Публикувано: 01 October 2008 - 10:55 AM
Такам. Имам опит в подобно начинание, само дето е дом за деца. Извинявам се, ако казаното звучи цинично, но приликата е голяма.
Та. Тези хора, за да допуснат някой вътре, трябва нещата да са сериозно изпипани. Трябва да имате списък на хората, които ще ходят. Кой ще дарява парите тях не ги интересува, само ходещите на място. Направете списък, пълен, с данни. Изгответе си нещо като договор - "ние ще идваме да храним, чистим и разхождаме на доброволни начала, за сметка на което вие ще ни осигурявате достъп в този, този и този ден, в този, този и този час." Разберете, че и те трябва да се чувстват сигурни във вас. Има невероятни хора. В един приют за кучета ми отказаха достъп, защото предната седмица няква луда беше дала на едно животно кайма с изтекъл срок на годност, кучето беше със отравяне, а после същата кукувица им крещяла - вие сте убийци. Правете нещата така, че хората там да се чувстват сигурни във вас. Дайте им да наблюдават какви ги вършите. Винаги показвайте срокове на годност на храни и медикаменти. Не отказвайте легитимация. Но наистина имайте превид, че достъп ще имат само определени хора. Не тръгвайте на нож. В един от домовете за децата, въпреки че ходя от много време там, все още не ми дават да снимам, защото ги е страх. И ги разбирам. На мен целта ми е да помогна на децата и за да имам достъп до тях съм си изпипала нещата. Не искам работещите вътре да ги е страх. Искам да знаят, че съм там заради децата и не съм отишла, за да прецакам някой.
Иначе съм зад агалина от до. Съгласна съм за жалбите. Аз лично така решавам много от проблемите си. Въпреки, че почти на никоя жалба нямам развитие, поне знам че съм почнала от някъде, знам, че съм си показала носа и някой някъде моооже и да се е сепнал.
Не знам. Помислете и изберете подход, но ако вземете решение се придържайте към него.

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835