Dog.bg Форуми : Шарпей (СТАРА ТЕМА)

Към съдържанието

БКК Китайски Шар-Пей

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (129 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Шарпей (СТАРА ТЕМА)

#232 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 March 2007 - 04:49 PM

Вushkata, Данте е на девет месеца и сме на гранули. Давала съм готвено, но не е имало проблем - утъпкана храна остава на дъното и покрай стените на купичката, когато почти се е нахранил. Избутвам я с лъжица към центъра на паничката и си изяжда всичко... Докато беше по- малък ядеше от плитка чиния, сега се храни и пие вода от ето такива купи. Разбира се след похапване на готвено муцунката е омазана отвсякъде и миенето е задължително. b)

#233 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 10 March 2007 - 11:26 PM

Anelly, благодаря.
И той е на гранули, но се наложи да му дам ориз, защото се подриска, а не искам да му давам хапчета. Иначе той е за малко при мен - днес пак яде без проблем с лъжица, утре ще си е пак на гранули.
А за омазването след ядене...леле мале l) l)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#234 Потребителят е офлайн   ndichev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 March 2007 - 08:17 PM

Здравеите,
имам шар пеи от почти 2 години
Убедих се че по готино куче !
Но преди година вузникна следния проблем
Започна да му пада козината , след мн доктори установихме че това е екзема
от година е на инжекции и стопирахме процеса, но спрем ли с инжекциите спира и ефекта. Направо сме се хванали за главата
за сега лек няма
Ако някой се сеща нещо, пишете ми.

Моля, пишете на български ! За медицински проблеми можете да попитате и в Ветеринарния форум !

Прикачени файлове

#235 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2007 - 12:27 PM

За проблема на ndichev, чувал съм че Шар-Пей са предразположени към кожни заболявания, и екземи, аз ние с моя куч до сега не сме имали никакви проблеми. Дано се оправите, не вярвам да не може да се пребори екземата, ако сте упорити, всичко може да се оправи. Стискам палци.

Колкото до отъпкването на храната, и ние като хапвахме готвено, имахме подобен пробле,. защото с голямата буцуна b) като яде, и просто сплесква всичко. С една лъжичка, като му разбъркаш сплесканото, ще си го хапне. Ранд се беше научил, като си утъпка храната, идваше да ми се обади за да му я разбъркам b) . От 2 години обаче се храним само с гранула, и мога да ти кажа че кучето е се чувства много по добре, някакси по ведър и жив стана.

Аз пак да кажа, че продължаваме да си търсим приятелка. w)

#236 Потребителят е офлайн   tutin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2007 - 01:42 PM

Цитат

Помощ! Кажете как се храни шар-пей?
Пробвах малки, големи, плитки, дълбоки купи... Не става. Започва да яде и с бърните си "утъпква" храната (говоря за мека -готвена храна), след което изобщо не може да хапне от нея. Единствения начин, който открих по принуда е да му подавам с лъжица - гребвам голяма лъжица с връх и лапа та лапа. Никакъв проблем, но малко се съмнявам да се храни така по принцип, нали? С гранули - ясно, но с мека храна? bl)

Средно плита купа трябва да ти върши работа. Остави кученцето само да си папа, то ще си намери начин. Да и даваш с лъжица не е вариант, особено като свикне ще се видиш в чудо.

#237 Потребителят е офлайн   tutin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2007 - 01:44 PM

Цитат

Цитат

bushkata, ние се храним с гранули, нопонеже е бебе ги накисваме с водичка/бульонче което си е направо каша и засега нямаме проблеми.. За колко голямо куче става въпрос?

8 месечен.

oooo то голямо бре. Не го глези, остави да си се научи само, ще стане работата. Наща Сара се омазва жестоко, обаче купата се омита, може да се огледаш в нея.

#238 Потребителят е офлайн   tutin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2007 - 01:48 PM

Между другото колко често им чистите ушите ? Аз чувам най-различни неща. Първо ми казаха веднъж на седмица / две, други хора ми казват всеки ден, трети - от време на време...

Има ли желаещи от София да ги съберем да си играят ? Става въпрос за по-малките, Сара скоро ще стане на 5 месеца.

#239 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2007 - 11:30 AM

Ами ние сме също от София, но сме малко големички за вас. На 6 години. Иначе като е топло времете в южния парк се разхождаме.

#240 Потребителят е офлайн   tutin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2007 - 03:20 PM

Значи ще се засечем :) В коя част на южния парк ?

Те големите кучета ги игнорират бебетата като нашото, затова питам да са в една възраст горе долу.

#241 Потребителят е офлайн   sunysmile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2007 - 08:50 PM

Ето това като го видях се разтопих w) w) w) Качена снимка
Как са бонбончетата? r)
User's Signature

Качена снимка

Колкото повече опознавам хората , толкова повече обиквам своето куче ! <3

#242 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2007 - 10:50 AM

Цитат

Значи ще се засечем :) В коя част на южния парк ?

Те големите кучета ги игнорират бебетата като нашото, затова питам да са в една възраст горе долу.

Да той Ранд много се надува по принцип, а ако кучето е малко се прави че не го вижда изобщо. Един приятел има кокерка, и често заедно се разхождаме. На Ранд му трябваше доста дълго време за да започне да и обръща внимание, а тя горката само подтичваше след него. b) Иначе в южния парк нямаме определено място за разходка, по принцип гледаме да сме далече от други кучета че имаме непоносимост към мъжки кучета, и стават битки.

#243 Потребителят е офлайн   antony Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 March 2007 - 01:47 AM

Здравейте на всички първо! :-) аз съм все още нов във форума .. даже това ми е първото съобщение .. Но имам един въпрос!Понеже адски много ми харесват шар-пей-четата някой може ли да ми каже от къде мога ако реша да си взема едно найстина хубаво мъниче благодаря предварително d) 1super

#244 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2007 - 08:33 AM

Цитат

Здравейте на всички първо! :-) аз съм все още нов във форума .. даже това ми е първото съобщение .. Но имам един въпрос!Понеже адски много ми харесват шар-пей-четата някой може ли да ми каже от къде мога ако реша да си взема едно найстина хубаво  мъниче благодаря предварително  d)  1super

Здравей,

първо - поздравления за избора b) шар пей е невероятно интелигентно и любвеобвилно куче, макар и доста своенравно!
второ - ако решиш, осмисли добре решението си! запознат ли си с грижите, които трябва да се полагат за един шарпей? а с болестите, с които евентуално (или дори почти сигурно) ще се сблъскате? Ако отговорът ти на всички въпроси е ДА - ще ти дам координати на развъдник. Ще ти споделя малко от моя опит - макар да знаех абсолютно с какво се захващам, все още се чувствам кофти когато някой ветеринар ми каже "Знаете ли, че сте избрали възможно най-проблемното куче?". Но това не бива да те спира, ако наистина знаеш каква отговорност поемаш - тогава давай напред super best

п.п. предлагам ти да изчетеш цялата тема за да видиш долу-горе с какви проблеми се сблъскваме b) в нета също има достатъчно информация за породата, която ти предлагам да изчетеш, преди да вземеш решение. УСПЕХ! super best
User's Signature

Качена снимка

#245 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2007 - 10:08 AM

Между другото ние май още не сме се представили с хубава снимка ;)
Нейно височество Дулсе Кайра & скромното ми аз:

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#246 Потребителят е офлайн   antony Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 March 2007 - 01:44 PM

Здравей, първо да поясня, че това ще ми е първото куче и още съм малко несигурен в това дали ще го гледам както трябва!Изчел съм съм всичко за шар-пея във форума.Знам, че заради очичките трябва да го водя на ветеринарен лекар..също така и заради проблемните му уши.Даже една приятелка ми каза, че трябва като е малко между гънките му всеки ден да го почистваш.Найстина ли много грижи трябва да полагам за него?И въпреки това много ми харесват и колкото други породи кучета да гледам не ме грабват така както ме грабва от пръв поглед Шар-пея :-) п.п Проблем ли е, че съм в апартамент и че имам малка сестричка която е само на 5 годинки.. чел съм на много места, че Шар-пея много обича малки дечица и е винаги на разположение да си поиграе с тях r) и последен въпрос.. Найстина ли са много трудни за обучаване d)

#247 Потребителят е офлайн   antony Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 March 2007 - 01:47 PM

ее че сладко шар-пеи-чеее super best на колко годинки е ? d) b)

#248 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2007 - 03:19 PM

Цитат

Здравей, първо да поясня, че това ще ми е първото куче и още съм малко несигурен в това дали ще го гледам както трябва!Изчел съм съм всичко за шар-пея във форума.Знам, че заради очичките трябва да го водя на ветеринарен лекар..също така и заради проблемните му уши.Даже една приятелка ми каза, че трябва като е малко между гънките му всеки ден да го почистваш.Найстина ли много грижи трябва да полагам за него?И въпреки това много ми харесват и колкото други породи кучета да гледам не ме грабват така както ме грабва от пръв поглед Шар-пея :-) п.п Проблем ли е, че съм в апартамент и че имам малка сестричка която е само на 5 годинки.. чел съм на много места, че Шар-пея много обича малки дечица и е винаги на разположение да си поиграе с тях  r)  и последен въпрос.. Найстина ли са много трудни за обучаване  d)

Кайра днес стана на 2 месеца и половина ;)

Шар-пей не се препоръчва за първо куче, аз съм гледала кучета но въпреки това ми е доста трудно. На ветеринарен лекар ще ти се налага и по много други причини да го водиш, а очичките са само един от всички проблеми.. очи, уши, кожи.. Гънките се чистят не само като са малки, изобщо винаги трябва да се поддържа хигиена. Може и да не се наложи, ето например Ранд доколкото знам никога не е имал проблеми с кожата - просто ти казвам за какво трябва да се подготвиш психически.
Апартаментът не е проблем, стига да му осигуряваш достатъчно разходки, малките деца също - особено като свикне от бебе с тях. Лични наблюдения за момента нямам, нека другите да кажат bl)
Но ще трябва наистина да полагаш адски много грижи, както казва нашият ветеринар - "Kрасотата иска жертви". Шар-пей не е просто красива плюшена играчка b)
Обучението зависи от твоето постоянство - шар пей са изключително интелигентни кучета, но и много своенравни. Идеално разбират какво се иска от тях, въпросът е дали са на кеф да го изпълнят b) Аз с гордост мога да кажа, че за крехката ни възраст съм постигнала безпрекословно изпълнение на 3 команди, стоене в стойка и отвреме на време дори е склонна да си покаже и зъбите l) l) l)

Виж - ако мислиш, че ще се справиш - нека не те спират нещата, които ти казвам. Пак повтарям - казвам ти ги, защото се опитвам да те подготвя за евентуалните проблеми. Ако искаш да знаеш още нещо - питай, тук хората са винаги готови да помогнат super best
User's Signature

Качена снимка

#249 Потребителят е офлайн   antony Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 March 2007 - 08:25 PM

Да да.. ясно ми е че ми ги казваш за мое добро дето се вика :) ноо незнам .. добре, а колко пари струват горе долу .. ? bl)

#250 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2007 - 08:34 PM

Виж си ЛС d) Дала съм ти координати на развъдник b)
User's Signature

Качена снимка

#251 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2007 - 09:26 PM

Antony, както вече си разбрал, шар - пей са капризна порода и грижите по тях не са малко, но все пак си зависи от конкретното кученце. Може и никога да не се проявят характерните за породата здравословни проблеми. Чувала съм, че при някои мъничета всеки ден чистят и пудрят гънките и т.н. Ние не сме правили нищо специално за кожата, освен обичайното измиване след разходка. За сега не сме имали кожни проблеми и много се надявам да нямаме. Но оперирахме и двете очи горни и долни клепачи още когато беше на два месеца. Трябва да си подготвен за притесненията и не особено приятните изживявания, свързани с евентуални проблеми. На мен например ми беше много мъчно, направо ми се късаше сърцето като виждах Данте колко е жалничък след операцията, как се мъчи и си дращи очетата, защото конците го дразнят и гледа да си скрие главичката на тъмно в някой ъгъл. Дъщерята и съпругът ми се ужасяваха като гледаха целите му клепачи в шевове... s)
Иначе шар- пей са наистина умни кучета. Много бързо разбират какво се иска от тях. Лесно се научават на хигиенни навици. След двуседмичен престой вкъщи Данте вече отлично знаеше къде трябва да извършва физиологичните си нужди/тогава на терасата, защото не бяха поставени всички ваксини и още не го извеждахме навън/ и никога след това не се е изпускал в апартамента. Бързо научават командите, но са своенравни и си имат собствено мнение. Данте чудесно разбира какво му казваме, но понякога предпочита да се прави на разсеян. Гледа те умно и мисли дъ-ъ-ълго преди да изпълни командата. Ако обаче усети, че имам наградка в ръката въодушевено изпълнява Седни, Легни, Дай лапа, Дай другата, Място, дори Отиди да пиеш вода, Качи се на дивана...Тогава имам чувството, че ако му кажа да застане на челна стойка, ще го направи ако може. b)
Винаги е готов да полудува, да потича и поскача, но определено не е куче- играчка. Не обича и не позволява да го гушкат и мачкат, което е голямо разочарование за дъщеря ми. Но е привързан и предан по свой си начин - избира си един човек /в случая мен/ на когото се подчинява и много- много не зачита останалите в семейството. Винаги е до мен, където и в апартамента да се намирам. Ако аз легна да спя, ляга и той. Понякога през нощта ставам да пия вода и той скача придружава ме до кухнята и после пак си ляга. Дори когато съм в банята клечи пред вратата и чака да изляза...
Обичам си го и грижите не ми тежат, нито за момент не съм съжалила, че сме го взели.
Ако наистина искаш такова кученце, желая ти успех в намирането на мъниче 1super

• (129 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема