Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 16 November 2007 - 12:44 AM
Направо се чудя дали да не откажа клетката докато още не са ми я донесли и да ти открадна идеята! ;D
Публикувано: 16 November 2007 - 12:53 AM
silvetomon, благодарим, благодарим :izcherven: Все пак нашите дундьовци са роднини (почти съм убедена), явно им е в кръвта да са такива красиви :samodovolen:
А за затварянето - просто не я затварям, вратичката си стои отворена ;) Проблемът е, че се изнервя от многото хора по мероприятия, не обича да я пипат (въпреки че търпи), и искам да си има място, където да се скрие. Не мисля, че ще се наложи да я затварям, но дори и да стане така знам, че ще се чувства по сигурна и спокойна. И без това ги тормозя достатъчно, като ги мъкна насам-натам, поне мога да се опитам да им осигуря малко спокойствие ;)

Публикувано: 16 November 2007 - 01:02 AM
Цитат
Аз няма да откажа. B)
Всъщност какви са размерите на тази къщичка? Ще стане ли за едно мечище? ;)
Публикувано: 16 November 2007 - 01:03 AM
Пожелавам ви много много бъдещи успехи :->)и се надявам някога на някоя изложба да имаме възможност да се видим и да запознаем нашите Чаровници
:o?? :o незнаех че сме роднини???
:yahoo: истинска радост е за нас :yahoo:
Публикувано: 16 November 2007 - 01:11 AM
silvetomon, и аз се надявам много да се видим и запознаем, и кучовци също!
И понеже ме гложди отвътре - извинявам се ако не е удобен въпроса - Били има ли нещо общо с Лейла? Така ще мога да кажа със сигурност дали сме роднини ;D

Публикувано: 16 November 2007 - 01:19 AM
Публикувано: 16 November 2007 - 01:23 AM
Само дето Лейла е майка на баща й, а Style Bullet Vikont de Baby Fluke е баща на майка й, ама все тая. Важното е, че сме роднини :yahoo:

Публикувано: 16 November 2007 - 01:35 AM
Ако намеря такава маса, наистина ще ти поискам чертежите. :blink:
Публикувано: 16 November 2007 - 01:40 AM
Тъй като Били е брат на Ричи,и с собственичката му Юлето решихме да ги запознаем.очаквах първата ни среща да мине по различно но явно Ричката не Хареса Били и лаеше доста по нас,за това се наложи да ги вържем за една ограда.И до сега се чудя защо не се харесаха,нали са братя.
надявам се Кайра и Били да успеят да завържат приятелски отношения.Наистина :yahoo: съм много щастлива че сме роднини,приятно ме зарадва :yahoo:
Ричи и Били "първа среща: http://www.snimka.bg...album_id=146684
Публикувано: 16 November 2007 - 01:54 AM
Подобни маси видях в МЕТРО, но струват 40 лева, калъфът и той излиза към 40-50, та малко не си заслужава. А ако ти дойде някоя идея винаги има кой да я направи, ето - и аз не мога да шия - ама "свекървата" се притече на помощ ;D
silvetomon, и аз много се радвам, най-после роднини на хоризонта! :yahoo: Ричката и Били са мъжки кучета, нормално е според мен да си имат някакви такива мъжки работи, които аз всъщност не разбирам много. Все мадами са ми вкъщи, ама това е друга история ;D Ще се радвам да се видим някой ден и да видим Били дали ще е добър чичо ;)

Публикувано: 16 November 2007 - 11:56 AM
Като стана въпрос за изложбите ...аз се колебая за това и незнам дали,ще остискъм... :(немисля,че мога да потготвя Нора до такава степен.. :-
Публикувано: 16 November 2007 - 12:45 PM
Горещи благодарности за помощта!Преди се чуствах така: :'(, а сега нещата са различни :blink:Още веднъж благодаря за съветите.
Ренши, в повечето руски сайтове за Шар Пейовци още по-горещо се препоръчват гранулите. Забраните за друга храна са неизброими!....бих казала и възмутителни! Роди не ми е първото куче. Преди година и нещо, на 14 си отиде Лъки. На него му готвих до последния ден. Да, с кокалите внимавах. И наистина имаше вет.препоръчителна мания - кокали в помощ на жлезата. А питам, защото заплахата от "атопичен дерматит" е свързана с храната. Така поне пише в руските сайтове. Аз затова толкова много питам хора, които гледат бръчковци. Иначе с четенето на сайтове засега съм приключила, за да не влудя Роди......и всички ви.
Още веднъж благодарности!
Публикувано: 16 November 2007 - 12:53 PM
Анелли, забравих да уточня, че се чешим много. Дадоха ни едно мехлемче-беличко и препарат за изкъпване. Взеха и проба от местата, където основно се чеши, но няма проблем според ветринаря. ...обаче се чеши. Възможно е ефектът на талаша в магазина, откъдето взехме Роди да има по-голям срок на вреда. Иначе доста пъти се изкъпъхме с препарата. Е, разбира се, аз като човек, страдащ от алергии съгреших, изкъпвайки го с моя Юсерин. Но беше само един път. Вет-ът каза, да не правя повече така. Обещавам!
Засега чао!
Публикувано: 16 November 2007 - 01:31 PM
Що се отнася до "хигиенизирането" на самото куче - аз не съм привърженик на честото къпане. В началото се скъсвах да къпя Данте. :huh: Той пък получаваше нещо като пърхот от всички шампоани, които пробвах. Понася му само най-обикновен бебешки. Може да се каже, че почти съм ги изключила от употреба. Не е къпан с шампоан вече месеци. Ползвм го само при миенето на лапите след разходка. Краката и корема мия само с топла вода. Разбира се, ако много се е омърлял го измивам целия. Никога не съм изпозвала пудри. Като изключим едно "гъбясване", с което се справихме бързо, и което мисля, че беше провокирано от продължително лечение с антибиотици + стрес от появата на ново куче вкъщи, не сме имали никакви други кожни проблеми.
renshi , благодаря за готовността да помагаш. Не държа домашната къща да е сгъваема. Но пък е вярно, че за цената, на която излиза мога да купя ново легло за Данте...А вкъщи мога и да не сгъвам металната клетка която съм поръчала, така че освен нея ще остава едно свободно легло. Пък маймуните да лягат - кой където си избере.
Ще го мисля като пристигне клетката.
Публикувано: 16 November 2007 - 02:19 PM
Аз нямам мнение не казвам че начина по който храня Шая е най-правилния... :rolleyes: Ми човеци сме грешим а понякога "грешното" не е чак толкова грешно... Виждам че проблемите, които споделяме са всестранни и различни отностно какво се случва с нашите сладурски бръчки :wub: ... Явно при бръчките/ като цяло може би и при животните/ е както и при хората някой са болнави, други по-слаби, по-здрави и т.н. Затова може би и на някой кучета не им понася и не им помага много добре "другата" храна освен гранулите а при други е обратното...
Таа нашия проблем е друг купих и 2 игра4ки фосфорен кокъл - който е от мека нещо като гума.. и пищи като го стисне два пъти и изпищя и като и го дадох тя го заобикаля като враг :(
и една друга със залагалка : http://www.zazz.bg/play:94024365 :(
побутва я ама не се заинтригува.. как да й кажа че са играчки :) ?
Публикувано: 16 November 2007 - 02:56 PM
Топки, въжета, гумени кокали - интересни са му за кратко време. Дори и играчката, пускаща гранули не го въодушевява кой знае колко.:-
Обича меки плюшени играчки, които може да размята насам- натам, но се притеснявам да го оставям насаме с тях, защото ги унищожава за отрицателно време и може да изяде нещо от пълнежа им. Най- много се кефи да къса вестници на малки парченца . ;D Особено любими са му кокали и солетки от пресована кожа. С тях може да се заблява много дълго време. :blink:
Публикувано: 16 November 2007 - 03:06 PM
и Шая май по-предпочита плюшени играчки и кокали и солети от пресована кожа.. докато не ги унищожи не ги оставя !
ама в 2-рата играчка има малак кокал... незнам още са й нови.. явно другата играчка ще ни остане само за окраса :rolleyes: