Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#121 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 31 October 2008 - 11:52 AM

Остана единия чувал-даваха ми зор да се махам,а този не го бях видяла.Пишете,ако някой ходи и им го е дал,за да знам другия път да си го искам и да им го дам.
Между другото nort2005 знаеш ли какво са им правили в сряда,защото като отидох прибраха трупа на едно дребничко кученце(не знам дали е от тези).Едва ли е било евтанизирано,защото е агресивно...
Иначе нещата май си продължават в същия дух като преди.Тръпки ме побиват от това място и тези хора.Ужас е!

Цитат

Аз мога да ходя поне веднъж в седмицата (в сряда нямам лекции и упражнения). Проблема е,че нямам кола и не мога да нося големи количества храна. Но ми се ще да помогна с каквото мога. Нямам и голяма финансова възможност, но пък имам време. Би било добре, ако първия път отида с някой, който е запознат със случая. Там не познавам никого и моля ако сметнете, че мога да помогна по някакъв начин пишете. Най-малкото ще занеса малко храна (мога да взема и също пратки за там) и ще ги нахраня.

Ако искаш може да ходим заедно,защото ако ходим по една не можем да носим храната.Трябват им най-малко по 2 чувала и 5,6 консерви(абсурт да ги носи сам човек на ръце).Работя на схема 2 на 2,та ако искаш да ходим заедно-ето това са датите през седмицата,когато почивам 6,7,10,11,14,18,19,26,27(избери си дни и ми пиши,за да се разберем и с другите момичета,които ходят).Добре е,че си свободна в сряда защото 2-те мацки ходят в понеделник и петък и така ще им се пада хранене през 2 дни.
nort2005 от къде да взимаме храна,защото нямам възможност да помагам с пари или да купувам аз?Доколкото разбрах,се събират средства по общата сметка.

#122 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 October 2008 - 12:01 PM

Има средства. Събрани са 250 лв. Досега никой не се е свързал с мен да поиска. Пиши на лс да се уговорим и то скоро, защото през уикенда не мога да тегля, мога днес до 16:00.
Както писах и преди, мога и да купя, но идея нямам каква е целесъобразно. Не пазарувам на едро, така че не знам откъде може да е по-рентабилно, всякакви идеи и инфо са добре дошли.

#123 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 October 2008 - 05:20 PM

Бях днес при кучовците. Всички са налице. Аз поех петъка, защото в събота и неделя там е само оня гледач Гощко, за който идея си нямам дали ще им даде храна, а аз съм с кола и мога да нося повече. Днес хапнаха 15кг наденици и 10кг пилешки фенери. Сипах им и 15кг гранули Чапи, разбъркани с 6 консерви, на които не обърнаха внимание след месото, те ще им останат за събота и неделя.
Единият чувал , останал от вчера, си стоеше. Той е 10кг. Ако ходите в сряда, занесете само 8-10  консерви и менюто ще е готово.
По правило хранят кучетата сутрин в 8.00ч. Ако някой реши да отиде и не може да занесе гранули, може да ми се обади от предния ден, за да не им дават дажбата сутринта и полагащите се гранули ще можете да разбъркате с носените от вас консерви. Но трябва да сте сигурни, че ще отидете, за да не останат кучетата съвсем гладни за деня.
Храната купувам от борси - на Семинарията, в "Хаджи Димитър" или от Метро нещо на промоция, защото в магазините надценката е доста височка.
Има 5-6 кучета в постройката, които се считат за агресивни. Там е мрачно и влажно, много е гадно. Давам и на тях, защото са взели-дали горките. Там има възможност само през решетките - хляб, банички, рагу, наденици, кренвирши.
От тях взех две - едното е при моя приятелка, безумно страхливо е. Другото е при мен - от третия ден се отпусна и сега е супер гальовно и мило. За 6 дни у дома вече не й стърчат кокалите.
Който има желание да помогне, да се свърже с Мил.

#124 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 October 2008 - 07:06 PM

Кикита, свободна съм на 10ти ( от 3ч съм ангажирана, но преполагам ще сме се върнали дотогава), 19 и 26. А иначе за тази сряда предложението ми остава. Мога да взема 5 консерви само кажете какви по-точно. Ако никой не е на разположение в сряда, моля някой на лични да ми пише кое как и къде стои и ще отида сама, след като има 10кг храна там. Маршрутка 34 ли е единственият транспорт до там?Защото на моята карта тя кара само до Кремиковци и никъде не се споменава за Сеславци, но е възможно да не е много актуална.

#125 Потребителят е офлайн   bg-dog-cat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2008 - 07:12 PM

Има ли някой осиновени досега родени с късметче :'(

#126 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 October 2008 - 07:20 PM

Сеславци е след Кремиковци,но според мен ще се загубиш.Те са едни безлюдни полета  :rolleyes: ...Сега се обадих на колежката ми да ме смени за сряда и ще те заведа.Давай да си пишем на лични.

#127 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2008 - 07:14 PM

За днес кучовците получиха 10 консерви и 10кг гранули (които бяха останали там), които послушно си изядоха.За съжаление имаше и индицент- две от кучетата се сбиха зверски... Пускам малко снимки на сладурите...
Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

И накрая моят любимец...
Качена снимка
Качена снимка

#128 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2008 - 09:36 PM

Браво на децата, че са си изяли всичко! Струва ми се, че слабите вече не са толкова слаби. В петък ще оставя консерви, ако можете да продължите да ходите в сряда, ще е чудесно.

#129 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2008 - 09:42 PM

В понеделник съм свободна и май пак с Кики ще ходя. Иначе в сряда също ще идем. Не знам обаче как ще се справим с чувала с гранулите, но ще го измислим... :blink:

#130 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2008 - 10:13 PM

В понеделник ще ходи докторката, не се разкарвайте и вие. За сряда ще оставя и гранули.

#131 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 05 November 2008 - 10:28 PM

Цитат

Браво на децата, че са си изяли всичко! Струва ми се, че слабите вече не са толкова слаби.
И на мен ми се струва, че са наляли, не са такива скелети вече.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#132 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Публикувано: 05 November 2008 - 10:31 PM

Браво на всички вас...., специално на nort2005 за организацията и финансирането на тази акция....кучетата са "загладили косъм", за което вие се потрудихте...сега трябва и да се търсят осиновители за да ги оттървем от Сеславци.

#133 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2008 - 07:08 AM

Относно финансирането - аз финансирам само петъците. Понеделниците ги е поела докторката, в сряда гранулите са били от докторката, консервите - от момичетата - Кики и Вайолина. С парите от банковата сметка - 250лв. - ще купя и оставя храна там, за да има за дните сряда. Така че който ходи в сряда, ако има възможност, е хубаво да носи нещо удобно за тези 5-6 кучета, които са затворени вътре в клетките за неопределено време - най-вероятно завинаги.
Относно намирането на стопани - дано. Засега сме измъкнали 4 животни, 3 от които от вътрешните клетки, които са си направо "душегубки".

#134 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2008 - 10:46 PM

За сряда ще взема 5 консерви (не е като да няма гладни), за да не се разкарвам с празни ръце все пак и ще дадем и на тези от вътре. Много се притеснявам обаче за кучето от последната снимка. То и още едно черничко са най-слаби. :'( Дори това от последната снимка имаше някакви кожни разранявания на едно-две места. Искам и да попитам дали е възможно да се заградят по някакъв начин тези места...да се съберат пари и да се направи нещо като навесче отгоре и отстрани...нямам конкретна идея, но те вече треперят от студ. Благодаря на nort2005 и д-р Станкова за храната, която оставят там.

#135 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 06 November 2008 - 10:48 PM

Може би трябва да се обезпаразитят?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#136 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2008 - 11:53 PM

Цитат

Благодаря на nort2005 и dr.Bobadova за храната, която оставят там.

Не е д-р Бобадова, а д-р Станкова.
Докторката /Станкова/ също е забелязала кожния проблем при последното куче и в понеделник ще му сложи Адвокате - за външни паразити и демодекоза.
Някой да има информация за кучешки къщички на нормални цени?

#137 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 November 2008 - 12:04 AM

Извинявам се. Къщичките са много добра идея, но ще трябва да има за всяко куче според мен, за да не се стига да бой...

#138 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 November 2008 - 12:07 AM

Цитат

Къщичките са много добра идея, но ще трябва да има за всяко куче според мен, за да не се стига да бой...

Естествено, да.
Кики и Вайолина, а на вас наистина ви се възхищавам. Аз, ако бях без кола, никога нямаше да отида до Сеславци - просто нямаше да се реша да тръгна.

#139 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2008 - 01:20 AM

Цитат

Някой да има информация за кучешки къщички на нормални цени?

"Нормалните" цени са от 150 лева нагоре :(
миналата година бяха 70-80 малките.

Фирмените /вносни дървени/ започват от 350+

Предлагам импровизации с стари кухненски шкафчета + балатум. пълнеж - сено/талаш.
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#140 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 November 2008 - 09:58 AM

Може би трябва да пробваме първо с идеята на Лъчо, защото за къщичките парите са много. Аз мога да помогна с това-онова, на село имаме цял гараж с какви ли не натурии и ще изнамеря малко балатум, някакво шкафче или плоскости, фазери...има какво, баща ми ще измайстори нещо. Просто ще се забавя малко с транспортирането, но дотогава всеки може да каже с какво разполага и да се организираме един ден да отидем повече хора и да скалъпим нещо за хайванчетата. Отделно трябва да се говори и с персонала там...дано разрешат. Но наистина трябва да опитаме...

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни