Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 28 December 2008 - 10:55 PM
Наскоро и аз се сдобих с шарпей. Страхотна е и много послушна, но имам и друго куче, което е мъжко (помиярче). Много исках да се разбират, но мъжкият веднага "налетя" на Мери (така се казва шарпеят). Можете ли да ми кажете има ли начин другото куче да бъде възпряно (без кастриране) ?
Публикувано: 28 December 2008 - 11:15 PM
Ако "налитането" се изразява в опити за "клатене"/заклещване, то на този етап няма повод за притеснение - стига разбира се да няма проява на агресия от коя да е страна. Това поведение от страна на мъжкия е опит да доминира над "новото куче" и най-вероятно ще отшуми когато кучетата си подредят йерархията. И все пак, според мен при наличието на женско куче вкъщи не е лошо да обмислите кастрацията като вариант да предпазите женската от нежелана бременност.
Ще се радваме и да ни се покажете ;)

Публикувано: 29 December 2008 - 10:19 PM

Името му е Макс и както с останалите от породата си имаме и ние проблеми:
Много е своенравен и от там идват и доста главоболия,но лека полека почнахме да изясняваме кой е шефа :)
Мн сме зле с очите.Често срещан проблем при породата.Имал съм към 7 шарпея,но тоя е първия с тоя проблем.Страх ме е да не го обезобразят,че гледах снимки от кучето на един приятел в Ловеч и изобщо не беше добре.Мнения дали все пак да го оперирам или не.
Имаме проблеми и с теглото.Обезпаразитен е и 10000000% няма глисти,но яде като ненормален и все си стой на 18-19кг.
Освен пуделът на снимката усети ли друго куче около него и откача.Незнам и там какво да го правя.
Най-големият ми проблем е:Остане ли сам издивява и лае като съдран.Съседите ще ме изселят заради него.Пробвах всякакви методи-пусках му тв-то да се лъже,че има човек в апартамента(около седмица имаше ефект);дълги разходки сутрин(пак около седмица);храня го сутрин по стабилно за да не се чувства гладен или жаден (никъв ефект) :( Какво да го правя :(
Публикувано: 29 December 2008 - 11:51 PM
Публикувано: 30 December 2008 - 10:41 AM
Цитат
лошото е,че нашия изяде всички врати + касите им.От 6 месеца няма оправия и незнам вече как да правя с него.Немога да го вземам с мен на работа понеже като го видят клиентите и се плашат.Някакви други идей?
Публикувано: 30 December 2008 - 02:11 PM
Публикувано: 30 December 2008 - 02:33 PM
Цитат
Със бой нестава :( не искам да го бия,никога не съм си бил кучетата пък са ме слушали винаги.Незнам какво да го правя вече
Публикувано: 30 December 2008 - 08:46 PM
Цитат
Цитат
замислям се дали да не се преместят съседите ;D
И това е вариянт ама траа мн да си ги ядосал тези саседи че да се преместят ... или да им купиш по една къща и с удоволствие ш се преместят... маи обаче няма как да стане тей че Макси всичко е в твой раце... о и бТл... ако всичките ти саседи на се сагласни да гледаш куче дори един да не е сагласен ...Макси бай бай .. но ти сиг го знаеш ;) ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Публикувано: 30 December 2008 - 10:19 PM
Публикувано: 31 December 2008 - 10:32 AM
Не гризе, лае когато има за какво... Даже и навън пръчките не представляват интерс с две думи "слага в устата си само това което става за ядене" ;D ;D ;D ;D
Но те си имат някаква си тяхна логика и по свой начин приемат нещата около себе си... щом се опитва да копае значи затвореното пространство го води до някаква паника... и мисли че е изоставено.... поне мойта така копаеше при жалкия опит да я науча да стои сама в затворено пространство.. сега й оставям коридора и моята стая и всичко е наред /като изключим че спи на мойто легло, когато е сама, а не на нейното въпреки, че са едно до друго, но и това е защото й липсвам. Когато сме си в къщи няма това желание да се качва нито по леглата нито по диваните.../ ;D
Публикувано: 02 January 2009 - 01:09 AM
интересно ми стана- казваш, че си гледал 7 шар-пея? Какво се случи с тях, а и кои бяха- от къде?
На всички пожелавам много щастлива и набръчкана 2009 година с много усмивки покрай любимците ви и най-вече здраве- и за вас, и за тях!!! ;)
Поздрави от нас:
АВА

АДВЕНЧЪР и АЛЕНА

АКИЛА

АДВЕНЧЪР

АВА любопитства

Това са АКИЛА и една от мъниците :)

(две от снимките са малко зеленикави, но не аз съм фотографът в случая :P)