Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 28 March 2007 - 07:16 PM
antony, кучето се казва Данте b) и очите му са оперирани.
Ранд, ще се радвам да видя още снимки на кучето ти. Струва ми се, че по характер Данте доста прилича него. Докато четях това, което си писал за Ранд, имах чувството, че си имал предвид моето куче. b)
Особено тук:
" ...просто не обича да му се нарушава личното пространство. Единствените моменти когато успявам да го гушна е когато се събужда и е сънен, и още не може да реагира на гушкането ми, но щом се разсъни край с гушкането. Гледането в апартамент не е никакъв проблем, много добре се чувства, лятото по цял ден е на терасата и наблюдава. Когато излиза навън се радва много, още по голяма е радостта обаче когато се прибираме от разходка. "
Само не знам дали е агресивен към себеподобните си, обикновено гледаме да сме сами на разходките. До сега не се е нахвърлях върху минаващите покрай нас кучета. Виж, не него са му се нахвърляли. Той се държи много интересно - не бяга, не подвива опашка, даже не лае, а само заема една такава наперена бойна поза...Не знам какво ще случи, ако не е вързан.
Струва ми се, че много му се играе с други кучета, но ме е страх да го пусна защото не знам как ще реагира.
Публикувано: 29 March 2007 - 08:26 AM
Колкото до бойната стойка, е нормално все лак някога са били бойни кучета, имат инстинкт за тези работи. Няколко пъти сме имали сериозни спречквания с други кучета и честно да ти кажа Ранд ги обръща по гръб моментално. Разбира се гледаме да избягваме такива "битки" но просто някой път се случва.
Обещавам утре да кача снимките, днес ги забравих в къщи.
Публикувано: 29 March 2007 - 08:13 PM
Публикувано: 11 April 2007 - 08:37 PM

Здравей те на всички.Още не мога да продолея стреса койро преживях в понеделник на великден.Кучето на снимката нанесе тези рани на моя малък Били и те на са само по крачето,има по гърба,зад ухото и по муцунката.
Кучето докато хапеше Били,аз плачех и се молех на г-нШумански да си хване кучето,но стой стоеше и доста се забавляваше.Цяла нощ след случилото се аз съм седяла на една тъборетка до дивана кадето лежеше и скимтеше от болка милото ми кученце.Той е толкова добър,наивен и все още малък.
Ще съм ви много благодарна ако ми помогнете с адреси на организаций кадето могат да ми помогнат.Искам да ви кажа също пазете си кучетата и колкото по малко се срещат с други себеподобни,толкова по добре,неискам и други да изживееат ужаса,мъката и страданието който аз изпитах,найстина моля Ви пазете ги.
Публикувано: 11 April 2007 - 08:39 PM
http://www.snimka.bg...album_id=119587
но на този адрес можете да ги видите
снимка.бг /албуми/шар пей/пишете си го на български/и ще видите Били
Публикувано: 11 April 2007 - 08:53 PM
Как е той сега?

Публикувано: 11 April 2007 - 09:58 PM
Когато беше малък и Данте наивно и дружелюбно опитваше да се заиграе с всяко срещнато себеподобно. Докато един ден го нахапа кучето на моя близка. Тя разбира се не остана безучастна и нямахме такива страшни поражения като вас, но все пак беше много неприятно. От тогава ме хваща ужас щом видя свободно пуснато куче да приближава към нас. Въпреки че Данте вече е по- голям и съм сигурна, че може да се защитава, все си имам "едно на ум". Винаги го водя на повод и избягваме да се разхождаме на места, където разхождат други кучета. А и не искам да притеснява никого, защото той все още си е любопитко, а някои хора се страхуват от кучета. За съжаление има безотговорни собственици, които оставят недотам дружелюбни животни да се разхождат свободно, а още по- лошото е, че се забвляват гледайки тормоза, на който любимците им подлагат и кучета, и хора. a) NNN
Пожелавам бързо оздравяване и безпроблемно възстановяване на малкия герой, който без да иска вече е получил бойно кръщене.
Публикувано: 12 April 2007 - 09:18 AM
В случая по притеснителното е поведението на стопанина на другото куче който както разбрах нищо не е направил. Сигурен съм че има организации към които можеш да се обърнеш в случая, не се бави а го направи колкото се може по скоро, защото следващия път нападнатото куче може да не се отърве само с рани.
Успех, и скорошно оздравяване.
Публикувано: 12 April 2007 - 09:56 AM
Цитат
Неприятно случка. Едно обаче е сигурно, на хора като този г-н незнамсикои живота им го връща по един начин или друг, това бъди сигурна.
Дай на животинката няколко месеца да порасне, а тогава да го видим оня дали ще се смее, когато твоя шарпей скочи и му изяде кучето за закуска.
Защото на шарпей малко породи могат да им се опънат в битка.
Публикувано: 12 April 2007 - 07:44 PM
Моя Били със сигурност ще преживее случилото се,но аз и мъжа ми ще го помним винаги.
Пазете и обичай те животните,защото те го заслужават..!!
Публикувано: 13 April 2007 - 11:31 AM
Цитат
http://www.iwns.org/
Цитат
Разкриването и поставянето извън закона на всяка форма на жестокост към животните, независимо от мотивите (лични, икономически или научни).
http://www.vier-pfoten.bg/
silvetomon, опитай тук. Това са организации, които предимно се занимават с бездомните животни, но от извадките от сайтовете им съдя, че биха могли да помогнат. Засега открих само това, но продължавам да търся.
Успех и бързо възстановяване на Били!