Dog.bg Форуми : Шарпей (СТАРА ТЕМА)

Към съдържанието

БКК Китайски Шар-Пей

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (129 Страници) +
  • « Първа
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Шарпей (СТАРА ТЕМА)

#1121 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 November 2007 - 11:36 PM

renshi,
Знаеш ли, че точно за нещо подобно си мислех?!!  ;D Най-малкото, понеже сме в нов апартамент, още си нямам готино бюро и компа ми на такава походна масичка, с африканска покривка отгоре- за цвят ;D ;D ;D

Anelly,
Брееей, това първото страшно много ми хареса- много джиджано изглежда- къде се продава и кой е производителя??? А всъщност какви са размерите?

За изложбата- ами ако можеш, ела... От 11ч е, не знам мечешката среща кога и къде ви е.

таааа... за лопатката- мноооооооого е готина!!! Изглежда с взимането й в джоба на якето ми провокирах нещо у Армахилаторчето и на вечерната разходка тя направи Номер 2!!!  :yahoo: :yahoo: :yahoo: Лопатката върши чудесна работа, не мога да отрека... само определено не виждам как ще свърши работа с нещо по-меко и разтекло се евентуално...  :rolleyes: (който не е вечерял, да му е сладко! :) ) Освен това торбичките, с които се продава, не са нищо особено и можеш след това и други да ползваш, стига да са достатъчно големи. На практика можеш да използваш каквато си искаш торбичка, само дето лопатката много удобно хваща "творението" изцяло и докато е още вътре, връзваш торбичката и... ароматът е едва доловим ;) ... абе, нещо се отнесох с обясненията  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#1122 Потребителят е офлайн   silvetomon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 November 2007 - 11:43 PM

Привет на всички ;)
От доста време се каня да заведа Били на изложба,но честно да ви кажа не зная нищо почти за тези изложби,нито как става записването,нито каква е цената за да участва ме и кога се плаща и най важното как трябва най-общо казано да се държим по време на оценяването :-
Бих била много щастлива да заведа Били на изложбата и да се запозная с щастливи собственици на шар пей като вас.Наистина до ден два ще помисля сериозно за изложбата и се надявам се на 18-ти да се видим.
На Били не му е правена операция на учите,но пък напоследък едното му око постоянно сълзи,също така имах ме проблеми с уши те,в смисъл чешеше се постоянно,въртеше си глава и през 2 дни му ги чистех,заведох го преди седмица в Враца в една клиника и лекарката ми даде капки да му капя и през два дни да му впръсквам с спринцовка в канала риванол,Сега вече сме по добре,няма го това количество ушна кал както преди и според мен се подобряват нещата.
Притеснявам се че заради сълзенето на окото/сега му слагам противо-възпалителни капки за учи/и проблема който все още имаме с ушите може да не ни допуснат до изложбата и ходенето да ни бъде напразно.А Били как обича да се возииии :rolleyes:ужас.Повръща винаги когато прозореца на колата е затворен,а в това студено време с отворен прозорец просто не ми се мисли :rolleyes:
Но наистина искам да го заведа,независимо каквото и да се случи ;)
User's Signature

Качена снимка

#1123 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2007 - 11:50 PM

silvetomon,
безкрайно много ще се радваме, ако доведеш Били на изложбата, но вече няма как да го запишеш- крайния срок беше 10.11. За ушите- и ние имахме подобен проблем, макар и само с едното ухо. С капките (които слагахме 5 дни по два пъти на ден) й мина без усложнения. А за окото- ако преди не е сълзяло, дали сена нещо не го дразни- чужд предмет или нещо друго? Може би е добре да му го види лекар...

Ние пък май пак имаме проблем с кожата  :'( Арма има нещо като пъпчици (червени точки, без връхче) по коремчет (3-4) и на едната подмишничка... утре сутринта май ще съчетаем разходката с вет'а за всеки случай  :(

... Ама айде, елате на изложбата да запознаем бръчковците ;)
User's Signature

Качена снимка

#1124 Потребителят е офлайн   silvetomon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 12:13 AM

Много бих искала и ще съм много щастлива,но ще изчакам следващата изложба,а и все пак сме от Монтана :rolleyes:ако бях в София или някъде по наблизо нямаше да се замисля.Много се радвам когато видя друг шар пей.Тук в града има още няколко,но не си говорим с стопаните им  въобще поради странното им отношение :-Може и да греша но такова впечатление имам че гледат на кучетата си като "шоу" или "атракция" което е много жалко.
А едно питане отностно храненето,какво им дава те най често за ядене,понеже аз го храня предимно с гранули на Фрискис а от скоро му давам Роял Канин,също така консерви,кашкавал,яйце сварено по рядко и ориз с моркови.За сега нямам проблем с апетита му,имаме го в излишък,имам чувството че каквото и да му дам все ще си яде,в момента тежим 28-29кг :rolleyes:
Много бих искала да знам вие с какво предимно ги храните и дали им давате истински кокали :blink:
User's Signature

Качена снимка

#1125 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 12:36 AM

Nickey, ще взема да я пробвам тази лопатка. ;D
Това джиджаното нещо го бях гледала ето ТУК:
Има различни размери, но не знам как стои въпросът с разни мита и такси, та нямам идея каква ще се окаже крайната му цена.
silvetomon, аз храня Данте с гранули Роял Канин. Понякога добавям към тях варени пилешки дробчета, варено месо и рядко варена риба. Също така давам извара, ориз, яйце, кисело мляко, но в неголеми количества и винаги заедно с гранулите.
Истински кокали не давам. Веднъж се излъгах да почерпя с такова лакомство Данте и това беше за пръв и последен път. Няма да се повтарям да разказвам случката, защото съм я разказвала в тази тема. В нея може да прочетеш и други мнения относно даването на кости.

#1126 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2007 - 08:19 AM

Хей и ние ядем каквото решим че можем да сдъфчем досега е яла ябълка, краставичка, кестен сварен ест имат готин вкус аз ги открих скоро  ;D ,банани мн обича и т.н много се изненадах общо взето, но ми харесва че не подбира :)
а тази лопатка и мен много ме заинтригува Nickey има ли я някъде в магазин или си я поръча?
User's Signature

Качена снимка

#1127 Потребителят е офлайн   krissssko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 09:55 AM

Привет!
    Аз, докато вляза в спецификата на изказа на собствениците на Шар Бръчковците е възможно да задавам глупави въпроси. Затова, моля да ме извините предварително. Имам два спешни и около милион и и половина други въпроси. Ще питам за спешните неща.
    1. Много ни сълзят очичките. Клепачите са подвити.....но докторът каза, да изчакаме. Имаме си капки за очи - Торбин, но се притеснявам да не се мъчи, защото и гурлички имаме. :'(
    2.Естествено е да попитам и за кожата. Ние се храним с Роял Канин. Обаче той много гладно гледа. И получава.....месце, чушка. Въпросът е дали не грешим? А подвъпросът е - да искаме ли някаква антиалергична добавка или препарат. Съдя по човешките алергии, които познавам отблезо на свой гръб. Човеците имат нужда от мъничко помощ. При кучетата как е? :(
    Благодаря за търпението. : :blink:

#1128 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2007 - 10:15 AM

Няма глупави въпроси! Питай за всичко, каквото се сетиш. Все някой ще може да помогне  ;)

Аз в случая не мога много да помогна, но според мен:

1. Можете да правите при ветеринарния лекар веднъж на 1-2 месеца преглед на очичките с флуоресцин, това е фосфоресциращ препарат, с помощта на който се проверява дали има поражения по роговицата (язви) от миглите. Ако няма проблем, с капчици може спокойно да си чакате, докато израстне.

2. Пак казвам според мен, ако няма за момента алергична реакция към нещо карай си по стария план. Просто помни какво различно от основното му меню му даваш, за да знаеш къде да търсиш причината, ако недай си Боже стане нещо. Голямата ми е правила веднъж обривни изпълнения, но с радикална смяна на храната и по-сериозно почистване се нормализирахме много бързо. Така и не разбрахме каква беше причината  ;D

И все пак - вет-а може да помогне най-добре с отговор по медицинските въпроси.  ;)
User's Signature

Качена снимка

#1129 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 10:34 AM

Привет, krissssko :blink:
Спокойно може да задаваш милион и половината спешни и не чак толкова спешни питанки. ;) Ще се опитваме да ти помогнем в намирането на отговори и да бъдем полезни доколкото е възможно.
За очичките, знаеш - това е често срещан проблем при шар-пеите. При някои кучета  се решава с капки или временно пришиване на горния клепач, докато кученцето поизрасне и се опънат бръчките. Щом лекарят ви е казал да изчакате, значи е преценил, че може да минете само с капки. Но ако все пак имаш някакви притеснения и съмнения относно решението му, консултирай се с друг лекар.

Не разбрах имате ли някакъв проблем с кожата, или си питаш профилактично?
Роял Канин е добра храна. А кучетата ВИНАГИ си гледат гладно.  ;D Дори и когато са се нахранили доволно само преди половин час. И обичат да похапват всякакви неща, дори и такива, които са вредни за здравето им. От нас зависи дали ще им позволим да ядат вредни храни.
Може да се поразровиш из форума, има теми, в които е дискутирано храненето на кучетата, кои храни са полезни за тях и кои вредни.
Ако все ще ти е трудно да се ориентираш и да ги намериш, мога да ти изпратя линк към тях, но малко по- късно, защото в момента нямам време да търся. :blink:

П.П. Сега видях, че има тема, в която са събрани за улеснение. ТУК

#1130 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2007 - 10:44 AM

silvetomon,
Ние също се храним с Royal Canin, отделно й давам бисквитки-кокалчета за наградка или обучение. Купила съм и едни кокало-лентички за почистване на зъбките, но още не съм й давала от тях.

silvetomon, krissssko и Jessika,
Поне според мен не е необходимо да давате допълнително храна освен гранулите- не само, че така един вид "разваляте" баланса, който е изчислен за тях, но и в много случай въздействието е само протовивъзпитателно- ако давате на кучето, докато вие ядете на масата, то ще знае, че като се моли и мрънка там, ще му се даде! Особено в случаите, в които имате гости, ще разберете колко е досадно това. Не пречи от време на време да добавяте сварен ориз (знам, че е хитринка против разстройство;)) например или жълтък (пак сварен) и евентуално (но рядко!) сварено месо или риба. И давайки някоя от тези добавки, трябва съответно да намалите дневната дажба гранули за деня.

krissssko,
моето мнение:
1. за очите- потвърждавам мнението на renshi. И Арма имаше проблеми със сълзене и гурелчета, особено на едното оче. Но капахме в началото по-силни капки- Тобрадекс, след което сега само от време на време капвам Офталмосептонекс- като напоследък когато сме вкъщи, тя винаги е будна и й капя много рядко- веднъж на няколко дни, профилактично един вид. Мога да кажа, че нямаме абсолютно никакъв проблем! Мнооого рядко да й се получи гурелче, и то след сън, без да сълзи след това. А renshi може да потръди, че като я взехме определено имаше проблем... но го израстна!

2. за алергиите- във всички случаи не е необходимо да натоварваш кучето излишно с химии, ако не се налага! Арма също от време на време има проблеми с кожата, но се опитвам първо просто да я почиствам добре редовно и при проблем първо да опитам да успокоя кожата с бебешка пудра, след което чак прибягваме до кремове. Хубаво е всеки ден да я почистваш с мокра кърпа- мокриш някоя кърпа в топла вода, изстискваш я (кърпата, не кучето:)) и после изтриваш кучето, започвайки от муцунката. Аз лично повтарям това действие два пъти ;)

Jessika,
Лопатката си я поръчах от сайта, който съм дала. От там в началото поръчах и леглото, бебшката храна, гумена четка, две играчки, бисквитки... После поръчах лопатката, гореспоменатите ленти за зъбките и едно палтенце- да сме подготвени, ако в София стане -20*С  ;D Като цяло съм доволна от сайта- изборът им е много голям, като цяло са коректни, макар че втората доставка малко ми я забавиха- вместо на следващия ден, ми донесоха нещата на по-следващия. Иначе, при първата поръчка имах проблем- на леглото липсваха две от гумичките на краката му, но след като говорих с фирмата, реагираха бързо и ми донесоха гумички  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#1131 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2007 - 11:23 AM

Хора, като се заговорихме за храненето - отдавна се чудя нещо и се надявам да кажете какво мислите по въпроса.

Уточнение, за да не си направи някой грешни изводи: Храня само и единствено с гранули; тези на Кайра накисвам в бульон (споделяла съм, че е много злояда, та затова - налага се да добавяме по нещо за "пикантност" в неголеми количества, но бульонът си остава най-силният ни коз за момента). Малката получава единствено минимално количество чисто, термично обработено месо като награда при обучението - и то само в особени случаи.

Та.. Пиша и в няколко чужди форума - основно немски, но съм преминавала и през други. Странното, което забелязвам, е че сухата храна не се пропагандира по начина, по който това се прави в България. Хранят си хората и смесено, и БАРФ, обменят си рецепти, дори и кучетата им да папкат с удоволствие гранули - пак им разнообразяват храната. Включително развъдчици. Нещо не ми се връзва наистина. Леко ме съмнява да са по-изостанали от нас, та се чудя каква ще да е причината.. Вярно, че е най-лесно, но се замислям дали е най-полезното?

Някой някакви идеи? Наистина ми е интересно какви са вашите мнения по въпроса.
User's Signature

Качена снимка

#1132 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 12:03 PM

Аргументирано мнение по въпроса не мога да дам. И за мен това е чуденка. Чела съм, че кучетата нямали нужда от разнообразна (като вкус) храна и можели да се хранят с едно и също нещо - например гранули, без да им омръзне.
Обаче на Данте му омръзва. Понякога направо отказва да яде гранулите. :- Затова в някои моменти прибягвам към смесването им с други храни, които пак казвам са в малко количество, по- скоро колкото да му замирише на нещо друго...Тогава всичко се омита със светкавична бързина. След няколко такива смесени хранения, пак си яде с кеф само чиста гранула.
Знам, че сухата храна е балансирана и осигурява необходимите хранителни вещества, но куч си показва, че има нужда от разнообразие. Аз нямам нищо против да му разнообразявам храната от време на време.
Не знам дали това е най- правилния начин. :-

Преди години- бях още малка, имахме куче, което хапваше месце, ориз, саламче, готвено...въобще почти всичко, с което се хранехме ние. Помня, че обичаше краставици и портокали.  ;D Сигурно сме му давали дори и кости. :huh: Тогава още не бяхме чували нито за интернет, нито за гранулирана храна. Сега разбирам, че някои от храните не са били особено полезни за него. Но пък той си доживя до преклонните 12 -13 години без да се разболее нито веднъж. През всичките тези години е воден при вета само за ваксини и обезпаразитяване...

#1133 Потребителят е офлайн   tattoo Икона

• хахо
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 November 2007 - 12:03 PM

Привет на бръчките ;DКаке бандата,слушат ли лудетините? :wub:renshi

#1134 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2007 - 12:49 PM

Anelly, и за мен е чуденка, и затова питам. Аз също нямам против да давам различни неща, дори да готвя специално за кучовците, но за момента се въздържам по ред причини. Нека израстнат и да им завърши развитието, пък тогава ще видим. Но най-вероятно и занапред ще се въздържам..

Ние също имахме куч навремето, който си похапваше всичко с кеф. Дори и кокали, понеже тогава (90-те) беше модерно да се препоръчва от ветове заради прословутата анална жлеза. Горкичкият не живя дълго, замина си през 2003 на 7 години, имаше някакви сериозни сърдечни проблеми. Аз по това време от години не бях в България, само знам, че поне си поживя щастливо на село при баба и дядо..

tattoo, супер сме  :wub: Видяхте ли си снимките от Пловдив, дето ги бях пратила на ЛС? Сега ще ти драсна едно, за една друга работа ;)
User's Signature

Качена снимка

#1135 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2007 - 05:02 PM

Относно храненето- за съжаление, мненията са много противоречиви... Пак казвам, по мое мнение- да се готви храна за куче е много трудно- не само, защото изисква много време и усилия, а и защото много трудно човек може да стане достатъчно компетентен, за да е способен да прецени какво, кога и как да сготви и да дава на кучето си.

Относно разнообразието, обаче, мисля, че от време на време се налага да "събудим тръпката" в апетита на кучовците, без съмнение ;) Отчасти за това помагат играчките, в които се слага храна- кучо има интерес да се занимава и да си "заработи" хапването и вярвам, че така наистина му е по-вкусно!

Я да ви покажа сега малко снимки... верно, че са малко старички- от различни моменти из миналия месец, но досега не ми оставаше достатъчно време да ги оправя, кача и т.н.  ;)
enjoy

и още една  ;D
User's Signature

Качена снимка

#1136 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 05:23 PM

Ето ме и мен бебето е много сладко толкова си прилича с Нора :P
Относно храненето изкаше ми се да и готвя,но се отказах защото се изисква малко повече време... :kisel: ,но това незначи нищо..после реших да и готвя 1-пут в седмицата и през останалото време гранули ама... като се разболях и....сега едвам едвам се гледаме поне...съм по добре и така...Когато и готвех и правих това..(слагам малко олио ама много малко и после слагам дали дроб,дали пиле,или каимичка и го запържвах добре после малко зеленчуци и накрая ориз и така''без потправки'')беше доволна и свикна да има разнообразие ама ми казаха,че било вредно да меся храната :huh: или готвено или гранули ....и сега сме само на гранулки..
Имам ? всички ли държите кученцата си някаде затворени на празно място когато ги оставчте сами?Защото Нора прави много бели докато съм на работа! :( И когато тръгвам сутрин почва да скимти и лае и събужда всички как мога да избегна това...
Ренши съжалявам за ? вчера не че незнам кой какъв цвят е ами на някой снимки е много тъмна и се колебаехме затова а и още нещо да попитам ние изкахме да си вземем синьо-сиво ама ни изкаха 1200лв с родословие и да платим предварително 600лв и тогава да ни го пратят и ние се съгласихме обаче поискахме да видим снимка на кучето или поне да го видим в София а те казаха че сме нямали право да решаваме....и ние не се съгласихме защото немога да дам пари на хора дето непознаваме и няма да видим и дали ще е такова каквото го изкаме и наистина ли ще бъде с документи.. и после си взехме Нора(Вашото сладурче колко струва?)

#1137 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2007 - 07:14 PM

Аз обясних точно защо изглежда тъмна. Вариациите на синьото не са широкоизвестен факт и сметнах, че на някой може да му е интересно. А черното и синьото (колкото и да е тъмно) не могат да се сбъркат, ако човек твърди, че знае кой цвят какъв е. Дано все пак за някого да е било любопитно.

Ето две бебешки снимки на Чина, правени по едно и също време, но на различна светлина. Не са обработвани. Това пак по въпроса с цвета.

Качена снимка

Качена снимка

Nickey, голяма симпатяга, а тази физиономия.. само за мачкане. Тоя път няма да й се размине нацелуването ;D  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#1138 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 November 2007 - 12:14 AM

Походната ни къща е почти готова!! :yahoo: :yahoo:  :yahoo:

След малко ще сложа снимки, остава да зашием дъното и два ципа за слагане и махане на калъфа  ;D Като цяло съм много доволна, аматьорско изпълнение, но стана по-добре отколкото очаквах.  ;D
User's Signature

Качена снимка

#1139 Потребителят е офлайн   silvetomon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2007 - 12:18 AM

всички ли държите кученцата си някаде затворени на празно място когато ги оставчте сами?Защото Нора прави много бели докато съм на работа!

Здравей lusi_ta,имах ме същия проблем с Били,когато го оставях ме сам в къщи ;D.Ужас винаги намираше начин да направи някоя пакост.Но за всеки проблем си има решение.
Значи ние живеем в 3 стаен апартамент,и докато ни няма той седи затворен в хола,а когато сме си вкъщи ходи свободно из апартамента.Както казах винаги успяваше да ни изуми с поредната си изобретателна пакост :o Решението на нашия проблем е когато го затварям в хола да оставям вратата на терасата отворена и той може  с часове да седи на нея и да наблюдава какво се случва навън/терасата ни не е остъклена/ Така се спасих от безбройните му лудории,имало е дни,особено напоследък когато  навън е доста студено,и си казвам"предпочитам пакост пред факта че може да измръзне"и затварям врата на хола,и отново след това заварвам хаос/последния път беше отворил гардероба и беше разхвърлял из хола почти всички дрехи,не бяха скъсани,а обилно налигавени/
Та мисълта ми е ,че трябва да откриеш нещо което и отвлича вниманието,както при нас,на Били явно му доставя удоволствие да гледа навън/дори когато види прозорец отворен веднага застава на него и с интерес наблюдава какво се случва    :blink: :Танц:   
;D голяма скица е http://www.snimka.bg...=160416&photo=9
снимката е от преди месец,сега е малко по висок  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#1140 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 November 2007 - 12:35 AM

Ето снимките, ужасни са, но като я завършим ще има и по-хубави. Дори имахме вече и тестова дрямка, Кайра изглежда доста доволна от новата придобивка  ;D Радвам се, че й хареса и се чувства спокойна вътре, честно казано заради нея се хванах да я правя.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  1.JPG (23.1K)
    Брой сваляния: 144
  • Прикачен файл  2.JPG (44.07K)
    Брой сваляния: 114

User's Signature

Качена снимка

• (129 Страници) +
  • « Първа
  • 55
  • 56
  • 57