Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 15 August 2011 - 10:42 PM
Дай Боже да е здрав и да има скоро късмет да намери хубав дом и прекрасни стопани, каквито заслужава!
Сърцето ми обаче е разбито след вчерашното и днешното посещение в изолатора...

Толкова много клети души, незнаещи какво и защо се случва с тях, търсещи, молещи, плачещи...
Моля ви, Хора, помогнете, който както и с колкото може на тези животинки!!
Всичките са прекрасни, наистина! Сигурна съм, че всеки, който търси верен другар ще може да го намери там.
Има разкошни, красиви, чаровни, дребни, пухкави, големи, едри, здрави, тихи, шумни, темпераментни, спокойни, всякакви кучета!!!
Благодаря на всички, които ходят и помагат в Сеславци!
Публикувано: 17 August 2011 - 08:31 AM

За осиновяванията на ротвайлери и др. кучета - трябва само да представите личната си карта, нищо друго - между 9.00 и 14.00ч. всеки ден, без събота и неделя. grossipgirl_s , ела и все ще си харесаш някое от кучетата.
tkusa , Боно наистина е хубавец. Днес ще го видя и ще му кажа, че мислиш за него

След малко тръгваме към изолатора, където има куче, уриниращо кръв /голям мъжкар, дог, много добър, размазва се да се гушка и гали, с табела "агресивен", оставен от собствениците си/, друго с осил и още няколко много проблемни, не знам дали ще успеем да помогнем.
Публикувано: 18 August 2011 - 08:54 PM

Публикувано: 21 August 2011 - 03:20 PM
tkusa , много благодарности за помощта

Много благодарности и за помощта на mimotova, Nickey и майната

Публикувано: 23 August 2011 - 10:33 PM

Ето ги снимките:

Атмосферата беше много тягостна и гадна. Посочиха ни да прочетем някаква наредба, лепната на таблото - какво се разрешава и какво не на "външните посетители". Подписана от Кърджев и Петков, но съм сигурна, че не са я писали те, а по-скоро Гошко, нивото е такова - напр. има точка, в която се казва, че преди да си тръгнат, посетителите трябва да си измият ръцете, също така да не разрешават на кучетата да ги олигавят и цапат дрехите им, въобще шедьовър на мисълта. И че на външните хора не се разрешава да хранят кучетата, а ако носят някаква храна, трябва да я оставят на служителите - нали си представяте какво ще се случи на роял канина или на канубата, ако се оставят там...
Въобще страхувам се, че това е прелюдия към нови забрани и бюрократщини, аман вече. Но ако си мислят,че ще ни разкарат оттам, няма да стане - има Фандъкова, има омбудсман, има евроинституции. Писна ми. И защо, мамка му, нали вкарваме храна и изкарваме кучета - вместо да ни раздадат по един медал, те седнали да съчиняват наредби. Тикви.
Публикувано: 26 August 2011 - 01:30 PM

Публикувано: 26 August 2011 - 08:21 PM
Има недостиг и на хора - хубаво би било всеки ден да минават поне за час-два, за да допълнят храна, вода, да дадат лекарства, където е необходимо. Ето сега трябва три дни подред да се дава един препарат - трудно е за един човек, и много пари за бензин, въобще изморена съм, трябва да сме повече.
Да не пропусна - благодарности на tey4e

Публикувано: 26 August 2011 - 08:56 PM
Пожелавам му от цялото си сърце много късмет и много щастливи дни от тук нататък!!!Съжалявам, че не успях да помогна с повече...

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 27 August 2011 - 06:25 AM
Публикувано: 27 August 2011 - 09:32 AM
Публикувано: 27 August 2011 - 01:20 PM

За лекарствата - промерис дуо, ваксина гъби, имаверол и айвомек. Винаги има демодекозни и кучета с микроспория, и предвид честотата на третирането с лекарства, с това можем да се справим. За други разни заболявания, за съжаление, кучетата трябва да се изведат в клиники, там е много скъпо, парите не достигат да го направим.
Колкото до храната - ядат всякаква, но им даваме предимно гранули, за да няма допълнителни стомашно-чревни проблеми.
Относно количеството - за едно дохранване сипваме между 40 и 80кг. Колкото - толкова.
Когато си готова с дарението си за Сеславци, пиши и се надявам, че все някой ще може да ги вземе нещата.
Публикувано: 28 August 2011 - 06:41 AM
Сега нашите герои са при г-жа Донка Шафнер

Публикувано: 30 August 2011 - 12:30 PM
И как да ги мисля, при наличието на толкова много нещастници тук. Развъдени незнайно защо, изхвърлени, зарязани. Всъщност, знам коя е причината да се родят - безотговорност, простотия /трябва поне веднъж да роди/ и лигавщина /искам да имам кученца от моето куче/. Всичко това си го мислех днес, когато минавах покрай клетките в изолатора. Почти нямаше куче, което да не носи белезите на някоя порода. Явно това са внуците и правнуците на "кученцата от моето куче". Имаше и откровено претендиращи за порода, изоставени от стопаните.
Сипахме 80кг храна, обезпаразитихме няколко кучета, благодаря за помощта на вет.техник Пепи

Ето и малко снимки от днес:
Ето, но не мога да ги пусна, от вчера се мъча - не става. Евентуално утре - вдруги ден. Има красиви и млади, много едри кучета; една САО, не в първа младост, и много още сладурчета, повечето от които няма да се връщат.
Публикувано: 30 August 2011 - 09:37 PM
САО, не в първа младост. Ако не бъде осиновен, ще умре в клетката, или ще бъде евтаназиран, Сеславци не е старчески дом:

Двама голямчавци, много добри. Без връщане - ако не бъдат осиновени, умират:

Най-новият ротвайлер, същото се отнася и за него:

Още нещастници, които няма да бъдат върнати по местата, откъдето са взети, по различни причини. А причини винаги могат да се намерят:

А това са десетина кастрирани кучета, прибрани т някой околософийски селски площад, според мен. Идват избори, нали... В същото време, Сеславски освен че не е старчески дом, не е и почивна станция, така че сещайте се какво ще им се случи на тези кучета. Да видим колко време ще ги бъде - кастрирани и неагресивни:

А ето ги и тримата щастливци, които са вече очаквани в Австрия /или Германия, Соня знае/:

За съжаление, с това безконтролно размножаване, няма как да се намери дом на всеки нежелан.