Dog.bg Форуми : Шарпей (СТАРА ТЕМА)

Към съдържанието

БКК Китайски Шар-Пей

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (129 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Шарпей (СТАРА ТЕМА)

#561 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 June 2007 - 08:16 AM

super best
User's Signature

Качена снимка

#562 Потребителят е офлайн   Helly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2007 - 08:15 PM

Здравейте на всички! b)
И аз имам шар-пейче от 2 седмици...
Толкова мн го исках и с такова нетърпение го чаках че сега не мога да повярвам че вече го имам...Страшен сладур е!
Момченце е, казва се Тоби и е черен,или поне за сега... d)
Но за съжаление проблемите с него започнаха още в първият момент в кйто го взех...
Имах уговорка с Гинка Винчева /puppy-bg.com/ за син,мъжки,здрав поне с 1ва ваксина и естествено чистокръвен шар-пей бебенце...
Но никога няма да познаете какво получих-да бебенце и мъжко но до тук...за цвета- ами според мен е черен и няма начин да стане сив /така както тя каза че като бебета били черни,а после щял да стане сив/; 1та ваксина си я поставих аз; още на 45 дни е а вече има нужда от козметична операция и това което ме притеснява е езика му, з-то е на петна,не е лилав...А цената си остана същата...
Когато ми казаха за операцията на очичките и че са увредени от клепача щях да умра...Обадих й се а тя каза да й върна кученце,е кои нормален човек би го направил след като 1 седм го гледам и се грижа за него???!!!
Направиха му по 4 шева на оченце за да му отворят клепачите и да спрат дразнението на роговицата...Сега слава Богу имаме подобрение,но...Нищо не се знае все още!!!Пожелайте ми успех и дайте някои и др полезен съвет...Моля ви,ще ви бъда мн благодарна!!!
ouu

Прикачени файлове

• Прикачен файл  Tobi.jpg (77.51K)
    Брой сваляния: 127

#563 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2007 - 10:49 PM

Малкият е чудесен, не искам да те разочаровам, но син определено никога няма да стане. Сините шар-пеи се раждат сини, но какво пък като е черен? Да ти е жив и здрав, все така красив и да те радва много! И дано да се разминете само с това досега..
Кажи от какъв съвет имаш нужда и ще помогнем.

Хора, не купувайте кучета от борси и зоомагазини.. Но човек в повечето случаи за съжаление се замисля чак след като сгреши.. За пореден път темата за борсите ТУК
User's Signature

Качена снимка

#564 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2007 - 11:15 PM

Helly, добре дошли на теб и Тоби! Съжалявам, че имате неприятности с кученцето. Търговците много добре знаят, че след като човек вече е гушкал мъничето и се е грижил за него известно време, едва ли би го върнал, каквито и проблеми да има. Те на това и разчитат. bash Щом си решила да задържиш Тоби, вярвам, че с много любов и грижи ще се справиш с изпитанията, а малкия красавец ще ти се отблагодари с искрена преданост и ще ти дари много радост. Пожелавам ви щастливи моменти заедно и да те радва дълги години.

Питай каквото те интересува, тук ще се опитаме да помагаме доколкото можем. r)

#565 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 22 June 2007 - 11:21 PM

Добре дошли, Helly и Тоби ! victoryVVV

#566 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2007 - 01:34 PM

Здравей HelLy. Пожелавам ти успех с очичките. Ние също минахме не през 1, а през 4 операции по вина на първите ни доктори, които ни бяха препоръчани като добри, но за съжалениес 1-та и 2-та операция на Ричи единственото, което постигнаха беше да му влошат едното оченце и сега вижда много малко с него. Вторият Д-р, от който сме доволни се опита да оправи тяхната бъркотия, но се оказа невъзможно. Но все пак ни е жив и здрав и е ограмна радост за нас да го имаме. Успех с черничкият мъник :-).

#567 Потребителят е офлайн   Helly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 June 2007 - 06:40 PM

Здравейте!
Мн ви благодаря!
За сега виждам известен напредак с очичките и се надявам да се оправи напълно...
Цвета вече го преживях макар че мн даржах на сиво кученце... bl)
Тоби мн ме радва... angelpik d)
Кажете вие при кой лекар ходихте за очичките?Аз го водих при Цецо / доктор в конната база в София / а пак той ми препоръча д-р Борисов който е специализирал в Гернамия и който направи шевовете на Тоби...Виждам напредак и се надявам да се оправи...Сега на 27 сме за обезпаразитяване а на 29 за 2ра ваксина?
Кажете ми вие кога започнахте да извеждате вашите сладури?Някои ми препоръчват след 2ра ваксина др след 3та?А ако знаете какво чудо прави вкъщи... bl)
За моя голяма радост си хапва доста добре и всичко, няма някакви спец претенции, но ходенето до тоалетна е истински ужассссссссссс....... ouu bash Имам чувството че няма научаване...А и също яде мебелите и дрехите и баща ми вече иска да ме убие... bash Помагайте!Дайте съвети как да го науча...
Поздрави на вашите бонбончета от нас...
Мн се радвам че има с кои да си пиша и коментирам набръчканите сладурчета и проблемите с тчх...
Приятен ден! 1super

#568 Потребителят е офлайн   Svetoslav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2007 - 07:28 PM

10-15 дена след третата ваксина. Може да го извеждаш препоръчително

#569 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2007 - 11:09 PM

Цитат

Кажете ми вие кога започнахте да извеждате вашите сладури?Някои ми препоръчват след 2ра ваксина др след 3та?

Извеждане - две седмици след третата ваксина.

Цитат

ходенето до тоалетна е истински ужассссссссссс....... ouu  bash Имам чувството че няма научаване...А и също яде мебелите и дрехите и баща ми вече иска да ме убие... bash Помагайте!Дайте съвети как да го науча...

Що се отнася до ходенето по нужда, прочети ТУК

Моя личен опит: и при двете кучета използвах(използвам) метода на постоянното наблюдение(ама наистина ПОСТОЯННО!) - действа безотказно. Много е важно да следиш кучето и след сън, хапване, и пиене на водичка да го водиш до определеното място. Няма начин да не "свърши работата" почти веднага, защото точно тогава му е време. После - не пестиш похвали. b) Така много бързо се научават. Наистина трябва да отделиш време и внимание - през първите дни аз съм била НЕПРЕКЪСНАТО до кутретата, дори и през нощта ги "дебнех", и щом се размърдат - веднага на терасата(при нас това е мястото за извършване на физиологични нужди докато мине необходимото време след поставяне на васкините и мога да извеждам кучето навън). Вярно, струва ми някоя и друга безсънна нощ, но пък знам, че след това няма да има неприятни изненади - локви и "тортички" на всевъзможни места из апартамента. Когато хвана злосторника "в крачка", викам "НЕ" и го извеждам да довърши започнатото на тераста. wink Ако кученцето е направило беля - не му крещя и не го наказвам. Все пак то е бебе и аз съм тази, която е изпуснала момента да го изведе...
Данте се научи да не прави бели вкъщи за две седмици. Бързо се научи и да "стиска" цяла нощ, разбира се, като поотрасна малко. Сега няма никакъв проблем - след сутрешното ходене по нужда може да чака през целия ден, докато се върнем от работа и го изведем.
Второто ни кученце - Скипи е при нас от 11- ти юни, т.е. от две седмици. Много съм горда, защото през последната седмица нито веднъж не се е изпуснал вкъщи. Оставила съм вратата на терасата отворена и той вече свикна - излиза си сам, дори когато аз не съм при него в стаята...

За гризането на мебели е същото - наблюдение, "НЕ" - когато го хванеш с кеф да гризе краката на някой стол или маса. И нещо много важно - осигури му играчки, с които да задоволява постоянното си желание да гризка нещо, иначе няма начин да не пострадат мебелите. wink

Това са начините, по които се справям аз. Желя ти успех с възпитанието на Тоби!

#570 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2007 - 12:12 AM

Helly, погледни и ТУК - в подписа на mil_ има и други изключително полезни теми за възпитанието и обучението на любимците ни. 1super

#571 Потребителят е офлайн   moto85 Икона

Публикувано: 24 June 2007 - 02:38 AM

zdr na vsi4ki gledam si dve kutreta u nas i ednoto koeto e pitbul ve4e dva meseca ima neshto kato krasta po ushite vodih q mnogo pati na doktor no ne i minava ako nqkoi moje da mi kaje s kakvo da q lekuvam molq pishete mi shte sam vi mnogo blagodaren

Пишете на кирилица и внимавайте къде какво пишете! Все пак това е темата за Шарпей, а запитването си може да отнесете към Ветеринарен кабинет.

Мод

#572 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 June 2007 - 09:29 AM

Шар-пей са едни от най-чистите кучета, не вярвах, докато не видях с очите си.
Докато не я извеждахме, Кайра не беше точно типичния пример за чистота, но не беше и тежък случай. Но още на втория ден след като започнахме разходки спря да върши голямата работа вкъщи, а седмица по-късно спря и да пишка (ако не броим веднъж, когато го направи на инат l))

Черното е прекрасен цвят, не съжалявай!! Аз също исках синьо куче, но не съм съжалявала нито за секунда (моето е с цвят isabella, пепеливо - доста далеч от синьото според мен, но се води негова разновидност). А черното би било вторият ми избор - лично мнение.
Радвам се, че с очичките на бебо всичко е наред! Чакаме с нетърпение нови снимки.
И не забравяй, че освен проблемите е прекрасно да си споделяме и всичко, с което ни радват животинките super best

едит: както Anelly вече каза - задължително!! (освен корекциите) играчки и кокали от пресована кожа. Вкъщи сме заринати от нейните играчки, но за сметка на това нямаме нищо изядено :)
User's Signature

Качена снимка

#573 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2007 - 09:56 AM

Здравей Helly, нашият втори доктор, от който сме много доволни е имено Д-р Борисов, при когото и теб са изпратили. Успех с мъника.

#574 Потребителят е офлайн   Helly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 June 2007 - 06:39 PM

Здравейте отново!
Мн ви благодаря за съветите...Започвам да ги прилагам веднага,но сте трябва да позачакам до времето за извеждане,з-то сега на 27ми сте ни поставят едва 2ра ваксина...
На Тоби сам му накупувала и гумени и плюшени играчки,з-то иначе се забавлява с мойте,но тои изобсто не им обръща внимание...По-интересно му е да ми дъвче пръстите и да не дърпа за косата...Мн е забавен сутрин когато се опитва да ме събуди ме хапе за носа и ме тегли за косата... b)
Снимката е когато го хванах че спи на 1 от плюшените ми играчки...Качвам ви я за да се посмеете...Мн е сладак!Направо го обожавам това кученце! w)

Прикачени файлове

#575 Потребителят е офлайн   Helly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 June 2007 - 06:39 PM

А това е др-та снимка... r)

Прикачени файлове

#576 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 June 2007 - 11:01 AM

Здравейте на всички!

Първо искам да кажа, че темата ви е страшно полезна и я изчетох цялата за няколко часа, следейки развитието на "главните герои" през годините b) b)

Страшно много харесвам породата и съм решила да си взема такъв най-добър приятел. Вече се свързах с двата развъдника (o-kboss и stylebullet) и там се очакват малки около август-септември месец. Ако междувременно вие чуете за някой, който предлага женска (бяла, сива или изабела), моля пишете ми- имам сериозен интерес!

Също така, бих искала да ви помоля всички за малко инфо относно първоначалното отглеждане на гънковците- на колко седмици сте ги взели и в началото колко грижи изискваха- абсолютно целодневни или не съвсем? Честно казано, лично аз досега не съм отглеждала куче и зная, че ще ми бъде трудно, но искам да придобия представа как ще го съчетая с работата си.

Поздрави
User's Signature

Качена снимка

#577 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2007 - 12:54 PM

Хей здравейте, моята шушумига днес е с рядко щастие...:-). Това ни е първият случай и се чудя дали да не му сготвя малко оризче довечера да го затегне? Вие какво правите в такъв случай?

#578 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2007 - 01:26 PM

Цитат

Хей здравейте, моята шушумига днес е с рядко щастие...:-). Това ни е първият случай и се чудя дали да не му сготвя малко оризче довечера да го затегне? Вие какво правите в такъв случай?

Зависи от какво е причинено разстройството. При грешка в храненето помагат диета, оризова водичка, варен ориз.
Но при всички случаи аз не бих рискувала да изчаквам - на твое място няма да давам нищо за ядене и веднага ще тичам при доктора!
Дори да не става въпрос за нещо сериозно, при разстройство има опасност кученцето да се обезводни, а в тези жеги е още по- лошо...
По - добре едно излишно посещение на ветеринарния кабинет заради фалшива тревога, отколкото да се окаже, че не сте отишли навреме.

#579 Потребителят е офлайн   Helly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 June 2007 - 06:51 PM

Здравейте отново от нас!
Кажете ми вашите d) колко тежаха горе-доло на 2 месеца, по колко пъти и какво количество им давахте да ядат...
Ние ядем доста и качваме по 300нина грама за 2 дни...Сега сме някъде към 2кг 2 и нещо...Нз това дали е нормално?!
И другото нещо което ме интересува-с какво си играят вашите палавници,з-то моят признава само пръсти и обувки... r) А има и гумени и плюшени играчки,но никакво внимание...Ако ми надуши ръцете или краката-леле майко...стой та гледаи за какво джвакане става на вапрос...

#580 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 June 2007 - 12:51 PM

Здравейте отново!

Още веднъж да питам колко ви бяха мъките в началото? Поне като идея:) Никак не искам малкото да бъде пренебрегнато, затова трябва всичко да си преценя. И на колко дни взехте кутретата си? Доколкото знам, може след 35тия, но е най-безопасно след 50тия ден, нали?

Кога се бият ваксините? Мисля, че първата беше някъде на третата седмица...

Juleto,
успех с разстроеното мъниче wink
User's Signature

Качена снимка

• (129 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Последна »