Dog.bg Форуми : Шарпей (СТАРА ТЕМА)

Към съдържанието

БКК Китайски Шар-Пей

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (129 Страници) +
  • « Първа
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Шарпей (СТАРА ТЕМА)

#932 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 October 2007 - 10:03 AM

Ами палв е, доста да. Просто е като ракета, дори като две ракети  ;D  :huh: java script:void(0);
Абуабуа  Очертава се доста доминантен характер, не че не можем да се оправим с него, но все пак мисля да ходим малко при професионалист за да ни даде някои напитствия. Имам желание да научим някои команди, като "Редом" и така нататък. Баща му беше с много твърд характер, Кибо се очертава по твърд и от него. За това така мислим.

#933 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2007 - 10:21 AM

Няма да казвам ние до какво положение сме стигнали....Сядаме,ставаме,лягаме даваме лапа и гепи а? :->)хааххаха много яко нали :samodovolen:!А това за къпането ми тя и нашата се дърпаше в началото ама свикна изкъпала сам е само веднъж,но се забърсваме редовно с влажна кърпа.И слагам пудра за ароматизирване защото спи при нас и да не ни мирише ;D.Снощи получихме документите на кученцето ни.Вече трябва да се подготвяме за това (редом) и да стоим в стоика макар да не знам какво да правя...бързо възприема ама е своенравна.Идеми да се гръмна понякога! :samoubiec:Изкам да се запишем в клуба ама незнам къде и как и какво да носим ако някой знае нека ми пише за да ми помогне! :sos:Благодаря предварително! :wub:

#934 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 October 2007 - 07:30 PM

Имам питане- случвало ли ви се е подобно нещо??? :(

Арма снощи не искаше да яде- обикновено е много лакома, а вчера и по обяд поразмисли преди да хапне.... По едно време повърна- само стомашно сокче (жълтеникава леко пенеста течност), без нищо вътре. Притесних се и веднага звъннах на ветеринаря, въпреки че беше 21.10ч. Казаха ми да я наблюдавам, ако се влоши да звъня на денонощната вет. помощ, но ако изглежда +- нормално да изчакам, да я подържа гладна до следващия ден. Те беше леко отпаднала, ама се осефери, поигра малко и си заспа вечерта. Сутринта гладна като вълк ни събуди да я храним. Дадох й мъничко, както след това и по обяд (+- наполовина, отколкото по принцип й давам на хранене), цял ден вилня, игра, закача се- в супер кондиция. Преди малко пак повърна, много мъничко този път- пак само стом. сок. Но тази вечер изобщо не мога да кажа, че е отпаднала- 1мин след като повърна вече пак ме гризкаше и гонеше?! Тази сутрин пак звънях на вет за всеки случай, да се консултирам с тях отново, понеже тази сутрин трябваше да й давам хап за вътрешно обезпаразитяване, но както и предполагах ми, ми казаха да изчакам. Според тям може нещо да е близнала или лапнала... Аз наистина недоумявам какво!? Вкъщи всичко беше предварително почти до мания dog-proof'нато... не знам! А, да не говорим, чес обувки прага дори не се прекрачва- с две врати сме и там се събуваме, между тях. Не я докосваме без да сме си мили ръцете и даже някой като ми идва на гости ми обяснява, че съм се вманиачавала... не знам... на мен ми се струва, че може да е понастинала, понеже вкъши е малко хладно все още :( А и вчера следобед в дъжда я водих на ръце до вет'а (макар че е на около 100м от нашия блок, а и ни пазиха от дъжда с чадър), понеже се бях притеснила за едно зачервено местенце зад ухото- казха ми, че е ужулено нещо като се е вряла насам-натам и ми дадоха едно кремче. Но не сме й били нищо или давали хапчета, че да реагира на тях?! :rolleyes:

Ще я наблюдавам и мисля да погладува... освен парченце сухар само да й дам... и утре сутринта ще видя пак какво да я правя :( А тя си се държи сякаш нищо не се е случило, даже мрънка за ядене. Да не говорим, че направо й изглежда по-хлътнало коремчето като не е яла!!!  :'( :'(
User's Signature

Качена снимка

#935 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2007 - 08:00 PM

Nickey, случвало ни се е два- три пъти. :blink:  Повръщане само на стомашен сок, един до три пъти в рамките на денонощието. Нямаше загуба на апетит, кучето си беше игриво, в добра кондиция. На следващия ден все едно нищо не е било. И аз много се шашках. Единия път в повърнатия стомашен сок имаше косми. Явно стомахчето беше раздразнено. Но аз всеки път си се консултирах с доктора. Вече уж ми е ясно, че стават такива неща и не е толкова страшно, но ако отново се случи, пак ще тичам при вета. Качена снимка

#936 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2007 - 09:29 AM

Споки и ние повръщахме значе е нормално? :rolleyes:  :o ?
яде трева май ще си купуваме повечко витамини ...

Ранд къде мислите да водите Кибо и ние искаме да повъзпитаме малко Шая /но незнам къде да я заведа/ защото аз много треперя над нея да не й е студено да не й е твърдо... и тя взе че се разлигави .. толкова много се дърпа вчера, че нагръдника й вече пука...  :'(
Иначе страшно много се кефи на снега скача смело и си игра..
Сори за кофти качеството ама снимките са правени с тел.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  1022.jpg (93.24K)
    Брой сваляния: 153
  • Прикачен файл  1023.jpg (110.91K)
    Брой сваляния: 143
  • Прикачен файл  1024.jpg (136.84K)
    Брой сваляния: 140

User's Signature

Качена снимка

#937 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2007 - 09:48 AM

Моите също повръщат от време на време, най-често стомасите им се дразнят от собствените им мъхчета/косми, които падат и те се нагълтват с тях. Случвало се е, и то не рядко, и да не намеря нищо в повърнатато, т.е. да е само стомашен сок - особено като бяха по малки; или пък едно единствено косъмче. За щастие не сме имали повръщане, свързано с нещо по-сериозно. Но няма лошо да се сподели това с вет-а щом стопанина се притеснява, по-добре един въпрос повече, отколкото един по-малко  ;)
User's Signature

Качена снимка

#938 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2007 - 09:49 AM

Jessika. много е красива Шая. Ранд също много обичаше снега, много мразеше водата обаче.
Нашата докторка обеща да ми даде координати за да водим Кибо на курсове. На 2ри сме на 3та ваксина тогава ще ми даде координатите и ще ти пиша. Някъде зад двореца "Земята и хората" мисля че е.

Това с повръщзнето и ние го правим от време на време, намирал съм косми и листа от цветята, както и други частици които изяжда докато гризе нещо. Забелязал съм че повръща почти винаги като се наяде с листа от цветята.

#939 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2007 - 09:57 AM

Мдаааа... бебешка му работа.
Мисля, че сутринта разконспирирах историята с повръщането- в прекрасното ни ултрамиризливо ако имаше не само 2-3 дъъъълги косъма (хихи, такава ми е косата), но и като че ли 2-3 малки дървени тресчици, които пък открих, че са от кутията, която направихме в коридора, за да спрем кучо-достъпа до едни тръби, кранчета и топломер със стърчащи жички... Иначе оръжийцето ми си вилнее в несвяст и си е в супер реактивна бебешка разрушителна кондиция!!!  :rolleyes:

Идейка за имащите проблеми с гризкането на някои неща- мажете любимото ъгълче (или так каквото гризка неправомерно) с люти чушки (ама много люти) или нещо такова!  :angry: Някои опитват с горчица, но има кучовци, на които тя им е вкусна  :huh: Моята хубавица снощи веднага се засили пак да си ръфне ъгълчето на кутията, ама 3сек по-късно търчеше към купата с вода и повече не я и погледна тази кутия!  ;)

Jessika и Ранд,
Да, мисля че училището е на поляните в т.нар. кучешки парк- между Хилтън и Земята и Хората- там където са и някои сбирки на форума, мисля.
User's Signature

Качена снимка

#940 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2007 - 10:13 AM

А в нашето ако (на малкия дзвер) редовно има парченца от чехли, тапети и какви ли не чудесии още. Пръст също обичаме да папкаме докато прекопаваме палмата и останалите растения. И всичко това при положение, че очите ми са постояно на 8, а ръцете ми - в устата й, вадейки поредната плячка. Докато докопа нещо - вече е изядено. А най-странното е, че след всички тези погълнати нещица е повръщала само 2 пъти. Само стомашен сок, естествено. Нищо не се връща  ;D А Кайричка - да ми е жива и здрава - е най-доброто същество на света. Обича само чехли, и да си прави сняг от дунапрена на матрака си (който естествено е тапициран, но пък тя е умница и си намира начин).

Живото доказателство - най-вкусната текстилна салфетка на света:

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#941 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2007 - 10:25 AM

гОЛЕМИ СА СЛАДУРИ БЕБОЦИТЕ..
ииии растът мн бързо :(

Ранд ще съм ти мн благодарна за инфото , и ще се радвам да ни научат на нещо повече от това като й се скарам да си знае "място"-то и да стой седнала там докато някои не я повика.. става своенравна което няма да се трае дълго  :P  :angry:
User's Signature

Качена снимка

#942 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2007 - 10:39 AM

..а докато пишех предния пост се случи това:

Качена снимка

В крайна сметка не мога да се оплача, че не ни е весело  ;D
User's Signature

Качена снимка

#943 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 October 2007 - 11:09 AM

Ей renshi горната снимка със салфетката трябва да я качиш във фото-форума.Много е готина според мен ще има успех там ;)Ама иначе как гледа невинно малката :wub:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#944 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2007 - 11:24 AM

Цитат

Ама иначе как гледа невинно малката :wub:

Благодаря :izcherven: А този поглед го пуска в действие тогава и само тогава, когато прави бели  ;D
User's Signature

Качена снимка

#945 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2007 - 04:13 PM

ох, големи са скици наистина!

Моята лудетина на няколко пъти си разкъсваше вестника, който й бях постлала в банята за тоалетна или пък направо рулото тоал. хартия, ако някой й го е оставил леко виснало от чакачалката...

но днес беше върховното чудо като се прибирах по обяд да я храня- не само, че беше армахилирала целия вестник наистина навсякъде, но понеже от снощи си има и одеало (полар), и него беше разпльокала на земята, леко топнат в купата с водата... беше си преместила и леглото... абе, от помещенията, до които има достъп (дълъг коридор и баня) само дето пералнята ни не беше поместила!  ;D Иначе, поставката на четката за тоалетна в банята е надъвкана порядъчно... а е металка с малко пластмаса?!  :huh:

Иначе, одеалото й е много готино :) Всъщност си е нормално човешко единично одеало (150х200), ама така й е идеално да се вре, гушка, занимава и т.н. Пък и в МЕТРО като пазарувахме манджа вчера имаше някаква промоция на две такива одеала за 23-24лв  B) Едното за мене пред компа, а по-веселкото- за нея  ;D Ще ви го показа по-нататък- колко й стана любимо вече... но тези дни имам много работа  :(

Иначе, никакви следи от кап. ДРАЙФус няма вече  B) Ядем като невиждали (отново). Надявам се да спрем да лапаме космалаци и други подобни щуротии...
User's Signature

Качена снимка

#946 Потребителят е офлайн   ar4i1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2007 - 05:44 PM

здравейте на всички които обичат кучета може ли някои да каже адрес или телефон на клуб за шар пеи има ли тук членове на клуба

#947 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2007 - 01:08 PM

Търсим едно и също нещо,но уви няма кой да ни информира. :(
Имам един ? моето куче постоянно халцика когато спи,яде,ходи и т.н. Това лошо ли е? :-Мале как вали ама времето е много мрачно и гарми като гледам май ще спирам компа.Много сме дебели вече едвам,едвам си носим корема. ;D Всичко което можем да стигнем го гризем и е направо лудница. :rolleyes:Постояно пардим и мирише гадно.... :mazohist:Научи се да се качва на леглото и спи при мен ама как харка ужасссс. :podigravka:(ще се опитам да кача едно клипче дано да тръгне) :yahoo:

#948 Потребителят е офлайн   ar4i1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2007 - 03:24 PM

:wub: lusi-ta kaka valq ve4e nameri adresa obadii se  :P

#949 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 October 2007 - 03:38 PM

lusi_ta,
според мен, преди да си вземе шар пей, човек би трябвало да е бил информиран, че те пръхтят, сумтят, хъркат (!!!), имат телосложение на боцкави мини хипопотами като малки... и т.н. и т.н  ;D :yahoo: А за пръцкането- то уж и мойта е госпожичка, ама 1-2 пъти направо ни усмърти!!!  :rolleyes: Лелееее... единия път беше заспала на гърдите ми, на една страна, с дупето почти в лицето ми... значи, от хилеж до сълзи я събудих просто!!!

А пък за хълцането- сигурна ли си, че хълца? Арма по-скоро си сумти или както ние казваме "гуца"  ;D В смисъл, сякаш диша, леки пръхтейки, особено ако души нещо... абеее тоя звук не се описва с думи?!?!

Относно КЛУБ ШАР ПЕЙ- значи, ползвайте търсенето, де! Или поне Google...
Председател е Огнян Лумбев, а аз поне по телефона се познавам с Д-р Елена Йорданова- отговорник развъдна дейност. Нейният тел е 0888406375, но все пак преди да я притеснявайте, се запознайте какви са необходимите условия и т.н.
User's Signature

Качена снимка

#950 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2007 - 07:45 PM

blagodarq mnogo na vsi4ki :wub:

#951 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2007 - 08:14 AM

А пък ние снощи се къпахме!!!  :ribok:

Бяхме малко сащисани като цяло, но не плакахме и не се опкалвахме. Беше много сладичка, понеже по едно време като че ли се отчая, облегна си главичката на крака ми и чакаше стоически с едно такова мъченическо изражение  ;D После даже й правеше кеф като я суших с кърпата да й бъркам в учите хахаха Не й беше влязла вода, но просто бяха мръснички  :blink:

Но трябва да ви кажа, че миризмата на мокро куче е неповторима!!!  :yahoo: ;D
User's Signature

Качена снимка

• (129 Страници) +
  • « Първа
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема