Dog.bg Форуми : Шарпей (СТАРА ТЕМА)

Към съдържанието

БКК Китайски Шар-Пей

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (129 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Шарпей (СТАРА ТЕМА)

#221 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 March 2007 - 11:01 AM

Ето го и моя красавец, искам само да кажа че обучението на Шар-Пей е доста трудно начинание, много умни кучета са, всичко разбират но са много своенравни.

Качена снимка

#222 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 March 2007 - 10:29 AM

Вече съм горда собственичка на Dulce Kyra ! w) Това на аватара ми е тя, тия дни ще постна снимки, че тези сега са много зле s) Вчера станахме на 2 месеца и много, ама много ни се играе b)
User's Signature

Качена снимка

#223 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2007 - 01:12 PM

Честито, много е красива. Чакаме още снимки.

#224 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 March 2007 - 01:25 PM

Благодаря! Между другото, Ранд ми е любимецът от всички тук (да не се обиждат другите, просто е адски чаровен w) )
User's Signature

Качена снимка

#225 Потребителят е офлайн   mmouse Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2007 - 02:38 PM

Ренши, поздравления за кученката!
Желая ви много щастие заедно!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#226 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 March 2007 - 08:04 PM

Цитат

Мерси!
Между другото, имаме проблем s)
Хората, при които е малката в момента току-що ми казаха, че са забелязали, че на всеки 5-6 секунди и преминават видимо тръпки през тялото, независимо дали е будна или спи.. Притесняват се, а и аз се притесних, иска ми се да си мисля, че е от стреса от пътуването, но не знам.. Някой има ли подобни наблюдения? Някакви идеи на какво може да се дължи?
Благодаря ви предварително за помощта!
User's Signature

Качена снимка

#227 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2007 - 08:46 PM

Цитат

Цитат

Мерси!
Между другото, имаме проблем s)
Хората, при които е малката в момента току-що ми казаха, че са забелязали, че на всеки 5-6 секунди и преминават видимо тръпки през тялото, независимо дали е будна или спи.. Притесняват се, а и аз се притесних, иска ми се да си мисля, че е от стреса от пътуването, но не знам.. Някой има ли подобни наблюдения? Някакви идеи на какво може да се дължи?
Благодаря ви предварително за помощта!

Да ти кажа, забелязала съм този проблем при моята котка и това точно когато му сложихме нашийник, а той горкият много се сащиса. Знам че има голяма разлика м/ду котка и куче, но казвам, че именно проблема беше от лек стрес. Досега никога не му бяхме слагали каишка и като му я сложихме почнаха да му преминават тръпки по тялото. След ден му я махнахме и спряха.
Водихме го и на ветеринар, но той каза, че не било абсулютно нищо.
Мисля, че е от многото местения на последък, а и може и да е, защото има много кожа по телцето си.
Ако тръпките не преминат до няколко дни, по добре се консултирай с ветеринар.

А аватъра ти е страхотен, много е сладка! w)

#228 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 March 2007 - 08:49 PM

Сладка е много, ама сега съм в такива тревоги, нали ми е като бебе.. Поне да бях там, да я наблюдавам, а то какво? Ни за главата, ни за краката работата.. Тая нощ ако не се изприщя от притеснение, друг път няма да е! ouu

На всичкото отгоре се блъскала във врати, крака на маси, в купичките си.. дано просто да я мързи да гледа, или като и се изпънат малко бръчките да вземе да вижда по-добре, че да не се наложи очи да оперираме s)
User's Signature

Качена снимка

#229 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 09 March 2007 - 11:59 PM

Помощ! Кажете как се храни шар-пей?
Пробвах малки, големи, плитки, дълбоки купи... Не става. Започва да яде и с бърните си "утъпква" храната (говоря за мека -готвена храна), след което изобщо не може да хапне от нея. Единствения начин, който открих по принуда е да му подавам с лъжица - гребвам голяма лъжица с връх и лапа та лапа. Никакъв проблем, но малко се съмнявам да се храни така по принцип, нали? С гранули - ясно, но с мека храна? bl)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#230 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 March 2007 - 01:55 AM

bushkata, ние се храним с гранули, нопонеже е бебе ги накисваме с водичка/бульонче което си е направо каша и засега нямаме проблеми.. За колко голямо куче става въпрос?
User's Signature

Качена снимка

#231 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2007 - 12:06 PM

Цитат

bushkata, ние се храним с гранули, нопонеже е бебе ги накисваме с водичка/бульонче което си е направо каша и засега нямаме проблеми.. За колко голямо куче става въпрос?

8 месечен.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#232 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2007 - 04:49 PM

Вushkata, Данте е на девет месеца и сме на гранули. Давала съм готвено, но не е имало проблем - утъпкана храна остава на дъното и покрай стените на купичката, когато почти се е нахранил. Избутвам я с лъжица към центъра на паничката и си изяжда всичко... Докато беше по- малък ядеше от плитка чиния, сега се храни и пие вода от ето такива купи. Разбира се след похапване на готвено муцунката е омазана отвсякъде и миенето е задължително. b)

#233 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2007 - 11:26 PM

Anelly, благодаря.
И той е на гранули, но се наложи да му дам ориз, защото се подриска, а не искам да му давам хапчета. Иначе той е за малко при мен - днес пак яде без проблем с лъжица, утре ще си е пак на гранули.
А за омазването след ядене...леле мале l) l)
User's Signature

#234 Потребителят е офлайн   ndichev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 March 2007 - 08:17 PM

Здравеите,
имам шар пеи от почти 2 години
Убедих се че по готино куче !
Но преди година вузникна следния проблем
Започна да му пада козината , след мн доктори установихме че това е екзема
от година е на инжекции и стопирахме процеса, но спрем ли с инжекциите спира и ефекта. Направо сме се хванали за главата
за сега лек няма
Ако някой се сеща нещо, пишете ми.

Моля, пишете на български ! За медицински проблеми можете да попитате и в Ветеринарния форум !

Прикачени файлове

#235 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2007 - 12:27 PM

За проблема на ndichev, чувал съм че Шар-Пей са предразположени към кожни заболявания, и екземи, аз ние с моя куч до сега не сме имали никакви проблеми. Дано се оправите, не вярвам да не може да се пребори екземата, ако сте упорити, всичко може да се оправи. Стискам палци.

Колкото до отъпкването на храната, и ние като хапвахме готвено, имахме подобен пробле,. защото с голямата буцуна b) като яде, и просто сплесква всичко. С една лъжичка, като му разбъркаш сплесканото, ще си го хапне. Ранд се беше научил, като си утъпка храната, идваше да ми се обади за да му я разбъркам b) . От 2 години обаче се храним само с гранула, и мога да ти кажа че кучето е се чувства много по добре, някакси по ведър и жив стана.

Аз пак да кажа, че продължаваме да си търсим приятелка. w)

#236 Потребителят е офлайн   tutin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2007 - 01:42 PM

Цитат

Помощ! Кажете как се храни шар-пей?
Пробвах малки, големи, плитки, дълбоки купи... Не става. Започва да яде и с бърните си "утъпква" храната (говоря за мека -готвена храна), след което изобщо не може да хапне от нея. Единствения начин, който открих по принуда е да му подавам с лъжица - гребвам голяма лъжица с връх и лапа та лапа. Никакъв проблем, но малко се съмнявам да се храни така по принцип, нали? С гранули - ясно, но с мека храна? bl)

Средно плита купа трябва да ти върши работа. Остави кученцето само да си папа, то ще си намери начин. Да и даваш с лъжица не е вариант, особено като свикне ще се видиш в чудо.

#237 Потребителят е офлайн   tutin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2007 - 01:44 PM

Цитат

Цитат

8 месечен.

oooo то голямо бре. Не го глези, остави да си се научи само, ще стане работата. Наща Сара се омазва жестоко, обаче купата се омита, може да се огледаш в нея.

#238 Потребителят е офлайн   tutin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2007 - 01:48 PM

Между другото колко често им чистите ушите ? Аз чувам най-различни неща. Първо ми казаха веднъж на седмица / две, други хора ми казват всеки ден, трети - от време на време...

Има ли желаещи от София да ги съберем да си играят ? Става въпрос за по-малките, Сара скоро ще стане на 5 месеца.

#239 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2007 - 11:30 AM

Ами ние сме също от София, но сме малко големички за вас. На 6 години. Иначе като е топло времете в южния парк се разхождаме.

#240 Потребителят е офлайн   tutin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2007 - 03:20 PM

Значи ще се засечем :) В коя част на южния парк ?

Те големите кучета ги игнорират бебетата като нашото, затова питам да са в една възраст горе долу.

• (129 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни