Dog.bg Форуми : Шарпей (СТАРА ТЕМА)

Към съдържанието

БКК Китайски Шар-Пей

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (129 Страници) +
  • « Първа
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Шарпей (СТАРА ТЕМА)

#2172 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 June 2008 - 11:16 PM

Ранд Благодаря ти за думите! :blink:

#2173 Потребителят е офлайн   sbubi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2008 - 11:23 PM

здравейте .ето малко снимки от нас от днес на вече поотрасналото бебе.сега сме почти на 6 мес и сме вече 19 кг,добре растем ,нали
Качена снимка  Качена снимка
Качена снимка  Качена снимка

#2174 Потребителят е офлайн   Mileto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 June 2008 - 08:55 AM

Ехххххххххххх 4Е СЛАДЪК ПУХ4О  :wub:

#2175 Потребителят е офлайн   iron_lady Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2008 - 01:39 PM

здравейте интересуваме колко струва един такъв бръчко? :wub:

#2176 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 June 2008 - 07:18 PM

Здравейте на всички!

Първо искам да подкрепя мнението на Ранд- това, което пиша, естествено може да се приема само като съвет! Сигурно ми личи, когато и аз съм се ядосала на нещо, но мисля, че това е нормално. В случая- нещата ми бяха прозвучали така, сякаш Rasta си мисли, че Чара е в дома на lusi_ta - заради думите й, че разсте в къщата с пинчера. Но както също казах- Чара изглежда много по-добре, което ме радва!

Сладура на sbubi е страшно готин- кажи повече- как се казва, откъде го взе?? :) Приличат си с моята Арма  ;)

Която, между другото, пак се разгони... мисля, че й беше малко рано- първото разгонване и бе края на февруари и свърши към 5ти март. Много е тъжна, ама много... няма апетит, мрънка, лежи си... само трябва да и пусна "Сексът и града" за да се почувства съвсем точно  ;D ;D

Основният проблем, обаче, е с въпросните кученца зад нашия блок... ами майка им ги пази ужасно много! Оказа се, че тя (Сара се казва) не е на моминцето, за което си мислех, че я извежда- улична е, но просто детето често е навън и се движи с нея. Сега зад блока ни са тя с 6те й малки, както и един кучо, който може би е баща им, имат прилики. Проблемът е, че и двамата са станали страшно агресивни към други кучета, а по принцип са кротки! Лошото е, че мъжкия сега често лежи точно до входа на блока ми и... вчера и днес е голям проблем да излизам с Арма! Щом я подушат просто, отнякъде изникват и Сара, и мъжкия- и пада лай, ръмжене, засилват се да я нападат. Мисля, че факта, че тя се разгони онзи ден, влошава нещата! Защото Сара и преди я беше ръмжала, но само веднъж. Армалита я хваща шубето и се дърпа, но аз трябва да крещя и да тропам и да се изнизваме бързо, защото и двамата направо налитат на бой!!! Наистина е ужасно, изобщо не знам дали всеки път ще успявам да ги прогоня. Ако сме без Арма, и двамата са кротки и мили- днес си ми въртяха опашка, Сара ме близна по ръката... с приятеля ми мислим да ги заведем и двамата за кастрация задължително. Малките- също. Попитах нашите ветеринари, но те ми казаха, че кастрират само кученца на поне 4мес., а тези са на месец и половина може би. Не знам... но просто е много зле положението. Утре ще се опитам да ги снимам и да пусна обяви за тях, но нямам време и възможност да ги взема.... сложно, ще го мислим.

Малко да разведря с една снимка на мен и Армахилаторчето от преди малко ;)
Качена снимка

А ето и как изглеждаше 10мин след като й бях сложила памперс... адски неправилно  ;D

Качена снимка

След това вече й беше добре, но... тя бе все така тъжна и погледът й казваше "Е, добре де, защо?!"

Качена снимка

А ето и да ви покажа какъв хубав живот си живее приятеля ми под зоркия поглед на куч  ;D

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2177 Потребителят е офлайн   sbubi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2008 - 10:08 AM

кучо се казва алекс и е на 6 мес.купих си го от пазарджик беше много добре гледано кученце,но е още много страхлив незнам това дали ще се оправи като поотрасне,въобще не иска да стои навън и да се разхожда изаква се изпишква се и хуква да се прибира,иначе е страшно гальовен и въобще не ми прави бели в къщи.невероятен е.

#2178 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 June 2008 - 01:32 PM

sbubi,
ами чакаме още снимки на Алекс значи ;)

Ето ви и един неделен поздрав от АРМА
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2179 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 08 June 2008 - 02:43 PM

Цитат

кучо се казва алекс и е на 6 мес.купих си го от пазарджик беше много добре гледано кученце,но е още много страхлив незнам това дали ще се оправи като поотрасне,въобще не иска да стои навън и да се разхожда изаква се изпишква се и хуква да се прибира,иначе е страшно гальовен и въобще не ми прави бели в къщи.невероятен е.
Къде е гледано кучето до сега - на 6 месеца би трябвало да е свикнало вече с външния свят и разходките.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2180 Потребителят е офлайн   sbubi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2008 - 04:29 PM

ами и преди е гледано в апартамент преди да го взема и сега също,но се страхува от всичко навън незнам как да подходя за да свикне.гледам възможно повече да го държа навън но не става запъва крачета и сме дотам.

#2181 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 June 2008 - 05:19 PM

Здравей sbubi,
Аз също имах този проблем с моята бръчка, да е страхлива. Не точно от "навън", но от хора, др животни и всичко минаващо покрай нея, тя подскачаше и тичаше в някакъв ужас... Не съм се притеснявала ами свикнах с мисалта че такъФ индивид просто ми се е паднал  :rolleyes: Ама нещеш ли след достатъчно време.. месец по месец тя започна да любопитсва, вече не се крие зад мен ами стой гордо пред мен и е готова да "се изкаже/макар и не на място/" голямо лаене естевствено на индивиди по избор...  :yahoo: 
Така че според мен и твоя сладур ще свикне с обстановката, но не става от днес за утре... и ние изместихме малката на 8м в др апартамент/даже град/ ама това не е повод за притеснение в приобщаването ... Всичко ще бъде наред... мисля че трябва само малко търпение  ;)  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#2182 Потребителят е офлайн   sbubi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2008 - 05:27 PM

и аз на това се надявам с времето да му мине страха.а за търпение имам много така че......6е се справим

#2183 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 June 2008 - 04:55 PM

sbubi,
щом Алекс е по-плашлив и не обича толкова да излиза- извеждайте го повече, на по-интересни места. Старайте се да се среща с максимално много кучета и на неговата възраст, и по-малки или по-големи. Това е единственият начин да се отпусне. Освен това, когато се уплаши от нещо, не го гушкайте и успокоявайте, а му дайте да разбере, че трябва да се справя сам. В противен случай, той ще възприеме това, че е уплашен като нещо положително- ще счита, че го хвалите.

Моята Арма също като цяло е леко темерут ;D. Страхува се от малки кучета (по размер), макар че често се среща с такива. За сметка на това- всяко огромно куче е неин любимец, чак се олива с досаждането :) Към хора е сравнително резервирана- не, че се плащи, но просто не допуска чужд човек веднага до себе си, дори и човека да й се прави на маймуна със звуци и ласки :) Може би и с вашия Алекс ще бъде така. Срещай го с повече хора, но ги предупреждавай първо да му подават ръка ниско, с дланта нагоре например- да ги подуши, но не да посягат веднага да го галят по горната страна на главата! Моята Арма не е бита никога (като изключим леко цапване по нослето, ако си го вре на масата), но винаги се дърпа веднага, ако непознат посегне към главата й.

Хубаво е също да го срещаш и с малки деца- трябва да свикне с тях от малък.

Надявам се, че няма да има пак обидени или нещо такова- какво някой каза- писанията тук са само съвети, давани от личен опит и никой не е длъжен да ги спазва. ;)

А пък понеже Армахилаторката пак се разгони, а пък е минало много малко време от първото й разгонване (3 месеца само), ветеринарите искат да проверим дали всичко е наред и имаме час за ехограф утре следобед :( Стискайте палци моето момиче просто да проявява странност!

Поздрави от малката Мечопухка  :P
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2184 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 June 2008 - 08:10 PM

Аз май монолог ще си водя, ама да си кажа
Бяхме с Арма на ехограф- беше ужасно!!! Не стига, че отдавна вече я е шубе да ходи там, ами сега трябваше трима души да я държим за лапите и главата, за да може да бъде на масата легнала- по гръб?!  :huh: Имаше опити за хапане даже- няколко успешни, но слава богу слаби все пак. Важното е, че не се виждаше нищо нередно нито на матката, нито на яйчниците... така че шматно май е добре  :wub: :wub:

Иначе си е омърлушена... не стига, че през деня не й оставяме спалнята отворена, не стига че вечер й слагаме памперс за по няколко часа, ами и вечер ни няма за малко и се връщаме смърдящи на чужда кучка и на малки кученца (помагаме в грижите за едни бездомни бебоци зад блока ни- които са много сладки, между другото... ако някой иска много много любвеовилни кученца- те са!!!)... милата, направо изперква  :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#2185 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 June 2008 - 07:44 AM

Nickey Здравей,
радвам се, че всичко с малкия герой - Арма е наред...    :wub: :yahoo:
А иначе като я виждат, че я е шубе що на ви оставят малко там двете да постоите в кабинета? :rolleyes: И Шая много се стягаше, ама тукашният вет като го видя това нещо остави ни 2те за около 5 мин. Е тя не й мина ама поне спря да трепери и мисля, че тук вече е по-спокойна ;)
Отностно хапането... Шая е голяма душичка, НО ... Както си играех с нея един слънчев ден, доста я подразних, но май тя не разбра, че играта ни приключи и като си подпрях ръката на стола малката си протегна главата и така ме стисна с малките си предни зъбчета, че все едно ме ущипа менгеме  :rolleyes: ииии мисля че тази мойта душичка може достойно да ме защитава... :yahoo:
Иначе ръмжи непознати/подозрителни за нея/ жени и Лай всичко мъжко с което говоря или се опита да я погали....  ;D
User's Signature

Качена снимка

#2186 Потребителят е офлайн   CuMeoH Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 June 2008 - 10:14 PM

Здравейте на всички!!!

Може ли и аз да се присъединя към вас :)? И аз преди месец станах собственик на една 6 месечна Шарпей-ка на име Чара. 
http://img.data.bg/i...l_id=szn70e#img
http://img.data.bg/i...how=1010974#img
По - нататък ще кача и други снимки, ако искате ;) . Нов съм във форума извинете ме ако правя грешки. Aко има такива моля да ме поправите :)

#2187 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 June 2008 - 11:00 AM

Jessika,
в случая вече бяхме чакали в кабинета повече от 10мин... успокояване няма. Тя кабинето го разпознава от 200м разстояние.

За хапането- Арма досега не е хапала никого- нито куче, нито човек, освен съвсем лекичко при игра. Това при вет'а също не беше силно! И си мисля, че така и трябва да бъде. Аз поне нямам желание да ме пази, защото... някой път може да реши, че ме защитава от когото ня трябва. Доволна съм, че търпи и не се дразни и на моето дозаждане, и на чуждо, включително и от деца.

CuMeoH,
откъде е малката бръчка, кажи ни нещо повече за нея ;) много е сладка
User's Signature

Качена снимка

#2188 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 June 2008 - 11:31 AM

Nickey,
Здр, явно така ще е с вет-а... а иначе и Шая не е хапала от тогава явно е било от играта ... Баща ми като я извяждал и тя намерила някаква клечка да гризе и той разстроен, че тя взела от земятаа.. и вика искам да й сложа намордник  ;D да не ядяла от земята... луда работа ;D
Иначе ние ощи от 5 кучета си играе само с 1 как решава кое да е още немога да хвана цаката ку-ку пълно  :rolleyes:  :yahoo:... А като види деца и все тича да играе с тях голям й е кеф да я мачкат и ги ближе, но само ДЕЦА!  :rolleyes:

CuMeoH, честито да ви е жив и здрав сладура и дълги години да ви радва  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#2189 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 June 2008 - 01:11 PM

А мойта хахвелка Арма, както съм казвала и преди, се закача и много обича големите и огромни кучета!  ;D Колкото по-гигантски, рошав и страшен е някой куч, толкова повече не мога да я откъсна от него.

А за страха й от малките кучета обвинявам едно френско булдоче- Лъки, от нашия квартал!  ;D Много е миличък, ама е хахав и досаден на 15та степен... и й се качи на главата... ама какво да се прави, като ние сме темерути!

Иначе май вече ни мина "неразположението" ;) Познахме, че минава когато Арма започна да си се храни нормално и чак след ден-два вече можеше и памперс да не слагаме ;)

След две-три седмици ще я водим на моренце и се чудим дали ще й хареса  ;D Тя май не е фен на жегите. Обича да се разпльоква на студения гранитогрес... но пък водата се надявам да я хареса! Ще трябва и пак да тренираме сядане на заведение и седящо до мен кученце... което... sounds like a great challenge to me!  :rolleyes:

О, а преди морето ще бъдем за три дни в Асеновград и малко на планина... надявам се да й е кеф.

В този ред на мисли- някой случайно да е измислил нещо гениално против лигогенерирането навън?! Че не знам вашите бръчковци как са, но Арма като е навън доста търчи и се дърпа, в резултат от което се появяват добри количества от любимите ми бели лиги, които... да кажем, че много приятно се разпръскват в радиус от 2-3м като  си развърти главата!  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Ходим си с хавлия на по-дългите разходки, ама... обикновено не й смогвам и все успява да опръска с някоя сочна лигичка възможно най-гнусливия човек наоколо!
User's Signature

Качена снимка

#2190 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 June 2008 - 01:43 PM

Цитат

В този ред на мисли- някой случайно да е измислил нещо гениално против лигогенерирането навън?!

;D

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2191 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2008 - 03:11 PM

хахаха.............. ;D

• (129 Страници) +
  • « Първа