Чак сега имам нет. Относно кучката - изглежда много добре, доктора там каза, че някаква жена била питала има ли татуировка и те видели, че в едното ухо има. Ако не се лъжа дясното. Не можа да ми каже номер.
Мисля, че кучката вече не кърми, не посмях да пипам бебетата, за да им гледам зъбите, но поне се опитват да хапват гранули.
Те нямат шанс там без майка си. С нея също може да не оцелеят, но без нея съвсем.
Тя се отнася с тях все едно всички са нейни, не са толкова различни като размери, но може би татковците са няколко и са доста разнородна банда. Кучето не е кастрирано.
Относно предложението да се отдели от малките, от опит ще кажа, че куче, което така ги отбранява, ще се бори зверски при всеки опит да бъде отделена. Доближи се до мен докато им сипвах храна, така че може би ще може да се види ухото и без упойки и намеса от тези в Сеславци, която само ще я травмира. Упойката се слага на око и ми се струва много краен вариант.
Стискам палци не само мамата да се измъкне оттам. Трябва да е скоро, защото подочух ловците да си приказват за нея. Та може и някой от тях да я вземе, няма да е първия такъв случай. Така че е добре още в понеделник да се действа.
Кучетата хапнаха 160 кг гранули - 120 от холандското дарение и 40 сеславска.
Иначе в Сеславци мъката пак беше много. Намерих 2 мъртви бебета - в бившите карантинни, сегашни бебешки отделения. Едното беше при рошавите таралежчета, където сега има още 4-5 бебета, две от тях от петък, бебенцето беше умряло в кошчето и нямаше и да го видят там. Другото беше паднало под скарата между 2 клетки. Сутринта оттам са извадили още едно мъртво. Излишно е да казвам, че и това нямаше да видят. При тази майка остана 1, което беше много мокро, а тя през цялото време не го погледна. Освен това цицките й са малки, така че или й е първо кучило, или въобще не е майка им. Така или иначе не мисля, че малкото ще доживее понеделник. Има още една майка вътре с по-големи кученца - може би 2 месечни, тя е във вътрешните клетки. В бебешките клетки всичко е пълно. Рошавите са в една, в съседната е една много зла кучка с 2 едва прогледнали. Зла в смисъл, че не можах да се доближа, понеже ги пази. Барикадирала е пред себе си коша, в който уж трябва да лежи. В съседната има една много добричка кучица с 6 малки, които тепърва се сдобиват със зъби. Едното кученца намерих подгизнало до вратата, толкова беше мокро и студено, че не знам ще оживее ли. Майката поне го изми и стопли, та може и да има шансове. А в последната клетка е майката с едното последно бебе от 3.
МЪКА!
Питбулът е готин, не съм го галила, но не ми реагира на влизането в клетката. Имаше много нови кучета за кастрация, както и доста за връщане. За съжаление жълтото бебе от нашата бебешка клетка си е отишло. Единственото останало живо сестриче на Ени и Ера е станало кожа и кости, много е добричко. 4те пухкави мъника вече не са сладки малки топки, и техните ребра се броят вече. Не знам колко ще успеят да изкарат.
При големите кучета ситуацията си е както винаги. Прави се някакъв ремонт, така че от една от външните клетки кучетата са разделени в съседните. Има липсващи кучета, явно пак е имало побоища в клетките.
Снимки почти нямам, понеже пак ми се скапа фотото.

Рошковците

Другите във вътрешните клетки, нямам снимка на майката.

Пита

Майката с 6 бебета - някои са като копия на 8те джуджета при мен, дано имат късмет.