни любимци-постеля, къщичка и т.н. Доки каза, чда го наръся, но на упътването пише да няма контакт с кожата, защото дразни и даже да се използват ръкавици. Е, куч как ще се чувства тогава? Да не би да има няколко ТАПИЛА-а и точно този да не е предназначен за ръсене в/у куче? Аз така или иначе най-рано утре ще мога да го наръся защото вчера го къпах, моля, дайте мнение. Благодаря!
Ето снимка:
Освен това, някъде прочетох, че миришела на лимон пудрата, а тази мирише ужасно, направо на лекарство (отрова)...

#428 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 29 June 2013 - 11:25 AM

Няма два тапилана, на този му смениха етикета.
Утре като стане време за ръсене просто не ръсете цялото куче, а да речем само корема за да виидте как ще реагира. Ако до час му няма нищо - напудрете си го.
До сега не е имало оплаквания от тапилана, независимо от опаковката.
Но за по-нататък имайте предвид да му взимате или каишка или пипети за вратлето, по-качествени са.
User's Signature

#429 Потребителят е офлайн   Бискит Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2013 - 01:07 PM

Благодаря за отговора. И понеже темата е за паразитите, ще си позволя да напиша какво разбрах за този продукт, за да няма други, които като мен се чудят какво да правят. Права си samotnata, опаковката и етикета са различни, но продукта е същият. Тази, която мирише на лимон е ароматизирана допълнително, а на етикета няма куче и не пише, че е за кучета, защото лицензите са по-скъпи когато продукта е за такива. Спокойна съм вече, но все пак ще направя така, както ме посъветва.
И ще му взема ФРОНТЛАЙН, но другата седмица, когато отидем при док за ваксина.
Още веднъж, благодаря за бързия отговор! Хубав ден!

#430 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 29 June 2013 - 01:13 PM

Аз да подсетя новите да се информират за профилактиката на Дирофилариозата. Сърдечни червеи, много страшни, а има лесна и евтина профилактика.
User's Signature

#431 Потребителят е офлайн   Бискит Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2013 - 01:29 PM

М, тъкмо за това търсех инфо. Хапчетата за вътрешно обезпаразитяване нямат ли опция и за това чудовище или се дават отделно от тях? Предполагам, че доки знае, но аз нали трябва за всичко да питам...

#432 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 29 June 2013 - 01:44 PM

Само празимек Д има такава съставка, но аз лично не съм фен на това хапче.
По принцип е хубаво да се направят тестове преди да се започне с профилактиката.
Има две големи теми във Ветеринарния подфорум и в Новини, събития и коментари. Там надълго и нашироко са обсъждани препарати, схеми и прочие.
User's Signature

#433 Потребителят е офлайн   Бискит Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2013 - 06:51 AM

Случайно попаднах на този материал в един сайт. Някой да е пробвал, мнения???

,,Определени вещества, наречени репеленти, имат свойството да отблъскват паразитите по кучето. Те могат да се закупят от магазините, но ако искаме да се придържаме към изцяло безвредните съставки, можем съвсем лесно да си приготвим репелент у дома. Нижни са ви евкалиптово, кедрово, лавандулово масло и малко чаено дърво. Използвайте сместа за да напръскате кучето или да натопите нашийника му в нея. Евкалиптовото масло само по себе си може да се окаже напълно достатъчно да прогони вредителите, тъй като те не могат да понасят миризмата му (не го използвайте за котка). Ако се натъкнете на масло от мелия (ним), можете да го смесите с кучешки шампоан и да насапунистае кучето с него, оставяйки го така за 15 мин."

#434 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 01 July 2013 - 08:57 AM

Пробвала съм тези, които се купуват от магазин. Някои са добри, други не. Но да се разита в пиков момент на тях не може. Трябва си сериозна химия, която да избива паразитите, когато се покатерят на кучето, няма как.
User's Signature

#435 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 July 2013 - 10:14 AM

Понеже за Форесто се дават мнения и аз да споделя - работи безотказно вече 4 месеца - дори намокрено с морска вода ;) ( без да искам, просто забравих да сваля каишките, бях ги отписала, но не, дори месец след морето няма проблем), в язовири и знайни и незнайни локви и езера се къпят с тях, също няма проблем, свалям само когато къпя с препарати (шампоани и т.н.). За мирис - според мен просто няма такъв. За съставките не мога да кажа, но определено има огромна разлика с Килтикса - просто по Форестото няма прах,което за мен е много важно (имаме 11 месечно прохождащо и постоянно търчащо след кучетата бебе). Но факт и с Килтикс и с Форесто пробив не сме имали.
User's Signature

Качена снимка

#436 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фармация
Публикувано: 03 September 2013 - 12:48 PM

Това лято не сме доволни от Килтикс, много кърлежи, много нещо махнахме, не мога да си обясня защо, предишните лета по 5-6 кърлежа най-много за цяло лято.....дали кърлежите привикнаха към химиите, или смениха съставките на каишката, не знам....
User's Signature

Качена снимка

"Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен,
то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека."
Марк Твен

#437 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2013 - 01:36 PM

И ние сме с килтикс и цяло лято не съм открила нито един кърлеж, а предишни години с пипети адвантикс и фронтлайн все съм намирала по един поне. Може би се разхождане на прекалено опаразитени места.
User's Signature

Качена снимка

#438 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2013 - 03:22 PM

Да поискам съвет :re_037: ,сложихме си годишната ваксина и Рончо вече е ок ,купих каишка на килтикс нова като бяхме при ветеринарната ни докторка ,не съм я слагала още и се чудя.Тази с която е в момента е сложена на 1.май ,за октомври ноември .....остава без каишка и без защита от гадинки съответно.Да я слагам ли новата или един фронтлайн имаше и стронгхолд те са на една цена ,обаче има ли смисъл ......или да си сложа каишката и на пролет ще купя друга?Дайте съвет моля!

#439 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 28 September 2013 - 10:28 AM

Ами сложи нещо евтинко, има евтини варианти на Фронтлайн, същата активна съставка, двойно по-ниска цена - Фиприст, Фипрекс, Пестигон, и така ако те е страх да не остане без защита. Иначе аз зимата почти никога не слагам нищо. Чак Март месец каишка. Тя е най-хубава за тогава, че най-добре пази от кърлежи.
User's Signature

#440 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 08 April 2014 - 03:54 PM

Държа да напомня на всички, които все още ни посещават, че е време да се започне с профилактиката за Дирофилария. Тя е отделна от тази против вътрешни паразити и е хубаво да се прави редовно.
Честита пролет на всички кучкари
User's Signature

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема