Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#4201 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 May 2012 - 10:55 AM

Мат е по-добре, но продължаваме да стискаме палци, тъй като ганата е много коварна болест. Ето една снимка на разхубавилото се момче:

Прикачена снимка

За кученцето от Гара Искър, за което пуснахме молба още няма становище. Чакаме... :dh_188:

tkusa, zа "агресивната" сладурка ще пиша утре.
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#4202 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2012 - 10:03 AM

Оказва се, че Мат хвана последния влак! Вече куче с табела агресивно няма да може да се извежда, заповед на Фандъкова. За тези нови правила можем да благодарим и на хората, които взимат кучетата и ги връщат отново на улицата, където те пак биват хванати от Екото. Въобще положението за четириногите никак не е добре. До една година трябва да се намали популацията по улиците на две. При положение, че Сеславци не е бездънна яма сами можете да се сетите какво ще се случва и как!

Иначе вчера имаше разходки. Времето беше чудесно. Едни цигани докараха мъжка булонка на около 6-7 годинки. Искаха да я оставят в Сеславци, тъй като заминавали за Англия. Изхвърлили я, но видиш ли тя пак се върнала. В събота обаче в Сеславци няма кой да я приеме и те казаха, че тогава пак ще я изхвърлят. Взехме им я и я закарах за кастрация. Горкото животинче, като си тръгнаха то плачеше. После по пътя седеше на предната седалка до мен и само гледаше по колите. Много тъжна гледка, сърцето ми се скъса направо. Хем знам, че със сигурност ще му осигорим по-добър живот хем как да му го обясниш на него това... :dh_188: А колко други наистина биват захвърляни на улицата и нямат този късмет да попаднат на точния човек...
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#4203 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 13 May 2012 - 03:57 PM

Цитат

За тези нови правила можем да благодарим и на хората, които взимат кучетата и ги връщат отново на улицата, където те пак биват хванати от Екото.

Добре де, кои са тези хора и защо, ако осиновено от тях куче е на улицата, тези хора не са глобени, както си му е реда? Нали би трябвало да си има регистър в Сеславци, кое куче от човек с кое ЕГН и адрес е осиновено - какъв е проблема тези хора да бъдат посочени с пръст и наказани?
Извинявай, ама тази теза с осиновяванията и пускания на улицата е безкрайно удобно оправдание на някакви хора от Екото, общината и МЗХ, които не са си вършили работата. Я питайте АРС - колко случая имат за времето, откакто стопанисват Богров, осиновено от там куче да е отишло пак на улицата.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#4204 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 May 2012 - 04:30 PM

На улицата кучетата са безстопанствени и неконтролируеми. Осиновено агресивно, ще има стопанин, ще се извежда с каишка и повод и ще се държи по друг начин.Абсурд е да няма право на осиновяване. Липсата на такова го обрича моментално на смърт.
User's Signature

Качена снимка

#4205 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 13 May 2012 - 07:36 PM

Здравейте,

Дали някой има инфо за кучетата от снимките? Инфо като там ли са все още, откъде са и малкото кученце дали е пале или просто малко на размери?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#4206 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2012 - 07:45 PM

gabipap, да, но подбора на АРС на стопани е на такова високо ниво, че дори нямам думи да го опиша! В Сеславци дават кучета на всеки и затова сега ще пострадат много животинки. А за това колко е удобно това, спор няма. Важен е обаче крайния резултат...

dikari, точно това се опитахме да им обясним, че няма как при положение, че аз искам това куче и АЗ отговарям за него да ми бъде отказано осиновяване. Да ама май не. Имам чувството, че си блъскаме не главите в стените, а не знам вече къде. И най-лошото е, че абсурдите тепърва ще предстоят.

Болонезето е в нас от днес. Много добро кученце. Ходи идеално на повод, слуша. Не се отделя от мен. После ще пусна негова снимка.

deni_avr, аз бях и вчера и днес, но не влязох до големите клетки. Но щом снимката е от вчера значи и днес са там. Предполагам, че са за кастрация.
User's Signature

#4207 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2012 - 09:47 PM

Здравейте, отдавна не съм писала, сега ще гледам да ви информирам за най-важното.

1. За агресивните кучета. Няма какво да коментираме, защото от 9.V. има Заповед на кметицата - кучета с етикет "агресивно" не се дават за осиновяване. Не подлежи на коментар, поне не и в ОП"Екоравновесие". Шефката нарежда, те изпълняват. Ама че повечето от т.н. "агресивни" са невероятно обичливи и прекрасни кучета, които някой за да ги разкара от пред блока си, ги е обвинил в агресия, това не се гледа, а и няма как, като има такава заповед. Точно на доста такива кучета Соня успя да намери прекрасни домове в Германия, оплакване няма нито едно. Ние не сме вчерашни, можем да преценим кое куче наистина е агресивно и съответно не бихме поели ангажименти за такива.
За издаването на тази Заповед има роля и факта, че наистина има хора, които "осиновяват" кучета, за които поемат писмено отговорност, че ще ги отглеждат в дома си, но след не много време същите кучета отново са залавяни на улицата от екипите на Екото. Аз познавам няколко такива жени, вадещи кучета, в т.ч. наистина хапещи, и след това ги пускат пак навън . Имаше и повторно ухапани хора, скандали... Сега покрай "сухото" гори и "мокрото" - дава се идеален повод да се изтрепят всички наред. Нищо, че всички кучета вече имат микрочипове и веднага може да се разбере кой е фалшивият осиновител. Но кой да мисли чак дотам, за някакви си "псета", не си заслужава.

2. Поради факта, че имаме много "фенове" - и в Екото, и сред "кучезащитниците", осиновителската ни дейност в Сеславци ще бъде силно затруднена. На практика спасените кучета няма да бъдат по-малко, само дето нас ще ни направят на маймуни, докато влезем в новите релси, но какво да се прави - идиотизмите нямат край. Най-много ще пострадат "агресивните" кучета - шансовете им да излезнат живи от приюта вече са нулеви. Това, което ме радва в цялата помия е, че д-р Нейков е прекрасен човек, с когото може да се разговаря нормално.

3. Продължаваме, не сме спирали да ходим по три пъти седмично и дохранваме кучетата, вече сме и в по-разширен състав - никое не отказва вкусните гранули на Соня! Храната я осигурява тя, разходите по пътуванията - също, а вас ще помоля за помощ в хотелските разходи и приемните домове. Защото, поради изискване и многократни оплаквания на Илинка /служителка в Сеславци/ и Зоя /представител на НПО за защита на животните/, не било редно "нашите" кучета да стоят в Сеславци повече от две седмици с червени каишки. Слагаме им червени каишки, за да ги отличаваме от останалите - че са ваксинирани и активно им се търси дом. А времето от изпращане на снимките до отпътуването е обикновено месец-два, много рядко повече.

4. Ето и отчета за периода от 18.III. до днес, 13.V.
1. Приходи:
- от форумската сметка - 1060лв. и 607лв., общо - 1667лв. Благодаря ви, приятели :rc_036: .
2. Разходи:
- на 16.март отпътуват пет кучета за Германия, за три от които подготовката се поема от нас - 3х20=60лв.
- на 26.март платени хотелски разходи за Вито и Шарко - 420лв., от 12.февр. до 11.март вкл.
- 100лв.за допълнителни мед. разходи през отчетния двумесечен период
- подготовка на 11 кучета, изпратени в края на м.март - 220лв.
- подготовка на 9 кучета, отпътували в края на м.април - 180лв.
- на 24.април - доплатени последните 252лв. хотелски разходи за Вито
Или общо разходи - 1232лв. Като прибавим и 381лв., останали непокрити от миналия отчетен период, разходите стават 1613лв.
Разликата между приходи и разходи е +54лв. но то е защото не съм плащала повече от два месеца хотелските разходи на Шарко /441лв./, така че пак сме на червено... Ето го Шарко:

Прикачена снимка

Успяваме да вържем двата края, защото германките :rc_036: на Соня се нагърбиха с доста от разходите през разглеждания период. Например ганата на Тоби им струва 1350лв. в Амивет. След това - операция на крачето му, после - приемен дом, срещу заплащане, защото е още заразоносител, специални храни - сметката на това сладурче ще надхвърли 2000лв. до края на месеца. Нещо, което ние не бихме могли да си позволим. Половината от сметката на Грей също я платиха те, както и всички хотелски разходи на осемте кучета, които извадиха от Сеславци - животинките още са тук, нали трябва време за първа, втора ваксина.

5. Ето и малко снимки от петък, 11.май. Кучетата, които се галят в ръцете ни, са от "агресивните". Много е тежко да ги гледа човек как вегетират в клетките, след като биха могли да са образцови домашни любимци.

Прикачена снимка Прикачена снимка

Прикачена снимка

#4208 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 May 2012 - 08:24 AM

Кучетата с червените каишки,а и други,които ще бъдат определени от Соня Митрева за изпращане в чужбина имат шанс да намерят домове.С това ограничаване от две седмици шансът им е нулев.Не могат да заминат наведнъж ,всички,които са закарани без връщане в Сеславци.Какво ще се случи с останалите?Защо трябва да се вреди на животните,нали всички желаем едно и също,да спасим колкото може повече кучета.Голяма част от разходите са отишли за лечение на болните ,но е било неотложно защото много от тях останаха живи.Не може да се отказваме,а да помагаме с каквото можем за изпращането на кучетата от Сеславци в бъдещите им домове.Престоят в клетките ги съсипва!

#4209 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2012 - 08:32 AM

Най-смешното е, че Соня взима от тези, които са без връщане. Сещате ли се...Или да ги взима до две седмици или какво...?! Е да, ще ги дават тогава за осиновяване на някой ако ги поиска, това се обяснява. Дрън дрън та пляс, те там хората на опашка стоят за кучета! Шапка и свалям, че въпреки всичките спънки, абсурди и перипети има сили да продължава напред и спасява животи!
User's Signature

#4210 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2012 - 08:39 AM

Показване на мнениетоlillis, в 14 May 2012 - 08:24 AM, написа:

Голяма част от разходите са отишли за лечение на болните ,но е било неотложно защото много от тях останаха живи.

Както се вижда от отчета, за два месеца нито стотинка не е дадена за лечение /от форумската сметка, тук за това става въпрос/, къде ги видя тези разходи?

#4211 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 May 2012 - 08:50 AM

Жана,имах пред вид за разходите,когато имаше много болни кучета,извадени от Сеславци за лечение и настанени в клиники.Не става въпрос за последните два месеца.

#4212 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2012 - 05:02 PM

А някой поиска ли от Екото да доказват ухапване и агресивно поведение? Имат закон - като искат да са неосиновяеми, да си изпълнят задълженията и да потвърдят по законен начин агресивността!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#4213 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 14 May 2012 - 07:03 PM

Какъв закон, Блу? Кога в Екоравновесие са спазвали закони, че точно сега очакваш да го правят? Нали видя как стана с 4-те евтаназирани "агресивни" - намериха си човек, който да подпише. Идеята им сега е да се промени закона и да се изолират НПО-та и досадни граждани, които им пречат да си вършат своеволията и да си усвояват средствата.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#4214 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2012 - 07:48 PM

Ами то и това се оказа, че си имат хора за всичко. Включително и хора, които да слагат подписите си и да евтаназират на воля абсолютно кротки животинки!

Както вече казах, нищо добро не ни очаква...
User's Signature

#4215 Потребителят е офлайн   tkusa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2012 - 12:01 AM

Нали кое е "агресивно" куче щеше да се оценява от експерти, а не този казал кучето хапе? Това означава ли че "агресивната" сладурка не може да се измькне? Ако е така, от последните снимки един бял дьлгунчо/а/ подпрял се на кьща можели да се извади? Пускам парички. :re_037:

#4216 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 May 2012 - 08:29 AM

Надпис "агресивно" слагат в Сеславци на кучета без връщане.Доброволците,които ходим там, може да потвърдим,че тези кучетата спокойно могат да бъдат галени и даже някои могат да се извеждат на повод и да се разхождат.Не мога да си представя,как човек,обичащ животните ще каже,че някои от тях са агресивни,защото е съвсем видимо,че не са.Трябва да се помогне на тези кучета,защото Сеславци не е голям приют и когато се запълни бройката,за да освободят места за нови попълнения,не се знае какво ще предприемат.

#4217 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2012 - 11:10 AM

Показване на мнениетоtkusa, в 15 May 2012 - 12:01 AM, написа:

Нали кое е "агресивно" куче щеше да се оценява от експерти, а не този казал кучето хапе? Това означава ли че "агресивната" сладурка не може да се измькне? Ако е така, от последните снимки един бял дьлгунчо/а/ подпрял се на кьща можели да се извади? Пускам парички. :re_037:

Ами да, аз това казвам - ще се оценява от експерти и тези експерти ще потвърждават, че кучето е агресивно. Много тъжна работа. За съжаление много малко хора слагат кучетата преди собствената облага. Аз все пак си настоявам за "агресивното" сладурче, защото и в събота и в неделя така ми се е радвала, че направо ми идваше да я грабна под мишница и да я изведа от там. Но така или иначе дали за нея или за другото кученце ще отидат паричките ОГРОМНИ благодарности! :rc_036:

lillis, напълно си права за всичко, което казваш. А какво ще предприемат е ясно. Агресивните отиват под ножа.
User's Signature

#4218 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 May 2012 - 12:41 PM

Какво значи "настоявам"? Не само това куче се радва, и не само на теб. Повечето "агресивни" са така. Но нали знаеш, че тези кучета вече не могат да бъдат осиновявани, извеждане от изолатора, или както и да го наречем. Нали разбра, че има такава заповед на Фандъкова, писала съм го малко по-горе, чу го и от Нейков, проверих - има такава заповед, от преди няколко дни.
Нали трябва все пак да пишем по същество, а не какво би ни се искало - ех, мечти... точно тази тема е доста конкретна, хайде да не я отнасяме в облаците :ab_041: .
tkusa, както винаги, помощта ти е голяма и навременна . За съжаление, посоченото от теб бяло куче е много, много страхливо. И на мен първо то ми направи впечатление онзи ден, но Соня не би могла да му намери дом, защото първото условие е кучето да бъде общително, контактно, социално - все думи, които значат едно и също. Това е основният признак, по който се подбират кандидат-новодомците.
Ще искам от Соня снимки на сеславчетата, на които вече тече този 14-дневен срок - те имат реално всички шансове да бъдат задомени, защото отговарят на всички условия за това, но ще им трябва финансова помощ, за да бъдат опазени след 15-я ден. Сега, когато го пиша това, отново виждам колко е тъпо и преднамерено, но не ние определяме правилата. Та който иска, да може да им помогне - с приемен дом или пари за хотел.

#4219 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2012 - 01:13 PM

Ами под "настоявам" имам предвид, че ще искам среща и с Фандъкова и с който още мога да намеря и няма да се откажа от опитите си да променя тази смешна заповед. Може би не се изказах правилно, съжалявам. Искам да се променят нещата за всички кучета, а не само за едно или две. Защото извинявам се много ама пр-ката сама си каза - и моите ми хапят децата, но това е мое решение да ги задържа. Ами МОЕ РЕШЕНИЕ е да осиновя агресивно куче, а е ТЯХНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ ако това куче отново попадне на улицата да ме санкционират. Иначе да отидат в нейния дом, да и вземат кучетата и да ги приспят!
User's Signature

#4220 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 May 2012 - 03:44 PM

Жана всичко е обяснила много точно.Ситуацията е доста тревожна.Всеки да помага с каквото може за да не станем свидетели на това- на петнадесетия ден да снимаме вече празни клетки в които са били до предишния ден кучета без връщане,но неосиновени за толкова кратък срок.А то е ясно какво може да се случи в Сеславци след тази заповед на Фандъкова.

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни