Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 30 October 2007 - 12:13 PM
Но най смешното е че както се прави на смела ако нещо я изплаши бяга и застава зад мен.. :rolleyes:
Публикувано: 30 October 2007 - 03:24 PM
Публикувано: 30 October 2007 - 05:44 PM
Публикувано: 30 October 2007 - 05:58 PM
Искаме да ви поканим в неделя на сруща на софийските кучовци, стига времето да е хубаво (да не вали).
Срещата е за 3 часа в Борисовата градина, при езерото на водните лилии. :blink:
До сега сме се събрали много и различни породи и възрасти, чакаме ви и вас! :wub:
Публикувано: 30 October 2007 - 07:08 PM
Публикувано: 30 October 2007 - 09:23 PM
zoi,
(това е повтаряно хиляди пъти) няма такова нещо като "кога трябва да я ПУСНА" и със сигурност януари месец й е раничко за такива неща!
Ние също може би някой ден ще си имаме бебета, но ще бъде доста по-нататък.
Засега, обаче, си имаме други проблеми :'(
На Арма вчера й биха 3тата ваксина... А нали имаше някакъв дерматит на коремчето мин. седмица- петънцето много бързо мина, за 2-3 дни отшумя напълно- вчера внимателно я огледахме, нищо й нямаше. Днес майка ми като е идвала да я храни на обяд и ми звъни и ми обяснява, че била много червена на едната подмишничка и под едното ухо. Звъннах на вет да питам има ли вероятност да е нещо от ваксината, но ми казаха, че ако има някаква алергия, тя няма да бъде така локална. Сметнах, че майка ми преувеличава (тя има такъв навик). Но като се прибрахме вечерта, направо ми се дорева- така се беше чесала и драла, че си беше раздрала и подмишницата, и ушето (особено ухото!!!)... Веднага отидохме на вет- да, подмишничката пак я е дразнела нещо, но нашето гуце я е направила на нищо от чесане. А ухото пък се оказа, че е възпалено и има неприятен секрет- затова се е чесала така, а и сега си върти главата и се тръска :( Дадоха ни капки за ухото и кремче за другото...
А на всичкото отгоре, вчера като се прибрахме- гледам диването нещо се мъчи да си бърка в устата и се драпа... веднага си измих ръцете, отварям й устата- какво да видя?! Вътре една от пластмасовите "тапички" на первазите ни в коридора- продълговата, +-2 на 4см! :rolleyes:Как я е измъкнала, не знам- много яко са закрепени... но й беше заседнала напре1но в устата и се беше закачила за зъбките й :o Махнах я лесно, но имаше капчица кръв- до едното зъбче леко си беше раздрала венеца!!!
След всичките тия емоции, снощи тя нещо хич не спа както трябва- скимичеше от време на време, шматкаше се насам-натам, прекара повече време на земята до моето легло, а не в нейното си (което ставаше само първите 2-3 вечери като я взехме) и много ме беше притеснила. Не беше уморена или неигрива, но пък не искаше да джака нищо, което ме наведе на мисълта, че може би й е кофти на венеца от тъпата пластмаса... Сега пък си мисля, че все пак ушето й е било възпалено... :rolleyes: Просто не е истина?!
Преди малко й гледах устата- изглеждаше си нормално, вет'а каза, че е ок. Но за сметка на това ще се мажем с кремче и ще си слагаме капки в ушите... миличката ми, не знам какъв беше тоя късмет със всички тези неща накуп... След 3 дни сме на контролен преглед, стискайте ни палци тогава да се похвалим, че сме супер!!! :(
Публикувано: 30 October 2007 - 10:42 PM
Публикувано: 31 October 2007 - 08:35 AM
Аз вчера преди да изляза за работа я гледам нещо й стана спря да диша... реших че пак е яла бързо бърках и в устата да повърне ама нищо не излезе стисна си устата и не си поема въздух само грухти мъчително.. Заведохме я при вет-а и той я прегледа и каза че й няма нищо било "хълцане на вътре" и само ни показа как да я масажираме и да й мерим температурата... :'( :huh:
На вас случвало ли ви се е такова нещо? :rolleyes:
Публикувано: 31 October 2007 - 09:25 AM
Публикувано: 31 October 2007 - 02:08 PM
Публикувано: 31 October 2007 - 02:27 PM

Публикувано: 31 October 2007 - 02:31 PM
Аз не съм много за този форум... но съм голям фен и често надничам тук...
Понеже и аз имам подобен проблем с чистенето на уши... моят хинт е следния:
издебвам го докато е сънен, защото тогава е особено гальовен и е със
забавени реакции и тогава... пъхам разтвора
При мен действа... Успех на вас в борбата !!! ;)
Публикувано: 31 October 2007 - 02:38 PM
И все пак много си зависи от кучето, всеки си го познава най-добре и може да предположи кога и как да го "излъже", и дали нещо ще работи при него. Важното е да има хинтове B)
Bambalina, поздрави на Самуил от нашата малка глутница :wub:

Публикувано: 31 October 2007 - 02:58 PM
Публикувано: 31 October 2007 - 03:09 PM
почистването (с намордника имам предвид) не му дадеш наградка
и да го хвалиш много много много... ;) .... казва това, защото ние
за храна всичко правим .... :blink:
Умувам си просто ;)
Реншиии... твоята глутница.... хммм... какво намачкване съм и намислила само...