Dog.bg Форуми : Шарпей (СТАРА ТЕМА)

Към съдържанието

БКК Китайски Шар-Пей

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (129 Страници) +
  • « Първа
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Шарпей (СТАРА ТЕМА)

#981 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 October 2007 - 10:42 PM

Ох много съжалявам като знам аз каква съм можех да получа инфаркт. :rolleyes:Когато разбрах миналия път,че Нора е бе ужилила пчела а мен в същия ден ме нямаше в къщи и нямах възможност да се прибера направо щях да умра. :'(В крайна сметка беше получила алергичен шок и беше надута супер много нямам думи просто. :huh:Вчера бяхме в Хасково един по голям град от нашия и бяхме на контролен преглед всичко беше супер много сме здрави и много ни харесаха....такаче съм доволна :PЦелувам ви! :wub:

#982 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 October 2007 - 08:35 AM

Nickey  големи преживявания сте имали стискам палци всичко да е наред и да няма повече проблеми!

Аз вчера преди да изляза за работа я гледам нещо й стана спря да диша... реших че пак е яла бързо бърках и в устата да повърне ама нищо не излезе стисна си устата и не си поема въздух само грухти мъчително.. Заведохме я при вет-а и той я прегледа и каза че й няма нищо било "хълцане на вътре" и само ни показа как да я масажираме и да й мерим температурата...  :'(  :huh:
На вас случвало ли ви се е такова нещо?  :rolleyes: 
User's Signature

Качена снимка

#983 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2007 - 09:25 AM

Тцтцтц, аз си мислех че само на Кибо все нещо му има. То не бяха алергии то не беше чудо. Явно е нормално при нашите кучувци бебета да има подобни проблеми. С Ранд никога не сме имали никакви проблеми. Стискам ви палци всичко да си е наред. Някой ден ще ги съберем да си поиграят.

#984 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 October 2007 - 11:23 AM

Ами вет-а каза че това е много нормално за породата пък незнам..    :rolleyes:
О ами да ще ми е интересно да я вида как и въобще дали ще си играе със себеподобни  :blink:
с котката си играе ама й трябваше доста време да я забележи  :-
User's Signature

Качена снимка

#985 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2007 - 02:08 PM

Леле мале, и ние сме се наканили да идем до доктора, че глупендъра не дава да му чистим ушите и едва успяваме от време на време да го докопаме да бръкнем или да пръсна от гелчето ама все пак той доста си ги чешка и ме претиснява. Върти ни се в главата идеята да му купим наморник, за да можем да му ги чистим, че иначе осверепява звяра......

#986 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 October 2007 - 02:27 PM

Juleto, Кайра също освирепява, хапе, мята се като подивяла - с две думи не дава да й капя разтвор в ушите. Но аз излязох по-хитра от нея и намерих решение - може да опиташ. Слагам на памучен тампон (от тези кръглите за махане на грим), така че да се напои хубаво и почвам да й чеша ушите докато се отплесне, и в един момент просто вкарвам тампона в ухото. След това "затварям" ухото и масажирам, докато започне да джвака, махам тампона и масажирам още малко, за да се разнесе хубаво. При нас единствено така става, дори и вета ни трудно се справя с капането в сравнение с това, колко лесно успявам аз с тампон.
User's Signature

Качена снимка

#987 Потребителят е офлайн   Bambalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2007 - 02:31 PM

Здравейте ....
Аз не съм много за този форум... но съм голям фен и често надничам тук...
Понеже и аз имам подобен проблем с чистенето на уши... моят хинт е следния:
издебвам го докато е сънен, защото тогава е особено гальовен и е със
забавени реакции и тогава... пъхам разтвора
При мен действа...  Успех на вас в борбата !!!  ;)

#988 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 October 2007 - 02:38 PM

Да, това при нас също работеше като бяхме по-малки, но сега скачаме като ужилени и пак стигаме до разбесняването.. а 20 освирепели килца не са за пренебрегване  ;D
И все пак много си зависи от кучето, всеки си го познава най-добре и може да предположи кога и как да го "излъже", и дали нещо ще работи при него. Важното е да има хинтове B)

Bambalina, поздрави на Самуил от нашата малка глутница :wub:
User's Signature

Качена снимка

#989 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2007 - 02:58 PM

Понеже нас ни мъчи този проблем от одавна и аз също съм пробвала номера със почистването, докато спи, но той си изгради инстинкт и дори насън подскача като луд ако му бръкна в ухо. Идеята ми с наморник е двойна - хем да успея да ги почистя хубаво хем да му покажа, че не може да избяга и, че трябва да слуша, защото от възпитателна гледна точка мисля, че всеки път когато той успее да се отърве с хапане от чистенето на уши му дава повод да мисли че може да си прави каквото иска и да избегне това, което му е неприятно. Но преди тази мерка ще отскочим до доктора в края на тая началото на другата седмица да се прегледаме хубаво и той да си каже мнението.....

#990 Потребителят е офлайн   Bambalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2007 - 03:09 PM

Знаеш ли какво друго се сетих.... А защо след като свършите с
почистването (с намордника имам предвид) не му дадеш наградка
и да го хвалиш много много много...  ;) .... казва това, защото ние
за храна всичко правим ....  :blink:
Умувам си просто  ;)

Реншиии... твоята глутница.... хммм... какво намачкване съм и намислила само...

#991 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2007 - 03:36 PM

Бамбалина, мисля, че си права за наградката и ако вземем намордник ще има и бисквитка.........

#992 Потребителят е офлайн   Bambalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2007 - 04:14 PM

Цитат

Бамбалина, мисля, че си права за наградката и ако вземем намордник ще има и бисквитка.........

Вие сте щастливци, че можете да си намерите намордници  :blink:
Сигурна съм, че ще се преборите с ушите  ;D

#993 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2007 - 05:06 PM

Нямаше ме половин ден и сте изписали толкова много,че се побурках да чета... :PТака сега и аз да изразя мнението си 1-во Нора никога не ми е правила такива проблеми можеби защото е много послушна по принцип. :yahoo:
Jessika-а за проблема с халцането да и ние го имаме това се получава защото ядат много бързо и немогат да си поемат въздох.... :rolleyes:
Ранд-аз никога съм нямала такива проблеми с Нора нашите проблеми са от типа,че много лае и много играе,в началото небеше общителна но сега е извеждам всеки ден с други кучета и свикна много сам доволна.. :->)
renshi-здр. мила аз със Нора с ошите нямам такъв проблем почиствам е с тампон за грим както казваш ти,но с слаб спирт.Незнам какъв е този мехлем който вие ползвате...?Мен ми е трудно с възпитанието и на някой неща е научих много лесно ама на други немога въобще :( Като например да си спи на мястото или да стой там невъзможно е... :huh: Др.нещо на което немога да я науча е да ляга или пък да върви редом с мен... :gnqv:В последно време не ме слуша за нищо и е станала много своенравна но се надявам да влезе в релси скоро време...  :pionercheta:целувки на всички:wub:

#994 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 October 2007 - 05:23 PM

lusi_ta, здравей!
Аз ползвам Епи-Отик, и много други със сигурност го ползват - това е гъста течност, която се капе в ушите и доколкото знам "втечнява" ушната кал от ушния канал, като по този начин я изкарва навън. После забърсвам това, което излезе с тампон, пак напоен със същото нещо. Много е удобно и ефективно, щом веднъж преодолея проблема с капането. И двете като ме видят, че се задавам с флакона и тампоните започват да се мислят за суперкучета и че могат да летят  ;D
User's Signature

Качена снимка

#995 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2007 - 05:31 PM

Никакви проблеми нямаме ние с чистенето на ушите. Кая обожава някой да и рови в ушите  :huh: знае че после винаги получава кокалче и си го чака като свършим с чистенето. Кибо е още малък и няма силици горкия да се съпротивлява (не че няма желание) но ще започне да свиква, защото кокалчетата после му харесват.

#996 Потребителят е офлайн   timibg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 October 2007 - 09:59 PM

Здравейте,днес си взех малко шар пей4е.Много ама много сладък,на име Нерон!
Значи искам да ви питам,дали е голям проблем,че едното му ученце е малко по на криво,отколкото е другото?  :blink:

#997 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 31 October 2007 - 10:43 PM

Честито ви бебе.Кажете на колко е от къде си го взехте?Вие от кой град сте?А това за оченцето дори не мога да си го представя :rolleyes:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#998 Потребителят е офлайн   timibg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 November 2007 - 12:06 AM

Не това е за оченцето е било моя грешка,просто си го вмениачих.Сега като се загледах му няма нищо.Утре ще го водим на преглед при ветеринар и той ще ни каже дали има някакъв проблем :)
Еми от София сам и го взехме за 600 лева.Снимки сега точно не мога но в най-скоро време ще кача :)
На 40 дена е и много бързо свикна с обстановката,което ме учудва.

#999 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2007 - 01:40 AM

Майко мила направо ме сасипвате... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
yani4ka ти ме очудваш с тези толкова много въпроси :yahoo: :yahoo: :yahoo: хяхях
Аз имам да се оплаквам чудя се как да кажа какво стана...Ми... :'( :'( :'( одеве какво стана едно улично куче ни нападна и мен и моята малка Нора много се оплаших и направо изпаднах в истерия :mazohist: когато се прибрахме след разходката видях че моето патенце беше в кръв(само моцунката и да бъда точна) :-Стана ми гадно защото си помисли че това куче ште охапи и мен а ние си бяхме с повода и си вървахме спокойно ...бясна съм... :gnqv:Хубаво е да си държат безпородните невъксинирани бясни кучта в къщите си....ох съжалявам за израза ама ми е много мъчно защото моето малко паленце е само на 2 месеца и половина.... :prase: :zaek: :ribok:ЧАО ОТ МЕН ЗА СЕГА....  :- :- :- :- :- :-

#1000 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 November 2007 - 08:38 AM

lusi_ta   Надявам се да се оправите бързо и това да не й остане като асоциация за всяко куче което види ...
А ние си научихме мястото много лесно когато и се скараш за нещо я занеси на мястото й повикай  й малко като и повториш място... Шяа се научи че "мястото" й е защитена територия на която няма да й се случи нищо и никой няма да и се кара.. там може да си почива без да пречи на никой.  :P
timibg   Честито! да ти е живо и здраво бебето и много да те радва...  :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

• (129 Страници) +
  • « Първа
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема