Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 200
  • 201
  • 202
  • 203
  • 204
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#4021 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 February 2012 - 05:25 AM

Показване на мнениетоel.lena, в 24 February 2012 - 02:15 AM, написа:

А животинките, които остават в Сеславци през този период наистина ли ще бъдат лекувани или тях ги "отписват"?

Мислиш ли, че ако в Сеславци лекуваха, бихме настанявали кучетата в разни клиники? При тези цени?
Вчера, когато си тръгвахме оттам, сърцето ми се късаше. Останалите животинки във вътрешните клетки, всички навити на кравайче, тихи като никога, даже ни бяха обърнали гръб, не ни и погледнаха. Сигурно много от вас си казват - ама как можете да спасявате едни, а да оставите други. Ужасно е. Дано вече там са останали само най-държеливите и успеят да оцелеят сами. Но надали.
Имахме уверение на някои хора, че ден.два преди да бъде затворен приюта, ще ни уведомят, за да можем да измъкнем повече кучета. Но не стана така, и в последния момент, с три коли, толкова - 13 кучета. А не действахме по-отрано, защото хотелите са с пари, и както винаги, сме притиснати между нуждата от пари и нуждата от помощ. Ще пусна и финансов отчет тия дни, за да видите.

#4022 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 February 2012 - 10:00 AM

Аз малко отстрани, ама ситуацията ми е такава. Илина от кой отбор играе. Аз мислих, че тя е с вас. Защо ли поне тя не е звъннала да каже ден, два по-рано - положението със сигурност щеше да е съвсем различно. Доста хора бихме се включили тогава с коли и помощ.
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#4023 Потребителят е офлайн   styll Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2012 - 10:23 AM

тоест излиза,че животните вътре са обречени,така ли?
User's Signature

ще има БЕЗдомни животни,докато има БЕЗотговорни хора!

#4024 Потребителят е офлайн   Камбурова Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 February 2012 - 11:05 AM

И никакъв шанс да допуснат независими лекарски екипи отвън, които да се запознаят с обстановката и да окажат помощ? Чрез институцията, която е затворила приюта под карантина? След като е доказано, че лекарите там явно не са си вършели работата. Да пишем някъде? Звучат като обречени останалите, сигурно ще им хвърлят по малко храна и това ще е...

#4025 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2012 - 01:29 PM

Няма как да се докаже, че лекарите не си вършат работата. Те казват, че ги лекуват и край.
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#4026 Потребителят е офлайн   el.lena Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 February 2012 - 05:58 PM

Дори вие ли няма да имате никакъв достъп до Сеславци през този месец?

#4027 Потребителят е офлайн   el.lena Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 February 2012 - 06:21 PM

Ето една снимка на Белчица от днес.
Прикачена снимка
Вече е в приемния дом, много е ошашавена, не може да повярва, че не е зад решетки и че се е върнала на нейното си място. :smile: :) Ще продължаваме да и даваме лечебна храна тези дни. Дано да се успокои и да се възстанови напълно преди пътуването!
А наистина ли състоянието на Грей се подобрява?

#4028 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2012 - 06:48 PM

И аз се чудя какво става с Грей...не смея да попитам...

А за Белка какво да кажа...ГОЛЯМ ГЕРОЙ !!!
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#4029 Потребителят е офлайн   el.lena Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 February 2012 - 07:03 PM

Днес попитах за Грей в клиниката. Май не случих много на "информатор" :md_064: , но споменаха нещо за изписване и че имал подобрение.. Дано да е истина!!!
А за Белка ... пу, пу :wub: ..:)..дано всичко да продължава да е наред и да има късмета скоро да се уреди със собствен дом и семейство! Много и се насъбра и на нея. Вече трябва само хубави неща да и предстоят! :)

#4030 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2012 - 07:46 PM

Олеее, дано, дано...миличкия Грей! Ако е вярно направо може да се каже, че се е върнал от оня свят!!!
User's Signature

#4031 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2012 - 07:56 PM

За Грей - бяха ми казали от клиниката, че кучето е за евтаназия, вече има нервни признаци, проявява агресия. Но тъй като не аз го бях завела в клиниката, не можех да взема решение.
Точно след три дни пак от клиниката са се обадили на попечителите, че Грей е за изписване - състоянието е овладяно и няма опасност за живота му. Почти здрав, но още две-три седмици щял да е заразоносител, след това - тест гана. Нищо не разбирам. Но помолих групата "Много нежелани в Сеславци" във ФБ да дадат дарението, което получиха от един благотворителен бал - 700лв., за покриване сметките на Грей. Това вече е направено. Дано Грейчо наистина се е преборил с ганата и успее да стигне до новите си стопани.
За сладуранката Белка, естествено, всички много се радваме, че оздравя навреме, защото другата седмица я чака много важно пътешествие.
Относно правилата при моментното положение в Сеславци - не зная точно, това са предварително разписани регламенти, ветовете да кажат.
Ние пак ще дохранваме кучетата - Соня е осигурила висококачествени гранули, грехота ще е да не ги подсилим точно в тези трудни за тях времена. Разбира се, ще спазя изискванията - ботуши и престилка, които ще си оставя там и ще ползвам само докато съм в обекта.
Та така, лудницата е пълна. Добре, че ще е за кратко.

#4032 Потребителят е офлайн   LKK Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2012 - 08:17 PM

Току что се връщам от Свети Антим, бях там с моето куче-едноочко. Видях изписването на Грей, там го водят като Радо, много се зарадвах за момчето. Слабичек е, но е жизнен. Никого не познавам от момичета, дето го взимаха, но струва ми се , че една от тях беше Соня.

#4033 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2012 - 08:36 PM

Разплакахте ме! Едно, че Грей е вече добре, което е направо цяло чудо! Живеело му се е на момчето, пу пу пу! А второ, че nort2005 ще може да ходи в Сеславци. Това в цялата тази какафония определено ми е успокоение.
User's Signature

#4034 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 24 February 2012 - 10:55 PM

Ето това прочетох току що във ФБ:

Irina Nikolova
Днес официално е затворен приют в Сеславци,спрян е приток от здравите кучета в заразените клетки на приюта.След като беше направена обстойна проверка от контролните органи и доценти от Ц Научно-изследователски ветеринарен институт,беше установено наличието на следните инфекции Гана Корона вирус и Парвовироза. В момента в Сеславци останаха не повече от 25 кучета,но това не е точна бройка,всичките животинки ще бъдат обгрижвани по същия начин,както и преди но с повишено внимание от страна на докторите ,които ще се сменят и ще дежурят и през почивните дни .Всичките кучета са описани по клетките,след 20 дни ще бъдат тестувани всичките кучета за наличието на инфекция,ако резултатите ще бъдат положителни,карантинът ще бъде удължен. Има разрешение за координатор на" Дара" Зоя Илиева да посещава приют и да сигнализира лично на нач отдел зравеопазване на животните на ОДБХ д.р Генадиев, който ще подсигурява всичко необходимо за лечението на животните останали в приюта,вкл и допълнителни екипи от лекарите. В момента има всички медикаменти и системи за венозно приложение,ще настояваме за теставете на болните кучета. Ще държим ситуацията под контрол,днес снимаха репортажа за Сеславци от БНТ,предупредени са и други телевизионни канали

User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#4035 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 24 February 2012 - 11:22 PM

Норт, това вярно ли е:

Цитат

В момента в Сеславци останаха не повече от 25 кучета ...

Прекалено добре ми звучи целия цитат от Фейсбук - чак като неистина - дежурни лекари, лечение.
Чак не мога да повярвам.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#4036 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 24 February 2012 - 11:24 PM

Браво на инициаторите на проверките! Това е стъпка напред.
Кой доведе проверките до край и съответно постигна затварянето?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#4037 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 February 2012 - 06:06 AM

Показване на мнениетоgabipap, в 24 February 2012 - 10:22 PM, написа:

Норт, това вярно ли е:

Цитат

В момента в Сеславци останаха не повече от 25 кучета ...

Прекалено добре ми звучи целия цитат от Фейсбук - чак като неистина - дежурни лекари, лечение.
Чак не мога да повярвам.

Не е вярно, права си да не вярваш. И други неща не са верни.

#4038 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2012 - 11:15 AM

Ако това беше вярно нямаше да има нужда от спешна евакуация на кучета. Защо така се подвеждат хората не ми е ясно...Те го изкараха, че там ще е направо като на пансион докато трае карантината!
User's Signature

#4039 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 February 2012 - 02:59 PM

Измъкнахме, каквото успяхме в предпоследния и в последния момент. В момента в Сеславци има близо 60 кучета - толкова останаха.
Тези, които изведохме в последния момент - 13, са живи и здрави, имат си ваксини и всъщност ги извадихме, за да не се окаже, че не могат да отидат при стопаните си заради карантината.
Тази седмица изпратихме и 15 кучета при новите им стопани в Германия - за малко да се разминат душиците с новия си живот, но Господ е бил с тях, защото поразчупи леда и фериботът възобнови редовните си курсове! И Соня беше, както обикновено, с тях, и осигури това щастливо пътуване :rc_036: .
Седмицата преди това изведохме други десетина кучета, за да опитаме да ги предпазим от гадните болести - при толкова дълго висене там нямаше начин да не лепнат нещо. Някои от тях все още са здрави, други в момента се лекуват, трети вече са излекувани. Едно кученце умря, докато го транспортирахме до клиниката. Ще ви дам снимки и имена, само малко да ми се оправи главата, утре ще съм по-свободна.

#4040 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 February 2012 - 08:42 PM

Норт Качена снимка, направили сте максимума! Стискаме палци на останалите 60, дано се справят и оцелеят!
Мисля ви и отделям парички, колкото е възможно! Дано получите повече дарения, за да се справите с тази непредвидена и ужасна ситуация! За лекарите, леченията и т.н. в Сеславци не ми се коментира, някак си нищо добро не може да се каже, пак казвам, дано животинките имат късмет, това е!

Много се радвам, че Грей е оцелял, не изглеждаше така по едно време! Особено се радвам, когато някое се пребори, защото наскоро една кучица не се справи с ганата! И наистина лечението е дълго, без гаранции, човек може само да се надява - спокойно шест-седемстотин лева отиват!
Затова искам да помоля и аз, който може да отдели нещичко като средства, да го направи, сигурно точно сега е много трудно с финансите!

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 200
  • 201
  • 202
  • 203
  • 204
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни