Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 13 April 2007 - 04:39 PM
На 09.04.2007г.излезнах да разведа Били на близката поляна.Отначало бях ме сами,но малко след това при нас дойде една моя позната.Малко преди да си тръгнем на поляната пристигна г-н Гато Шумански,собственик на фирма "КАРТЕЛ"ООД с неговото куче порода доберман.В предишни наши разговори с г-н Шумански той твърдеше,че и при най-малкия повод от страна на Били,кучето му на име Бари,щял да го нападне.Малко след като той пристигна,неговият доберман,започна да прави движения върху моя Били,кой бяха присъщи за разгонено куче.Тъкмо отивах да хвана Били,защото Бари го беше притиснал с предни лапи към земята,когато той от болка излая,Същия момент Бари го нападна,започна да го хапе навсякъде настървено.Ужаса е още пред очите ми,как Бари го хапеше непрестанно и свирепо,докато Били скимтейки се опиваше да се измъкне.Аз изпаднах в паника и плачейки молех и умолявах многократно г-н Гато Шумански да направи нещо,плачейки виках "хвани,моля те хвани го",очаквах че той ще се хвърли и ще си хване кучето,но нищо не направи,дори през цялото време с усмивка на лицето явно се забавляваше.Аз не знаех какво да направя за да си спася моя Били,викането и плача ми не помагаха и не знам как но Бари за секунда изпусна Били и аз го сграбчих и силно го притиснах към себе си.Цялата треперех и не можех да си поема въздух от плач,а г-н Шумански каза "Какво толкова,само 3-4 пъти го нахапа,колко още има да го хапе" и каза също "ако неискаше да го напада не го извеждай на тази поляна"
Не знам как но някак си се прибрах ме в къщи.Заедно с мъжа ми закарахме Били при ветеринар,които установи 7-8 рани от вътрешната и 2 от външната страна на задно дясно краче,рани по тялото и муцунката,както и една зад ухото.
Цяла нощ сме седяли с мъжа ми до дивана,където бяхме сложили Били,а той горкия не спираше да скимти от болка.На сутринта крачето на Били беше много подуто,а той изтощен от болка.Рано сутринта тръгнах ме за Враца.В 09:00 часа пристигнах ме в ветеринарен комплекс "Компаньон"където д-р Владимир Йорданов му оказа нужната помощ.
В момента няколко дни след случилото се моят Били куца,няма желание за игра и през цялото време от деня лежи.
Г-н Гато Шумански осакати наш член от семейството,с своята безотговорност и му причини страшно голяма болка и страдание,причини и на мен непреодолим стрес и огромна на мъка за цялото ми семейство,да не говорим и колко струва едно такова лечение за животно в днешно време.Ако Г-н Гато Шумански Беше Сложил наморник на кучето си както е написано в закона,при положение ,че той е знаел че от най-малкия повод кучето му проявява агресия,всичко това нямаше да се случи.
Публикувано: 13 April 2007 - 04:43 PM
п.п. Сега видях предишните ти постове.
Все пак може да питаш адвокат? Може да се прескочи съда във Враца (където човека n) има роднини)?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 13 April 2007 - 04:50 PM
Цитат
Така би трябвало да бъде, объркала съм града, извинявай.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 13 April 2007 - 05:05 PM
Аз също търся организации и надявам се някой да откликне s)
Публикувано: 13 April 2007 - 05:08 PM
"Др.Антов директор на РВМС гр. Монтана е превърнал диренцията в семеина фирма.Занимава се чрез поставено лице с продажба на подправки иконсумативи за хранителната промишленост.Заедно със замесник кмета Румен Ангелов чрес поставено лице брата на Румен Ангелов са съдружници във фирма Картел ООД.Исползваики служебното си полужение задължават детски градини,които са подчинени на градски съвет и хранителни обекти подчинени на ДВСК да пазаруват от тях.Всичко това е известно на жителите на Монтана и неговите служители чрез което той става уязвим и неможе да упражнява контрол.Същия цех не одговаря на изискванията. Колегите на г-н Антов си затвориха очите при направените проверки като не затвориха цеха .Забелешката в техния цех е че има стари машини,докато при другите месопреработватели които изразходваха хиляди лева за подобрения инаправиха по 200-300 кв.метра пристроики имат много повече забелешки.Техния цех е около 120-150 кв.метра.Други цехове в същото състояние и размери а даже и в по добро бяха спрени.Нарушенията който се забелязват от вън са че на втория етаж се намират канцеларийте на земеделската кооперация.Другото според което неможе да функционира цеха е че в близост зад него има свинекомплекс .Друго оградата с което е заграден цеха нее плътна.Това са само забелешките който са видими от вън.Моля вземете мерки като направите проверка на посочения цех.На първия подаден сигнал на 25 10 2005г.не се забелязва развитие.Ако не се прави нищо по подадените сигнали това означава че сте съпричастни."
Ето това е сайта
http://www.anticorru...ax=10&start=360
Публикувано: 13 April 2007 - 05:09 PM
За кученце не се тревожи толкова, ще се оправи. Много често те са така смачкани след такава случка не само заради болката от раните, а и заради наранено достойнство - депресират се. Ще отмине, но в никакъв случай не го спирай от общуване със себеподобни.
Публикувано: 13 April 2007 - 05:16 PM
Цитат
Пздравления за смелостта!Няма да ти е лесно, но мисля, че си взела правилно решение.
Публикувано: 13 April 2007 - 05:32 PM
Цитат
Цитат
Отклонявам се от темата, но четейки мненията на Ранд и mil, си давам сметка, че греша, като избягвам да водя Данте на места, където разхождат други кучета и го лишавам от възможността да общува със себеподобни. ouu Обаче много ме е страх да не се сбият с някое куче... s)
Публикувано: 13 April 2007 - 05:38 PM
Когато бях ме на лекар,той измери Били и се оказа че тежи 19 кг.-нормално ли е за 5 месечно куче?
Публикувано: 13 April 2007 - 05:45 PM
За кучетата е много важно да общуват с други кучета, може да има инциденти, шарпеите често са доминантни, но ако беше толкова страшно, досега да са се самоизбили и да няма кучешко племе.
Публикувано: 13 April 2007 - 05:53 PM
Публикувано: 13 April 2007 - 06:50 PM
Кучетата имат нужда да общуват със себеподобни, за мен лично е важно да допускам това, защото допринася за пълноценен кучешки живот. Инциденти винаги могат да се случат, но човек се учи да разпознава знаците кога нещата са на път да ескалират и да не ги допуска. Обучението също помага много - ако човек вярва, че може да контролира кучето си 1. е по-спокоен и съответно не предава напрежение и страх на четириногото, които пък водят до конфликти и 2. при забелязване на нещо нередно в поведението на собственото или на другото може да пресечат нещата в зародиш.
silvetomon вземете се в ръце в името на Били и успех с акцията!
Публикувано: 14 April 2007 - 05:54 PM
Uvajaema gospojo Filipova,
Blagodarim za signala. Preprashtam go do yurista na organizaciata, koito shte ima vuzmojnost da Vi dade nachalni nasoki kak da procedirate. Mislia, che imate seriozni shansove sreshtu gospodina.
Dano kuchenceto Vi skoro se vuzstanovi ot ranite i shoka!
Pozdravi,
Kristina
sdrujenie "Na ti s prirodata"
Извинявам се че написаното е на латиница,но просто така ми го пратиха,аз го прекопирах и затова го пускам в този вид,още веднъж се извинявам.Вече съм оптимиска и ми се засилва желанието да се боря big_duel .Ще продължавам да ви държа в течене на нещата,но приемам всякакви съвети и линкове на организаций.
worthy Благодаря много на renshi за адреса на сдружението "На ти с природата"
п.с.Моля ,ако някой знае,да ми отговори,дали Били,който тежи 19кг.а е на 5 месеца е нормално или не? worthy big_duel
Публикувано: 14 April 2007 - 07:40 PM
Цитат
Няма защо! Радвам се, че съм успяла по някакъв начин да помогна и стискам палци за успех на акцията. Продължавам да търся организации. Дано от "На ти с природата" да окажат адекватна правна помощ!
Как е Били сега? Преодолява ли стреса след случката?
За съжаление за теглото аз лично не знам, да кажат другите с по-големи кучовци!

Публикувано: 14 April 2007 - 08:05 PM
Цитат
За шар- пей е характерно много бързото израстване на малкото кученце до размерите на голямо куче.
На тази възраст Данте тежеше 18 кг. Сега е на 10 месеца и тежи 22 кг.
Публикувано: 14 April 2007 - 09:02 PM
Цитат
На тази възраст Данте тежеше 18 кг. Сега е на 10 месеца и тежи 22 кг.
Благодаря ви, много ми олекна иначе найстина се бях притеснила от теглото му.
В момента Били е много по добре ,яде всичко,прави пакости и лудее,той явно е преодолял случилото се,но за съжаление аз не съм.Утре отива ме на поход високо в планината,единственно и само заради Били,мисля че един цял ден из гората ще му се отрази много добре d)
Публикувано: 14 April 2007 - 11:08 PM