Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 22 October 2007 - 10:25 AM
ииии растът мн бързо :(
Ранд ще съм ти мн благодарна за инфото , и ще се радвам да ни научат на нещо повече от това като й се скарам да си знае "място"-то и да стой седнала там докато някои не я повика.. става своенравна което няма да се трае дълго :P :angry:
Публикувано: 22 October 2007 - 04:13 PM
Моята лудетина на няколко пъти си разкъсваше вестника, който й бях постлала в банята за тоалетна или пък направо рулото тоал. хартия, ако някой й го е оставил леко виснало от чакачалката...
но днес беше върховното чудо като се прибирах по обяд да я храня- не само, че беше армахилирала целия вестник наистина навсякъде, но понеже от снощи си има и одеало (полар), и него беше разпльокала на земята, леко топнат в купата с водата... беше си преместила и леглото... абе, от помещенията, до които има достъп (дълъг коридор и баня) само дето пералнята ни не беше поместила! ;D Иначе, поставката на четката за тоалетна в банята е надъвкана порядъчно... а е металка с малко пластмаса?! :huh:
Иначе, одеалото й е много готино :) Всъщност си е нормално човешко единично одеало (150х200), ама така й е идеално да се вре, гушка, занимава и т.н. Пък и в МЕТРО като пазарувахме манджа вчера имаше някаква промоция на две такива одеала за 23-24лв B) Едното за мене пред компа, а по-веселкото- за нея ;D Ще ви го показа по-нататък- колко й стана любимо вече... но тези дни имам много работа :(
Иначе, никакви следи от кап. ДРАЙФус няма вече B) Ядем като невиждали (отново). Надявам се да спрем да лапаме космалаци и други подобни щуротии...
Публикувано: 23 October 2007 - 01:08 PM
Имам един ? моето куче постоянно халцика когато спи,яде,ходи и т.н. Това лошо ли е? :-Мале как вали ама времето е много мрачно и гарми като гледам май ще спирам компа.Много сме дебели вече едвам,едвам си носим корема. ;D Всичко което можем да стигнем го гризем и е направо лудница. :rolleyes:Постояно пардим и мирише гадно.... :mazohist:Научи се да се качва на леглото и спи при мен ама как харка ужасссс. :podigravka:(ще се опитам да кача едно клипче дано да тръгне) :yahoo:
Публикувано: 23 October 2007 - 03:38 PM
според мен, преди да си вземе шар пей, човек би трябвало да е бил информиран, че те пръхтят, сумтят, хъркат (!!!), имат телосложение на боцкави мини хипопотами като малки... и т.н. и т.н ;D :yahoo: А за пръцкането- то уж и мойта е госпожичка, ама 1-2 пъти направо ни усмърти!!! :rolleyes: Лелееее... единия път беше заспала на гърдите ми, на една страна, с дупето почти в лицето ми... значи, от хилеж до сълзи я събудих просто!!!
А пък за хълцането- сигурна ли си, че хълца? Арма по-скоро си сумти или както ние казваме "гуца" ;D В смисъл, сякаш диша, леки пръхтейки, особено ако души нещо... абеее тоя звук не се описва с думи?!?!
Относно КЛУБ ШАР ПЕЙ- значи, ползвайте търсенето, де! Или поне Google...
Председател е Огнян Лумбев, а аз поне по телефона се познавам с Д-р Елена Йорданова- отговорник развъдна дейност. Нейният тел е 0888406375, но все пак преди да я притеснявайте, се запознайте какви са необходимите условия и т.н.
Публикувано: 23 October 2007 - 07:45 PM
Публикувано: 24 October 2007 - 08:14 AM
Бяхме малко сащисани като цяло, но не плакахме и не се опкалвахме. Беше много сладичка, понеже по едно време като че ли се отчая, облегна си главичката на крака ми и чакаше стоически с едно такова мъченическо изражение ;D После даже й правеше кеф като я суших с кърпата да й бъркам в учите хахаха Не й беше влязла вода, но просто бяха мръснички :blink:
Но трябва да ви кажа, че миризмата на мокро куче е неповторима!!! :yahoo: ;D
Публикувано: 24 October 2007 - 10:19 AM
Публикувано: 24 October 2007 - 10:26 AM
Публикувано: 24 October 2007 - 12:00 PM
Няколко пъти се опитвам да покажа как сяда като има хора вкъщи, но до момента съм успяла само веднъж! Не стига, че и като сме си двете понякога ми се фръцка...
За това, че се къпят максимално рядко- ясно! Ние, обаче, зверски смърдяхме въпреки ежедневното забърсване с мокра кърпа, а и си личеше, че я сърби. Отделно, че на голото коремче от чат на пат се зачервява около... интимните части :) Та се подрим принципно с бебешка пудра Johnson&Johnson. А шампоана, който ползвахме май е много готин- според мен е много нежен, с много дискретен аромат (само докато я къпах, впоследствие тя самата на нищо не миришеше освен на мокро куч ;D), изми го чудесно и определено кученцето го възприе добре. За реакция с кожата ще почакам, за да мога да кажа, но за момента нямаме оплаквания. Шампоанът е на испанската фирма Biozoo- за чувствителна кожа, за бебета. Може би има и по-добри, но този ми го препоръчаха като много подходящ за бебе шар пей :blink:
Публикувано: 24 October 2007 - 02:27 PM
Публикувано: 24 October 2007 - 02:38 PM
Публикувано: 24 October 2007 - 02:44 PM
Публикувано: 24 October 2007 - 03:59 PM
Цитат
Пробвай с бисквидки (кучешки) като му кажеш командата да му даваш наградка. Така научихме Кая да стои мирна като и слагаме капки в очите.
Публикувано: 25 October 2007 - 10:17 AM
:- Но забелязваме че когато е само с единия от нас /аз или приятеля ми/ винаги търси другия и е по- безразлична... спии.. яде.. Като се приберем заедно вечер тя умира да се радва голямо тичане подскачане... малко зверче :wub: ;D
Публикувано: 25 October 2007 - 10:01 PM
1-Как така са с котката заедно нашата много трудно свикна с кучето(пинчер)а камоли с котката която е ангорка и е на година и нещо...
2-Виждам,че сте с нагръдник лесно ли върви с него защото моята бръчка нейзка да върви с повод а камоли редом.
Щях да казвам също,че и ние знаехме за хъркането за оригането след ядене халцикането и най-вече за пръцкането ама тази миризма е ненормалнааааааа.