Dog.bg Форуми : Шарпей (СТАРА ТЕМА)

Към съдържанието

БКК Китайски Шар-Пей

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (129 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Шарпей (СТАРА ТЕМА)

#181 Потребителят е офлайн   vania Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 February 2007 - 06:35 PM

Поздрави на новозавъдилите шарпеи!!!! Привет, братя по съдба. b)
Ще имате много безсънни нощи, защото шарпея хърка като стар дядо.
Има си оправдание-много му е мъничко нослето, като поотрасне и спира.
Имате уникално зверче-то не се подчинява безпрекословно-стои, гледа те отдолу -нагора с умните си очета и мисли,мисли....страшно мислене му хвърля, докато реши дали ще изпълнява.
Не е като никоя друга позната ви до момента порода- в къщи се чуди чие легло да превземе и до коя възглавница да докопа....Голямо спане пада, понякога и по 4-5 ч. без да се събуди.Но навън-там е вихрушка,зверище. Ако се разбирате със съседите си, забравете за това-той ги връхлита като вятър, ръмжи и лае.Като им изкара акъла два-три пъти на излизане от асансьора и ще почнат да ви гледат на кръв, дори когато звяра не е с вас.
bl) А иначе е лигаве безподобно, иска си галенето като котка, бута се в краката ти, а ако не му обърнеш внимание,лае,за да го забележиш.
Е, това е засега.
поздрави от една влюбена в шарпея си стопанка! wink

#182 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2007 - 08:13 PM

emi, кученцето е невероятно сладичко w) ! Продадохте ли го вече?
Много харесвам тази порода, много са сладки, но много трудно се гледат s) .

#183 Потребителят е офлайн   silvetomon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2007 - 10:26 PM

Здравей те на всички.Случайно попаднах в този прекрасен сайт,пълен с набръчкани красавци.Аз се гордея с моя шар пей.Казва се Капучино Били роден е на 08.11.06г. На тази снимка е на около 2месеца и половина,а на по долната на 45 дни

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#184 Потребителят е офлайн   silvetomon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2007 - 10:28 PM

Тук е на 45 дни
User's Signature

Качена снимка

#185 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 21 February 2007 - 11:10 PM

1super

Прикачени файлове

#186 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 February 2007 - 06:46 PM

Здравейте,
проблемата е следната: на път съм да си взема шарпей, влюбена съм в тези кучета и решението, което зрее от години, е вече взето. Наясно съм в каква торба си слагам главата, наясно съм и колко много грижи ще трябва да полагам за това невероятно куче. В последните месеци прочетох всичко за породата, за болестите, за темперамента, за възпитанието и съм на менние, че въпреки всичко си заслужава. Единственият проблем, е че искам да взема куче в близките 2 месеца, а не намерих развъдник който да предлага в този период от време; а тези, които евентуално ще имат кученца ми предлагат цена около 700-800 лв., която не е по силите ми. За зоомагазин и дума не може да става, а и там цените започват от 700лв. Единственото, което намерих, е котило във Велико Търново, кученцата се родиха преди 3 дни и живот и здраве началото на април ще държа в ръцете си собствената ми Кайра dribble Обаче.. кученцата са без родословие, което ме притеснява донякъде. Не че искам световни и вселенски шампиони в рода, просто искам да знам откъде идва кучето ми и дали е чистопородно. От друга страна прочетох и милиони мнения, че куче без родословие не бива да бъде заплождано.. Бих се радвала, ако някой от вас ми даде мнение или съвет какво да правя, дали да я взема, въпреки че няма родословие.. или да продължавам да чакам и да търся.

поздрави victoryVVV
User's Signature

Качена снимка

#187 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2007 - 07:14 PM

renshi, здравей, прочетох проблема ти и наистина е доста сложно. Наистина куче без родословие не може да се явява на изложби и наистина не се знае дали кучето без родословие е чистопородно. Също кучето без родословие не е желателно да се развъжда. Трябва много да помислиш дали едно от горе изброените искаш да вършиш с твоето куче, било то да го водиш на изложба, било да роди. Ако наистина не е много спешно можеш съвсем спокойно да изчакаш в някой развъдник да се родят, дори това да е след 4/5 месеца. Така ще си сигурна в породата на кучето си и ще си сигурна, че си взела правилното решение и, че чакането си е струвало.
Но ако това не ти пречи (да е без родословие) и да не може да се води на изложби, можеш най-спокойно да се сдобиеш с паленце и да си го обичаш и "Да", то ще бъде Шар-Пей, но не с доказан произход (няма да се знае родителите и пра-родителите дали са чистокръвни, при много смесици се ражда кученце с чартите само на единият родител). Много хора това не ги интересува и ако си една от тях не му мисли повече, а си вземи любимец, но ако не си - чакането ще си заслужава и ще си сигурна в произхода на твоето бъдещо куче.
Успех, при избора.

#188 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 February 2007 - 07:29 PM

Здравей, Bini, и благодаря за отговора :)

Много съм мислила; за изложби - едва ли, но някак си вътрешно искам един ден кучето ми даде поколение и това е единственото което ме тревожи.. Освен това открих не повече от 2 или 3 развъдника, и никой от тях не може да ми предложи цена която да е по възможностите ми, макар че някъде из темата се споменаваше за развъдници, където може да се намери шар-пей за 300-500лв. (моля някой ако може да ми даде координати изобщо на развъдници за шар-пей, ще съм много благодарна!). Но съм на път да реша в полза на кучето без родословие, просто това е вътрешното ми усещане.. В крайна сметка ще му направя една експертна оценка, та поне един ден потомците му n-то коляно (ако изобщо реша да го заплодя) да имат някакъв шанс.. r)
Иначе ще се радвам да чуя всички мнения и съвети по въпроса, адски много ще ми помогнете!
User's Signature

Качена снимка

#189 Потребителят е офлайн   silvetomon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2007 - 08:24 AM

b) Здравей,моя Били го взех от развъдник за 650 лв. с 4 поколения родословие.Аз също бях изправена пред този казус и реших да взема куче с родословие.Имам от 3 месеца Били и за нито една секунда не съм съжалявала за тези пари.
User's Signature

Качена снимка

#190 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2007 - 01:14 PM

Цитат

(моля някой ако може да ми даде координати изобщо на развъдници за шар-пей, ще съм много благодарна!)

Style Bullet & Streletz 1super - Това е развъдник за три породи, една от която е Шар пей. Свържи се с тях, разбери кога ще има кученца и цената им, ще си заслужава!
И-мейл за връзка: stylebullet@abv.bg
Ако се нуждаеш от други развъдници, казвай.

#191 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2007 - 02:59 PM

Благодаря, ще попитам задължително там :) Започвам да си мисля да не бързам и да изчакам 1 месец докато се прибера в България (от 4 години живея в Германия, но сега се прибирам завинаги), тъй като предпочитам да контактувам с развъдници или лично, или най-малкото по телефона. Май засега това е най-доброто решение.. А за парите (най-неприятната тема, все пак наистина не говорим за кило домати) - никога не съм си мислела, че ще съжалявам, просто въпроса опира до моментните възможности. bl)

Написах мейл на Stylebullet, да видим дали, аджеба, ще ми се отвори парашутЯ :)
User's Signature

Качена снимка

#192 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2007 - 03:00 PM

Цитат

b) Здравей,моя Били го взех от развъдник за 650 лв. с 4 поколения родословие.Аз също бях изправена пред този казус и реших да взема куче с родословие.Имам от 3 месеца Били и за нито една секунда не съм съжалявала за тези пари.

Можеш ли да ми дадеш някакви координати на развъдника? Благодаря предварително r)
User's Signature

Качена снимка

#193 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2007 - 05:01 PM

Цитат

Цитат

Можеш ли да ми дадеш някакви координати на развъдника? Благодаря предварително r)

Извинявам се за flood-a, стигнах до заключение че най-вероятно става дума за OK BOSS. Права ли съм? Ако да, няма нужда от координати b)
User's Signature

Качена снимка

#194 Потребителят е офлайн   georgy_n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2007 - 05:10 PM

може ли да ми изброите кучета от малки породи да не са с голяма космена покривка

#195 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2007 - 06:08 PM

renshi, развъдника, който ти дадох е в България, но щом живееш в Г-я, спокойно можеш да си го вземеш от там, ако намериш кученце с родсловие.

Ето координатите на ОК Бос, за всеки случай 1super
Сайт: www.o-kboss.com
За контакти: Камелия Босилкова - 0888 817 934
E-mail: kbosillkova@hotmail.com или kamyboss@yahoo.com

Мисля, че само тези два развъдника развъждат шар пеи в Б-я.

#196 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2007 - 06:17 PM

Цитат

Видяхят ти хубавото мнение в книгата за гости на ОК Бос, честито за Били, надявам се да сте много щастили! super best

#197 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2007 - 07:49 PM

Bini, в един от по-горните постове писах специално за OK Boss че нямам нужда от координати, тъй като вече съм се свързала с тях, обаче благодаря за усилията; а по въпроса за Германия - 1во тук са на невероятни цени дори и тези без родословие (а аз съм студентка и имам ниски дори за България финансови възможности, камо ли за тук bl) ); 2ро прибирам се след 1 месец завинаги в БГ и няма закога да търся тук, плюс това не мисля че е нужно да му причинявам на животинчето мъката да се друса до БГ 2 дни по пътищата s)
Иначе благодаря за всичко, и аз съм останала с впечатлението, че само тези развъдници се занимават с Шар-Пей в България.. което може да значи само 1: голямо чакане ще падне ouu
User's Signature

Качена снимка

#198 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2007 - 07:50 PM

Цитат

Цитат

Видяхят ти хубавото мнение в книгата за гости на ОК Бос, честито за Били, надявам се да сте много щастили! super best

хахаха и аз видях книгата за гости и оттам предположих в предния пост, че са взели Били оттам super best
User's Signature

Качена снимка

#199 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2007 - 07:56 PM

renshi, за ОК Бос, ги пуснах за всеки случай. Пожелавам ти да не чакаш много, да се родят скоро и след два месеца да вземеш малко набръчкано бебе. Надявам се да съм помогнала с каквото мога по въпроса. Успех с взимането на шар пейче 1super .
Поздрави.

#200 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2007 - 08:08 PM

Bini, добри новини!!!

В Style Bullet имат бебоци, клубни, общо взето останах с впечатлението че са невероятни b) Сега чакам инфо колко са големи в момента и дали мога да разчитам да има все още след 3 седмици, когато се прибирам super best Моля ви всички, стискайте ми палци! И още веднъж благодаря за помощта, Bini! w)
User's Signature

Качена снимка

• (129 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена