Dog.bg Форуми : Шарпей (СТАРА ТЕМА)

Към съдържанието

БКК Китайски Шар-Пей

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (129 Страници) +
  • « Първа
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Шарпей (СТАРА ТЕМА)

#681 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 21 August 2007 - 09:51 PM

renshi,
С цялото ми уважение към Вас, начина Ви на мислене и всичко, което изговорихте до тук искам да Ви кажа културно само две неща.
1. Аз мисля абсолютно като Вас, и го пропагандирам доста, както разбира се можете да се уверите из темите във този и други форуми.
2. Но, в случая с Ранд и Кая /понеже лично ги познавам/ мога да Ви УВЕРЯ, че наистина става дума за грешка. Още с взимането на Кая те искаха да я кастрират, но личната им лекарка /която е и моя/ каза, че не може да стане поради ред причини в здравословното състояние на Кая. Мога също така да Ви уверя, че се полагаха абсолютно всички усилия кучетата да нямат достъп едно до друго. За съжаление наистина е станала ГРЕШКА, и то за част от секундата. След това разбира се първата им работа е било да помислят за инжекция, която да предотврати появата на бебета, но лекарката е забранила такова нещо, предвид състоянието на Кая е било неосъществимо.
Незнам дали Ранд няма да ми се разсърди, че казвам неща, които незнам дали имам право да кажа, но да се скача така веднага, грубо и без доказателства просто не е честно. Познавам хората добре и мога да Ви уверя, че парите изобщо не ги интересуват в случая. Интересува ги здравословното състояние на Кая, която гледат като писано яйце и не спят с дни покрай нея да се притесняват и да й правят изследвания и да я лекуват.
Ранд, съжалявам ако съм казала нещо, което не е трябвало, но мразя нечестните обвинения!!!
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#682 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 August 2007 - 09:59 PM

В такъв случай, извинявам се за нападките ми специално към Ранд. Факт е, че в повечето случаи нещата стоят така. Съжалявам, че поради липса на информация обвиних грешните хора в грешните неща.
User's Signature

Качена снимка

#683 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 21 August 2007 - 10:04 PM

На фона на всичката тази простотия в отношенията на повечето хора към животните е напълно разбираемо. Всеки 3 от 4 случая са умишлено заплождане с цел изкарване на пари. Дори и аз за малко да го направя със собствената си кокерка. СЛава богу не успях. Но между всички тези хора, мислещи само за пари има и хора като Вас, мен и Ранд, които все пак мислят първо за кучето си и след това за парите. Силно вярвам, че занапред ще стават повече тези хора. С уважение: Биляна и кокерката Сара
User's Signature

#684 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2007 - 10:10 PM

Благодаря за разбирането, Вашата история я знам наизуст и е пример за мен.. Дано повече хора да се поучат и да мислят като Вас.
А на мен честно казано не ми се връзваха нещата, затова и бях толкова разочарована, и въпреки, че реагирах остро сега се радвам от сърце, че не съм била права.
С огромно уважение: Дени, Кайра & Чина
User's Signature

Качена снимка

#685 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 21 August 2007 - 10:16 PM

Ех, чак пък пример... r) Просто успях да се врязумя преди да направя грешката. В интерес на истината и на мен не ми се връзваха много нещата в началото, но когато ми разказаха всичко, просто седях и се чудех как на някои просто им е писано да не им върви. За моя радост за Кая се грижат страхотни стопани и страхотни лекари, което по своему означава, че тя рано или късно ще се оправи. Всичко е въпрос на търпение.
User's Signature

#686 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2007 - 10:30 PM

Радвам се, че е така и че не съм била права. Жалко само, че се получи такова недоразумение..
Колкото за примера, най-вече става дума за пропагандата, но не само. Дори и един човек да си промени мнението, след това, което написах - ще знам поне, че не е било напразно. Да, признавам - не беше с най-подходящия тон, и определено беше насочено към неправилните хора, но дано да е имало някакъв смисъл..
User's Signature

Качена снимка

#687 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2007 - 08:05 AM

Нека и аз кажа нещо, тъй като явно съм те провокирала. Не съм споменала и дума за "размножаване" на кучето ми заради пари или други подобни. Трябва да ти кажа, че парите, които съм дала по ветеринари, за да се справим с очичките му и 1000 кучета да "продам" пак няма да ми се върнат, но и не желая да ми се връщат, защото може да нямам аз какво да ям, но той ще е добре. И второ не мисля, че всеки трябва да води кучето си на изложби, за да ми го оценяват. Той е мой приятел, а не "трофей" и ако ще да е "куцо и сакато" за мен е най-красивият и най-умният. Съжалявам за въпроса явно съм изключително непросветена........повече няма да питам........

#688 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2007 - 08:39 AM

Хмм, стана тя каквато стана тука.
Значи първо да кажа че наистина при нас цялата работа беше плод на грешка или не досатично внимание от наша страна. Просто спасихме горката Кая която беше използвана за разплод не се знае къде, беше гледана отвратително, затлъстяла до толкова че не можеше да ходи. Беше наплашена толкова че искаше нешрекъснато да стои скрита и при най малкия шум се стряскаше и снишаваше. Няма да обяснявам повече, защото някой ще се разплаче. a) Важното е че сега вече не е така, Кая е един горд шар-пей какъвто трябва да бъде. Взехме я разгонена, оказа се че сме неподготвени да ги опазим и грешката стана по бързо от колкото можехме да резагираме и да я кастрираме, което вече ще се случи. Не сме си взели женско куче за да ги развъждаме. Не сме си взели куче за да изкарваме пари от него, взели сме си защото го обичаме и е част от семейството ни. Не съм обиден, не се обиждам лесно, но въпреки това не мисля че има човек на този свят който може каже кучето ти не е добро и то не трябва да остави поколение ако аз искам да остави. Не държа да ходя по изложби, защото не ми е приятно някой да оглежда кучето ми и да казва "да перфектно е" или "не не е добро", големи са му ущите или еди какво си. Кучето си е мое, аз си го обичам, за мен е най-красивото, най-страхотния шампон. Кучето ми не е клубно, но това не пречи когато ходим някъде с него хората да кават че това е един от най гордите и красиви Шар-пей които са виждали. Когато започнах да се интересувам от Шар-пей и по късно си взех такова куче, повечето хора никога не бяха чували за тази порода, камо ли да видят такова куче на живо.

Това от мен, не целя да обидя никой с поста си.

#689 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 22 August 2007 - 10:21 AM

Съжалявам, че продължавам да се меся в темата, но да си кажа и аз мнението относно повдигнатия въпрос.
Juleto, Ранд, тук не става дума някой да казва дали кучето ви е хубаво, добро, дали трябва да го обичате по-малко или повече. Става дума, че ето, и двамата сте оперирали кучетата си от проблема с очичките. Това е наследствено. Както и много други болести. Изложбите и клубовете са направени с цел да подобряват породата. Не само външно, но и здравословно. И когато всеки сдобил се с куче, което прилича на някоя порода /в моя случай кокер/ иска то да има поколение, а не се знае във вените му каква кръв тече и какви точно кученца ще се родят е по-добре да се въздържи, в името не само на породата, но и малките душички, които може би ще страдат цял живот. И аз исках малки кученца от Сара, защото както Ранд, знаеш много добре, виждал си я на живо, тя е изключително красива. Но ако бях направила грешката да я пусна да роди какво щеше да се получи? Със всичките нейни здравословни проблеми? Дали кученцата щяха да са здрави? Дали щяха да са кокери, или ако има някакъв примес в кръвта на Сара щяха да се окажат нещо по-различно? Ето затова такива кучета не е хубаво да имат поколение, за да не се предават генетично болестите. Защото вие ще го направите само веднъж, но собственика на някое от кученцата от поколение ще го направи повече пъти.... и тогава какво се получава? Много кученца с болести, които може да не се проявяват при тях, но се унаследяват в поколението.
Никой не казва, че не си обичате кучетата или че те не са шар пеи, или каквото и да било. Просто риска за поколението не си заслужава.
User's Signature

#690 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 August 2007 - 10:34 AM

Като цяло съм напълно съгласна с renshi- когато става дума за породисти кучета с родословия, хората трябва да си носят отговорността!

Съглазна съм и с мнението, че кучето е най-вече приятел, а не толкова трофей и не е необходимо да се води на изложби и състезания, за да бъде по-добро.

Въпросът е, че няма смисъл да се нападате един друг- всеки е прав за себе си и може би не е напълно наясно със ситуацията на отсрещния!

Темата е страхотна такава, каквато е - с всякакви мнения и въпроси, свързани с тази наистина уникална порода! Независимо дали мненията са на хора, предпочени куче без родословие и и такива, които наистина държат на това!

Нека продължим дискусиите!
User's Signature

Качена снимка

#691 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 22 August 2007 - 10:54 AM

Цитат

Съглазна съм и с мнението, че кучето е най-вече приятел, а не толкова трофей и не е необходимо да се води на изложби и състезания, за да бъде по-добро.

Не знам защо така гледате на изложбите. Естествено никой (нормален човек) не си обича различно кучето, заради заъгляването и формата на ушите му. Дали родословно куче, заведено на изложба е трофей че кой го е твърдял това клише? Целта е не кучето да стане по-добро, да се промени виждането на стопанина спрямо приятелчето си или друго подобни клишета. Целта е да се оцени, доколко то отговаря на изискванията спрямо представители на конкретната порода, дали може да се включи в развъдна СЕЛЕКЦИЯ с чиста съвест, че това куче ще допринесе нещо за породата си. А който обича кучето си обича и породата към която то принадлежи.
Ако междувременно човек и куче се срещат с други съмишленици по изложбите и научават нови особености за доброто отглеждане на същото това куче с какво това се противопоставя на идеята за кучето мой приятел? Не одобрявам крайности и нехуманно третиране на животните. Извън тези неща не виждам защо това противопоставяне на кучето-приятел и кучето посещаващо изложби. Аз лично не познавам някой, който се отнася с кучето си различно, заради изложбената му оценка. Но мисля, че такава е нужна за евентуална развъдна дейност която съм съгласна с renshi e целева, а не просто за да имаме малки кученца.

На Ранд пожелавам много положителни емоции с бебетата и родителите, и успешно намиране на отговорни стопани. Мисля, че този случай не заслужава отношението, което принципно имаме към междусъседско размножаванеслед като се прави максималното за най-добър изход от ситуацията. Да са живи и здрави бебетата и мама!
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#692 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2007 - 10:56 AM

Самотната, аз те разбирам, просто според мен Ренши не трябваше така да се нахвърля, мисля, че моят тон е добронамерен и не би трябвало да получавам такава реакция на един въпрос. Моето куче също е с родословие, родителите му също имат награди (включителното и за единият дядо), но аз дори не съм тръгнала да мисля да му търся жена. Просто мислех, че има някаква определена възраст/зрялост, в която е най-добре мъжкият да има контакт с женска. А от тук нататък като дойде този момент вече ще се уточняват подробности, с кой, кога и как e най-добре кучето ми да има такива взаимоотношения. Все пак Благодаря и извинете ако и моят тон е бил неподходящ.

#693 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 August 2007 - 11:06 AM

twoofo,

грешно си ме разбрал!

Дори и все още да нямам куче, съм ходила на такива изложби и удоволствието беше безгранично b) Имах предвид, че това не е нещо задължително или необходими, а е въпрос на желание
User's Signature

Качена снимка

#694 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 22 August 2007 - 11:41 AM

Както винаги има две страни на монетата.
Juleto, Ренши реагира така /не че я оправдавам особено/ защото всеки втори не му пука за порода, куче, стандарти, а само за пари. И много малко са хората, които правят всичко както трябва. Щом кучето ви има родословие, защо не започнахте с това. Тогава може би нямаше да реагира така. В крайна сметка родословните животни могат да се обърнат към клуб на породата, където ще им бъде разяснено всичко, което трябва да знаят.
В останалите случаи за мен хората, които развъждат нерегламентирано кучетата си само им вредят, както и на поколението и за мен те са главно печалбари. Едно куче може да живее цял живот без да роди, без да е имало контакт с женска и това по никакъв начин не може да му навреди.
User's Signature

#695 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• Помераните са като шоколада - един не е достатъчен!
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2007 - 11:20 PM

Това е 7 годишната ми шар-пейка с бебето си от последното кучило.За сведение на тези ,които се интересуват от породата- изключителни кучета, интелигентни, много бързо се учат, много толерантни към деца и други животни в семейството, чистоплътни, с вроден инстинкт за пазачи,много уравноведени и спокойни, трудно е да ги извадиш от равновесие.В къщи не се усещат, обичат да се разхождат, по време на разходка са независими , обичат да имат време за себе си.Имали сме 19 кученца от моето кученце от 3 кучила и никой от новите собственици не ми се е обадил да ми се оплаче от нещо.На очите трябва да се обърне внимание докато са малки но не на всички се налага операция.
Не зная нищо за печалбарството в случая- когато съм си продавала бебетата съм се интересувала от хората при които ще отидат , а не от цената- и доста често съм правила намаления, ако видя че хората са свестни и са се влюбили в бебето.Тази порода е добра за хора ,които нямат много време за разходка и не могат да се справят с агресивни кучета.
Препоръчвам я като средна по размер и лесна за поддръжка, но гъбичките често могат да бъдат проблем.За други болести просто на мога да говоря, т.к. при мен такива неща не е имало.Членове сме на клуба и всичките ни бебета са с родословия и паспорти, както и с микрочипове вече.За развъждане извън крлуба за мен е безмислено да се говори.Всеки сам да си реши какво точно му трябва-качество или само куче, без гаранция за здраве и произход.За моите кучета и тяхното здраве аз гарантирам с името си .

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery
Pomeranians;Exotics & Bengals

#696 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• Помераните са като шоколада - един не е достатъчен!
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2007 - 11:21 PM

Извинявам се ,че снимката е огромна, не можах да я намаля.
User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery
Pomeranians;Exotics & Bengals

#697 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2007 - 11:40 PM

А да ви попитам нещо от любопитство... Не обичат да се разхождат дълго или дългите разходки са вредни за тях?
User's Signature

В приятелството няма породи!

#698 Потребителят е офлайн   tutin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2007 - 07:30 AM

Ренши реагира малко силно, защото доколкото си спомням е патила от нейното кученце. Освен това моето лично мнение е, че има тенденция да бъде емоционална и да преувеличава в реакциите си понякога.

Не мисля, че точно тук има хора, които отглеждат шарпеи за пари, всеки, който хвърля поне по едно око на темата от време на време, знае (и дори в не малко случаи познава лично) стопаните и разбира, че всички тук са с такива кученца от любов към породата и техните кученца, а не нещо друго. Както вече беше казано - те са част от семейството.

Проблемите с очите се оправят с времето (в немалко от случаите), когато попорасне кучето и му се поопъне кожата. Операциите в повечето случаи не са необходими, но биват пробутвани от ветеринарите, а хората имат страх за животинките и лесно се подават. Разбира се, има кучета, които наистина имат тези болести и изискват операции, но често това се внушава.

Ренши, ти имаш шарпей от колко, 6 месеца ? Кога научи всички тези неща, че пък и говориш толкова авторитарно, като че ли от 20 години с това се занимаваш пък ние тук непросветените развъждаме пумяри наволя. От друга страна, до колкото си спомням не аз се чудех дали да си вземе шарпей с родословно дърво или не. По-кротко, ако си научила нещо ново - всички ще те чуят с интерес, но не се проектирай като главен редактор на породата.

#699 Потребителят е офлайн   tutin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2007 - 07:55 AM

Със шарпей на море

Върнахме се със Сарката от морето преди няколко дни и искам да споделя впечатленията си от това как шарпей изглежда понасят (или по-скоро непонасят) морето..

Като цяло мога да кажа със сигурност, че две седмици на море и харесаха много на Сарка, през цялото време беше с нас, целодневни разходки, дори хъркаше до нас през нощта - нещо, което в къщи е забранено :)

На бунгалата в Ахтопол и беше екстра също - полянка когато си поиска, слънце, сянка, барбекю през ден.. изобщо голям купон.

Плажът - това беше едно от основните неща, които ме притесняваха като цяло. Дали няма да и е прекалено горещо, да се дехидратира, да получи топлинен удар, да и опада козината от водата и пр. Всички тези неща изглежда също са преувеличени.

С плажа нямаше никакъв проблем, седеше си на сянка, копаехме и дупчица да е на мокър пясък и си спеше по цял ден. Оставяхме и купичката с вода, да може да пие, когато и се поиска.

Морето - изглежда Сара на прави изключение от правилото за породата - водата не я привлича. Нито веднъж не влезна в морето по собствено желание, дори и по брега не ходеше. В началото се дърпаше много дори от брега, където беше мокър пясъка, но с времето изглежда се отупсна на тази тема и на каишка вървеше без да се дърпа много.

Къпането ? Става, но не по собствено желание. Вкарвахме я десетина пъти, но я беше страх много. Дори при абсолютно безвълнено море, на самия бряг - шубе голямо, като че ли вълните ще я изядат. Чак на края се поотпусна, но не достатъчно, че да влиза сама във водата. Пък и се открехна, че е много гот като ти е жега да се намокриш в студената вода и после пак на сянка под чадъра.

Пясъка се оказа, че е много вкусен и от всички различни плажове всекидневно се хапваше. Четох, че ако не прекалява няма проблеми, само ако прекалят с яденото на пясък може да се "разпусне". Но нямаше проблеми, така че да се знае, че не е страшно ако папат пясък.

Четох също, че солената вода не е много добре за козината, но изглежда не е чак такъв проблем, ние я изкъпахме със сладка вода два пъти след море, но не заради друго - просто бая се вмириса :)) Явно солената вода помага за добрата мариновка в собствен сос ;)

Подкрепям горното с малко снимков материал за всеобща наслада d)
(клик за голяма снимка)

Качена снимка Качена снимка

Качена снимка Качена снимка

Качена снимка

#700 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2007 - 08:35 AM

Tutin, страхотни сте. Благородно Ви завиждаме за дългото море със Сарка. За двата дена, в които ние заведохме Ричи на море имам същите наблюдения: сам никакъв шанс да влезе във водата освен опитите да си пийне солена вода, които бяха възпрепятствани от нас. Иначе сме го водили на реки и в тях се плацика с голям кеф (стига да не е дълбоко и да не трябва да се мокри целия). Страхотни снимки 1super

• (129 Страници) +
  • « Първа
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни