Радвам се и за това, че изчистихте недоразуменията от близкото минало
Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 13 January 2011 - 10:45 PM
Радвам се и за това, че изчистихте недоразуменията от близкото минало

Публикувано: 13 January 2011 - 10:56 PM
Животинките имат нови купи за храна и вода, все още са чистички. На мястото на един от уволнените гледачи е назначен нов, изглежда много читав човек, дано остане така.
Повечето снимки ги прави Соня, но имам и аз, ето ги:
Това е НОК-подобна, много добричка. Соня ще я предложи в Австрия.
Следващите три снимки са на кучета от т.н. карантинни клетки, на сеславски език това значи "безнадеждни". Там слагат абсолютно безнадеждните кучета, но в нашия случай сега това са наистина душички. Ще се опитаме да им намерим стопани - в Швейцария и Австрия.
А сивата душичка от следващата снимка мисля, че вече е харесана в Австрия.
Следващата кучица е от кв. Военна рампа. Добра, добра... мъка. Скоро ми се наложи да обикалям в този квартал, направо ми се изправи косата. Кучета, кучета - много, повечето са майки с деца. Слаби, кльощави - обикалят в нищото, за да си търсят храна, но храна няма. Защото това там е промишлен район, повечето заводи са спрели работа и няма хора. Абе ужас, все едно си на друга планета.
А това кученце, прясно докарано, Здравка ми го представи като дакел
На следващата снимка са майка с дете, много мили и социални, разхождат се на повод, дано имат късмет и те.
Този рошльо е от харесаните за Швейцария - добряк, разбира се.
Ще гледам и в събота да отидем, да дадем едно рамо с храничка за кучовците.
Публикувано: 14 January 2011 - 01:09 AM
Виждам, че тук има хора, които редовно посещават изолатора в Сеславци и искам да ги питам дали в последните 3 дни не са докарали едно домашно куче.
Историята е такава, че на 11.01.2011 загубих кучето си в района на кв. Орландовци. То е на 11 години, средно на ръст, около 15-16 кг., със светла дълга козина. Отговаря на името Мато. Прикачвам и снимка на кучето.
В събота ще дойда на място в изолатора, но ще се радвам, ако някой го е виждал. Освен това искам да ви питам къде още да го търся, ако е прибрано от общинските ловци.
Публикувано: 14 January 2011 - 09:34 AM
ansf, в 14 January 2011 - 07:32 AM, написа:
Свързахте ли се с фирмата, каква е цената, кога могат да ги доставят, колко бройки имате нужда?
Успях да се свържа с хората, иработили предишните къщички, благодарение на Мил. Тя ми изпрати и проект, който си позволих леко да подобря, предвид дребни недостатъци, констатирани следстивие от използването им. В момента тече лек пазарлък за цената, предвид ДДС-то и фактурите, но цената ще е приблизително между 70-84 лв., в зависимост от пустото ДДС. Говорим за 10-20 къщички. Като имам точна ставка ще уведомя.
Публикувано: 14 January 2011 - 09:23 PM
SMitreva, в 14 January 2011 - 07:35 PM, написа:
То е готово за стопанин. Давам го за пример. Много е мило и внимателно следи водача. Миналата събота беше на розходка около три часа и е отличника по социализация.
Публикувано: 14 January 2011 - 11:11 PM
SMitreva, в 14 January 2011 - 08:38 PM, написа:
Моля пропуснах да напиша - отделихме и кучетата в старото карантинно отделение и те ще бъдат предложени за осиновяване в чужбина. Моля отделете време и за тях и опитайте да ги разходите и тях.
Соня, за хората, които идват в Сеславци е без значение, кое куче какво го очаква в един бъдещ момент. Всички са под един знаменател - категория нещастни и беззащитни. Прави се всичко възможно да се разходят всички кучета и поради това, че има доброволци целта е постижима. С кучетата се играе (нещо което те не са имали като усещане). Атмосферата е толкова приятелска, че дори и кучетата я усещат и се отпускат. Когато си тръгвам от Сеславци се чувствам малко по-успокоен. Все пак има и добри хора, колкото и да не ни се вярва в тези времена.
Публикувано: 15 January 2011 - 09:04 AM
Публикувано: 15 January 2011 - 02:05 PM
ansf, в 15 January 2011 - 08:09 AM, написа:
В момента се разхождат и им се отделя внимание, както и на всички останали. Никога не се знае кой и кога ще бъде осиновен. Оня ден бяха осиновени трима калпазани ей така, изневиделица! Дано са попаднали на стопани.
Публикувано: 15 January 2011 - 06:27 PM
Имало е двайсетина животинки, изведени на разходка , което е супер, браво на доброволците!
Дошъл е снимачен екип на ВТV, дано има в новините довечера нещо.
Публикувано: 15 January 2011 - 07:27 PM
nort2005, в 15 January 2011 - 05:32 PM, написа:
Имало е двайсетина животинки, изведени на разходка , което е супер, браво на доброволците!
Дошъл е снимачен екип на ВТV, дано има в новините довечера нещо.
Репортажът ще е в обедната емисия. Дано да е обективен и позитивен, и да помогне за подобряване на положението на гамените от Сеславци.
Днес си бях забравил апарата, но ще има снимки малко по-късно.
Публикувано: 16 January 2011 - 08:41 PM
Ето го и линка: http://www.btv.bg/ne..._Seslavtsi.html
Публикувано: 16 January 2011 - 09:33 PM
g_tanov, в 16 January 2011 - 07:46 PM, написа:
Ето го и линка: http://www.btv.bg/ne..._Seslavtsi.html
Оффф, то той стана като онзи виц за Ленин. Човек го е страх да отвори консерва даже!

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 16 January 2011 - 09:34 PM
g_tanov, в 15 January 2011 - 11:10 AM, написа:
В момента се разхождат и им се отделя внимание, както и на всички останали. Никога не се знае кой и кога ще бъде осиновен. Оня ден бяха осиновени трима калпазани ей така, изневиделица! Дано са попаднали на стопани.
Не искам наистина да изглежда като заяждане. Не знам аз ли не пиша правилно, не се разбира ме ли - неумаловажавам никое куче, просто тези който ще заминат в чужбина е много важно да са социализирани достатъчно и подготвени за стопани, за да може да заминат и следващи след тях на същото място.
Супер, че са осиновени три кученца. Това е чудесна новина.
Не знам какво значи - дано са попаднали на стопани....надявам се, че те се минават процедура, преди да получат куче от приюта, защото иначе......
Публикувано: 16 January 2011 - 10:31 PM
ansf, в 16 January 2011 - 08:39 PM, написа:
g_tanov, в 15 January 2011 - 11:10 AM, написа:
Не искам наистина да изглежда като заяждане. Не знам аз ли не пиша правилно, не се разбира ме ли - неумаловажавам никое куче, просто тези който ще заминат в чужбина е много важно да са социализирани достатъчно и подготвени за стопани, за да може да заминат и следващи след тях на същото място.
Супер, че са осиновени три кученца. Това е чудесна новина.
Не знам какво значи - дано са попаднали на стопани....надявам се, че те се минават процедура, преди да получат куче от приюта, защото иначе......
Естествено, че не е заяждане. На тези кучета им се обръща специално внимание. Но съм сигурен, че след това мое изказване, все ще се намери някой, който да каже "А, другите да умират, значи...!"
Публикувано: 16 January 2011 - 10:46 PM
Сметките са:
Дарителски сметки :
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG57BUIB98881026247200
СИ БАНК
Титуляр : СНЦ " Заедно срещу насилието над животните!!!"
Чрез Pay Pal : paypal@zaedno-bg.org
На място: ВК " Добро хрумване"
"Княз Борис I" 125, София
( Има оставена кутия за дарения )
Ако решите да направите дарение задължително напишете като основание СЕСЛАВЦИ, КЪЩИЧКИ.
Къщичките ще са високи 65/50 см. с по-малък отвор, за да няма обветряне. Проектът е на МИЛ, с малки корекции от моя страна. Ако някой има практични предложения, ще съм на линия за обсъждането им (имам предвид проекта). Ще бъдат поръчани поне десет къщички. Ако се съберат повече пари от необходимото (съобразяваме се и с мястото за движение в тесните пространстранства), "Заедно" ще искат одобрение за какво да бъдат ползвани (храна, медикаменти и т.н.), като при липса на изрично одобрение от страна на дарител, ще му бъдат възстановени веднага. Обсъдил съм с фирмата и корекция на отворите на старите къщички. Мисля, че ако има добра сделка, ще поемат и реновирането на старите къщички (поне с материал, трудът е от мен). За първи път се радвам, че времето през януари е топло.

Вход

Горе
Цитиране +