Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 13 April 2010 - 05:51 PM
На 06.04. преведох 30лв. по сметката на Animal Rescue София - Първа Инвестиционна Банка - основание за плащане - храна за Сеславци. Сега видях, че всъщност сметката е друга , а тъй като смятам да продължавам да изпращам пари, може ли да се уточни коя сметка има по-належаща нужда от захранване и не се ли дублират действията на доброволците.
Благодаря предварително за отговора.
Ако под "друга сметка" имате предвид форумната, нищо не се дублира. Доброволците, които ходят в Сеславци, са от ARS. Aко постъпват средства по форумната сметка за Сеславци, те се предават пак на ARS, така че сте избрала по-директния начин.
Благодаря за отговора. Бях се притеснила да не би нещо да съм объркала, но Аnuk ми обясни как стоят нещата.
Хубаво е, че има хора като вас. Всеки може да бъде полезен и съпричастен с каквото разполага - време, знания или пари. За съжаление мога да помогна само с третото, но ви пожелавам много успех и удовлетворение от постигнатите резултати.
Публикувано: 15 April 2010 - 09:33 PM
Бяхме с д-р Станкова.Имаше едно полуизядено куче от външните клетки.Беше зверски нахапано и умиращо.Докторката го взе и ще опита да му спаси живота.Беше много зле и не се знае дали ще оцелее.
Загадъчната очна болест,всъщност е признак на парвовироза или гана.Спират да се хранят,отслабват ужасно,впиват им се очите и личицата и умират след това.Имаше едно такова умиращо бебе,беше самичко в клетката и докторката го евтаназира ,за да не се мъчи.
Повечето от старите бебета са мъртви,но затова пък местата са им заменени от други :(
Тези са три сладура.Скачат, джавкат.Малко ми беше да си ги натоваря в торбата и да си тръгна с тях,но ще трябва да си търся дом после с тях и с другите ми ...
На тази майчица двете дундави и до миналата седмица жизнени бебета вече не са сред нас.При нея са сложили супер страхливите съкилийничета на таралежчетата.
Двама рошковци,като майка си...
Много нови бебенца.И са страшно контактни,играят,джавкат,скачат,бутат се...
Тези сладури още се държат,вече много време са там...
:(
Тази голяяяма,страхотна красавица,която съм сигурна, че е била нечия,сега е захвърлена когато е най-уязвима с деветте си бебенца.Бебетата са много дебели и са повече от прекрасни,ще станат бая едри,ако имат късмета да оцелеят...Майката е...уникална...
Мама и бебоците...Мамата е като кокерче,а бебетата са като котенца и ще останат мънички...
http://vbox7.com/play:ac1425f7
Тези сладури бяха много,не помня колко.Останали са двечки.Едното е болно и не мисля че му остава много.А другото отчаяно се моли...
Имам клипче как се бута да се гушка и плаче,но не мога да го кача,не знам защо.
Този каракачанец-дядо беше зарязан миналия месец от "стопанина" си.Вече се е предал,целия е мокър и страда...скоро ще умре в мъки :(((( а е бил нечии верен приятел...
Това е Рекс.Типичния НОК, с прегърбената стойка,кривите задни крака,бемките,абе породист си е...Дадох му да ми подуши ръката,за да му видя ушите за татуйровка,а той като видя, че не му мился злото започна да се бута зверски в ръцете ми,направо се размаза и плаче като малко паленце :(((( толкова страда това същество...
В едното му уше видях чернилка,но не ми изглежда като татос,по скоро беше мръсно.
Публикувано: 15 April 2010 - 10:03 PM
Не оцеля...
Публикувано: 16 April 2010 - 11:40 AM
Публикувано: 16 April 2010 - 11:56 AM
И пак много бебета, повечето без майки. Сигурно имат заповед да събират де що видят бебенца, независимо дали могат да хванат майките, или не.
Във външните заграждения пак е имало разкъсано куче. Един със зарастнало накриво краче, черен, имаше негови снимки в първия пост от Сеславци. Беше добро и спокойно животно, но за две години зад решетките се превърна в убиец - разкъса не едно и две от новите кучета. Исках от Петков да го евтаназират - нищо. И днес брат ми го е видял мъртъв, облян в кръв, в една от къщичките.
Публикувано: 16 April 2010 - 01:31 PM

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 16 April 2010 - 04:11 PM
И пак много бебета, повечето без майки. Сигурно имат заповед да събират де що видят бебенца, независимо дали могат да хванат майките, или не.
Във външните заграждения пак е имало разкъсано куче. Един със зарастнало накриво краче, черен, имаше негови снимки в първия пост от Сеславци. Беше добро и спокойно животно, но за две години зад решетките се превърна в убиец - разкъса не едно и две от новите кучета. Исках от Петков да го евтаназират - нищо. И днес брат ми го е видял мъртъв, облян в кръв, в една от къщичките.
Този:

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 16 April 2010 - 06:56 PM
Рекс в момента е при мен и си търси постоянни стопани! Кажете на хората от Поморие, че вече е изкъпан и готов за нов дом!
Публикувано: 16 April 2010 - 07:12 PM
Рекс в момента е при мен и си търси постоянни стопани! Кажете на хората от Поморие, че вече е изкъпан и готов за нов дом!
Прекрасно! Изпрати ми тел-а или имейла си на ЛС ако искаш направо да прехвърлям хората на теб
Публикувано: 16 April 2010 - 10:54 PM
Беше последният останал от "ветераните".
В началото бяха като скелети. Поохранихме ги, стабилизираха се. Тогава бяха по 2-3 кучета в едно заграждение.
Десетина успяхме да изпратим в Швейцария и Германия. Кучетата са щастливо осиновени и живеят нормално.
Няколко пуснаха пред Метро-1, не зная има ли ги още.
В Сеславци остана само Кривата лапичка, така му казвахме. Куче без капка агресия към хора и животни, по-скоро беше малко плашливо. И защо, мамка му, трябваше да гние две години там?
Научи се да убива. Накрая го убиха него. Отвратително.
Публикувано: 19 April 2010 - 04:40 PM
Публикувано: 19 April 2010 - 04:41 PM
ПС: Това се отнасяше за поста на lagunano1.

Вход

Горе
Цитиране +