Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 15 February 2011 - 01:28 PM
Публикувано: 15 February 2011 - 05:42 PM
Благодаря предварително!
Публикувано: 15 February 2011 - 06:40 PM
Публикувано: 16 February 2011 - 07:21 AM

Рот, който тук, в Сеславци, беше "настанен" в т.н. карантинни клетки - това е мястото за най-най опасните кучета - тези със съмнения за бяс и хапещи. Кой знае кой идиот го е наклеветил - и край. Беше се свил в дъното на скарата и си чакаше безропотно края
Вижте го в Швейцария - първи целувач, в апартамент, безпроблемно съжителства и с котки.
Той имаше невероятен късмет. А другите като него? Въпросът ми е риторичен, то е ясно, че докато се развъжда с такива темпове, ще е така.
Публикувано: 16 February 2011 - 02:22 PM
Anuk, в 15 February 2011 - 05:12 PM, написа:
все още тук таме има проблем със страницат на АРС
там има инфо за него
ако го искате ще трябва да намерите време
3-пъти да се вдигнете до там
Ами щом е така, явно няма да стане работата. Всичко това спира хората като мен, които са от провинцията и нямат толкова време за излишни разкарване по приюти. Мислех си, че част от задачата на доброволците е намерят дом на "кучовците" на всяка цена, защото поне според мен какъв да е дом е по-добре от приют... но явно бъркам.... Едно куче по-малко спестява място време и пари.
Здраве да е, дано намери добри стопани.
Лек ден!
Публикувано: 16 February 2011 - 02:27 PM
Публикувано: 16 February 2011 - 03:27 PM
blueocean, в 16 February 2011 - 01:32 PM, написа:
Предложих си помощта, явно малко ви се вижда, но според мен е все пак помощ! Явно смятате, че в приюта им е по-добре...
П.П. Да, признавам - имам естетични съображения. А за вас не е ли все едно каква е породата на осиновеното куче?????
П.П. 2 . Кучето все пак не е расово.....;)
Публикувано: 16 February 2011 - 03:46 PM
Успех!

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 16 February 2011 - 04:05 PM
DDG, в 16 February 2011 - 02:51 PM, написа:
Успех!

Желание имам, място имам - двор голям, като отида на вилата през уикенда докато аз си работя кучето може да тича на воля в 10 декара двор. Време нямам! А и излишни 200-300 лв за 2-3 ако не и 4 идвания до приюта! Все пак не съм Рокфелер... това ми е почти заплатата!
Относно сериозността ... няма как да знаете.. не ме познавате. До преди ..вече 3 месеца имах пинчер. Изпуснах я на улицата и явно беше хапнала от отрова дето ръсеха от общинските служби и ... след всички усилия на двама ветеринари почина. Затова не искам вече малко куче, защото като мъничко е много по-...жално да го кажа.
А ако някой ме обвинява за това че искам кучето да има добър външен вид.... както се казва нека той пръв да хвърли камъка.... Всеки се стреми към красивото... макар и красотата да е субективно разбиране...
Та така... Нека никой не се засяга, но за мен това с разните изисквания са глупости а от глупости се дразня. Просто исках съдействие и да свършим някаква работа в полза и на мен и на кучето и на приюта и на всички...
Публикувано: 16 February 2011 - 04:09 PM
Публикувано: 16 February 2011 - 04:11 PM
Публикувано: 16 February 2011 - 04:21 PM
Borizanov, в 16 February 2011 - 03:10 PM, написа:
Та така... Нека никой не се засяга, но за мен това с разните изисквания са глупости а от глупости се дразня. Просто исках съдействие и да свършим някаква работа в полза и на мен и на кучето и на приюта и на всички...
Изисквания има на всяко място, дори да отидете в аптеката вече ви трябва рецепта за почти всичко, което си е пак изискване. За мен също е глупост да се иска рецепта за аулин, но пък осъзнавам, че не може безконтролно да се продават лекарства. Така, че зад всяка "глупост"-изисване стои някаква презумция за сигурност. Ако си изберете куче от развъдник мислите ли, че просто ще ви го дадат така, за да ви спестят личните посещения. Ако кучето е от чужбина пък ще ви разчекнат от питане къде-кога-защо, снимки, картички, препоръка от зъболекаря ви

п.п. - Само една забележка - ако обичате кучето си, като приятел, компаньон или въобще придружител няма значение дали е голямо или малко, ако се случи нещо с него, би трябвало да изпитвате една и съща болка.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 16 February 2011 - 04:22 PM
ShiBumi_GirL, в 16 February 2011 - 03:14 PM, написа:
Щом така мислите... съгласен съм с Вас! Все пак имам и семейство което също има нужда от средства, но Вие явно сте НАД тези неща, може би живеете на фотосинтеза....
Само за справка, като се отрови пинчера ми за една седмица съм дал над 230 лв. Ако настоявате, белжките може би още ги пази жена ми - мога да ги сканирам. Кучето в моя дом не е с по-различно отношение от гругите членове на семейството. Дали е болно то или чевек, за мен има съвсем малка разлика. Но това не ви засяга, тъй като явно вече имате мнение по въпроса.
Изглежда се търсят само много заможни стопани... е аз не се класирам...
Ами истински ви желая успех с търсенето на такива!!!!
Публикувано: 16 February 2011 - 04:27 PM

Публикувано: 16 February 2011 - 04:27 PM
Не се засягайте. Правилата не са измислени точно заради вас.
Всеки, който задомява куче, сам решава какви гаранции да поиска от осиновителя, защото не го познава.
Желая ви успех в намирането на приятел.