Dog.bg Форуми : Шарпей (СТАРА ТЕМА)

Към съдържанието

БКК Китайски Шар-Пей

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (129 Страници) +
  • « Първа
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Шарпей (СТАРА ТЕМА)

#941 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 October 2007 - 10:25 AM

гОЛЕМИ СА СЛАДУРИ БЕБОЦИТЕ..
ииии растът мн бързо :(

Ранд ще съм ти мн благодарна за инфото , и ще се радвам да ни научат на нещо повече от това като й се скарам да си знае "място"-то и да стой седнала там докато някои не я повика.. става своенравна което няма да се трае дълго  :P  :angry:
User's Signature

Качена снимка

#942 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2007 - 10:39 AM

..а докато пишех предния пост се случи това:

Качена снимка

В крайна сметка не мога да се оплача, че не ни е весело  ;D
User's Signature

Качена снимка

#943 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 October 2007 - 11:09 AM

Ей renshi горната снимка със салфетката трябва да я качиш във фото-форума.Много е готина според мен ще има успех там ;)Ама иначе как гледа невинно малката :wub:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#944 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2007 - 11:24 AM

Цитат

Ама иначе как гледа невинно малката :wub:

Благодаря :izcherven: А този поглед го пуска в действие тогава и само тогава, когато прави бели  ;D
User's Signature

Качена снимка

#945 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 October 2007 - 04:13 PM

ох, големи са скици наистина!

Моята лудетина на няколко пъти си разкъсваше вестника, който й бях постлала в банята за тоалетна или пък направо рулото тоал. хартия, ако някой й го е оставил леко виснало от чакачалката...

но днес беше върховното чудо като се прибирах по обяд да я храня- не само, че беше армахилирала целия вестник наистина навсякъде, но понеже от снощи си има и одеало (полар), и него беше разпльокала на земята, леко топнат в купата с водата... беше си преместила и леглото... абе, от помещенията, до които има достъп (дълъг коридор и баня) само дето пералнята ни не беше поместила!  ;D Иначе, поставката на четката за тоалетна в банята е надъвкана порядъчно... а е металка с малко пластмаса?!  :huh:

Иначе, одеалото й е много готино :) Всъщност си е нормално човешко единично одеало (150х200), ама така й е идеално да се вре, гушка, занимава и т.н. Пък и в МЕТРО като пазарувахме манджа вчера имаше някаква промоция на две такива одеала за 23-24лв  B) Едното за мене пред компа, а по-веселкото- за нея  ;D Ще ви го показа по-нататък- колко й стана любимо вече... но тези дни имам много работа  :(

Иначе, никакви следи от кап. ДРАЙФус няма вече  B) Ядем като невиждали (отново). Надявам се да спрем да лапаме космалаци и други подобни щуротии...
User's Signature

Качена снимка

#946 Потребителят е офлайн   ar4i1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2007 - 05:44 PM

здравейте на всички които обичат кучета може ли някои да каже адрес или телефон на клуб за шар пеи има ли тук членове на клуба

#947 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2007 - 01:08 PM

Търсим едно и също нещо,но уви няма кой да ни информира. :(
Имам един ? моето куче постоянно халцика когато спи,яде,ходи и т.н. Това лошо ли е? :-Мале как вали ама времето е много мрачно и гарми като гледам май ще спирам компа.Много сме дебели вече едвам,едвам си носим корема. ;D Всичко което можем да стигнем го гризем и е направо лудница. :rolleyes:Постояно пардим и мирише гадно.... :mazohist:Научи се да се качва на леглото и спи при мен ама как харка ужасссс. :podigravka:(ще се опитам да кача едно клипче дано да тръгне) :yahoo:

#948 Потребителят е офлайн   ar4i1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2007 - 03:24 PM

:wub: lusi-ta kaka valq ve4e nameri adresa obadii se  :P

#949 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 October 2007 - 03:38 PM

lusi_ta,
според мен, преди да си вземе шар пей, човек би трябвало да е бил информиран, че те пръхтят, сумтят, хъркат (!!!), имат телосложение на боцкави мини хипопотами като малки... и т.н. и т.н  ;D :yahoo: А за пръцкането- то уж и мойта е госпожичка, ама 1-2 пъти направо ни усмърти!!!  :rolleyes: Лелееее... единия път беше заспала на гърдите ми, на една страна, с дупето почти в лицето ми... значи, от хилеж до сълзи я събудих просто!!!

А пък за хълцането- сигурна ли си, че хълца? Арма по-скоро си сумти или както ние казваме "гуца"  ;D В смисъл, сякаш диша, леки пръхтейки, особено ако души нещо... абеее тоя звук не се описва с думи?!?!

Относно КЛУБ ШАР ПЕЙ- значи, ползвайте търсенето, де! Или поне Google...
Председател е Огнян Лумбев, а аз поне по телефона се познавам с Д-р Елена Йорданова- отговорник развъдна дейност. Нейният тел е 0888406375, но все пак преди да я притеснявайте, се запознайте какви са необходимите условия и т.н.
User's Signature

Качена снимка

#950 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2007 - 07:45 PM

blagodarq mnogo na vsi4ki :wub:

#951 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2007 - 08:14 AM

А пък ние снощи се къпахме!!!  :ribok:

Бяхме малко сащисани като цяло, но не плакахме и не се опкалвахме. Беше много сладичка, понеже по едно време като че ли се отчая, облегна си главичката на крака ми и чакаше стоически с едно такова мъченическо изражение  ;D После даже й правеше кеф като я суших с кърпата да й бъркам в учите хахаха Не й беше влязла вода, но просто бяха мръснички  :blink:

Но трябва да ви кажа, че миризмата на мокро куче е неповторима!!!  :yahoo: ;D
User's Signature

Качена снимка

#952 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2007 - 10:19 AM

Ооо да...доста са миризливи като са мокри. А пък от морската вода стават тройно по-миризливи, сигурно заради солта. Да ви кажа честно нашия малчуган не е къпан от 5 месеца (като изключим реките и морето лятото), но ветеринаря ни предупреди максимално рядко да го къпем заради чувствителната кожа на породата. Е като се разтича понякога из прашни/песачливи места после с мокра кърпа го позабърсвам. А и на мен ми прави впечатление, че са доста чистоплътна порода, Ричи например през локва или кал не минава, върти се, суче, заобикаля, но през локва не минава. Сега ще видим зимата из снежните льочканици сигурно ще е по-мрьсен.

#953 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2007 - 10:26 AM

А, и да ви кажа отлично си знаем вече, че като се приберем от разходка и кажа влизай в банята или хайде в банята, че трябва да влезне в банята и да чака там, докато се събуя да му измия лапите, но ако мъжа ми е при нас в коридора или имаме гости се прави на разсеян и има нужда от подбутване. Та общо взето на всички се хваля какъв е умник, а като дойде някой да му покажа той се разсейва и демонстрира единствено непослушанието си. :P

#954 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2007 - 12:00 PM

Оооо, говори ми за демонстрация на непослушание!!!  ;D
Няколко пъти се опитвам да покажа как сяда като има хора вкъщи, но до момента съм успяла само веднъж! Не стига, че и като сме си двете понякога ми се фръцка...

За това, че се къпят максимално рядко- ясно! Ние, обаче, зверски смърдяхме въпреки ежедневното забърсване с мокра кърпа, а и си личеше, че я сърби. Отделно, че на голото коремче от чат на пат се зачервява около... интимните части :) Та се подрим принципно с бебешка пудра Johnson&Johnson. А шампоана, който ползвахме май е много готин- според мен е много нежен, с много дискретен аромат (само докато я къпах, впоследствие тя самата на нищо не миришеше освен на мокро куч  ;D), изми го чудесно и определено кученцето го възприе добре. За реакция с кожата ще почакам, за да мога да кажа, но за момента нямаме оплаквания. Шампоанът е на испанската фирма Biozoo- за чувствителна кожа, за бебета. Може би има и по-добри, но този ми го препоръчаха като много подходящ за бебе шар пей  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#955 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2007 - 02:27 PM

Браво на вас... Ние също ползваме пудра (бебешка) но не я знам на каква марка е много на сладко мирише оооооо умирам :rolleyes: направо ми става лошо като пръдне....ще се гръмна др.път  :samoubiec:На някой неща е научих много лесно но на др немога трудно ми е много.Изкам да я науча да върви с повод без да се дърпа ама неизка много ми е трудно с това... :podigravka:

#956 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2007 - 02:38 PM

И ние като пускаме газове сме доста миризливи, но това не се случва толкова често, колкото при вас. А иначе хъркането, "грухтенето" при дишане и пръхтенето аз ги намирам за чаровни и са ми много сладки. Аз за тях бях подготвена като го взехме. Не бях подготвена за многото лиги, които пуска особено като яде и пие, но след почти година живот с шар пей вече сме барикадирани с достатъчно негови кърпи из апартамента и съм придобила тренинг вървейки да клякам да събирам някоя и друга гранулка, която е изпаднала от устата, защото винаги след ядене явно някоя гранула се оказва "замотана" из голямата хипо муца и изпада 5-10минути след като е приключил храненето.

#957 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2007 - 02:44 PM

Не знам дали съм Ви споменавала и, че се опитваме да се научим като кажа "дай муцата" или само "муцата" да вирва леко главичка нагоре, за да го подсуша. Това обаче на него му е много омразно и понякога се случва като кажа "дай муцата" обратния ефект - с мръсна газ побягва към другата стая. Общо взето в 505 от случаите си вирва главичката да му я подсуша, а в другите 50% бяга :-)))

#958 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2007 - 03:59 PM

Цитат

Не знам дали съм Ви споменавала и, че се опитваме да се научим като кажа "дай муцата" или само "муцата" да вирва леко главичка нагоре, за да го подсуша. Това обаче на него му е много омразно и понякога се случва като кажа "дай муцата" обратния ефект - с мръсна газ побягва към другата стая. Общо взето в 505 от случаите си вирва главичката да му я подсуша, а в другите 50% бяга :-)))

Пробвай с бисквидки (кучешки) като му кажеш командата да му даваш наградка. Така научихме Кая да стои мирна като и слагаме капки в очите.

#959 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2007 - 10:17 AM

Здравейте... Тази сутрин продължихме с магариите засили се от единия край на стаята и скочи на леглото та успя да се качи легна до мен и няма мърдане докато не стана ... та вече и леглото покори и си прави каквото си иска когато й е кеф..

:- Но забелязваме че когато е само с единия от нас /аз или приятеля ми/ винаги търси другия и е по- безразлична... спии.. яде.. Като се приберем заедно вечер тя умира да се радва голямо тичане подскачане... малко зверче :wub:  ;D
User's Signature

Качена снимка

#960 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2007 - 10:01 PM

Изкам да те попитам нещо нали не се сърдиш,че ти говоря на ти?
1-Как така са с котката заедно нашата много трудно свикна с кучето(пинчер)а камоли с котката която е ангорка и е на година и нещо...
2-Виждам,че сте с нагръдник лесно ли върви  с него защото моята бръчка нейзка да върви с повод а камоли редом.
Щях да казвам също,че и ние знаехме за хъркането за оригането след ядене халцикането и най-вече за пръцкането ама тази миризма е ненормалнааааааа.

• (129 Страници) +
  • « Първа
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни