Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 09 March 2007 - 08:04 PM
Цитат
Желая ви много щастие заедно!
Мерси!
Между другото, имаме проблем s)
Хората, при които е малката в момента току-що ми казаха, че са забелязали, че на всеки 5-6 секунди и преминават видимо тръпки през тялото, независимо дали е будна или спи.. Притесняват се, а и аз се притесних, иска ми се да си мисля, че е от стреса от пътуването, но не знам.. Някой има ли подобни наблюдения? Някакви идеи на какво може да се дължи?
Благодаря ви предварително за помощта!

Публикувано: 09 March 2007 - 08:46 PM
Цитат
Цитат
Желая ви много щастие заедно!
Мерси!
Между другото, имаме проблем s)
Хората, при които е малката в момента току-що ми казаха, че са забелязали, че на всеки 5-6 секунди и преминават видимо тръпки през тялото, независимо дали е будна или спи.. Притесняват се, а и аз се притесних, иска ми се да си мисля, че е от стреса от пътуването, но не знам.. Някой има ли подобни наблюдения? Някакви идеи на какво може да се дължи?
Благодаря ви предварително за помощта!
Да ти кажа, забелязала съм този проблем при моята котка и това точно когато му сложихме нашийник, а той горкият много се сащиса. Знам че има голяма разлика м/ду котка и куче, но казвам, че именно проблема беше от лек стрес. Досега никога не му бяхме слагали каишка и като му я сложихме почнаха да му преминават тръпки по тялото. След ден му я махнахме и спряха.
Водихме го и на ветеринар, но той каза, че не било абсулютно нищо.
Мисля, че е от многото местения на последък, а и може и да е, защото има много кожа по телцето си.
Ако тръпките не преминат до няколко дни, по добре се консултирай с ветеринар.
А аватъра ти е страхотен, много е сладка! w)
Публикувано: 09 March 2007 - 08:49 PM
На всичкото отгоре се блъскала във врати, крака на маси, в купичките си.. дано просто да я мързи да гледа, или като и се изпънат малко бръчките да вземе да вижда по-добре, че да не се наложи очи да оперираме s)

Публикувано: 09 March 2007 - 11:59 PM
Пробвах малки, големи, плитки, дълбоки купи... Не става. Започва да яде и с бърните си "утъпква" храната (говоря за мека -готвена храна), след което изобщо не може да хапне от нея. Единствения начин, който открих по принуда е да му подавам с лъжица - гребвам голяма лъжица с връх и лапа та лапа. Никакъв проблем, но малко се съмнявам да се храни така по принцип, нали? С гранули - ясно, но с мека храна? bl)

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 10 March 2007 - 12:06 PM
Цитат
8 месечен.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 10 March 2007 - 04:49 PM
Публикувано: 10 March 2007 - 11:26 PM
И той е на гранули, но се наложи да му дам ориз, защото се подриска, а не искам да му давам хапчета. Иначе той е за малко при мен - днес пак яде без проблем с лъжица, утре ще си е пак на гранули.
А за омазването след ядене...леле мале l) l)

Публикувано: 11 March 2007 - 08:17 PM
имам шар пеи от почти 2 години
Убедих се че по готино куче !
Но преди година вузникна следния проблем
Започна да му пада козината , след мн доктори установихме че това е екзема
от година е на инжекции и стопирахме процеса, но спрем ли с инжекциите спира и ефекта. Направо сме се хванали за главата
за сега лек няма
Ако някой се сеща нещо, пишете ми.
Моля, пишете на български ! За медицински проблеми можете да попитате и в Ветеринарния форум !
Прикачени файлове
-
post_29_1173637062.jpg (44.48K)
Брой сваляния: 167
Публикувано: 12 March 2007 - 12:27 PM
Колкото до отъпкването на храната, и ние като хапвахме готвено, имахме подобен пробле,. защото с голямата буцуна b) като яде, и просто сплесква всичко. С една лъжичка, като му разбъркаш сплесканото, ще си го хапне. Ранд се беше научил, като си утъпка храната, идваше да ми се обади за да му я разбъркам b) . От 2 години обаче се храним само с гранула, и мога да ти кажа че кучето е се чувства много по добре, някакси по ведър и жив стана.
Аз пак да кажа, че продължаваме да си търсим приятелка. w)
Публикувано: 19 March 2007 - 01:42 PM
Цитат
Пробвах малки, големи, плитки, дълбоки купи... Не става. Започва да яде и с бърните си "утъпква" храната (говоря за мека -готвена храна), след което изобщо не може да хапне от нея. Единствения начин, който открих по принуда е да му подавам с лъжица - гребвам голяма лъжица с връх и лапа та лапа. Никакъв проблем, но малко се съмнявам да се храни така по принцип, нали? С гранули - ясно, но с мека храна? bl)
Средно плита купа трябва да ти върши работа. Остави кученцето само да си папа, то ще си намери начин. Да и даваш с лъжица не е вариант, особено като свикне ще се видиш в чудо.
Публикувано: 19 March 2007 - 01:44 PM
Цитат
Цитат
8 месечен.
oooo то голямо бре. Не го глези, остави да си се научи само, ще стане работата. Наща Сара се омазва жестоко, обаче купата се омита, може да се огледаш в нея.
Публикувано: 19 March 2007 - 01:48 PM
Има ли желаещи от София да ги съберем да си играят ? Става въпрос за по-малките, Сара скоро ще стане на 5 месеца.