Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 11 June 2007 - 11:51 AM

Публикувано: 11 June 2007 - 12:08 PM
renshi, как се чувства Кайра след операцията? Очичките добре ли са вече?
Публикувано: 11 June 2007 - 12:42 PM
Кайра от 2 дни е много добре (да чукна на дърво). След като фиксираха слъзните жлези дълго време имаше отвратително изтечение на гурели, имах чувството че почиствам тонове на ден. Онзи ден сменихме капките и оттогава има коренна разлика, пак са кортикостероиди, но оттогава се родих! Сега има мъничко изтечение като стане сутрин; почиствам и след това чак вечерта, дори и да няма - за да не се замърсят очичките и да стане някоя беля пак.
Сега сменяме козината и горката е все едно изядена от молци, на нищо не прилича b) Но пък за сметка на това вкъщи си имаме натурален килим от косми и всичките ни дрехи са с нов дизайн l) Има ли някой с horsecoat тук? Интересно ми е и те ли така се скубят. Мойта е brushcoat и като паднат от едно място 5 косъма (образно казано) изглежда все едно е с дупка в козината l) Чак понякога се чудя дали е нормално, ще се радвам да споделят и другите как минава при тях смяната на козината. По това време на годината ли е сезонното линеене?
офф: Anelly, поздравления за новото попълнение! да ти е живо и здраво малкото мече и да порасне голям и красив шампион!

Публикувано: 12 June 2007 - 10:44 AM
Цитат
Благодаря, renhsi b) Скипи е голям чаровник, не можем да му се нарадваме. w)
Пожелавам на Кайра скоро да е съвсем оздравяла 1super
При нас линеенето на козината вече преминава. Голямото скубане започна преди около месец. Питаш как преминава - ами както при вас- косми, косми и пак косми навсякъде l). Данте имаше дупчици като наядено от молец само на 3-4 места по бутчетата.
Публикувано: 12 June 2007 - 02:35 PM
Публикувано: 12 June 2007 - 02:46 PM
Публикувано: 14 June 2007 - 10:19 PM
преди няколко дни се разхождах в Борисовата градина и там имаше различни кучета които се разхождаха искаше ми се да видя наживо един такъв сладур(шарпей) ама нямаше .. както и да е...
Та видях как един стопанин успява да накара кучето си да го гледа в очите и да стои мирно седнало пред него докато едни други кучовци си играят около него... много ме впечатли...
Трудно ли се постига това? и непременно ли трябва да търся у4ител за моята сладурана (която още чакам да се роди педполагам до 14 дни ще е на бял свят:) или е възможно и аз сама да постигна това ниво на възпитание?
Публикувано: 16 June 2007 - 01:27 PM
Публикувано: 16 June 2007 - 04:09 PM
Когато ни няма, оставям стаята, където й е мястото + кухнята и всички коридори. Това засега работи безотказно, тъй като единият коридор е най-хладното място в цялата къща. Кабели има само в стаята, но е почти невъзможно да се обезопасят, колкото и да ми се иска. Но да чукна на дърво, засега нямам нищо изядено докато ме няма, по-скоро обратното b). А откак й оставям телевизора включен докато ни няма, дори не нервничи, че е сама ами си ляга и си спи, докато се завърне някой. Ако кучето не е склонно към страх от раздяла, то едва ли ще се държи по-различно когато ви няма. В смисъл - ако докато сте си вкъщи не е склонен да гризе кабели, то ако приема раяздялата спокойно, не би трябвало да ги гризе и когато ви няма. Поне според мен, де. Да не забравяме, че всяко куче е различно b)

Публикувано: 18 June 2007 - 07:17 AM
Публикувано: 19 June 2007 - 09:07 AM
Успех.
Jessika, гранулите не вредят на кучето, най добре за него е да се храни с гранули. Имаше някъде тема по въпроса, ако се разровиш ще я откриеш.
Публикувано: 19 June 2007 - 10:24 AM
Глада наистина е с предпрограмиран успех. bravoS

Публикувано: 19 June 2007 - 08:56 PM