Dog.bg Форуми : Шарпей (СТАРА ТЕМА)

Към съдържанието

БКК Китайски Шар-Пей

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (129 Страници) +
  • « Първа
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Шарпей (СТАРА ТЕМА)

#2161 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 June 2008 - 11:59 AM

не е кастрирана още...Не я гледа на двор,гледа я вътре а я пуска да тича по двора...А в този двор куче не може да влезе ,най-малкото заради Чара, защото е крайно агресивна към други кучета.
User's Signature

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.

#2162 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 02 June 2008 - 12:17 PM

Този път не е заяждане, а информация - агресивно куче може много да те изненада, когато се разгони.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2163 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2008 - 12:23 PM

дори и така да е, те гледат и пинчер и двора им е добре ограден за да няма от къде да избяга,така че Чара няма как да излезе.
User's Signature

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.

#2164 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2008 - 12:24 PM

Тя не може да излезне, но мъжки, надушил женска прескача 2 м ограда.
Но за съжаление виждам, че имаш и тук друго, категорично мнение.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#2165 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2008 - 12:31 PM

ОК-права си,аз вече мнения няма да изказвам и ще пускам обяви само когато търся дом на някое пале или котка...явно само тогава не ти се набивам в очите...
User's Signature

#2166 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2008 - 05:32 PM

Можеше да видиш съвета в мнението ми - или да я кастрирате или да НЕ разчитате на оградата и агресивността й. Но явно приемаш различните мнения като заяждане.
User's Signature

#2167 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 June 2008 - 08:09 PM

Отново не исках да се меся, но... Чара не е в къщата, в която е и пинчера, както си мисли Rasta. Както lusi_ta по-рано бе казала, Чара е при ReD-_-MaN, приятеля на lusi_ta- на друго място. И пак ще повторя, че тя трябваше да бъде кастрирана преди да се даде при някого.

Прясна случка от преди 15-20мин- разхождам си Арма и минаваме зад блока. Там- три съседски деца, две от които познавам. Радват й се. Едното- момиченце на 8-10г., което обикновено оставят сама да разхожда три кучета, които са... високи 60-70см, безпородни... Момиченцето ми се похвали, че си гледат бебета, беше ми казвала отдавна, че Сара (едното им куче) е бременна- обикновено не бе вярно, защото ми го повтаря редовно от 6-7месеца и Сара все си беше слабичка, но така се оправдаваше за това, че въпросната Сара ръмжеше на моята Арма....

Та, след отклонението- сега зад блока ни в кашон децата гледат бебетата на Сара. Там стопаните й са решили, че е подходящото място! Не ги погледах даже... защото знам какво ще почувствам и какво не мога да направя.

Ето това става с некастрираните женски, които не могат да се гледат контролирано.
User's Signature

Качена снимка

#2168 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2008 - 09:44 PM

Сега....много се извинявам,че и аз се намесвам нямах такова намерение.Но Името ми е намесено.... Така Чара е добре,за сега няма да се кастрира а и не се е разгонвала.Добре е....Разхождаме е редовно с намордник.Ние с  Момчето сме разделени и понеже  моята не се разбира с Чара.Ги разделихме.Тя не е на двора а се гледа вътре.Пускаме е когато трябва и винаги сме там....момчето е там около нея...говоря малко несвързано защото съм малко изнервена....Мисля да не пишем в форума снимки ще пращаме само на Раста.Ако сте забелязали вече не влизаме поради причината,че се заяждате за най-малкото нещо!

#2169 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2008 - 10:25 PM

а и аз много добре знам че е при Момчето ,защото ходих и водих именно него на оглед...
User's Signature

#2170 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2008 - 10:29 PM

Ебе к'ви са тез обяснения айдеее край.Всеки да си гледа кучето и т'ва е!

#2171 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2008 - 09:57 PM

lusi_ta и Rasta не се обиждайте. Хората тук в стремежа си да помогнат, започват да дават нареждания и да задължават как да гледаш домашния си любимец. Всичко изписано са само и единствено съвети в които всеки избира дали да се вслуша или не. Кастрацията е операция която е добре да не се прави лятно време в жегите. Така че дори и да искате да кастрирате кучето си добре е това да се направи есента. Нашата Кая ще бъде кастрирана тогава. Вярно е че човек без опит със разгонени женски е 90 % сигурно че ще отглежда малки кученца. Пример е нашия Кибо. Наистина е добре да кастрирате, избора за това обаче е единствено ваш.

Игнорирайте заяжданиците и си пишете си във форума. Тук има разбрани хора, които са далече от целта да се заяждат или задължават със съветите си.

#2172 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2008 - 11:16 PM

Ранд Благодаря ти за думите! :blink:

#2173 Потребителят е офлайн   sbubi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2008 - 11:23 PM

здравейте .ето малко снимки от нас от днес на вече поотрасналото бебе.сега сме почти на 6 мес и сме вече 19 кг,добре растем ,нали
Качена снимка  Качена снимка
Качена снимка  Качена снимка

#2174 Потребителят е офлайн   Mileto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 June 2008 - 08:55 AM

Ехххххххххххх 4Е СЛАДЪК ПУХ4О  :wub:

#2175 Потребителят е офлайн   iron_lady Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2008 - 01:39 PM

здравейте интересуваме колко струва един такъв бръчко? :wub:

#2176 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 June 2008 - 07:18 PM

Здравейте на всички!

Първо искам да подкрепя мнението на Ранд- това, което пиша, естествено може да се приема само като съвет! Сигурно ми личи, когато и аз съм се ядосала на нещо, но мисля, че това е нормално. В случая- нещата ми бяха прозвучали така, сякаш Rasta си мисли, че Чара е в дома на lusi_ta - заради думите й, че разсте в къщата с пинчера. Но както също казах- Чара изглежда много по-добре, което ме радва!

Сладура на sbubi е страшно готин- кажи повече- как се казва, откъде го взе?? :) Приличат си с моята Арма  ;)

Която, между другото, пак се разгони... мисля, че й беше малко рано- първото разгонване и бе края на февруари и свърши към 5ти март. Много е тъжна, ама много... няма апетит, мрънка, лежи си... само трябва да и пусна "Сексът и града" за да се почувства съвсем точно  ;D ;D

Основният проблем, обаче, е с въпросните кученца зад нашия блок... ами майка им ги пази ужасно много! Оказа се, че тя (Сара се казва) не е на моминцето, за което си мислех, че я извежда- улична е, но просто детето често е навън и се движи с нея. Сега зад блока ни са тя с 6те й малки, както и един кучо, който може би е баща им, имат прилики. Проблемът е, че и двамата са станали страшно агресивни към други кучета, а по принцип са кротки! Лошото е, че мъжкия сега често лежи точно до входа на блока ми и... вчера и днес е голям проблем да излизам с Арма! Щом я подушат просто, отнякъде изникват и Сара, и мъжкия- и пада лай, ръмжене, засилват се да я нападат. Мисля, че факта, че тя се разгони онзи ден, влошава нещата! Защото Сара и преди я беше ръмжала, но само веднъж. Армалита я хваща шубето и се дърпа, но аз трябва да крещя и да тропам и да се изнизваме бързо, защото и двамата направо налитат на бой!!! Наистина е ужасно, изобщо не знам дали всеки път ще успявам да ги прогоня. Ако сме без Арма, и двамата са кротки и мили- днес си ми въртяха опашка, Сара ме близна по ръката... с приятеля ми мислим да ги заведем и двамата за кастрация задължително. Малките- също. Попитах нашите ветеринари, но те ми казаха, че кастрират само кученца на поне 4мес., а тези са на месец и половина може би. Не знам... но просто е много зле положението. Утре ще се опитам да ги снимам и да пусна обяви за тях, но нямам време и възможност да ги взема.... сложно, ще го мислим.

Малко да разведря с една снимка на мен и Армахилаторчето от преди малко ;)
Качена снимка

А ето и как изглеждаше 10мин след като й бях сложила памперс... адски неправилно  ;D

Качена снимка

След това вече й беше добре, но... тя бе все така тъжна и погледът й казваше "Е, добре де, защо?!"

Качена снимка

А ето и да ви покажа какъв хубав живот си живее приятеля ми под зоркия поглед на куч  ;D

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2177 Потребителят е офлайн   sbubi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2008 - 10:08 AM

кучо се казва алекс и е на 6 мес.купих си го от пазарджик беше много добре гледано кученце,но е още много страхлив незнам това дали ще се оправи като поотрасне,въобще не иска да стои навън и да се разхожда изаква се изпишква се и хуква да се прибира,иначе е страшно гальовен и въобще не ми прави бели в къщи.невероятен е.

#2178 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 June 2008 - 01:32 PM

sbubi,
ами чакаме още снимки на Алекс значи ;)

Ето ви и един неделен поздрав от АРМА
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2179 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2008 - 02:43 PM

Цитат

кучо се казва алекс и е на 6 мес.купих си го от пазарджик беше много добре гледано кученце,но е още много страхлив незнам това дали ще се оправи като поотрасне,въобще не иска да стои навън и да се разхожда изаква се изпишква се и хуква да се прибира,иначе е страшно гальовен и въобще не ми прави бели в къщи.невероятен е.
Къде е гледано кучето до сега - на 6 месеца би трябвало да е свикнало вече с външния свят и разходките.
User's Signature

#2180 Потребителят е офлайн   sbubi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2008 - 04:29 PM

ами и преди е гледано в апартамент преди да го взема и сега също,но се страхува от всичко навън незнам как да подходя за да свикне.гледам възможно повече да го държа навън но не става запъва крачета и сме дотам.

• (129 Страници) +
  • « Първа
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни