Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#3261 Потребителят е офлайн   Borizanov Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 February 2011 - 01:09 PM

Здравейте,
Маламут-чето от стр. 160 ми харесва много. Какъв е "статуса" му и какво трябва да направя за да го осиновя?

#3262 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 February 2011 - 01:28 PM

Не можете да го осиновите, защото отдавна не е в изолатора това куче. Най-вероятно са го кастрирали и върнали. Ако искате повече подробности, идете в Сеславци и ще получите точна информация.

#3263 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 February 2011 - 04:19 PM

Мисля, всъщност, че е в Богров, ако не се лъжа. Или поне в приюта в Богров имаше подобно куче, може да проверите и там.

#3264 Потребителят е офлайн   Borizanov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 February 2011 - 05:42 PM

В темата за Богров не намирам нищо, а нямам време да се вдигна до там само зада видя има ли няма ли. Затова търся вашата помощ. Имам желание но нямам времето за подобни обиколки по приютите и затова гледам да стане така да се каже Он-лайн. Така че ако някой има информация - моля, нека сподели...
Благодаря предварително!

#3265 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 February 2011 - 06:07 PM

Маламуто подобния Джинкс е в приют Богров
все още тук таме има проблем със страницат на АРС
там има инфо за него

ако го искате ще трябва да намерите време
3-пъти да се вдигнете до там

#3266 Потребителят е офлайн   blobby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2011 - 06:14 PM

Здравейте!
Някой да има информация за големия бежов куч от предишната страница ?

#3267 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 February 2011 - 06:40 PM

Ами почти никакво, но... Момче е, младичко, плашлив е, трябва да се отпусне, но предвид условията, в които се намира е нормално да е леко шашнат.Доста е едър, като немски дог.Не проявява агресия, само се пази и гледа да не се доближава никой до него. На живо е още по-красив.

#3268 Потребителят е офлайн   blobby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2011 - 09:20 PM

Мерси. Гледа много тъжно. Но на снимките не изглежда чак толкова голям. Договете са над 50 кила.. Може да отидем да го видим на живо.

#3269 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 February 2011 - 07:21 AM

Прикачена снимка[

Рот, който тук, в Сеславци, беше "настанен" в т.н. карантинни клетки - това е мястото за най-най опасните кучета - тези със съмнения за бяс и хапещи. Кой знае кой идиот го е наклеветил - и край. Беше се свил в дъното на скарата и си чакаше безропотно края
Вижте го в Швейцария - първи целувач, в апартамент, безпроблемно съжителства и с котки.
Той имаше невероятен късмет. А другите като него? Въпросът ми е риторичен, то е ясно, че докато се развъжда с такива темпове, ще е така.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3270 Потребителят е офлайн   Borizanov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 February 2011 - 02:22 PM

Показване на мнениетоAnuk, в 15 February 2011 - 05:12 PM, написа:

Маламуто подобния Джинкс е в приют Богров
все още тук таме има проблем със страницат на АРС
там има инфо за него

ако го искате ще трябва да намерите време
3-пъти да се вдигнете до там

Ами щом е така, явно няма да стане работата. Всичко това спира хората като мен, които са от провинцията и нямат толкова време за излишни разкарване по приюти. Мислех си, че част от задачата на доброволците е намерят дом на "кучовците" на всяка цена, защото поне според мен какъв да е дом е по-добре от приют... но явно бъркам.... Едно куче по-малко спестява място време и пари.
Здраве да е, дано намери добри стопани.
Лек ден!

#3271 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 February 2011 - 02:27 PM

"На всяка цена"?!?!?!?!?! Явно е казано от човек, който си няма ни най-малка представа от това какво е необходимо за отглеждането на едно куче. Ама да е расово, че да не ни е срам като го разхождаме, нали?!?!?!?!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#3272 Потребителят е офлайн   Borizanov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 February 2011 - 03:27 PM

Показване на мнениетоblueocean, в 16 February 2011 - 01:32 PM, написа:

"На всяка цена"?!?!?!?!?! Явно е казано от човек, който си няма ни най-малка представа от това какво е необходимо за отглеждането на едно куче. Ама да е расово, че да не ни е срам като го разхождаме, нали?!?!?!?!

Предложих си помощта, явно малко ви се вижда, но според мен е все пак помощ! Явно смятате, че в приюта им е по-добре...

П.П. Да, признавам - имам естетични съображения. А за вас не е ли все едно каква е породата на осиновеното куче?????
П.П. 2 . Кучето все пак не е расово.....;)

#3273 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 16 February 2011 - 03:46 PM

Нека не го нахапваме така човека. Все пак незнанието не чак такъв грях. Borizanov, не се сърдете и Вие, че хората, положили усилия и вложили много лични емоции в спасяването на едно куче не искат да го датат просто ей така. Винаги е необходимо да се знае, че човекът, който иска да осинови куче няма след няколко седмици или месеца да прецени, че му е писнало и да го изхвърли на улицата. Не твърдя, че Вие ще постъпите така, но историята познава доста подобни случаи. Ето затова е изискването, да се направят поне 3 посещения на място в приюта, счита се, че така показвате сериозно отношение и сте сигурни, че ТОЧНО това е Вашето куче, все пак по снимка по-трудно можете да прецените и Вие.
Успех! :rc_036:Ако наистина имате желание, ще спасите някоя бездомна душа!
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#3274 Потребителят е офлайн   Borizanov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 February 2011 - 04:05 PM

Показване на мнениетоDDG, в 16 February 2011 - 02:51 PM, написа:

Нека не го нахапваме така човека. Все пак незнанието не чак такъв грях. Borizanov, не се сърдете и Вие, че хората, положили усилия и вложили много лични емоции в спасяването на едно куче не искат да го датат просто ей така. Винаги е необходимо да се знае, че човекът, който иска да осинови куче няма след няколко седмици или месеца да прецени, че му е писнало и да го изхвърли на улицата. Не твърдя, че Вие ще постъпите така, но историята познава доста подобни случаи. Ето затова е изискването, да се направят поне 3 посещения на място в приюта, счита се, че така показвате сериозно отношение и сте сигурни, че ТОЧНО това е Вашето куче, все пак по снимка по-трудно можете да прецените и Вие.
Успех! :rc_036:Ако наистина имате желание, ще спасите някоя бездомна душа!

Желание имам, място имам - двор голям, като отида на вилата през уикенда докато аз си работя кучето може да тича на воля в 10 декара двор. Време нямам! А и излишни 200-300 лв за 2-3 ако не и 4 идвания до приюта! Все пак не съм Рокфелер... това ми е почти заплатата!
Относно сериозността ... няма как да знаете.. не ме познавате. До преди ..вече 3 месеца имах пинчер. Изпуснах я на улицата и явно беше хапнала от отрова дето ръсеха от общинските служби и ... след всички усилия на двама ветеринари почина. Затова не искам вече малко куче, защото като мъничко е много по-...жално да го кажа.
А ако някой ме обвинява за това че искам кучето да има добър външен вид.... както се казва нека той пръв да хвърли камъка.... Всеки се стреми към красивото... макар и красотата да е субективно разбиране...
Та така... Нека никой не се засяга, но за мен това с разните изисквания са глупости а от глупости се дразня. Просто исках съдействие и да свършим някаква работа в полза и на мен и на кучето и на приюта и на всички...

#3275 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 16 February 2011 - 04:09 PM

изисквания има и няма ка да ви се даде кучето просто ей така.Ако искате ще докажете,че отговаряте на тях и даже ще го направите довроволно,а не някой да ви вади с ченгел от устата.Не е важно задомяването на всяка цена,а при подходящите хора.Такива,които няма да се скръндзят,а с удоволствие ще спасят душица.Отношението Ви към парите ме накара да се замисля недай си боже какво ще се случи с кучето ако се разболее....
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3276 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 February 2011 - 04:11 PM

За да са сигурни хората, че вие сте човека за това куче и обратното, ще трябва това да се докаже. Но щом нямате време за това, предвид ситуацията с кучетата в България, съм сигурна, че ще намерите достатъчно улични и заслужаващи етикета "красиви" кучета и из вашия район. Е, няма да са обезпаразитени, кастрирани, ваксинирани, възпитани и научени вече, но все пак говорим за време и пари да се видите/осиновите с едно такова. Въпрос на избор. Пък и колко да струва билета до София? Определено не е 200-300 лева. Пак въпрос на избор за превоза.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#3277 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 February 2011 - 04:21 PM

Показване на мнениетоBorizanov, в 16 February 2011 - 03:10 PM, написа:

..
Та така... Нека никой не се засяга, но за мен това с разните изисквания са глупости а от глупости се дразня. Просто исках съдействие и да свършим някаква работа в полза и на мен и на кучето и на приюта и на всички...

Изисквания има на всяко място, дори да отидете в аптеката вече ви трябва рецепта за почти всичко, което си е пак изискване. За мен също е глупост да се иска рецепта за аулин, но пък осъзнавам, че не може безконтролно да се продават лекарства. Така, че зад всяка "глупост"-изисване стои някаква презумция за сигурност. Ако си изберете куче от развъдник мислите ли, че просто ще ви го дадат така, за да ви спестят личните посещения. Ако кучето е от чужбина пък ще ви разчекнат от питане къде-кога-защо, снимки, картички, препоръка от зъболекаря ви :ab_041: . Ако искате куче просто така - излизате на улицата и си хващате първото, по-едричко, което намерите. Наистина никой няма да ви се сърди тогава, че сте го прибрали.
п.п. - Само една забележка - ако обичате кучето си, като приятел, компаньон или въобще придружител няма значение дали е голямо или малко, ако се случи нещо с него, би трябвало да изпитвате една и съща болка.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#3278 Потребителят е офлайн   Borizanov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 February 2011 - 04:22 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 16 February 2011 - 03:14 PM, написа:

изисквания има и няма ка да ви се даде кучето просто ей така.Ако искате ще докажете,че отговаряте на тях и даже ще го направите довроволно,а не някой да ви вади с ченгел от устата.Не е важно задомяването на всяка цена,а при подходящите хора.Такива,които няма да се скръндзят,а с удоволствие ще спасят душица.Отношението Ви към парите ме накара да се замисля недай си боже какво ще се случи с кучето ако се разболее....

Щом така мислите... съгласен съм с Вас! Все пак имам и семейство което също има нужда от средства, но Вие явно сте НАД тези неща, може би живеете на фотосинтеза....

Само за справка, като се отрови пинчера ми за една седмица съм дал над 230 лв. Ако настоявате, белжките може би още ги пази жена ми - мога да ги сканирам. Кучето в моя дом не е с по-различно отношение от гругите членове на семейството. Дали е болно то или чевек, за мен има съвсем малка разлика. Но това не ви засяга, тъй като явно вече имате мнение по въпроса.
Изглежда се търсят само много заможни стопани... е аз не се класирам...
Ами истински ви желая успех с търсенето на такива!!!!

#3279 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 16 February 2011 - 04:27 PM

изобщо не смятам че трябва да си ги ''мерим'',защото кучето което аз прибрах от улицата лечението му за 2 седмици беше 200 лв+120 за лечебна храна.Има ли желание има и начин.До тук приключвам с вас.Аз на вас животно не бих дала,ако ще и кон да сте имали :ea_103:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3280 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 February 2011 - 04:27 PM

Borizanov, реагирате като лично засегнат.
Не се засягайте. Правилата не са измислени точно заради вас.
Всеки, който задомява куче, сам решава какви гаранции да поиска от осиновителя, защото не го познава.
Желая ви успех в намирането на приятел.

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема