Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 30 December 2009 - 06:21 PM
InaG питаше има ли нужда от палети. Дали още е валидно предложението?
Покрай Тара, не успях да се уговоря с Mamiha (бях я помолила за помощ в пренасянето на дървените скари). Тъй като не ги осигурявам аз, задължително още утре ще питам още ли може да вземем десетина палета и ще пиша!

Човек трябва да носи хаос в душата си, за да може да роди танцуваща звезда.
Публикувано: 30 December 2009 - 10:01 PM
Свенливото мамче

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
Публикувано: 30 December 2009 - 10:05 PM
Би донесъл изключителна радост и топлина в дома на новите си стопани..., които той все още чака.

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
Публикувано: 30 December 2009 - 10:20 PM
Всички тези кученца са от "бебешката клетка" и всички са толкова невероятни!!!
my_kaya, ще ви пусне сърцераздирателните снимки на едни от най-тъжните кученца, които някога съм виждала. Заточени във вътрешните клетки, били някога на някого, който вече незнайно защо не ги иска.
В такива случаи си мисля само едно - дано на хората, които по този безрасъден и нечовешки начин са зарязали кучетата си, се случи същото. Да се разболеят или да остареят и да бъдат захвърлени някъде на тъмно и мръсно, без лекарства и без пари...Съжалявам, ако на някой това му се стори твърде остро, но такива хора друго не заслужават!

Публикувано: 30 December 2009 - 10:48 PM
От вътрешните клетки са върнали 4 кучета. Поне те няма да изкарат Нова Година там, така че това беше 2рата добра новина днес.
Освен девойката, която се сдоби с дом днес, има други кучета, които са социални, радват се на хората, нямат проблеми с другите кучета. Има старчета и по-млади.
И всички чакат дом.
В бебешката клетка слабичките са по-добре като цяло. Жълтата майка само скачаше да ме целува. Както и двете дребни кучета там.
Майчето днес си беше заклещила главата между решетките, слава богу се справи сама.
В карантинните клетки пита е по-зле. Кашля доста, днес въобще не пожела да яде, само плачеше и искаше да се гали. Докато му сипвах храна успя да излезе, но го хванах и върнах в клетката. Въобще не реагира на гушването от моя страна. Гледахме му и зъбите - не мога да преценя възрастта, но не изглеждаха на младо куче - изпочупени, жълти и със зъбен камък.
Това е другото "много агресивно" куче. Влязох и странно защо не ме изяде. Не ми даде да я погаля, но не се зъбеше, не ръмжеше. Просто малко социализация й трябва.
А ето и големия Рон - както го кръсти rescue. Момчето даде да му се сложи нашийник и направи няколко крачки на повод. rescue може да каже дали се е дърпал.
Наснимах го повече този път. Куца от предишното ни ходене още.
От вътрешните клетки едно дребно черно кученце може би го търсят някъде. Скоро е прибрано.
Дано си го познае някой, не знам дали е момче или момиче, май е момиче.
Това е ДиДжей. Беше във клетката до бебешката, но тормозеше другите й обитатели и са го прибрали вътре.
С хора е супер добър, само скача и се гали.
Не спря да плаче от момента, в който влязохме.
Може да го видите жизнен на снимки от предишните ходения до Сеславци. Вътре е просто друго куче.
Sorry за дългия пост. Ще пусна по-общи снимки от вътрешните и външни клетки в следващия.

but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...
Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...
Публикувано: 31 December 2009 - 12:05 AM
Тези двете са старчета, бежовото почти няма зъби.
Още...
Тези двечките се пощеха много сладко.
Всички чакаме бисквити
И още..

but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...
Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...
Публикувано: 31 December 2009 - 12:33 AM
Големият Рон, а може би Арон, реагира като куче, което познава всички неща, свързани с това да е бил домашен и да е имал близък контакт с човек. Доверява се. Не му е чужда човешката близост. Подадох му нашийника да го подуши и веднага го сложих. Никаква реакция или признаци на дискомфорт. Сложих повода и тръгнахме. Нито се е дърпал, нито протестира по някакъв друг начин. Беше леко несигурен, защото го карахме да се върти и обръща в онова тясно коридорче, но добрякът изпълни всичко безупречно. Чак ми се прииска да го изведа навън, да се поразходи, все пак го подведох, че тръгваме... , но прецених, че не е добра идея да нарушаваме? правилата там.
Сигурна съм, че ако някой пожелае да го вземе, няма да съжалява. Напротив, няма да има никакви проблеми и очаквам да има едно много предано куче.
Как ми се иска да видя очите му (и не само неговите) щастливи.
Дано има късмет момчето.
Горкият пит беше по-апатичен от преди, кашля и ... Не е добре момчето, но трудно мога да разбера защо някой го е гледал 5-6-7 години или колкото и да са и го е оставил да се гърчи там. Жестоко! Питчето определено страда за човек.
Дребното черно кученце от вътрешните клетки е в някакъв ступор, не реагира нито със страх, нито с радост, не проявява интерес към храна, абе, и то чака да излезе. Много е мило във всеки случай.
... Иска ми се да вярвам, че всички нещастни душици там ще имат някакъв по-добър вариант.
Публикувано: 01 January 2010 - 04:30 PM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 01 January 2010 - 06:06 PM
Кучето е най-добрия приятел на човека, но в България май човека е най-големия враг на кучето!
Съжалявам за офф-а, но това ужасно място ми действа така.

Публикувано: 01 January 2010 - 06:36 PM
Също така, дори и тези, които не ги определят като абсолютно безполезно нещо, и потенциално биха могли да помогнат - не им се разправя. Да отделиш от времето, нервите, парите си и то за какво? Много хора не го правят за децата си ...
Това е. Не значи, че не трябва да се продължава. Някои променят отношението си към куче/коте ако се запознаят по-близко с тези видове. Ако успеят да отделят от скъпоценото си време да пообщуват с тях и се променят. Но става бавно.
Публикувано: 01 January 2010 - 08:00 PM
Ще страда още няколко дни само. Още другата седмица ще го евтаназират. Вътрешните клетки са за кучета преди и след кастрация, както и за такива с етикет "агресивно", докато не минат 14 дни, за да ги евтаназират. Или за майки с малки бебета, докато не измрат сами, за около седмица. Така или иначе мърморят, че сме "заели" много клетки навън и не могат да работят нормално по тази причина.
Гледах в някакъв вестник статистическите отчети на Екото за 2009г. - всяко трето куче, минало оттам, е било евтаназирано. Официална причина - болест или агресия (фактически в никакъв случай 1/3 от кучетата не отговарят на тези харакгеристики). Това е положението, за жалост. Осиновяванията вървят много бавно, а ние друг начин за истинско спасение нямаме.
Публикувано: 01 January 2010 - 09:05 PM
Засега изчаквам да се свържат с мен от приюти в околността на този немски град за Марта. От организацията, до която писах са пуснали информацията за Марта до няколко приюта. Ако никой не прояви интерес ми казаха да им пиша отново, за да търсим друго решение. Изглеждат ми много отзивчиви и ангажирани, получих мейл от тях на 31.12., ден след запитването ми!!!
Ако някога имате нужда от човек с немски език, винаги съм насреща.
Толкова се радвам, че успяхме да измъкнем Марта, но за останалите там направо ми се плаче...
Публикувано: 01 January 2010 - 09:05 PM
Kaк не ги е срам!!! Навън има толкова свободни клетки и нито едно от кучетата във вътрешните клетки не е агресивно!!! Нито пита, нито Рон еле пък черно - бялото кученце. Да не говорим, че бялата госпожица, която една баба осинови в сряда, тя беше също в тези клетки.

Публикувано: 02 January 2010 - 01:51 PM

Вход

Горе
Цитиране +