Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 06 February 2008 - 05:01 PM
Rasta,
момичето ще се оправи, знам аз... душа е... и 1/2!!!
Айде да дойде момента, в който и Чара ще идва на шар пей срещите ни!!! ;)
sbubi,
Мисля, че tutin имаше друго предвид, макар и да се изрази по-остро. Специално за пишкането- проблемът 99% е във възпитанието, а не в друго! За другите неща- никой не ти е казал да го изхвърляш! Надявам се просто да си направила всичко, което зависи от теб, за да се отучи... пък, ако не е подействало... това е :)
момичето ще се оправи, знам аз... душа е... и 1/2!!!
Айде да дойде момента, в който и Чара ще идва на шар пей срещите ни!!! ;)
sbubi,
Мисля, че tutin имаше друго предвид, макар и да се изрази по-остро. Специално за пишкането- проблемът 99% е във възпитанието, а не в друго! За другите неща- никой не ти е казал да го изхвърляш! Надявам се просто да си направила всичко, което зависи от теб, за да се отучи... пък, ако не е подействало... това е :)
Публикувано: 08 February 2008 - 07:36 AM
Цитат
а какво трябва да направим да го изхвърлим на улицата ли?сори ама не си права не съм от хората които да крещя ,да викам и да бия и като не ми хареса нещо и да го сменям.момиче това не е вещ а живо същество,просто характер.а и във връзка с дисциплината е супер номерата си ги прави само на мен
Кой е казал, че обучението става с бой ?? Явно не си запозната с темата, не е лошо да четеш по въпроса, в този форум има много полезни неща. Ще ти бъде по-хубаво и на теб и на животинчето. Дори много интересни тв серии има - The Dog Whisperer, можеш да свалиш от интернет. Откровено ми се иска всеки собственик на куче да е гледал поне няколко епизода на Dog Whisperer, аз лично си реших със Сара няколко проблема използвайки там видяни техники. Без бой а със стимулация и определено поведение, което кучето разбира. Естествено Сара е далече от перфектна, но 95% от обичайните проблеми са ни непознати, което прави и кученцето и нас стопаните щастливи.
Между другото не съм момиче, но това в случая няма значение.
Ако за теб едно животно трябва да унищожава къщата, да си върши работата по диваните и да копае дупка в хола за да е щастливо, много дълбоко се лъжеш. Напротив, точно това мислене сега, най-много да доведе след няколко години до "неиздържане" и изхвърляне на улицата.
Публикувано: 08 February 2008 - 08:22 PM
С риск да се изложа, но все пак от къде ги теглиш тези серии на The Dog Whisperer, за да ни влязат и на нас в полза? Ние нямаме проблеми с опустошаване на дома - даже е много кротко куче, но със сигурност ще намерим нещо друго в полза :rolleyes:
Публикувано: 09 February 2008 - 12:12 PM
Juleto,
ето ТУК има информация и линкове към The Dog Whisperer
Всички имате много поздрави от Чара- ходих до клиниката на yavor50 по други поводи, но я видях! Нямате си представа колко е жизнена!!! От радост скача като пружинка право на горе, на едно място, на височина може би 1,5м ;D ;D ;D В неделя или понеделник ще й оперират оченцето... :wub:
ето ТУК има информация и линкове към The Dog Whisperer
Всички имате много поздрави от Чара- ходих до клиниката на yavor50 по други поводи, но я видях! Нямате си представа колко е жизнена!!! От радост скача като пружинка право на горе, на едно място, на височина може би 1,5м ;D ;D ;D В неделя или понеделник ще й оперират оченцето... :wub:
Публикувано: 12 February 2008 - 11:45 AM
Здавейте!
Страшни сладурковци са кученцата ви...
Надявам се че някои път ще имам възможност да доведа и Тоби да си поиграе с вашите бръчковци...
Той не е мн общителен с кучета, но пък за сметка на това мн обича да си играе с хора... ;D ;) :blink:
Ето го и Тоби...Водихме го на разходка в снега...
Страшни сладурковци са кученцата ви...
Надявам се че някои път ще имам възможност да доведа и Тоби да си поиграе с вашите бръчковци...
Той не е мн общителен с кучета, но пък за сметка на това мн обича да си играе с хора... ;D ;) :blink:
Ето го и Тоби...Водихме го на разходка в снега...
Публикувано: 12 February 2008 - 05:27 PM
ХЕЙ,ХЕЙ....ЗДРАВЕЙТЕ!АЗ СКОРО НАМЕРИХ ТОВА ФОРУМЧЕ И РЕШИХ И АЗ ДА СЕ РАЗПИША КАТО ГОРД ЛЮБИМЕЦ НА ШАР ПЕЙ...САМО ДЕТО МОЯ СИ Е МАЛКО НА ПОЧИВКА ПРИ МАМА НА МОРЕТО И НЕ СЪМ ГО ВИЖДАЛА ОТ 1 МЕСЕЦ....И АДСКИ МНОГО МИ ЛИПСВА...ВСИЧКИ ТУК СА ГОЛЕМИ СЛАДУРИ И СЕ НАДЯВАМ НЯКОЙ ДЕН ДА ГО СРЕЩНА С НЯКОИ..ЧЕ ТОЙ Е ВИЖДАЛ ДРУГ ШАР ПЕЙ САМО КАТО БЕБЕ
Публикувано: 12 February 2008 - 07:56 PM
Чара е оперирана-и двете очички...Операцията е трябвало да се направи преди много време,но толкова са я гледали старите собственици... :'( хубавото е че се оправя,събудила се е от опойката без проблеми и е супер жизнена...Малко се карас яката която и е сложена ама ще и свикне...след 10 дни ще се махат конците и да се надяваме че всичко ще е ОК. :wub:

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.