Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 17 October 2007 - 11:02 PM
Публикувано: 18 October 2007 - 10:29 AM
Публикувано: 18 October 2007 - 06:17 PM
Публикувано: 19 October 2007 - 07:37 AM
и ние не сме много щастливи от факта че трябва да се къпем и й е много досадно когато трябва да и мия бръчките да не говорим за лапите... но иначе навън си влезе смело в локва.. незнам дали има страх от вода но знам че не й е много кеф.. :-
Публикувано: 19 October 2007 - 08:15 AM
Да ви кажа спешно се продава за 50 лв. мъжки Ротвайлер на 8 месеца. Кучето не е с рязана опашка, много възпитано и дружелюбно животно.
Клиентка в зоомагазина ми продава кучето. Нямат достатъчно пари да му купуват качествена храна, кучето са им го подарили. Те имат малко дете и са затруднени. Моля яко някой ма желание и иска да има куче нека ми пише на ЛС очаквам жената да ми даде неини координати за да ви свържа. Аз в къщи имам 2 Шар-Пея и не мога да взема кучето.
Благодаря.
Публикувано: 19 October 2007 - 10:17 AM
Иначе, всеки ден с влажна кърпа хубаво я изтърквам цялата (с топла вода, разбира се) 2-3 пъти- лапи, муцунка, тяло, дупенца (бъзикам се, че имам две лилаво-кафяви дупета ;D)... определено не й е кеф, но проблемът е по-скоро в самото търкане с кърпата, а не във водата.
А напоследък сме яко хапливи... ужас!!! :angry:
Аааа, да ви се похвалим- снощи я теглих пак, преди ядене и поене бяхме точно 6.00кг :prase: (ъъъ, тя беше толкова, де... няма да кажа колко тежахме двете заедно :'()Мисля, че за нейните 67 дни си е много добре ;)
Публикувано: 19 October 2007 - 11:17 AM
Тати й вика Алф ;D до сега се чудех на кво ми прилича не било :prase: ами алф
иначе като е гладна и като види бисквитка неспира да подскача и да се опитва да си я вземе... не и да изпълнява нещо... мн сме странни с възпитанието
На каква възраст трябва да я уча на "редом"? не че някога ще го схване ама.. имам надежда...
Тук има ли някой който е успял да накара сладура си да стои седнал докато той не му каже друго и да върви редом??? :rolleyes:
Публикувано: 21 October 2007 - 10:03 AM
Абуабуа Очертава се доста доминантен характер, не че не можем да се оправим с него, но все пак мисля да ходим малко при професионалист за да ни даде някои напитствия. Имам желание да научим някои команди, като "Редом" и така нататък. Баща му беше с много твърд характер, Кибо се очертава по твърд и от него. За това така мислим.
Публикувано: 21 October 2007 - 10:21 AM
Публикувано: 21 October 2007 - 07:30 PM
Арма снощи не искаше да яде- обикновено е много лакома, а вчера и по обяд поразмисли преди да хапне.... По едно време повърна- само стомашно сокче (жълтеникава леко пенеста течност), без нищо вътре. Притесних се и веднага звъннах на ветеринаря, въпреки че беше 21.10ч. Казаха ми да я наблюдавам, ако се влоши да звъня на денонощната вет. помощ, но ако изглежда +- нормално да изчакам, да я подържа гладна до следващия ден. Те беше леко отпаднала, ама се осефери, поигра малко и си заспа вечерта. Сутринта гладна като вълк ни събуди да я храним. Дадох й мъничко, както след това и по обяд (+- наполовина, отколкото по принцип й давам на хранене), цял ден вилня, игра, закача се- в супер кондиция. Преди малко пак повърна, много мъничко този път- пак само стом. сок. Но тази вечер изобщо не мога да кажа, че е отпаднала- 1мин след като повърна вече пак ме гризкаше и гонеше?! Тази сутрин пак звънях на вет за всеки случай, да се консултирам с тях отново, понеже тази сутрин трябваше да й давам хап за вътрешно обезпаразитяване, но както и предполагах ми, ми казаха да изчакам. Според тям може нещо да е близнала или лапнала... Аз наистина недоумявам какво!? Вкъщи всичко беше предварително почти до мания dog-proof'нато... не знам! А, да не говорим, чес обувки прага дори не се прекрачва- с две врати сме и там се събуваме, между тях. Не я докосваме без да сме си мили ръцете и даже някой като ми идва на гости ми обяснява, че съм се вманиачавала... не знам... на мен ми се струва, че може да е понастинала, понеже вкъши е малко хладно все още :( А и вчера следобед в дъжда я водих на ръце до вет'а (макар че е на около 100м от нашия блок, а и ни пазиха от дъжда с чадър), понеже се бях притеснила за едно зачервено местенце зад ухото- казха ми, че е ужулено нещо като се е вряла насам-натам и ми дадоха едно кремче. Но не сме й били нищо или давали хапчета, че да реагира на тях?! :rolleyes:
Ще я наблюдавам и мисля да погладува... освен парченце сухар само да й дам... и утре сутринта ще видя пак какво да я правя :( А тя си се държи сякаш нищо не се е случило, даже мрънка за ядене. Да не говорим, че направо й изглежда по-хлътнало коремчето като не е яла!!! :'( :'(
Публикувано: 21 October 2007 - 08:00 PM

Публикувано: 22 October 2007 - 09:29 AM
яде трева май ще си купуваме повечко витамини ...
Ранд къде мислите да водите Кибо и ние искаме да повъзпитаме малко Шая /но незнам къде да я заведа/ защото аз много треперя над нея да не й е студено да не й е твърдо... и тя взе че се разлигави .. толкова много се дърпа вчера, че нагръдника й вече пука... :'(
Иначе страшно много се кефи на снега скача смело и си игра..
Сори за кофти качеството ама снимките са правени с тел.
Прикачени файлове
Публикувано: 22 October 2007 - 09:48 AM

Публикувано: 22 October 2007 - 09:49 AM
Нашата докторка обеща да ми даде координати за да водим Кибо на курсове. На 2ри сме на 3та ваксина тогава ще ми даде координатите и ще ти пиша. Някъде зад двореца "Земята и хората" мисля че е.
Това с повръщзнето и ние го правим от време на време, намирал съм косми и листа от цветята, както и други частици които изяжда докато гризе нещо. Забелязал съм че повръща почти винаги като се наяде с листа от цветята.
Публикувано: 22 October 2007 - 09:57 AM
Мисля, че сутринта разконспирирах историята с повръщането- в прекрасното ни ултрамиризливо ако имаше не само 2-3 дъъъълги косъма (хихи, такава ми е косата), но и като че ли 2-3 малки дървени тресчици, които пък открих, че са от кутията, която направихме в коридора, за да спрем кучо-достъпа до едни тръби, кранчета и топломер със стърчащи жички... Иначе оръжийцето ми си вилнее в несвяст и си е в супер реактивна бебешка разрушителна кондиция!!! :rolleyes:
Идейка за имащите проблеми с гризкането на някои неща- мажете любимото ъгълче (или так каквото гризка неправомерно) с люти чушки (ама много люти) или нещо такова! :angry: Някои опитват с горчица, но има кучовци, на които тя им е вкусна :huh: Моята хубавица снощи веднага се засили пак да си ръфне ъгълчето на кутията, ама 3сек по-късно търчеше към купата с вода и повече не я и погледна тази кутия! ;)
Jessika и Ранд,
Да, мисля че училището е на поляните в т.нар. кучешки парк- между Хилтън и Земята и Хората- там където са и някои сбирки на форума, мисля.
Публикувано: 22 October 2007 - 10:13 AM
Живото доказателство - най-вкусната текстилна салфетка на света: