Dog.bg Форуми : Шарпей (СТАРА ТЕМА)

Към съдържанието

БКК Китайски Шар-Пей

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (129 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Шарпей (СТАРА ТЕМА)

#272 Потребителят е офлайн   tutin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 March 2007 - 08:14 AM

Цитат

d) мерси много за пълния отговор.. обаче това което каза за гушкането много ме обезпокои.. аз ако си взема такова кутре сигурно 1 седмица само ще го гушкам ;) е според мен както го научиш така ще се държи .. ако от малко го гушкат и е в компанията на сестра ми мисля че като порастне няма да я ръмжи като почне да го гушка wink

Абсолютно. Сара обожава да я гушкат ! Само това и дай, някой да я пипа, гали, чеше или гушка. Вчера се бях опънал в хола на дивана, вдигнах я и я сложих да легне върху мен - подремахме си екстра едно двадесетина минути.

Сигурно е въпрос и на характер, но със сигурност е както си го научиш, такова ще бъде. Котките мразят да ги пипат по коремите, преди имахме котка и това и беше любимото място - хаотично чешене на корема :) Просто беше прекалено пухкав за да не го рошим :)

#273 Потребителят е офлайн   tutin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2007 - 08:18 AM

Цитат

Но това 1200 лева от ЗООМАГАЗИН е абсурдно! Тия измамници трябва да ги забранят със закон..

Ние Сара я взехме за 900 евро ! 1800 лева. Честито на печелившите :))

п.п. Не съм съжалил и веднъж. Кучето е СУПЕР, а това е най-важното !

#274 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 March 2007 - 09:03 AM

Цитат

Ветеринарщини. Сара няма никакви здравословни проблеми до момента, полагаме обикновените грижи за уши / очи и всичко ни е топ. А по-сладко куче просто няма !

super best

Направо ми късат нервите!

А по-сладко куче наистина няма! Току що една топка кожи се донесе до мен, надигна се на ръба на леглото и ми плясна една сутрешна целувка по носа! Кажете ми, има ли нещо по-сладко? w)
User's Signature

Качена снимка

#275 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2007 - 09:16 AM

antony взимай Шар-Пей без да се замисляш. Не мисля че Шар-Пей не са за първо куче, ако имаш желание и се занимаваш, ще се справиш блестящо. Сигурен съм. Достатъчно умни и уравновесени кучета са за да разберат какво искаш от тях, стига да им покажеш. Просто трябва да си малко по твърд на моменти с тях за да не ти се качат на главата. Ранд много обича някой да го чеше, и да му мачка голямата муцуна, но не обича да го гушкат, просто не обича да му се нарушава личното пространство. Единствените моменти когато успявам да го гушна е когато се събужда и е сънен, и още не може да реагира на гушкането ми, но щом се разсъни край с гушкането. Гледането в апартамент не е никакъв проблем, много добре се чувства, лятото по цял ден е на терасата и наблюдава. Когато излиза навън се радва много, още по голяма е радостта обаче когато се прибираме от разходка. До сега ние сме имали проблеми единствено с очичките, и с нищо друго. Единственото неудобство при нас е че е Ранд е много агресивен към други мъжки кучета, а към други бойни породи просто уникално агресивен. За това когато гхо разхождаме, и съм решил да го пусна да потича, трябва да забелязвам всяко куче преди него, за да не стане фал.

Общо взето наистина ти препоръчвам да си вземеш Шар-Пей, защото веднъж имал ли си такова куче, за друго няма и да помислиш никога. Гарантирам.

#276 Потребителят е офлайн   antony Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 March 2007 - 01:12 PM

мерси и за изчерпателните отговори и на всички ви :-) Найстина най ми допада шар-пея, но да си призная r) сега като гледам Английския булдог и Мопса взеха и те да ми стават много симпатични :-) но ще реша.. в крайна сметка има време докато си взема кученце d)

#277 Потребителят е офлайн   tutin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2007 - 02:15 PM

И на мен по едно време ми харесваше мопса, но след като видях бебе шарпей, просто забравих за пъговете. Мопса е готин. Шарпей е просто супер.

Мопсовете са малко преживящи, аха ахаа и се не знае дали ще доживее до утре, такъв му е вида. Шарпей вдъхва респект, като всъщото време е супер дружелюбно и любвеобвилно куче.

#278 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 March 2007 - 02:23 PM

При мен беше същото, двоумях се между мопс и шар-пей.. то дори не беше двоумене, ами резервен вариант, но стана каквото трябва!
Шар пей са просто неповторими, каквото и да си говорим!
User's Signature

Качена снимка

#279 Потребителят е офлайн   antony Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 March 2007 - 02:31 PM

Мопсовете са малко преживящи, аха ахаа и се не знае дали ще доживее до утре,--> хахаахах bravoS b) има нещо вярно :-) абе знам, че не е тука мястото .. но баща ми вчера ми спомена за някакво куче.. "баварски кръвоследец/кръвоследач" нещо от сорта.. било много скъпо.Някои знае ли за тази порода r) d)

#280 Потребителят е офлайн   tutin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2007 - 02:43 PM

Качена снимка

#281 Потребителят е офлайн   antony Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 March 2007 - 03:01 PM

хахаха тази сниимка я знам .. :-) d) w)

#282 Потребителят е офлайн   antony Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 March 2007 - 01:17 AM

позамря малко форума :-) айде бе, къде се изгубихте всички d) ..дайте малко снимки на шар-пеичета да "оплакна" окото r) w)

#283 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2007 - 07:20 AM

ТУК може да оплакнеш окото b)

#284 Потребителят е офлайн   antony Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 March 2007 - 02:09 PM

annely, кучето Данте ли се казва :-) голяямм сладур w) .. обаче май сте му правили операция на очичките bl) d)

#285 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2007 - 03:10 PM

Много е красив наистина, тия дни ще пусна още няколко снимки на Ранд.

#286 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2007 - 07:16 PM

Благодаря за милите думи, похвалите за животинчето са похвали и за собственика r)

antony, кучето се казва Данте b) и очите му са оперирани.

Ранд, ще се радвам да видя още снимки на кучето ти. Струва ми се, че по характер Данте доста прилича него. Докато четях това, което си писал за Ранд, имах чувството, че си имал предвид моето куче. b)
Особено тук:
" ...просто не обича да му се нарушава личното пространство. Единствените моменти когато успявам да го гушна е когато се събужда и е сънен, и още не може да реагира на гушкането ми, но щом се разсъни край с гушкането. Гледането в апартамент не е никакъв проблем, много добре се чувства, лятото по цял ден е на терасата и наблюдава. Когато излиза навън се радва много, още по голяма е радостта обаче когато се прибираме от разходка. "
Само не знам дали е агресивен към себеподобните си, обикновено гледаме да сме сами на разходките. До сега не се е нахвърлях върху минаващите покрай нас кучета. Виж, не него са му се нахвърляли. Той се държи много интересно - не бяга, не подвива опашка, даже не лае, а само заема една такава наперена бойна поза...Не знам какво ще случи, ако не е вързан.
Струва ми се, че много му се играе с други кучета, но ме е страх да го пусна защото не знам как ще реагира.

#287 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2007 - 08:26 AM

Ами той е малък още, и аз Ранд като беше малък избягвах да го пускам без каишка, защото не бях сигурен че като го извикам ще се върне. Пусках го само в заграждения, от които не може да избяга (едно училище до нас). Сега обаче щом го извикикам или му подсвирна сигнала веднага тича при мен, зарязва всичко останало.
Колкото до бойната стойка, е нормално все лак някога са били бойни кучета, имат инстинкт за тези работи. Няколко пъти сме имали сериозни спречквания с други кучета и честно да ти кажа Ранд ги обръща по гръб моментално. Разбира се гледаме да избягваме такива "битки" но просто някой път се случва.

Обещавам утре да кача снимките, днес ги забравих в къщи.

#288 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2007 - 08:13 PM

И ние тичаме свободно само в двора на близкото училище d) l)

#289 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2007 - 10:49 AM

Обещах малко снимки на Ранд, ето последните му снимки правени преди седмица. d)

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#290 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2007 - 10:29 PM

Голям сладур 1super b)

#291 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)