Dog.bg Форуми : Шарпей (СТАРА ТЕМА)

Към съдържанието

БКК Китайски Шар-Пей

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (129 Страници) +
  • « Първа
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Шарпей (СТАРА ТЕМА)

#1061 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 November 2007 - 01:43 PM

Боже господи като ви слушам имам чувството че говорите за някоя др. порода. :- Аз с моята малка и сладка Нора нямаме такъв проблем. :yahoo:Чистя си я навсякаде вклучително и там... и нямаме проблеми...Освен,че имаме екзема която вече се маха :kisel: и преди сме имали но малко по различна но все пак...Имам др. проблем незнам дали някои го е имал досега...Постоянно се чеши на определени места и се хапе... :rolleyes:сега ще кажете таз пък....кучето има бълхи не няма лично съм видяла чеше се от др. а и ми спи на леглото няма къде да ги хване  :o и дори е пудря....незнам дори се хапе на местата...мисля си че е алергия ама... :'(като ходим в понеделник на вт. ще разберем!Трябва ми оспех... :palec:

#1062 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2007 - 02:16 PM

Nickey, ами.. почти колкото Кайра е наистина.. 5-6 см им е разликата на височина, а е само на 3,5 месеца - започвам да се плаша вече от темповете, с които расте  ;D На 85-6 дни тежеше 9,500 кг, а не е дебела, нито има много кожа, че да търся обяснението там. Днес пак се претеглихме и сме 10,500  :rolleyes: Мини слон!

lusi_ta, и ние се чешем безпричинно, но докато няма изменения по кожата гледам да не прекалявам с вкарването във филми. Щом вет-а ми каже, че няма проблем гледам да не го мисля по много. Дано на Нора да й няма нищо!

Anelly, естествено, че ще дойдете да гледате! Все пак имаме да наваксваме  ;D Дано този път Кайра да не ме уплаши така, и да се наслаждавам на изложбата, вместо да лекувам повръщащи кучета на полеви условия  :huh:

Колкото до първите разходки - Кайра се запъваше, плашеше се от по-особени шумове, но като цяло не съм имала кой знае какви проблеми с нея. Освен, че адски трудно успях да я социализирам.. цял месец ходех на поляната с другите кучета, а тя стоеше между краката ми, без да проявява интерес или друга емоция освен страх. Костваше ми много притеснения и търпение, докато спре да се плаши от себеподобните си. Страх я е (или й е много неприятно) да я пипат - просто не обича, и предпочитам да й го спестявам. При Чина няма такива положения, всичко й е супер интересно и не виждам да я е страх от нещо, което пък от своя страна също не е много хубаво.. Кучетата са като хората, всеки с характера си - някои са по-смели и самостоятелни, други - подозрителни и не толкова напористи; но според мен всеки тип държание си има своите предимства. Предполагам и се надявам Кибо да го преодолее, и мисля, че така и ще стане. Търпение, много похвали, игри за събуждане на интереса му към околния свят - според мен това е правилният път, но вие това си го знаете. При мен определено помогна.
User's Signature

Качена снимка

#1063 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2007 - 03:02 PM

renshi благодаря за ичерпателния отговор. Явно е нормално като бебета да са такива. Запознат съм доста добре със характера на породата, само че наблюденията ми са само над зрели и вече социализирани кучета. Бебе Шар-Пей за пръв път имаме в къщи. Просто виждам много силен контраст между това какъв беше ранд като го взех (6 месеца) и какъв е Кибо в момента. Сега говорих с момичето при което е братчето на Кибо Кураджо който също се стряска от шумове и от други кучета. Вяно е нормална цялата история, явно аз съм се притеснил излишно. Всичко е в главата ми, малкия Кибо ще свикне с околния свят и кучета. Няма къде да ходи.

#1064 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2007 - 03:10 PM

Ранд, за нищо! Мога много да разказвам, но за съжаление имам наблюдения и опит само със привикването към другите кучета. Ще се радвам, ако все пак мога да помогна с нещо.

Сега ще потърся темата, в която mil_ ми даде навремето някои ценни съвети. Да се надяваме, че няма да ви трябват и че всичко ще се нареди бързо  ;)
User's Signature

Качена снимка

#1065 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2007 - 03:16 PM

Ето две снимки на Кураджо, братчето на Кибо.

Качена снимка

Качена снимка

#1066 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2007 - 03:19 PM

Ето линка: http://dog.bg/forum/...pic,7837.0.html
Не знам доколко може да се направи връзка с вашия случай, но в крайна сметка може да даде някаква идея.

Голям сладур е Кураджо, а нови снимки на Кибо има ли?
User's Signature

Качена снимка

#1067 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 November 2007 - 04:23 PM

хихи, голям красавец е и Кураджо!  ;) Да ви е щастлив и здрав (на вас и на баш собствениците му  ;D) Не знам дали аз си втълпявам, но нистина имам чувството че вече супер лесно разпознавам мъжките от женските шар пей само по главата!  ;D Чакаме да видим Кибо- и тук, на снимки и следващата седмица наживо  :wub:

renshi,
Армахилаторчето първо ще трябва хубавичко да то подуши (както ние казваме "нагуца", понеже като души и издава звуци от рода на "Гуц-гуц-гуц-гуц!"  ;D ;D ;D) и проучи и тогава вече ще си мрънка внимание ;)
User's Signature

Качена снимка

#1068 Потребителят е офлайн   sheme7a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2007 - 05:13 PM

Днес видях мялък шар пей на около 5 6 месеца,женси.Разхождаше се сам в района на ПГТЕ Хенри Форд изглеждаше ми загубил се и се опитах да го хвана за да може по лесно да бъде намерен но не успях.Надявам се информацията ми да бъде полезна на собственика му.
User's Signature

Качена снимка

#1069 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2007 - 05:17 PM

Цитат

Днес видях мялък шар пей на около 5 6 месеца,женси.Разхождаше се сам в района на ПГТЕ Хенри Форд изглеждаше ми загубил се и се опитах да го хвана за да може по лесно да бъде намерен но не успях.Надявам се информацията ми да бъде полезна на собственика му.

Не зная дали някой от форумците живее в района?!?!  :'( Горкото!!!
Мини пак през района и се огледай за кученцето, ако имаш възможност! Обърна ли внимание дали има нашийник??
User's Signature

Качена снимка

#1070 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2007 - 07:23 PM

Не живея в района, но отидохме до там да се огледаме за кучо. Вече беше почти тъмно и не видяхме самотно шар-пейче да се скита наоколо. :-  Не че вкъщи има място за още едно куче, но не ми се мисли как ще изкара нощта на мокро и студено. :( Надявам се стопаните му да са го намерили или да са го приютили добри хора.

#1071 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2007 - 08:32 PM

И аз бих постъпила така, винаги ще намеря поне за малко място за една нещастна душичка.. За съжаление съм много далеч :( Дано да е било изгубено и да са си го намерили или поне някой да го е прибрал, милото..
User's Signature

Качена снимка

#1072 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2007 - 08:51 PM

Знам, че има много бездомни кучовци, но за мъник, който е живял само вкъщи на топличко една такава нощ би била ужасна. :( А и съм пристрастна - нали става дума за бръчко...
Мислехме да го приберем и да пускаме обяви докато се намерят собствениците му. Или докато му намерим нови.
Дано вече да си е у дома.

#1073 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2007 - 08:54 PM

Мисля и бих постъпила по абсолютно същия начин.. Дано всичко да е наред с малката бръчка..
User's Signature

Качена снимка

#1074 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2007 - 11:54 PM

Нямаш си идея колко пъти мислих за това, но за съжаление нямах никаква възможност да го направя  :'(- тази вечер падна голямо търчане по разни задължения, а и после три дни няма да ни има :(

Много се надявам собствениците да са си го намерили!!! ... Чудя се в такива случаи, как се държат кучовците- отдалечават ли се много... не зная...

Аз пък ви бях казала за обявата за мъжкия кремав шар пей, на входа на Южния парк- видях я й във вет кабитета ни (Бест Вет)...
User's Signature

Качена снимка

#1075 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2007 - 08:54 AM

ПГТЕ Хенри Форд, ако може някой да ме ориентира къде се намира горе долу? Ако се намери мушмурока аз също мога да помагам с каквото трябва.......

#1076 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2007 - 11:21 AM

Здравейте ето ме и мен! :P Моето кученце Нора е родена на 14 август(зодия лъв)и е взета от развъдник ЛЕОНЕРО изкам да попитам дали мойте данни съвпадат на някого другиго за да разбера кой са негожите братчета и сестричета! :wub:
Вчера направихме огромна разходка....беше много весело и хубаво изкам да подължа да ви пиша ама въли и гърми на поразия :'(до после!

#1077 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2007 - 09:07 PM

Мале май необичате да пишете през почивните дни... :(я сега да видим моята нора качих и няколко снимки на компа

Прикачени файлове

#1078 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2007 - 09:26 PM

lusi_ta, къде се намира този развъдник Леонеро?

#1079 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2007 - 09:53 PM

Според гугъл - в Сърбия. Това, ако не греша..
User's Signature

Качена снимка

#1080 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2007 - 10:28 PM

Това развъдник ли е? Много породи, много нещо... :rolleyes:

• (129 Страници) +
  • « Първа
  • 52
  • 53