Dog.bg Форуми : Шарпей (СТАРА ТЕМА)

Към съдържанието

БКК Китайски Шар-Пей

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (129 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Шарпей (СТАРА ТЕМА)

#281 Потребителят е офлайн   antony Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 March 2007 - 03:01 PM

хахаха тази сниимка я знам .. :-) d) w)

#282 Потребителят е офлайн   antony Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 March 2007 - 01:17 AM

позамря малко форума :-) айде бе, къде се изгубихте всички d) ..дайте малко снимки на шар-пеичета да "оплакна" окото r) w)

#283 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2007 - 07:20 AM

ТУК може да оплакнеш окото b)

#284 Потребителят е офлайн   antony Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 March 2007 - 02:09 PM

annely, кучето Данте ли се казва :-) голяямм сладур w) .. обаче май сте му правили операция на очичките bl) d)

#285 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2007 - 03:10 PM

Много е красив наистина, тия дни ще пусна още няколко снимки на Ранд.

#286 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2007 - 07:16 PM

Благодаря за милите думи, похвалите за животинчето са похвали и за собственика r)

antony, кучето се казва Данте b) и очите му са оперирани.

Ранд, ще се радвам да видя още снимки на кучето ти. Струва ми се, че по характер Данте доста прилича него. Докато четях това, което си писал за Ранд, имах чувството, че си имал предвид моето куче. b)
Особено тук:
" ...просто не обича да му се нарушава личното пространство. Единствените моменти когато успявам да го гушна е когато се събужда и е сънен, и още не може да реагира на гушкането ми, но щом се разсъни край с гушкането. Гледането в апартамент не е никакъв проблем, много добре се чувства, лятото по цял ден е на терасата и наблюдава. Когато излиза навън се радва много, още по голяма е радостта обаче когато се прибираме от разходка. "
Само не знам дали е агресивен към себеподобните си, обикновено гледаме да сме сами на разходките. До сега не се е нахвърлях върху минаващите покрай нас кучета. Виж, не него са му се нахвърляли. Той се държи много интересно - не бяга, не подвива опашка, даже не лае, а само заема една такава наперена бойна поза...Не знам какво ще случи, ако не е вързан.
Струва ми се, че много му се играе с други кучета, но ме е страх да го пусна защото не знам как ще реагира.

#287 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2007 - 08:26 AM

Ами той е малък още, и аз Ранд като беше малък избягвах да го пускам без каишка, защото не бях сигурен че като го извикам ще се върне. Пусках го само в заграждения, от които не може да избяга (едно училище до нас). Сега обаче щом го извикикам или му подсвирна сигнала веднага тича при мен, зарязва всичко останало.
Колкото до бойната стойка, е нормално все лак някога са били бойни кучета, имат инстинкт за тези работи. Няколко пъти сме имали сериозни спречквания с други кучета и честно да ти кажа Ранд ги обръща по гръб моментално. Разбира се гледаме да избягваме такива "битки" но просто някой път се случва.

Обещавам утре да кача снимките, днес ги забравих в къщи.

#288 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2007 - 08:13 PM

И ние тичаме свободно само в двора на близкото училище d) l)

#289 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2007 - 10:49 AM

Обещах малко снимки на Ранд, ето последните му снимки правени преди седмица. d)

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#290 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2007 - 10:29 PM

Голям сладур 1super b)

#291 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 April 2007 - 10:42 AM

Невероятен е! w)
User's Signature

Качена снимка

#292 Потребителят е офлайн   silvetomon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 08:37 PM

Качена снимка

Здравей те на всички.Още не мога да продолея стреса койро преживях в понеделник на великден.Кучето на снимката нанесе тези рани на моя малък Били и те на са само по крачето,има по гърба,зад ухото и по муцунката.
Кучето докато хапеше Били,аз плачех и се молех на г-нШумански да си хване кучето,но стой стоеше и доста се забавляваше.Цяла нощ след случилото се аз съм седяла на една тъборетка до дивана кадето лежеше и скимтеше от болка милото ми кученце.Той е толкова добър,наивен и все още малък.
Ще съм ви много благодарна ако ми помогнете с адреси на организаций кадето могат да ми помогнат.Искам да ви кажа също пазете си кучетата и колкото по малко се срещат с други себеподобни,толкова по добре,неискам и други да изживееат ужаса,мъката и страданието който аз изпитах,найстина моля Ви пазете ги.
User's Signature

Качена снимка

#293 Потребителят е офлайн   silvetomon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 08:39 PM

нещо немога да кача другата снимка bl)
http://www.snimka.bg...album_id=119587
но на този адрес можете да ги видите
снимка.бг /албуми/шар пей/пишете си го на български/и ще видите Били
User's Signature

Качена снимка

#294 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2007 - 08:53 PM

silvetomon, много съжалявам за ужаса, който сте преживяли с Били и искрено ти съчувствам.. Надявам се и стискам палци по-бързо да се оправи! Какви са тия "хора" не знам... bash Още повече, че Кайра я разхождам като цяло без повод, пък то и на повод да е - като дойде някой звяр - ходи си спасявай животинката.. Добре, че засега попадаме само на дружелюбни кучета със свестни стопани.. Не знам какво да ти кажа, дано всичко със душичката ти да е наред! worthy

Как е той сега?
User's Signature

Качена снимка

#295 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 09:58 PM

silvetomon, Разбирам какво си преживяла и как се чувстваш.
Когато беше малък и Данте наивно и дружелюбно опитваше да се заиграе с всяко срещнато себеподобно. Докато един ден го нахапа кучето на моя близка. Тя разбира се не остана безучастна и нямахме такива страшни поражения като вас, но все пак беше много неприятно. От тогава ме хваща ужас щом видя свободно пуснато куче да приближава към нас. Въпреки че Данте вече е по- голям и съм сигурна, че може да се защитава, все си имам "едно на ум". Винаги го водя на повод и избягваме да се разхождаме на места, където разхождат други кучета. А и не искам да притеснява никого, защото той все още си е любопитко, а някои хора се страхуват от кучета. За съжаление има безотговорни собственици, които оставят недотам дружелюбни животни да се разхождат свободно, а още по- лошото е, че се забвляват гледайки тормоза, на който любимците им подлагат и кучета, и хора. a) NNN
Пожелавам бързо оздравяване и безпроблемно възстановяване на малкия герой, който без да иска вече е получил бойно кръщене.

#296 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2007 - 09:18 AM

silvetomon, много неприятна случка. Сигурен съм че Били ще се възстанови бързо. Недей слет тази случка да го изолираш от срещи със себеподобни, напротив нека се среща с други кучета, и да си играе. Това ще му е за урок, и ще се научи как да се пази. Моя Ранд имаше подобна случка когатъо беше на 4 месеца избяга от къщи иу се нахвърли върху едно улично куче доста по голямо и опитно от него във битките, естествено уличното куче го нахапа доста здраво, Ранд се прибра в къщи окървавен, и с наранено достойнство, но се възстанови доста бързо. Сега вече съм сигурен че мже да се защитава добре, макар че винаги е по добре да не се стига до такива неща. Не се притеснявай, Били ще се оправи.
В случая по притеснителното е поведението на стопанина на другото куче който както разбрах нищо не е направил. Сигурен съм че има организации към които можеш да се обърнеш в случая, не се бави а го направи колкото се може по скоро, защото следващия път нападнатото куче може да не се отърве само с рани.

Успех, и скорошно оздравяване.

#297 Потребителят е офлайн   tutin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2007 - 09:56 AM

Цитат

Кучето докато хапеше Били,аз плачех и се молех на г-нШумански да си хване кучето,но стой стоеше и доста се забавляваше.

Неприятно случка. Едно обаче е сигурно, на хора като този г-н незнамсикои живота им го връща по един начин или друг, това бъди сигурна.

Дай на животинката няколко месеца да порасне, а тогава да го видим оня дали ще се смее, когато твоя шарпей скочи и му изяде кучето за закуска.

Защото на шарпей малко породи могат да им се опънат в битка.

#298 Потребителят е офлайн   silvetomon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2007 - 07:44 PM

Здравей те на всички.Били започва да се подобравя и се надявам че тази случка няма да се повтори,но никой не е застрахован.Надявам се да сте влезли в албума за да види те раните на крачето и кучето което захапа Били.Ако някои знае адрес на организация или институция,която да мойе да ми обърне внимание,ще съм ви благодарна много.А аз съм сигурна че жалби те който си подадох в Монтана няма да бъдат удовлетворени,тъй като Гато Шумански ще направи всичко за да ги отхвърлят.Синът му е дознател в полицията,в града се носи слух че в неговия бизнес/производство на месни продукти/имат съдружие лица представляващи закона,така че ако нещто се направи по моя случай ще бъде последствие от случайна грешка.
Моя Били със сигурност ще преживее случилото се,но аз и мъжа ми ще го помним винаги.
Пазете и обичай те животните,защото те го заслужават..!!
User's Signature

Качена снимка

#299 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 11:03 AM

Ще попитам за организация в която може да се подаде подобна жалба, мисля че бях чувал някъде, и ще ти кажа.

#300 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2007 - 11:31 AM

Цитат

"На Ти с Природата" е доброволческа организация за защита и хуманно отношение към животните. Нашите основни дейности са законодателно лобиране; провеждане на образователни кампании; задомяване на бездомни животни; граждански контрол за спазване на хуманното отношение към животните; безплатни правни консултации по хуманно отношение към животните.

http://www.iwns.org/

Цитат

Области на интерес за Фондация "ЧЕТИРИ ЛАПИ"

Разкриването и поставянето извън закона на всяка форма на жестокост към животните, независимо от мотивите (лични, икономически или научни).

http://www.vier-pfoten.bg/

silvetomon, опитай тук. Това са организации, които предимно се занимават с бездомните животни, но от извадките от сайтовете им съдя, че биха могли да помогнат. Засега открих само това, но продължавам да търся.
Успех и бързо възстановяване на Били!
User's Signature

Качена снимка

• (129 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема