Dog.bg Форуми : Шарпей (СТАРА ТЕМА)

Към съдържанието

БКК Китайски Шар-Пей

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (129 Страници) +
  • « Първа
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Шарпей (СТАРА ТЕМА)

#972 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 October 2007 - 12:13 PM

здравейте.. Този път разходката ни беше по-дълга в борисовата градина купихме и душач и тя небеше много доволна от факта ест не я душихме от първия ден оставихме я да свикне с нещото на врата си обиколихме от езерото Ариана до езерцето с водните лилий без верижка, забелязах че е многооо любопитна но когато някой се наведе да я помилва тя повдига муцуна и като я извикам завива и идва при мен и зарязва непознатия :yahoo: . В къщи не лай кучивците който излизат на разходка и лаят, а хората който слизат от асансиора...  :huh:
Но най смешното е че както се прави на смела ако нещо я изплаши бяга и застава зад мен..  :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#973 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2007 - 12:14 PM

Ето няколко снимки от нас.  :rolleyes:  :huh:

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#974 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 October 2007 - 12:41 PM

хихи Ранд уникални сте  :wub:  :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#975 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2007 - 01:42 PM

Аууу много е фешън малчугана с тази червена кърпа..... :wub:

#976 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2007 - 03:24 PM

Колко е пораснал Кибо! :o И изглежда му доставя истинско удоволствие да се качва на главата на майка си (в пряк и в преносен смисъл). ;)

#977 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2007 - 05:44 PM

Доставя му удоволствие да се качва на главата не само на майка си.  :huh: Умен е и в същото време няма никой в главата.  :rolleyes: Много е палав, с нетърпение чакаме да дойде 2ри за да му бием 3тата ваксина и да почваме с училището. Че зимата ни чакат едни преходи на Витоша и къде ли още не. А пролетта просто дупе да му е яко като тръгне с мен по горите. Нямам търпение.

#978 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 October 2007 - 05:58 PM

Здравейте, сладурковци! :wub:
Искаме да ви поканим в неделя на сруща на софийските кучовци, стига времето да е хубаво (да не вали).
Срещата е за 3 часа в Борисовата градина, при езерото на водните лилии. :blink:
До сега сме се събрали много и различни породи и възрасти, чакаме ви и вас! :wub:
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#979 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2007 - 07:08 PM

Ми какво да кажа ние сме от толкова далеч.....,че просто няма как да дойдем макар и много да ми се изка  :( Иначе при нас всичко е нормално ни излизахме много преди 3-тата ваксина макар да не е хубаво :huh: :- нямах търпение просто и изках да излизаме :P оффффф забравих какво щях да пиша др.....

#980 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 October 2007 - 09:23 PM

Леле, Ранд... Кибо наистина е пораснал страшно много, страхотен е!!! И отдалече му личи, че е шматок!  ;)

zoi,
(това е повтаряно хиляди пъти) няма такова нещо като "кога трябва да я ПУСНА" и със сигурност януари месец й е раничко за такива неща!

Ние също може би някой ден ще си имаме бебета, но ще бъде доста по-нататък.

Засега, обаче, си имаме други проблеми  :'(
На Арма вчера й биха 3тата ваксина... А нали имаше някакъв дерматит на коремчето мин. седмица- петънцето много бързо мина, за 2-3 дни отшумя напълно- вчера внимателно я огледахме, нищо й нямаше. Днес майка ми като е идвала да я храни на обяд и ми звъни и ми обяснява, че била много червена на едната подмишничка и под едното ухо. Звъннах на вет да питам има ли вероятност да е нещо от ваксината, но ми казаха, че ако има някаква алергия, тя няма да бъде така локална. Сметнах, че майка ми преувеличава (тя има такъв навик). Но като се прибрахме вечерта, направо ми се дорева- така се беше чесала и драла, че си беше раздрала и подмишницата, и ушето (особено ухото!!!)... Веднага отидохме на вет- да, подмишничката пак я е дразнела нещо, но нашето гуце я е направила на нищо от чесане. А ухото пък се оказа, че е възпалено и има неприятен секрет- затова се е чесала така, а и сега си върти главата и се тръска :( Дадоха ни капки за ухото и кремче за другото...

А на всичкото отгоре, вчера като се прибрахме- гледам диването нещо се мъчи да си бърка в устата и се драпа... веднага си измих ръцете, отварям й устата- какво да видя?! Вътре една от пластмасовите "тапички" на первазите ни в коридора- продълговата, +-2 на 4см!  :rolleyes:Как я е измъкнала, не знам- много яко са закрепени... но й беше заседнала напре1но в устата и се беше закачила за зъбките й :o Махнах я лесно, но имаше капчица кръв- до едното зъбче леко си беше раздрала венеца!!!

След всичките тия емоции, снощи тя нещо хич не спа както трябва- скимичеше от време на време, шматкаше се насам-натам, прекара повече време на земята до моето легло, а не в нейното си (което ставаше само първите 2-3 вечери като я взехме) и много ме беше притеснила. Не беше уморена или неигрива, но пък не искаше да джака нищо, което ме наведе на мисълта, че може би й е кофти на венеца от тъпата пластмаса... Сега пък си мисля, че все пак ушето й е било възпалено... :rolleyes: Просто не е истина?!

Преди малко й гледах устата- изглеждаше си нормално, вет'а каза, че е ок. Но за сметка на това ще се мажем с кремче и ще си слагаме капки в ушите... миличката ми, не знам какъв беше тоя късмет със всички тези неща накуп... След 3 дни сме на контролен преглед, стискайте ни палци тогава да се похвалим, че сме супер!!!  :(
User's Signature

Качена снимка

#981 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2007 - 10:42 PM

Ох много съжалявам като знам аз каква съм можех да получа инфаркт. :rolleyes:Когато разбрах миналия път,че Нора е бе ужилила пчела а мен в същия ден ме нямаше в къщи и нямах възможност да се прибера направо щях да умра. :'(В крайна сметка беше получила алергичен шок и беше надута супер много нямам думи просто. :huh:Вчера бяхме в Хасково един по голям град от нашия и бяхме на контролен преглед всичко беше супер много сме здрави и много ни харесаха....такаче съм доволна :PЦелувам ви! :wub:

#982 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 October 2007 - 08:35 AM

Nickey  големи преживявания сте имали стискам палци всичко да е наред и да няма повече проблеми!

Аз вчера преди да изляза за работа я гледам нещо й стана спря да диша... реших че пак е яла бързо бърках и в устата да повърне ама нищо не излезе стисна си устата и не си поема въздух само грухти мъчително.. Заведохме я при вет-а и той я прегледа и каза че й няма нищо било "хълцане на вътре" и само ни показа как да я масажираме и да й мерим температурата...  :'(  :huh:
На вас случвало ли ви се е такова нещо?  :rolleyes: 
User's Signature

Качена снимка

#983 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2007 - 09:25 AM

Тцтцтц, аз си мислех че само на Кибо все нещо му има. То не бяха алергии то не беше чудо. Явно е нормално при нашите кучувци бебета да има подобни проблеми. С Ранд никога не сме имали никакви проблеми. Стискам ви палци всичко да си е наред. Някой ден ще ги съберем да си поиграят.

#984 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 October 2007 - 11:23 AM

Ами вет-а каза че това е много нормално за породата пък незнам..    :rolleyes:
О ами да ще ми е интересно да я вида как и въобще дали ще си играе със себеподобни  :blink:
с котката си играе ама й трябваше доста време да я забележи  :-
User's Signature

Качена снимка

#985 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2007 - 02:08 PM

Леле мале, и ние сме се наканили да идем до доктора, че глупендъра не дава да му чистим ушите и едва успяваме от време на време да го докопаме да бръкнем или да пръсна от гелчето ама все пак той доста си ги чешка и ме претиснява. Върти ни се в главата идеята да му купим наморник, за да можем да му ги чистим, че иначе осверепява звяра......

#986 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 October 2007 - 02:27 PM

Juleto, Кайра също освирепява, хапе, мята се като подивяла - с две думи не дава да й капя разтвор в ушите. Но аз излязох по-хитра от нея и намерих решение - може да опиташ. Слагам на памучен тампон (от тези кръглите за махане на грим), така че да се напои хубаво и почвам да й чеша ушите докато се отплесне, и в един момент просто вкарвам тампона в ухото. След това "затварям" ухото и масажирам, докато започне да джвака, махам тампона и масажирам още малко, за да се разнесе хубаво. При нас единствено така става, дори и вета ни трудно се справя с капането в сравнение с това, колко лесно успявам аз с тампон.
User's Signature

Качена снимка

#987 Потребителят е офлайн   Bambalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2007 - 02:31 PM

Здравейте ....
Аз не съм много за този форум... но съм голям фен и често надничам тук...
Понеже и аз имам подобен проблем с чистенето на уши... моят хинт е следния:
издебвам го докато е сънен, защото тогава е особено гальовен и е със
забавени реакции и тогава... пъхам разтвора
При мен действа...  Успех на вас в борбата !!!  ;)

#988 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 October 2007 - 02:38 PM

Да, това при нас също работеше като бяхме по-малки, но сега скачаме като ужилени и пак стигаме до разбесняването.. а 20 освирепели килца не са за пренебрегване  ;D
И все пак много си зависи от кучето, всеки си го познава най-добре и може да предположи кога и как да го "излъже", и дали нещо ще работи при него. Важното е да има хинтове B)

Bambalina, поздрави на Самуил от нашата малка глутница :wub:
User's Signature

Качена снимка

#989 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2007 - 02:58 PM

Понеже нас ни мъчи този проблем от одавна и аз също съм пробвала номера със почистването, докато спи, но той си изгради инстинкт и дори насън подскача като луд ако му бръкна в ухо. Идеята ми с наморник е двойна - хем да успея да ги почистя хубаво хем да му покажа, че не може да избяга и, че трябва да слуша, защото от възпитателна гледна точка мисля, че всеки път когато той успее да се отърве с хапане от чистенето на уши му дава повод да мисли че може да си прави каквото иска и да избегне това, което му е неприятно. Но преди тази мерка ще отскочим до доктора в края на тая началото на другата седмица да се прегледаме хубаво и той да си каже мнението.....

#990 Потребителят е офлайн   Bambalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2007 - 03:09 PM

Знаеш ли какво друго се сетих.... А защо след като свършите с
почистването (с намордника имам предвид) не му дадеш наградка
и да го хвалиш много много много...  ;) .... казва това, защото ние
за храна всичко правим ....  :blink:
Умувам си просто  ;)

Реншиии... твоята глутница.... хммм... какво намачкване съм и намислила само...

#991 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2007 - 03:36 PM

Бамбалина, мисля, че си права за наградката и ако вземем намордник ще има и бисквитка.........

• (129 Страници) +
  • « Първа
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни